Fallback voor rijke berichten

Met 'rijke berichten' worden knoppen, snelle antwoorden en andere berichttypen beschreven die niet alleen maar platte tekst bevatten. Sommige kanalen, zoals Digitaal Chat, ondersteunen rijke berichten. Andere kanalen, zoals SMS, ondersteunen alleen platte tekst. Dankzij fallback voor rijke berichten kan de bot veilig rijke berichten verzenden, ongeacht het gebruikte kanaal. Kanalen die geen rijke berichten ondersteunen, geven de fallback weer in plaats van het rijke bericht zelf.

Dit is overigens iets anders dan de gewone fallback, die ervan afhangt hoe zeker de bot weet dat hij de intentie van de klant goed begrijpt.

Ondersteuning voor rijke berichten

Gebruik de volgende tabel om te zien welke kanalen welke soorten rijke content kunnen verzenden. Alle rijen met een Rode X en alle kanalen die niet worden vermeld, maken gebruik van fallback voor rijke berichten.

Knoppen Cards Multimedia* Snelle antwoorden Rijke links Lijstkiezer
Apple Messages for Business Rood X, betekent "niet ondersteund"

Rood X, betekent "niet ondersteund"

Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund"
Digital Experience Chat Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund"
Facebook Messenger Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund"
Google Business Messaging Rood X, betekent "niet ondersteund" Rood X, betekent "niet ondersteund" Rood X, betekent "niet ondersteund" Rood X, betekent "niet ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund"
Twitter Rood X, betekent "niet ondersteund" Rood X, betekent "niet ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund"

Alleen afbeeldingen

Rood X, betekent "niet ondersteund" Rood X, betekent "niet ondersteund" Rood X, betekent "niet ondersteund"
WhatsApp Rood X, betekent "niet ondersteund" Rood X, betekent "niet ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund" Groen vinkje, betekent "ondersteund"
Andere kanalen Rood X, betekent "niet ondersteund" Rood X, betekent "niet ondersteund" Rood X, betekent "niet ondersteund" Rood X, betekent "niet ondersteund" Rood X, betekent "niet ondersteund" Rood X, betekent "niet ondersteund"

* Er gelden beperkingen voor het bestandstype en de grootte van multimedia:

• Afbeeldingen: PNG-, JPG-, GIF- of BMP-bestanden van maximaal 5 MB
  • Video: AVI-, MPEG4- of WEBM-bestanden van maximaal 200 MB
  • Audio: MP3-bestanden van maximaal 15 MB
  • PDF, Microsoft Word, Excel of PowerPoint: maximaal 15 MB

Fallback voor rijke berichten gebruiken

Elk type rijke berichten heeft zijn eigen standaard fallback. U kunt uw bot de standaardinstellingen laten gebruiken, of deze aanpassen naar uw voorkeur.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerBot Builder.

2. Klik op de bot waarmee u wilt werken.
  3. Klik in het linkermenu op Voorkeuren Pictogram van een tandwiel..
  4. Klik in het tabblad Instellingen op Fallback voor rijke berichten.
  5. U kunt het standaardbericht aanpassen. Zorg dat u variabelen in uw bericht gebruikt, anders wordt het bericht niet correct weergegeven aan uw klanten. Zet alle variabelen tussen accolades { }. Zodra u een accolade typt, toont het systeem een lijst met beschikbare variabelen voor dit berichttype.