AVG-conforme privacyverzoeken indienen

Als onderdeel van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) van de Europese Unie, hebben eindgebruikers het recht om gegevens te wissen. Dit betekent dat u, als een contact u verzoekt zijn gegevens te wissen, alle persoonlijke gegevens van deze persoon moet verwijderen of anoniem maken. Dit omvat de informatie die is ondergebracht in CXone. Als u deze informatie wilt laten verwijderen, moet u een verzoek indienen op de pagina Privacy in Admin. U kunt dit verzoek handmatig indienen op de pagina of massaal aan de hand van de sjabloon massale upload. Zodra een verzoek is ingediend, zal CXone de informatie van dat contact verwijderen. CXone ondersteunt alleen wisverzoeken op de pagina Privacy. Er kunnen tegelijkertijd slechts 500 verzoeken actief zijn. Het aantal verzoeken wordt bovenaan de pagina weergegeven. Hier ziet u het aantal verwerkte, mislukte en overgeslagen verzoeken.

Handmatige verzoeken indienen

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.

2. Ga naar Beveiliging > Privacy.

3. Selecteer Telefoon of E-mail als het Identificatietype.

4. Voer de Onderwerp-ID in. Als u Telefoon als het Identificatietype hebt geselecteerd, voer dan het telefoonnummer van uw contact in. Als u E-mail als het Identificatietype hebt geselecteerd, voer dan het e-mailadres van uw contact in.

5. Klik op Nieuw indienen. CXone gebruikt dit verzoek om de informatie van uw contact te identificeren en te verwijderen.

Massaal verzoeken indienen

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.

2. Ga naar Beveiliging > Privacy.

3. Klik op Massale upload.

4. Klik op Sjabloon downloaden. Er wordt een CSV-bestand naar uw apparaat gedownload.

5. Open het CSV-bestand.

6. Voer in de eerste rij van dit bestand het volgende in:

1. Voer in de kolom Identificatietype Telefoon of E-mail in.

2. Voer in de kolom Onderwerp-ID het telefoonnummer of het e-mailadres van het contact in. Als u Telefoon als het Identificatietype hebt geselecteerd, voer dan het telefoonnummer van uw contact in. Als u E-mail als het Identificatietype hebt geselecteerd, voer dan het e-mailadres van uw contact in.

7. Herhaal dit proces voor elk wisverzoek, één verzoek per rij. CXone ondersteunt hoogstens 500 actieve verzoeken tegelijkertijd.

8. Als u klaar bent, sla dan het bewerkte bestand op en upload dit op de pagina Privacy. CXone gebruikt dit verzoek om de informatie van uw contact te identificeren en te verwijderen.