Regels voor Levenscyclusbeheer beheren

Deze pagina is bedoeld voor Cloudopslag in AWS. Als u Cloudopslag gebruikt in Azure, raadpleeg de sectie Azure-opslag van Cloudopslagservices online Help.

Vereiste machtigingen: Levenscyclusbeheer Bewerken

Met behulp van Levenscyclusbeheer kunt u regels maken die bepalen wat er gebeurt met bestanden die zijn opgeslagen in Cloudopslag.

Regels maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik op Cloudopslag > Levenscyclusbeheer.
  3. Klik op Nieuwe regel.
  4. Voer in het gedeelte Algemene details een Naam voor deze regel in en selecteer de Startdatum, het Mediatype en de Regelprioriteit.

Na het Archiveren van digitale of Interaction Analytics-bestanden in de langdurige opslag kunnen ze alleen nog worden opgehaald aan de hand van het datumbereik. Deze bestanden beschikken momenteel niet over de benodigde metadata om ze aan de hand van andere criteria te kunnen opvragen.

Cloudopslag ondersteunt bijlagen van digitale interacties maar geen digitale transcripten. Elke actie die u neemt voor digitale bestanden zijn alleen van toepassing op bijlagen. Raadpleeg de beschrijving Mediatype in onderstaande vervolgkeuzelijst voor meer informatie.

5. Selecteer bij Vereisten voor actieve opslag het Actietype voor deze regel.

6. Als uw actie dit ondersteunt, voert u een waarde in bij Na aantal dagen en schakelt u de optie Kopiëren naar Secure External Access in of uit.
  7. Als u Gespreksopnamen, Chattranscripties, E-mails of Schermopnamen hebt gekozen voor het Mediatype en u de regel alleen op bepaalde bestanden wilt toepassen, maakt u een filter in het gedeelte Filtercriteria. Als uw regel van toepassing is op Gespreksopnamen of Schermopnamen en dispositiegebaseerde TTLGesloten De tijd dat deze interacties behouden blijven en het tijdstip waarop ze worden verwijderd. U definieert de instellingen voor levensduur (TTL) voor uw interacties. ingeschakeld is in uw omgeving, selecteert u eerst Standaard als het filtertype.

Standaard geldt een regel voor alle skillsGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent, DNISGesloten Dit is het nummer dat een klant heeft gebeld om uw organisatie te bereiken (inbound), of het nummer dat de agent of het systeem heeft gebeld om een klant te bereiken (outbound)., teams en agents.

8. Als dispositiegebaseerde TTL in uw omgeving ingeschakeld is, uw Mediatype Gespreksopnamen of Schermopnamen is en u de regel zodanig wilt verfijnen dat deze alleen geldt voor bestanden waarop een bepaalde dispositie is toegepast, maakt u een filter in het gedeelte Filtercriteria. Selecteer hiertoe het filtertype Aangepast. Gebruik de vervolgkeuzelijst om de Dispositie te selecteren waarop u wilt filteren.

De functie Dispositiegebaseerde TTLGesloten De tijd dat deze interacties behouden blijven en het tijdstip waarop ze worden verwijderd. U definieert de instellingen voor levensduur (TTL) voor uw interacties. is momenteel beschikbaar als Controlled Release (CR). Als u geen deel uitmaakt van de CR-groep en meer informatie wilt, neem dan contact op met uw CXone-accountmanager.

U moet een licentie aanschaffen om de functie Dispositiegebaseerde TTL te kunnen gebruiken.

9. Klik op Maken.

Bestanden opnieuw taggen

Door middel van de functie Opnieuw taggen kunt u alle bestanden door Cloudopslagservices laten beoordelen die momenteel worden beheerd volgens de standaardregel van het systeem. Voordat u bestanden opnieuw tagt, moet u nieuwe regels maken of bestaande regels aanpassen om de oorzaak te verhelpen waarom bestanden alleen onder de standaardregel vallen.

1. Klik op de app-kiezer en selecteer Admin.
  2. Klik op Cloudopslag > Levenscyclusbeheer.
  3. Klik op het hamburgerpictogram () rechtsboven in het scherm en selecteer Bestanden met de standaardsysteemregel verwerken.
  4. Selecteer in het popup-venster de optie Ik begrijp de bovenstaande informatie en klik op Bevestigen. De bestanden worden opnieuw getagd. U kunt de voortgang volgen in het tabblad Bestandsactiviteit.

Regels deactiveren

U kunt regels beter niet deactiveren. Alleen de standaardregel kan opnieuw worden getagd. Als een bestand is getagd met een regel die door de gebruiker is gemaakt, kan het niet opnieuw worden getagd en blijft het de levenscyclusregels van de gedeactiveerde regel voor onbepaalde tijd volgen. U kunt een gedeactiveerde regel niet bewerken of opnieuw activeren.

Als u de regel actief houdt, kunt u de levenscyclusregels voor deze bestanden in de toekomst nog bewerken. Misschien is het dus een goed idee om de regel een lagere prioriteit te geven in plaats van deze te deactiveren. U kunt een nieuwe regel maken ter vervanging van de regel die u een lagere prioriteit hebt gegeven. Aangezien bestanden met de oude regel niet opnieuw kunnen worden getagd, worden echter alleen nieuwe bestanden met de nieuwe regel getagd.

Volg deze instructies als u er toch voor kiest een bestaande regel te deactiveren:

1. Maak een nieuwe regel om de te deactiveren regel te vervangen.

2. Open de regel die u wilt deactiveren. Verander de Regelprioriteit naar de laagste prioriteit. Klik op Update.

3. Wacht totdat alle bestanden die toegewezen waren aan de oude regel verwerkt zijn.

4. Zodra deze bestanden hun levenscyclus voltooid hebben, kunt u de regel deactiveren.

• Zoek de oude regel op de pagina Levenscyclusbeheer.

• Klik in de rechter bovenhoek van de regel op het pictogram Opties Het pictogram Opties: drie stippen op elkaar.

• Klik op Deactiveren.

• Lees het bericht in het bevestigingsvenster en klik op Ja.