Medewerkers

In CXone worden de gebruikers 'medewerkers' genoemd. Alle gebruikers hebben een agentaccount nodig om in CXone te kunnen werken. Niet alleen de agents, maar ook managers, beheerders en zakelijke gebruikers. U kunt medewerkers afzonderlijk aanmaken. U kunt ook medewerkers importeren uit een bestand om een groot aantal nieuwe medewerkersaccounts aan te maken of om bestaande accounts bij te werken.

Elke medewerkersaccount bevat maximaal vijf tabbladen met informatie en configureerbare instellingen. Welke tabbladen beschikbaar zijn voor uw medewerkersaccounts, is afhankelijk van de beschikbare applicaties in uw systeem.

Tabblad

Beschrijving

Algemeen Dit tabblad wordt weergegeven voor alle medewerkers. Het toont informatie over de toewijzingen en attributen van de medewerker.
Beveiliging

Dit tabblad wordt weergegeven voor alle medewerkers. Het toont informatie over de beveiligingsinstellingen van de medewerker, waaronder:

Secundaire rollen – Hiermee kunt u extra rollen voor een medewerker configureren. Medewerkers kunnen één primaire rol hebben en maximaal 10 secundaire rollen, dus in totaal 11 rollen. Secundaire rollen worden momenteel niet ondersteund op bepaalde pagina's in CXone.

Multi-factor authenticatie (MFA – Hiermee kunt u MFA-instellingen configureren.

Zichtbaarheid – Hiermee kunt u weergaven toewijzen aan de medewerker. Weergaven bepalen welke gegevens de medewerkers mogen zien. U kunt zoveel weergaven aan een medewerker toewijzen als u wilt.

Toegangssleutels – Toont informatie over de toegangssleutels van de medewerker.

WEM skills Dit tabblad is alleen beschikbaar indien CXone WFM deel uitmaakt van uw systeem. Het bevat de WEM-skills die aan de medewerker zijn toegewezen, evenals de bekwaamheid in die skill.
Beschikbaarheid Dit tabblad is alleen beschikbaar indien CXone WFM deel uitmaakt van uw systeem. Het tabblad toont de tijden dat de medewerker beschikbaar is voor werk.
Voorkeuren Dit tabblad is alleen beschikbaar indien CXone WFM deel uitmaakt van uw systeem. Het tabblad toont de voorkeuren van de medewerker voor ploegendiensten en voor verlof.

Het tabblad Wijzigingsgeschiedenis bevat een historisch overzicht van veranderingen in de medewerkersaccount. Omdat de geschiedenistabel zo groot kan worden, kunt u zoek- en filterhulpmiddelen gebruiken om de inhoud van de tabel te beperken op basis van bepaalde tekst of op basis van een specifieke periode.

Medewerkers organiseren

U kunt uw medewerkers indelen op basis van hun rol, team, groep en type. Elke organisatiestructuur heeft een andere functie in CXone. U kunt medewerkers aan deze structuren toewijzen wanneer u hun accounts aanmaakt. Bovendien kunt u de rol, het team, de groep en/of het type van medewerkers bewerken in hun accounts.

• Rollen – U gebruikt rollen om medewerkers te organiseren op basis van het toegangsniveau dat ze nodig hebben. Als u bijvoorbeeld de rol Agent aan een medewerker toewijst, krijgt deze medewerker de machtigingen van een Agent. Hiermee krijgt de medewerker geen beheerdersmachtigingen. Medewerkers kunnen slechts één rol tegelijk hebben.

• Teams – U gebruikt teams om medewerkers te organiseren op basis van de collega's met wie ze samenwerken. Teams zijn nuttig voor rapportage. U kunt niet-beschikbaarheidscodes, bepaalde producten en functies en andere instellingen toewijzen of inschakelen per team. Medewerkers kunnen slechts aan één team tegelijk zijn toegewezen.

De beheerder moet elke medewerker aan het relevante team toewijzen.

Bekijk de videoclip De medewerker maken en de teams toewijzen.

Volg de volgende stap in het RBAC-gebruiksscenario om de evaluatiegebaseerde weergave te maken.

Bekijk de volledige video RBAC-evaluatieweergaven.

Ga hiernaartoe om het RBAC-gebruiksscenario te controleren:

Groepen – U gebruikt groepen om medewerkers te organiseren op een manier die betekenis heeft voor uw organisatie. U kunt bijvoorbeeld groepen maken voor deeltijdmedewerkers of voor zzp-ers. U kunt groepen ook gebruiken om medewerkers te organiseren op basis van eigenschappen die ze gemeen hebben. Medewerkers kunnen tot meerdere groepen tegelijk behoren.

• Typen – U gebruikt typen om medewerkers te organiseren ten behoeve van de rapportage. U kunt dit veld in een medewerkersaccount gebruiken om medewerkers verder te beschrijven, los van de rol of het team waartoe ze behoren. Het type staat los van machtigingen, niet-beschikbaarheidscodes of producten. Medewerkers kunnen slechts één type tegelijk hebben.

Belangrijke informatie over medewerkers

• U moet minimaal deze velden invullen om een medewerkersaccount aan te maken:
    • Voornaam
    • Achternaam
    • E-mailadres
    • Primaire rol (de standaardinstelling is Agent)
    • Gebruikersnaam
    • Team (de standaardinstelling is Standaardteam)
  • Speciale tekens zijn niet toegestaan in de velden Voornaam en Achternaam. Ongeldige tekens zijn: ! / < > ? % ".
  • Als CXone WFM deel uitmaakt van uw systeem, moet u de medewerker ook toewijzen aan een planningseenheid en aan minimaal één WEM-skill. U kunt dit doen wanneer u de account aanmaakt of later.
  • Als u ACD-gerelateerde instellingen voor de medewerker wilt configureren of wijzigen, bewerkt u het ACD-gebruikersprofiel van de medewerker.
  • Nadat u een account hebt aangemaakt, moet u de medewerker uitnodigen om de account te activeren. U kunt dit direct doen door op Maken en uitnodigen te klikken. U kunt ook nu op Maken klikken en later Uitnodigen selecteren vanuit de lijst met medewerkers. De medewerker krijgt een link om de account te activeren (dit moet binnen 48 uur gebeuren). Daarna verloopt de link en moet u een nieuwe uitnodiging sturen. Zodra de medewerker de uitnodiging accepteert en het wachtwoord aanpast, verandert de status van de medewerker in het systeem in Actief. De medewerker heeft dan toegang tot de functies van CXone op basis van de toegewezen rollen.
  • U kunt gebruikersnamen van medewerkers bewerken.
  • U kunt medewerkersaccounts opzoeken op naam of gebruikersnaam bovenaan de pagina met medewerkersvermeldingen.
  • U kunt een medewerker deactiveren door te klikken op het hamburgerpictogram in de kolom Acties van de lijst met medewerkers.
  • Met behulp van SCIM-integratie kunt u medewerkers maken, bijwerken en deactiveren bij externe applicaties.