Rollen beheren

Een rol maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Ga naar BeveiligingsinstellingenRollen en machtigingen.
  3. Klik op Nieuwe rol.
  4. Voer een Naam en eventueel een Beschrijving in voor de rol.

De beschrijving van de rol mag niet meer dan 200 tekens bevatten.

5. Klik op het tabblad Machtigingen.
  6. Configureer de machtigingen voor de rol. Machtigingen zijn gecategoriseerd per CXone applicatie. U krijgt alleen de applicaties te zien die deel uitmaken van uw CXone systeem. Klik op de categorieën aan de linkerkant om categorieën te selecteren.

7. Als de rol die u maakt (of bewerkt) machtigingen heeft die vergelijkbaar zijn met een van de vier ingebouwde standaardrollen van CXone, klikt u op Instellen op standaard, vervolgens selecteert u de desbetreffende ingebouwde rol (Agent, Manager, Beheerder of Beoordelaar) uit de vervolgkeuzelijst en ten slotte klikt u op Toepassen. De machtigingen worden nu ingesteld op basis van de gekozen ingebouwde rol. Pas de machtigingsinstellingen voor de rol aan uw wensen aan.
  8. Wanneer u klaar bent met het configureren van machtigingen, klikt u op Opslaan om de rol op te slaan in de conceptstatus, of op Opslaan en activeren om de rol op te slaan in de actieve status. U kunt pas gebruikers aan de rol toewijzen als de rol geactiveerd is.

Een rol kopiëren

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik op Beveiliging > Rollen en machtigingen.
  3. Klik op het hamburgerpictogram in de kolom Acties voor de rol die u wilt kopiëren.
  4. Klik op Dupliceren.
  5. Voer een Naam in voor de rol.
  6. Klik op Dupliceren.
  7. Klik op het tabblad Machtigingen.
  8. Pas de machtigingen aan uw wensen aan in de nieuwe rol, die is gemaakt met dezelfde machtigingen als de oorspronkelijke rol. Machtigingen zijn gecategoriseerd per CXone applicatie. U krijgt alleen de applicaties te zien die deel uitmaken van uw CXone systeem. Klik op de categorieën aan de linkerkant om categorieën te selecteren.
  9. Wanneer u klaar bent met het configureren van machtigingen, klikt u op Opslaan om de rol op te slaan in de conceptstatus, of op Opslaan en activeren om de rol op te slaan in de actieve status. U kunt pas gebruikers aan de rol toewijzen als de rol geactiveerd is.

Gebruikers aan een primaire rol toewijzen

U kunt een of meer gebruikers aan een rol toewijzen in de pagina Rollen en machtigingen. Zo wijst u aan elke gebruiker een primaire rol toe. Als u een secundaire rol wilt toewijzen, moet u het profiel van de medewerker bewerken. U kunt rollen aan individuele gebruikers toewijzen wanneer u een medewerkersprofiel maakt of bewerkt.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik op Beveiliging > Rollen en machtigingen.
  3. Klik op de rol waaraan u medewerkers wilt toewijzen.
  4. Klik op het tabblad Toegewezen gebruikers en klik op Gebruikers toevoegen.
  5. Selecteer in het venster Gebruikers toevoegen de selectievakjes naast de namen van de gebruikers die u wilt toevoegen, of selecteer het selectievakje naast de kolomkop van de kolom Naam als u alle gebruikers wilt toevoegen. Bij Geselecteerd kunt u zien hoeveel gebruikers u hebt geselecteerd.
  6. Klik op Verplaatsen. De geselecteerde gebruikers worden toegevoegd aan de lijst Geselecteerd aan de rechterkant van het venster. Klik op de X naast de naam van een gebruiker om deze uit de lijst te verwijderen.
  7. Klik op Bevestigen en daarna op Opslaan.

Gebruikers uit een rol verwijderen

U kunt roltoewijzingen van individuele gebruikers verwijderen via de pagina Nieuwe medewerker maken of de pagina Medewerker bewerken (zie Medewerkersaccounts maken). In de volgende instructies wordt uitgelegd hoe u een primaire rol kunt verwijderen van een of meer medewerkers. Alle medewerkers moeten een primaire rol hebben. U moet een medewerker aan een nieuwe primaire rol toewijzen nadat u de oude primaire rol hebt verwijderd. U kunt deze methode niet gebruiken om secundaire rollen te verwijderen, omdat het tabblad Toegewezen gebruikers geen medewerkers toont aan wie deze rol is toegewezen als secundaire rol.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik op Beveiliging > Rollen en machtigingen.
  3. Klik in de lijst met rollen op de rol waaruit u medewerkers wilt verwijderen.
  4. Klik op het tabblad Toegewezen gebruikers.
  5. Selecteer in het tabblad Toegewezen gebruikers de selectievakjes van alle gebruikers die u uit de rol wilt verwijderen. Om alle gebruikers in één keer te selecteren, selecteert u het selectievakje bij de kolomkop Naam. Als u gebruikers weer wilt toewijzen aan verschillende primaire rollen, moet u elke gebruiker afzonderlijk selecteren.
  6. Klik op Gebruikers verwijderen.
  7. Selecteer in het popup-venster een andere rol waaraan u de gebruikers wilt toewijzen. Klik op Ja.
  8. Klik op Opslaan.

Een rol deactiveren of opnieuw activeren

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik op Beveiliging > Rollen en machtigingen.
  3. Klik op het hamburgerpictogram in de kolom Acties voor de rol die u wilt bewerken.
  4. Klik op Deactiveren als de rol momenteel actief is, of op Opnieuw activeren als de rol momenteel inactief is.