Accountinstellingen beheren

De timeout voor inactieve gebruikers instellen

Standaard worden uw gebruikers door CXone uitgelogd wanneer ze 20 minuten inactief zijn geweest. U kunt deze instelling aanpassen om beter aan te sluiten bij de behoeften van uw organisatie. Deze instelling geldt voor alle gebruikers, maar alleen wanneer ze zijn ingelogd bij het CXone webportaal (deze timeoutwaarde heeft bijvoorbeeld geen invloed op gebruikers die zijn ingelogd bij MAX).

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Als u niet wilt dat inactieve gebruikers automatisch worden uitgelogd bij het CXone webportaal, zet u de optie Timeout voor inactiviteit op Uit.
  4. Als u de tijd wilt aanpassen voordat inactieve gebruikers automatisch worden uitgelogd, geeft u de gewenste waarden op in de velden Uren en Minuten. De minimale waarde die u kunt instellen is 5 minuten. Als u een timeout voor meer dan 8 uur wilt instellen, moet u de optie uitschakelen.
  5. Klik op Opslaan.

Domeinnaam aanpassen

Uw organisatie krijgt een URL voor toegang tot CXone tijdens de installatie. U kunt die URL aanpassen met een hostnaam die meer betekenis heeft voor uw gebruikers. De aangepaste URL kan de hostnaam bevatten, zoals "tomsawyer.myclassicsdomain.com".

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Voer een waarde in bij Aangepaste hostnaam.
  4. Klik op Opslaan.

Met SCIM versterkte velden configureren

SCIM is een tool waarmee u gebruikersgegevens veilig kunt synchroniseren tussen meerdere applicaties. Met SCIM kunt u gebruikersgegevens synchroniseren tussen CXone en applicaties van derden, zoals Okta. De velden Gebruikersnaam, Voornaam, Achternaam en E-mailadres worden automatisch ingeschakeld nadat u integreert met een externe applicatie. Deze velden zijn vereist en kunnen niet worden uitgeschakeld. U kunt de optionele velden Weergavenaam, Tweede voornaam, Mobiel nummer, Tijdzone en Type inschakelen.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik in het linkermenu op Accountinstellingen.
  3. Selecteer de vervolgkeuzelijst in de sectie SCIM van de pagina.
  4. Selecteer de velden die u wilt inschakelen. De ingeschakelde velden verschijnen boven de vervolgkeuzelijst. Als u velden wilt uitschakelen, deselecteert u deze in de vervolgkeuzelijst of klikt u op de X naast de veldnaam.
  5. Klik op Opslaan.

Een inlogbanner configureren

U kunt een aangepaste banner configureren voor weergave linksboven in uw CXone-inlogscherm. Deze banner kan elke tekst bevatten die u aan alle gebruikers wilt laten zien. Het is nog niet mogelijk om verschillende banners te tonen aan verschillende gebruikers.

De banner verschijnt zodra u deze opslaat. U kunt de banner uitschakelen wanneer u er geen behoefte meer aan hebt.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Als de schuifregelaar Inlogbanner op Uit staat, zet u hem Aan.
  4. Typ een boodschap in het grote tekstvak.
  5. U kunt de kleur van de achtergrond en de tekst aanpassen. U kunt ook het lettertype en de stijl wijzigen, lijsten toevoegen en andere opmaakinstellingen aanpassen.
  6. Klik op Opslaan.

Een lijst met toegestane e-maildomeinen maken

U kunt een lijst met toegestane e-maildomeinnamen maken. Hierdoor kunnen medewerkers alleen e-mails met deze domeinnamen gebruiken. Als u probeert een medewerkerse-mail te maken of te bewerken die niet in de lijst staat, dan ontvangt u een foutmelding. Alle e-maildomeinen zijn toegestaan totdat u er één op de lijst invoert. Medewerkers met e-maildomeinen die niet op de lijst staan, verliezen geen toegang tot CXone. Ze kunnen alleen hun e-mailadres bijwerken naar een met een domein uit de lijst.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Voer in het veld Domein het e-maildomein in dat u wilt toestaan. Bijvoorbeeld classics.com.
  4. Klik op Toevoegen. Toegestane domeinen verschijnen in de lijst beneden de knop Toevoegen.