Machtigingen voor Admin

U moet de juiste machtigingen hebben om de navigatie-opties voor de functie Rollen en machtigingen te zien.

Zie Rollen beheren voor meer informatie.

Om snel specifieke informatie op deze pagina te vinden, drukt u op Ctrl+F op het toetsenbord van uw computer. Voer de informatie die u zoekt in het resulterende tekstveld.

Algemene machtigingen

Externe bedrijfseenheid

Hiermee kunnen gebruikers de pagina Bedrijfseenheden bekijken of bewerken in de ACD-applicatie.

Wachtwoordbeleid

Hiermee kunnen gebruikers wachtwoordbeleidsregels bekijken of bewerken in de functie inlogauthenticators.

Rolbeheer

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen met gebruikersrollen:

• Weergeven: De gebruiker kan vanuit het menu naar de pagina van de functie gaan en de inhoud van de pagina bekijken. Dit is een basismachtiging die kan worden toegevoegd aan machtigingen van een hoger niveau.

• Zoeken: De gebruiker kan de zoekfunctie zien en gebruiken op een lijstpagina (indien beschikbaar).

• Maken: De gebruiker kan nieuwe items maken voor een functie of pagina.

• Bewerken: De gebruiker kan bestaande items voor een functie of pagina aanpassen.

• Deactiveren: Gebruikers kunnen items voor een functie of pagina deactiveren wanneer ze niet langer nodig zijn. Indien nodig kunnen ze deze opnieuw activeren.

• Gebruikerstoewijzing: Gebruikers kunnen andere gebruikers toewijzen aan rollen.

Planningseenheid

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen met planningseenheden:

• Weergeven: De gebruiker kan vanuit het menu naar de pagina van de functie gaan en de inhoud van de pagina bekijken. Dit is een basismachtiging die kan worden toegevoegd aan machtigingen van een hoger niveau.

• Bewerken: De gebruiker kan bestaande items voor een functie of pagina aanpassen.

• Maken: De gebruiker kan nieuwe items maken voor een functie of pagina.

• Verwijderen: De gebruiker kan items voor een functie of pagina verwijderen wanneer ze niet langer nodig zijn.

U krijgt deze machtiging alleen te zien als uw organisatie gebruikmaakt van CXone CXone WFM.

Kan mijn planningseenheid bekijken

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in te schakelen, geeft u gebruikers toestemming om de planningen te bekijken voor de planningseenheid waaraan ze zijn toegewezen. Deze machtiging wordt meestal gebruikt voor agents. U krijgt deze machtiging alleen te zien als uw organisatie gebruikmaakt van CXone CXone WFM.

WEM skills

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen met WEM-skills.

• Weergeven

• Bewerken

• Maken

• Verwijderen

U krijgt deze machtiging alleen te zien als uw organisatie gebruikmaakt van CXone CXone WFM.

Mijn WEM-skills

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in te schakelen geeft u gebruikers toestemming om hun eigen WEM-skills te bekijken. Deze machtiging wordt meestal gebruikt voor agents. U krijgt deze machtiging alleen te zien als uw organisatie gebruikmaakt van CXone CXone WFM.

Kan klantgegevens bekijken

Hiermee bepaalt u wat gebruikers te zien krijgen wanneer ze Mijn profiel selecteren in de vervolgkeuzelijst naast hun gebruikersnaam in CXone. U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Als de machtiging Aan staat, kunnen gebruikers hun gebruikersnaam en accountgegevens zien.

Medewerkers

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen met medewerkers:

• Weergeven: De gebruiker kan vanuit het menu naar de pagina van de functie gaan en de inhoud van de pagina bekijken. Dit is een basismachtiging die kan worden toegevoegd aan machtigingen van een hoger niveau.

• Bewerken: De gebruiker kan bestaande items voor een functie of pagina aanpassen.

• Maken: De gebruiker kan nieuwe items maken voor een functie of pagina.

• Verwijderen: De gebruiker kan items voor een functie of pagina verwijderen wanneer ze niet langer nodig zijn.

• Uitnodigen: Dit activeert de knop Uitnodigen in de medewerkerslijst. De gebruiker kan op deze knop klikken om nieuwe medewerkers een e-mail te sturen met een uitnodiging om hun accountinstellingen te voltooien.

• Importeren: Dit activeert de knop Medewerkers importeren in de medewerkerslijst. De gebruiker kan op deze knop klikken om meerdere nieuwe medewerkers te importeren met behulp van een CSV-bestand.

Inlogauthenticator

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen met inlogauthenticators:

• Weergeven: De gebruiker kan vanuit het menu naar de pagina van de functie gaan en de inhoud van de pagina bekijken. Dit is een basismachtiging die kan worden toegevoegd aan machtigingen van een hoger niveau.

• Zoeken: De gebruiker kan de zoekfunctie zien en gebruiken op een lijstpagina (indien beschikbaar).

• Maken: De gebruiker kan nieuwe items maken voor een functie of pagina.

• Bewerken: De gebruiker kan bestaande items voor een functie of pagina aanpassen.

• Inschakelen: Gebruikers kunnen uitgeschakelde inlogauthenticators opnieuw inschakelen.

• Uitschakelen: Gebruikers kunnen inlogauthenticators voor het systeem en voor SAML 2.0 uitschakelen.

• Gebruikerstoewijzing: Gebruikers kunnen andere gebruikers toewijzen aan inlogauthenticators.

Toegang tot rapport Activiteitsaudit

Hiermee kunnen gebruikers activiteitsauditrapporten in- of uitschakelen.

Toegang tot auditrapport wijzigen

Bepaalt de toegang van de gebruikers tot auditrapporten. U kunt deze machtiging in- of uitschakelen.

Teams

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen met teams:

• Weergeven

• Bewerken

• Maken

• Deactiveren

Toegangssleutel

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen met toegangssleutels voor andere medewerkers:

• Weergeven

• Maken

• Bewerken

• Verwijderen

Mijn toegangssleutel

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen met hun eigen toegangssleutels:

• Weergeven

• Maken

• Bewerken

• Verwijderen

Accountinstellingen beheren

Hiermee kunnen gebruikers accountinstellingen bekijken of bewerken voor de CXone-applicatie.

Massale upload

Hiermee kunnen gebruikers records van massale uploads in- of uitschakelen.

Weergavebeheer

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen met weergaven:

• Weergeven: De gebruiker kan vanuit het menu naar de pagina van de functie gaan en de inhoud van de pagina bekijken. Dit is een basismachtiging die kan worden toegevoegd aan machtigingen van een hoger niveau.

• Maken: De gebruiker kan nieuwe items maken voor een functie of pagina.

• Bewerken: De gebruiker kan bestaande items voor een functie of pagina aanpassen.

• Verwijderen: De gebruiker kan items voor een functie of pagina verwijderen wanneer ze niet langer nodig zijn.

• Gebruikerstoewijzing: Gebruikers kunnen andere gebruikers toewijzen aan weergaven.

Groepen

Regelt wat gebruikers kunnen doen met betrekking tot groepen:

• Weergeven

• Bewerken

• Maken

• Verwijderen

Beheerders met de machtiging Groepen kunnen bepalen welke toegangsrechten zijn gekoppeld aan een gebruikersrol. Voor alle aangepaste en out-of-the-box-rollen is de machtiging Groepen standaard ingeschakeld.

Kan wachtwoorden beheren

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in te schakelen geeft u gebruikers toestemming om de wachtwoordvereisten te wijzigen bij inlogauthenticators. Met deze machtiging geeft u gebruikers toestemming om de externe ID, gebruikersnaam en MFA-velden van andere gebruikers te beheren. Bovendien kunnen gebruikers hiermee de wachtwoorden van andere gebruikers geforceerd resetten.

SCIM

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in the schakelen, geeft u gebruikers toestemming om medewerkersprofielen bij te werken of te deactiveren vanuit een externe applicatie zoals Okta.

Gebruikersprofiel

Mijn profiel bekijken

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in te schakelen, geeft u gebruikers toestemming om Mijn profiel te bekijken.

Instellingen voor wachtwoordwijziging bekijken

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in te schakelen, geeft u gebruikers toestemming om wachtwoordinstellingen te wijzigen.

Contactformulier weergeven

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in te schakelen, geeft u gebruikers toegang tot het formulier Contact opnemen door te klikken op de vervolgkeuzelijst met hun gebruikersnaam boven aan de CXone gebruikersinterface.

Support en downloads bekijken

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in te schakelen, geeft u gebruikers toegang tot support en downloads via de vervolgkeuzelijst bij hun gebruikersnaam bovenaan de gebruikersinterface van CXone.

Opname

U krijgt deze machtigingen alleen te zien als uw organisatie gebruikmaakt van CXone Recording.

Opnamebeleid

Hiermee kunnen gebruikers opnamebeleidsregels bekijken of bewerken.

Configuratie van bedrijfsgegevens

Hiermee kunnen gebruikers bedrijfsgegevens bekijken of bewerken.

Externe opnamen uploaden

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in te schakelen, geeft u gebruikers CXone AppLink-gebruikers toestemming om opnamen van NICE Engage te uploaden.

Gemigreerde interacties uploaden

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Als deze machtiging ingeschakeld is, kunnen gebruikers van Migrated Calls oproepen van externe systemen naar CXone migreren. De uploadlicentie voor Gemigreerde interacties is vereist voor toegang tot deze machtiging.

Configuratie van telefonie van externe partij

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in te schakelen, geeft u CXone Multi-ACD (CXone Open)-gebruikers de mogelijkheid om telefonie van een externe partij te configureren.

Hiërarchiebeheer

Hiërarchiebeheer

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen met hiërarchieën:

• Weergeven: De gebruiker kan vanuit het menu naar de pagina van de functie gaan en de inhoud van de pagina bekijken. Dit is een basismachtiging die kan worden toegevoegd aan machtigingen van een hoger niveau.

• Maken: De gebruiker kan nieuwe items maken voor een functie of pagina.

• Bijwerken: De gebruiker kan items binnen een functie bijwerken (bewerken).

• Verwijderen: De gebruiker kan items voor een functie of pagina verwijderen wanneer ze niet langer nodig zijn.

Bedrijfsapplicaties

U ziet deze machtigingen alleen als uw organisatie gebruikmaakt van IEX WFM Integrated, IEX WFM in de NICE Enterprise Cloud, of Engage QM Integrated.

Agentplanning

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in te schakelen, geeft u gebruikers toegang tot het tabblad WFM-planning op de pagina Mijn planning in MAX.

Systeemgebruiker

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in te schakelen, geeft u gebruikers de rol als systeemgebruiker/agent als ze worden gesynchroniseerd met Engage QM Integrated.

Cloudopslag

U krijgt deze machtigingen alleen te zien als uw organisatie gebruikmaakt van Cloudopslagservices.

Langdurig opgeslagen bestanden ophalen

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen met bestanden ophalen:

• Weergeven: De gebruiker kan vanuit het menu naar de pagina van de functie gaan en de inhoud van de pagina bekijken. Dit is een basismachtiging die kan worden toegevoegd aan machtigingen van een hoger niveau.

• Maken: De gebruiker kan nieuwe items maken voor een functie of pagina.

• Bijwerken: De gebruiker kan items binnen een functie bijwerken (bewerken).

• Deactiveren: Gebruikers kunnen items voor een functie of pagina deactiveren wanneer ze niet langer nodig zijn. Indien nodig kunnen ze deze opnieuw activeren.

Levenscyclusbeheer voor bestanden

Hiermee kunnen gebruikers opgeslagen bestanden bekijken of bewerken.

Bestand zoeken

Hiermee regelt u de toegang tot het tabblad Zoeken op de pagina Zoeken. U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. De functie juridische bewaring moet ingeschakeld zijn in uw tenant om bestanden zoeken te kunnen gebruiken. Op de pagina Zoeken kunt u bestanden vinden en selecteren om juridische bewaring te beginnen of the beëindigen. U kunt ook handmatig disposities veranderen voor op disposities gebaseerde TTL.

Secure External Access

Bepaalt de toegang van de gebruiker tot Secure External Access. U kunt deze machtiging in- of uitschakelen.

Geschillenbeslechting

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen met Verzoek volgen op de pagina Zoeken:

• Weergeven: De gebruiker kan vanuit het menu naar de pagina van de functie gaan en de inhoud van de pagina bekijken. Dit is een basismachtiging die kan worden toegevoegd aan machtigingen van een hoger niveau.

• In wachtstand zetten: Gebruikers kunnen verzoeken om opgeslagen bestanden in de wachtstand te zetten. De functie juridische bewaring van de functie op dispositie gebaseerde TTL moet ingeschakeld zijn in uw tenant om geschillenbeslechting te kunnen gebruiken.

• Vrijgeven: Gebruikers kunnen verzoeken om opgeslagen bestanden vrij te geven.

Deze machtiging is voor een product of functie in Controlled Release (CR). Als u geen deel uitmaakt van de CR-groep en meer informatie wilt, neem dan contact op met uw CXone-accountmanager.

Dispositie

U kunt deze machtiging in- of uitschakelen. Door deze machtiging in te schakelen, geeft u gebruikers de mogelijkheid om op dispositie gebaseerde TTL te beheren. Hiermee geeft u gebruikers met zoeken bovendien de machtiging om de disposities die zijn toegepast op interacties handmatig te veranderen omwille van op disposities gebaseerde TTL. De functie op dispositie gebaseerde TTL moet ingeschakeld zijn in uw tenant om de functie dispositie te kunnen gebruiken.

Deze machtiging is voor een product of functie in Controlled Release (CR). Als u geen deel uitmaakt van de CR-groep en meer informatie wilt, neem dan contact op met uw CXone-accountmanager.

Cloud datashare

Hiermee regelt u de toegang van de gebruiker tot CXone Data Share. U kunt deze machtiging in- of uitschakelen.

Gegevensstromen

Hiermee regelt u de toegang van de gebruiker tot Gegevensstromen. U kunt deze machtiging in- of uitschakelen.

Locatiebeheerder

Locatiebeheer

U kunt gebruikers machtigingen geven om het volgende te doen op de pagina Locatiedefinities:

• Weergeven: De gebruiker kan vanuit het menu naar de pagina van de functie gaan en de inhoud van de pagina bekijken. Dit is een basismachtiging die kan worden toegevoegd aan machtigingen van een hoger niveau.

• Maken: De gebruiker kan nieuwe items maken voor een functie of pagina.

• Bijwerken: De gebruiker kan items binnen een functie bijwerken (bewerken).

• Deactiveren: Gebruikers kunnen items voor een functie of pagina deactiveren wanneer ze niet langer nodig zijn. Indien nodig kunnen ze deze opnieuw activeren.