Telefoniesystemen van externe partijen configureren voor CXone Multi-ACD (CXone Open)

Wanneer u over een licentie voor CXone Multi-ACD beschikt en de vereiste machtigingen hebt, kunt u verbindingen tussen CXone en een extern telefoniesysteem. U kunt ook de apparaatlijsten die worden gebruikt om de communicatieapparaten in die telefoniesystemen te monitoren, bewerken en beheren. U kunt dan oproepen die via de beheerde apparaten in die systemen lopen, opnemen.

Wanneer u CXone Multi-ACD implementeert naast CXone ACD, moet ook de ACD-applicatie worden geconfigureerd.

Met CXone Multi-ACD kunt u de volgende systemen van derden configureren, afhankelijk van uw licentie.

Telefoniesystemen van externe partijen beheren

Wij raden u aan om eerst het nieuwe telefoniesysteem met de bijbehorende apparaatgroepen en interfaces te configureren. Vervolgens kunt u apparaten handmatig of in een keer uploaden.

1. Een telefoniesysteem toevoegen

Gebruik de wizard Nieuw telefoniesysteem. In de wizard kunt u apparaatgroepen en interfaces definiëren.

In de wizard kunt u maximaal 10 apparaatgroepen en 10 interfaces toevoegen. Na het maken van het systeem, kunt u meer apparaatgroepen en interfaces toevoegen.

2. Optioneel: apparaatgroepen maken

Als u Massale upload gebruikt om apparaten met een apparaatgroeptoewijzing toe te voegen, moet u de apparaatgroepen toevoegen in het telefoniesysteem.

3. Interfaces toevoegen

Interfaces toevoegen aan het telefoniesysteem.

Interfaces toevoegen en configureren kunt u ook doen na het toevoegen van apparaten.

4. Communicatie-apparaten toevoegen

U kunt apparaten handmatig of in een keer (massale upload) uploaden. Apparaten worden geconfigureerd met het bijbehorende extensienummer.

5. Opnameaccounts configureren

U kunt opnameaccounts handmatig of in een keer (massale upload) aan een medewerkersaccount toevoegen. Een opnameaccount koppelt een agent met een telefoniesysteem op basis van een toestelnummer of agent-ID.

6. Definieer de bedrijfsgegevensvelden vanaf het externe telefoniesysteem.

Na het configureren van het externe telefoniesysteem, kunt u een opnamebeleid definiëren. Voor een nieuwe tenant registreert het standaard opnamebeleid 100% van alle spraakoproepen.

Een telefoniesysteem toevoegen

Gebruik de wizard om een nieuw telefoniesysteem in CXone te configureren met maximaal 10 apparaatgroepen en 10 interfaces.

Maak een apart telefoniesysteem voor elke telefonieprovider en outbound dialer.

Welke opties er worden getoond, is afhankelijk van de definities van uw Multi-ACD-licentie.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.

2. Ga naar Opname > Telefonie van externe partij.

3. Klik op Nieuw telefoniesysteem.

4. Voer de Systeemnaam in.

5. Klik op Volgende.

6. Voeg apparaatgroepen toe. Deze stap is optioneel. U kunt op Volgende klikken zonder een apparaatgroep toe te voegen.

1. Voer de Groepsnaam in.

2. Selecteer het Type apparaatgroep.

• Gemonitord: apparaten die zijn toegewezen aan de apparaatgroep kunnen worden opgenomen en gemonitord.

• Geweigerd: apparaten die zijn toegewezen aan de apparaatgroep worden niet opgenomen of gemonitord.

Deze optie wordt voornamelijk gebruikt voor het lange gepreksgedeelte van outbound dialers.

In een Cisco-telefoniesysteem is dit het enige type apparaatgroep.

3. Om meer apparaatgroepen toe te voegen, klikt u op Apparaatgroep toevoegen, en voert u een naam en het type in. U kunt maximaal 10 apparaatgroepen toevoegen.

4. Klik op Volgende.

7. Voeg interfaces toe.

Er wordt standaard een Cisco-telefoniesysteem met een JTAPI-interface en een CTI Server-interface gemaakt. U kunt Cisco CTI Server-interfaces toevoegen en verwijderen.

Outbound dialer-systemen kunnen slechts één dialer-interface bevatten.

1. Voer de interfacenaam in en selecteer het type.

2. Als u interfaces wilt toevoegen aan een telefoniesysteem, klikt u op Interface toevoegen en voert u een naam en type in. U kunt tot 10 interfaces toevoegen.

3. Klik op Gereed.

8. Voltooi de configuraties van de interfaces die u hebt toegevoegd. Zie Interfaces beheren.

Wanneer u een telefoniesysteem hebt gemaakt, kunt u:

Om een telefoniesysteem te verwijderen, selecteert u Systeem verwijderen in het menu Acties. Het telefoniesysteem en alle bijbehorende apparaten, apparaatgroepen en interfaces worden verwijderd.

Certificaten beheren voor beveiligde communicatie

U kunt TLSGesloten Transportlaagbeveiliging. Een protocol dat end-to-end beveiliging biedt voor gegevens die tussen applicaties worden verzonden. gebruiken voor beveiligde communicatie tussen CXone en een Avaya-telefoniesysteem. Wanneer u de Tlink verifieert voor de TSAPI-interface:

• Zorg ervoor dat de Tlink-waarde voor de servernaam is ingesteld als beveiligd.

• Genereer en exporteer het relevante certificaat.

Upload het certificaat na het maken van het telefoniesysteem in CXone. Controleer of het openbare certificaat niet door een wachtwoord wordt beschermd.

Apparaatgroepen beheren

U kunt apparaatgroepen aan een bestaand telefoniesysteem toevoegen en apparaatgroepen in een bestaand telefoniesysteem bewerken.

Een apparaatgroepen maken:

1. Selecteer het tabblad Apparaten.

2. Klik op + Nieuwe apparaatgroep.

3. Voer een naam voor de apparaatgroep in.

4. Selecteer het Type apparaatgroep.

• Gemonitord: apparaten die zijn toegewezen aan de apparaatgroep kunnen worden opgenomen en gemonitord.

• Geweigerd: apparaten die zijn toegewezen aan de apparaatgroep worden niet opgenomen of gemonitord.

Deze optie wordt voornamelijk gebruikt voor het lange gepreksgedeelte van outbound dialers.

In een Cisco-telefoniesysteem is dit het enige type apparaatgroep.

5. Klik op Maken.

Om de naam van een bestaande apparaatgroep te bewerken, selecteert u Groep bewerken in het menu Acties van de apparaatgroep. Wanneer een apparaatgroep is gemaakt, kunt u het type apparaatgroep niet meer wijzigen.

Om een bestaande apparaatgroep te verwijderen, selecteert u Groep verwijderen in het menu Acties van de apparaatgroep. Alle toewijzingen van de apparaatgroep aan apparaten en interfaces worden verwijderd.

Interfaces beheren

Voeg de CTI-interface en media-interfaces toe aan het telefoniesysteem.

Als een outbound dialer wordt gebruikt met het systeem, maakt en configureert u de dialer-interface in een apart dialer-telefoniesysteem.

1. Selecteer het tabblad Interfaces.

2. Klik op + Nieuwe interface.

3. Voer een naam voor de interface in en selecteert het type. De lijst met beschikbare interfacetypen verschilt per type systeem.

4. (Optioneel) Wijs de interface toe aan een of meerdere apparaatgroepen. In elke type apparaatgroep kunt u een apparaatgroep selecteren.

5. Configureer de interface-instellingen. De parameters verschillen per type interface:

Voordat u de interfaceconfiguratie start, moet u controleren of u beschikt over het Excel-bestand dat is verzonden na het maken van de Avaya-telefonieomgeving. Dit bestand bevat waarden voor veel van de vereiste parameters.

6. Klik op Opslaan.

Om de configuratie van een bestaande interface te updaten, selecteert u Interface bewerken in het menu Acties van de interface.

• U kunt het type interface niet wijzigen.

• Bij het opslaan van wijzigingen wordt de interfaceverbinding verbroken en wordt deze opnieuw verbonden met de bijgewerkte instellingen. De verbinding van alle lopende oproepen en opnamen op de interface wordt verbroken. De verbinding wordt opnieuw tot stand gebracht wanneer u de wijzigingen opslaat.

Om een bestaande interface te verwijderen, selecteert u Interface verwijderen in het menu Acties van de interface. Oproepen via de verwijderde interface worden niet opgenomen.

Interface-instellingen voor Avaya-telefoniesysteem

Interface-instellingen voor Cisco-telefoniesysteem

Interface-instellingen voor outbound dialers

Maak een afzonderlijk telefoniesysteem voor elke outbound dialer.

Apparaten beheren

U kunt communicatie-apparaten handmatig of in een keer (massale upload) aan het telefoniesysteem toevoegen.

Apparaten handmatig toevoegen

1. Selecteer het tabblad Apparaten.

2. Klik op + Nieuw apparaat.

3. Voer de extensie voor het apparaat in.

4. Wijs het apparaat toe aan een of meerdere apparaatgroepen.

In elke type apparaatgroep kunt u een apparaatgroep selecteren.

5. Klik op Maken.

Om de configuratie van een bestaand apparaat te updaten, selecteert u Apparaat bewerken in het menu Acties van het apparaat. U kunt de toewijzing aan de apparaatgroep wijzigen. U kunt het extensienummer van het apparaat niet wijzigen.

Om een bestaand apparaat te verwijderen, selecteert u Apparaat verwijderen in het menu Acties van het apparaat. Oproepen naar het verwijderde apparaat worden niet opgenomen.

Apparaten toevoegen met massale upload

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.

2. Selecteer Portaal voor massale upload.

3. Klik op Telefonie van externe partij > Apparaten.

4. Klik op Sjabloon downloaden.

5. Geef in de CSV-sjabloon details in voor elk apparaat. Sla het bestand op en keer terug naar de pagina Portaal voor massale upload in CXone.

6. Klik op Naar bestanden bladeren en selecteer het bestand dat u zojuist hebt opgeslagen. U kunt ook een bestand slepen om te uploaden.

7. Klik op Bestanden uploaden. Op de pagina Portaal voor massale upload wordt de voortgang van de upload weergegeven.

8. Ga naar het tabblad Activiteit om de uploadstatus weer te geven. Op het tabblad Activiteit staat informatie over de verschillende uploadpogingen.

• Als het uploaden van het bestand is geslaagd, zullen de apparaten in het tabblad Apparaten voor het bijbehorende telefoniesysteem verschijnen.

• Als het uploaden van het bestand is mislukt, probeert u het bestand opnieuw te uploaden.

Zie Records massaal uploaden voor meer informatie

Expertparameters configureren

Alleen interne gebruikers van NICE CXone kunnen expertparameters configureren voor een bestaand telefoniesysteem van een externe partij en de interfaces ervan. Neem contact op met uw NICE CXone-vertegenwoordiger voor hulp.

Expertparameters omvatten geavanceerde telefonieparameters, zoals time-outs, duur nieuwe pogingen, logboekniveau enz.

Het type Imiteren en configureren van tenant-imitatie is vereist voor het configureren van expertparameters.

Opnameaccounts beheren

U kunt maximaal 10 opnameaccounts handmatig of in een keer (massale upload) aan een medewerkersaccount toevoegen. Een opnameaccount koppelt een agent met een telefoniesysteem op basis van een extensienummer, agent-ID of UDI (alleen gedeelde Cisco-lijn).

Zie voor meer informatie:

Opnameaccounts handmatig toevoegen

1. Ga naar Admin > Medewerkers.

2. Selecteer de account van een bestaande medewerker of kies Medewerker maken.

3. Selecteer het tabblad Opnameaccounts.

4. Opnameaccounts configureren:

1. Klik op Nieuw account toevoegen om een opnameaccount toe te voegen.

2. Selecteer het Telefoniesysteem waaraan het opnameaccount is toegewezen.

3. Selecteer het Aaccounttype:

• Selecteer Extensie voor sites die vaste seating gebruiken.

• Het wordt aanbevolen om Agent-ID te selecteren voor sites die vrije seating gebruiken.

• (Alleen Cisco-telefoniesysteem) Selecteer UDI (Unique Device Identifier) voor sites die een gedeelde lijn gebruiken.

4. Voer in het veld Waarde , een unieke waarde per systeem in voor het opnameaccount.

Opnameaccounts toevoegen met massale upload

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.

2. Selecteer Portaal voor massale upload.

3. Klik op Telefonie van externe partij > Opnameaccounts.

4. Klik op Sjabloon downloaden.

5. Geef in de CSV-sjabloon details in voor elk apparaat. Sla het bestand op en keer terug naar de pagina Portaal voor massale upload in CXone.

6. Klik op Naar bestanden bladeren en selecteer het bestand dat u zojuist hebt opgeslagen. U kunt ook een bestand slepen om te uploaden.

7. Klik op Bestanden uploaden. Op de pagina Portaal voor massale upload wordt de voortgang van de upload weergegeven.

8. Ga naar het tabblad Activiteit om de uploadstatus weer te geven. Op het tabblad Activiteit staat informatie over de verschillende uploadpogingen.

• Als het uploaden van het bestand is geslaagd, zullen de opnameaccounts in het tabblad Opnameaccounts voor de bijbehorende medewerkers verschijnen.

• Als het uploaden van het bestand is mislukt, probeert u het bestand opnieuw te uploaden.

Bedrijfsgegevens definiëren voor CXone Multi-ACD

Bedrijfsgegevensvelden van het telefoniesysteem van een klant van een externe partij moet handmatig worden gedefinieerd in CXone.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.

2. Ga naar Recording > Bedrijfsgegevens.

3. Klik op Nieuw veld.

4. Voer de Naam bedrijfsgegevens in zoals deze wordt gebruikt in het externe telefoniesysteem van de klant. De naam van de bedrijfsgegevens wordt niet weergegeven in CXone.

5. Voer de Weergavenaam in, zoals deze moet worden weergegeven in CXone. Dit veld kan maximaal 128 tekens bevatten.

6. Selecteer een Veldtype. Het veldtype moet overeenkomen met het veldtype in uw externe systeem.

Stel het Veldtype in op text als het veld wordt gebruikt in een kwaliteitsplan of als u wilt dat de inhoud van het veld doorzoekbaar is in de Interactions-applicatie.

Als het Veldtype text is, kan de waarde van de bedrijfsgegevens maximaal 4000 tekens bevatten.