Bot-acties

Wanneer u een story of een regel maakt, kunt u instellen met welk type actie de bot hierop moet reageren. Elk actietype heeft zijn eigen configuratie.

Alle Bot-acties

Actietype Details
Bericht

Voer het bericht voor de bot in. U kunt een dubbele punt : typen om een emoji-kiezer te openen. Voer een krulhaak in { om een lijst met bestaande variabelen weer te geven.

Klik op Variaties pictogram van twee kruisende pijlen om een dialoogvenster te openen waarin u extra variaties kunt toevoegen aan een bestaand bericht. De bot selecteert willekeurig welke variatie gebruikt wordt in een conversatie.

U kunt knoppen of snelle antwoorden aan het bericht toevoegen of alleen gewone tekst invoeren. Als een bericht knoppen of snelle antwoorden heeft waarvoor een intentie is gedefinieerd, wordt de intentie naast het bericht weergegeven. U kunt erop klikken om alle story's en regels te zien waarin ze worden gebruikt.

Klik op fallback voor rijke berichten pictogram van twee vakjes met een pijl die van het een naar het ander wijst. om de fallbackreactie aan te passen voor kanalen die geen knoppen of snelle antwoorden ondersteunen. Standaard gebruikt de bot de tekst die is geconfigureerd bij Fallback voor rijke berichten.

Multimedia

Upload een ondersteund multimediabestand:

• Afbeeldingen van minder dan 5 MB in PNG-, JPG-, GIF- of BMP-indeling.
  • Video's van minder dan 200 MB in AVI-, MPEG4- of WEBM-indeling.
  • Audiobestanden van minder dan 15 MB in MP3-indeling.
  • PDF- of Microsoft Word-, Excel-, of PowerPoint-bestanden die kleiner zijn dan 15 MB.

Multimedia wordt alleen ondersteund voor deze kanalen:

• Apple Messages for Business
  • Digitaal Chat
  • Facebook Messenger
  • WhatsApp
  • Twitter Direct Messaging (alleen afbeeldingen)
Cards

Kaarten kunnen afbeeldingen, gestructureerde tekst en knoppen in één bericht combineren. Dit houdt de interface beter opgeruimd dan wanneer u meerdere reacties achter elkaar moet sturen. U kunt maximaal 10 kaarten tegelijk toevoegen. De klant kan heen en weer vegen om de kaarten weer te geven. U kunt bij het configureren van kaarten variabelen toevoegen volgens deze notatie: {slot_naam}.

Klik op fallback voor rijke berichten pictogram van twee vakjes met een pijl die van het een naar het ander wijst. om de fallbackreactie aan te passen voor kanalen die geen kaarten ondersteunen. Standaard gebruikt de bot de tekst die is geconfigureerd bij Fallback voor rijke berichten.

Lijstkiezer

Maak een lijst met opties aan waaruit de klant kan kiezen. Voer een bericht in om de lijst te introduceren en voeg vervolgens tot en met 10 lijstopties toe. Geef het volgende op voor elke lijstoptie:

• Titel (vereist).

• Beschrijving (optioneel).

• Afbeelding (optioneel).

• Intentie triggeren of Tekst verzenden:

• Intentie triggeren – Hiermee kunt u de intentie en optioneel ook de entiteit configureren. Wanneer de klant een optie uit de lijst selecteert, zal de bot beslissen welke story of regel gevolgd moet worden, afhankelijk van uw selectie.

• Tekst verzenden – Hiermee laat u de tekst van de lijstoptie naar de bot sturen als een standaard antwoord van de klant.

Lijstkiezer wordt alleen ondersteund voor deze kanalen:

• Apple Messages for Business

• Digitaal Chat

• Facebook Messenger

• Google Business Messaging

• WhatsApp

Klik op fallback voor rijke berichten pictogram van twee vakjes met een pijl die van het een naar het ander wijst. om de fallbackreactie aan te passen voor kanalen die geen lijstkiezer ondersteunen. Standaard gebruikt de bot de tekst die is geconfigureerd bij Fallback voor rijke berichten.

Rijke link

Verzend een URL met een inbegrepen afbeelding. De klant kan op de link of de afbeelding klikken om de URL te bezoeken.

Rijke link wordt alleen ondersteund voor deze kanalen:

• Apple Messages for Business

• Digitaal Chat

• Facebook Messenger

• Google Business Messaging

• WhatsApp

Klik op fallback voor rijke berichten pictogram van twee vakjes met een pijl die van het een naar het ander wijst. om de fallbackreactie aan te passen voor kanalen die geen rijke koppelingen ondersteunen. Standaard gebruikt de bot de tekst die is geconfigureerd bij Fallback voor rijke berichten.

Adaptieve kaarten

Selecteer uit uw bestaande Adaptieve kaarten.

Adaptieve kaarten worden alleen ondersteund op digitaal-chat en Microsoft Teams-kanalen. Klik voor andere kanalen die geen Adaptieve kaarten ondersteunen op fallback voor rijke berichten pictogram van twee vakjes met een pijl die van het een naar het ander wijst. om de fallbackrespons voor dit responsbericht aan te passen. De bot gebruikt standaard wat geconfigureerd is in fallback voor rijke berichten, tenzij u de bot hebt ingesteld om een specifieke reactie te geven.

Fill Slot Selecteer een van uw bestaande slots.
Slotvoorwaarde

Selecteer uit uw bestaande slots en kies de waarde die gekoppeld moet worden om de volgende actie te triggeren.

Handover Selecteer deze optie wanneer het klantbericht de overdrachtregelGesloten Een klantbericht dat een doorschakeling naar een live agent zou moeten activeren. moet triggeren. Voeg een optionele notitie toe om naar de menselijke agent te sturen.
Tag toevoegen Selecteer deze optie, klik op Tag toevoegen en selecteer de tags die u wilt toepassen op de dialoog. Als de tag die u zoekt niet bestaat, kunt u deze hier maken of in de sectie Tags in Voorkeuren Pictogram van een tandwiel.. Met tags kunt u patronen herkennen in conversaties.
Checkpoint

Selecteer deze optie en klik daarna op het pictogram + om de story's te selecteren die u wilt linken. Checkpoints bieden een eenvoudige manier om verschillende story's binnen dezelfde dialoog met elkaar te verbinden.

Tabblad Formulieren Als u een formulier gebruikt, selecteert u Activeren, Verzenden of Annuleren. Gebruik de vervolgkeuzelijst om te selecteren welk formulier u wilt gebruiken.
Tabblad API Als u enige API-integraties hebt ingesteld, geeft dit tabblad uw opties weer voor de bijbehorende acties.
Tabblad Scripts

Als u enige Aangepaste scripts hebt geschreven in Bot Builder, geeft dit tabblad uw opties weer voor de bijbehorende acties.

In het tabblad scripts worden ook scripts weergegeven die toegevoegd worden van skills die u hebt toegevoegd uit de Skillarchief, inclusief skills die native CXone-integraties aan uw bot toevoegen.

Knoppen

Knoppen – Knoppen helpen een klant om snel te kunnen communiceren zonder te hoeven typen. Knoppen blijven beschikbaar voor de klant, ook nadat ze er een hebben geselecteerd. U kunt maximaal drie knoppen toevoegen aan een bericht. U kunt bij het configureren van een knop variabelen toevoegen volgens deze notatie: {slot_naam}. Een knop kan een intentie triggeren of een URL openen.

• Intentie triggeren – Hiermee kunt u de intentie en optioneel ook de entiteit configureren. Wanneer de klant deze knop indrukt, zal de bot beslissen welke story of regel gevolgd moet worden, afhankelijk van uw configuratie.
  • URL openen – Hiermee opent u een webpagina in een nieuw tabblad. Zo kunt u een conversatie verrijken door bijvoorbeeld naar een website te verwijzen die meer informatie over een product bevat dan wat de bot in de conversatie kan vertellen.

Snelle antwoorden

Snelle antwoorden zijn vergelijkbaar met knoppen. Ze bieden een lijst met opties waar de klant uit kan kiezen, meestal met als doel om ze te helpen hun intentie te verklaren. Nadat de klant een van deze opties selecteert, verdwijnen de overige opties. U kunt maximaal 12 snelle antwoorden aan een bericht toevoegen. U kunt bij het configureren van een snel antwoord variabelen toevoegen volgens deze notatie: {slot_naam}. Een snel antwoord kan een intentie triggeren of een standaardbericht verzenden.

• Intentie triggeren – Hiermee kunt u de intentie en optioneel ook de entiteit configureren. Wanneer de klant een Snel antwoord selecteert, zal de bot beslissen welke story of regel gevolgd moet worden, afhankelijk van uw configuratie.
  • Tekst verzenden – Hiermee laat u de tekst van het Snelle antwoord naar de bot sturen als een standaard antwoord van de klant.

Checkpoints

Met checkpoints kunt u meerdere story's koppelen op basis van het bericht van de klant. Een klant kan bijvoorbeeld vragen: "Wat zijn jullie openingstijden en adres?" In plaats van afzonderlijke story's te maken voor 'openingstijden', 'locatie' en 'openingstijden plus locatie', kunt u checkpoints gebruiken om de story's voor openingstijden en locatie achtereenvolgens aan te bieden.

U kunt ook checkpoints gebruiken die niet zijn gebaseerd op berichten van klanten. Uw bedrijf wil bijvoorbeeld de geldigheidsduur van een speciale aanbieding verlengen voor alle klanten. U kunt de berichten en acties voor de speciale aanbieding toevoegen aan elk van uw bot-story's en dat gedeelte later uit alle story's verwijderen wanneer de aanbieding afloopt. Een eenvoudigere methode zou zijn om een aparte story te maken voor de speciale aanbieding, en vervolgens aan elke story een checkpoint toe te voegen voor de looptijd van de aanbieding.

Zoals te zien in de afbeelding, heeft een checkpoint altijd een klein blauw cirkeltje met een krom pijltje aan het begin. Dit laat zien dat het checkpoint is verbonden met een of meer andere story's. Checkpoints beëindigen altijd de story, ook als u acties toevoegt na het checkpoint.

Hoewel checkpoints erg nuttig kunnen zijn, moet u ze niet teveel gebruiken. Door een overdaad aan checkpoints wordt de logica van uw story's soms moeilijk te volgen.