Skillarchief

De Skillarchief is een apart gedeelte van Bot Builder, waar gebruikers hun botskills kunnen publiceren en de gepubliceerde skills van anderen binnen óf buiten hun organisatie kunnen ontdekken. Gepubliceerde skills doorlopen een goedkeuringsproces met een Bot Builder-beheerder om skills van hoge kwaliteit te waarborgen.

Met sommige skills die beschikbaar zijn in de Skillarchief kunt u integraties configureren voor applicaties die onderdeel zijn van de CXone Suite of die standaard ondersteund worden in CXone, zoals:

• CXone Expert
  • CXone Suite
  • CXoneDigital Experience
  • CXone Feedback Management
  • CXone Studio
  • Salesforce

Skills ontdekken en importeren

Op de hoofdpagina van de Skillarchief kunt u door skills bladeren die anderen hebben gepubliceerd.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerBot Builder. Als u zich al in Bot Builder bevindt, klik dan op het botpictogram Een robothoofd. linksboven om terug te keren naar de hoofdpagina van Bot Builder.
  2. Klik op Ga naar Skillarchief.

3. Blader door de beschikbare skills of gebruik de zoekbalk bovenaan om een specifieke skill te zoeken. U kunt eenvoudige zoekopdrachten uitvoeren met behulp van natuurlijke taal of u kunt specifieke query's schrijven in querytaal.

4. Klik op een skill voor meer informatie.

5. Klik op Toevoegen aan uw bot om de skill te importeren. Kies vervolgens een van uw beschikbare bots. U kunt ook een nieuwe naam typen en een nieuwe bot met de specifieke skill maken, vooropgesteld dat uw botlimiet nog niet is bereikt.

6. Bovenaan de pagina wordt een succesbericht weergegeven. Klik in het succesbericht op Weergeven om naar uw bot te gaan. Vervolgens kunt u op Skills klikken om uw gegevens te zien en te filteren op de nieuwe skill.

Uw skills publiceren

Als u een skill wilt publiceren, moet u deze eerst laten goedkeuren door een Bot Builder-beheerder. De beheerder zal uw skill goedkeuren voor publicatie of weigeren met opmerkingen over de wijzigingen die moeten worden aangebracht. Vervolgens kunt u de voorgestelde verbeteringen doorvoeren en de skill opnieuw inzenden ter goedkeuring.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerBot Builder. Als u zich al in Bot Builder bevindt, klik dan op het botpictogram Een robothoofd. linksboven om terug te keren naar de hoofdpagina van Bot Builder.
  2. Klik op Ga naar Skillarchief.

3. Klik rechtsboven op Publiceren.

4. Voer een Skillset-titel, Overzicht en Beschrijving in. U kunt de beschrijving opmaken met koppen, afbeeldingen, tabellen enzovoort.

5. U kunt op Categorie toevoegen Een plusteken in een cirkeltje. klikken om een categorie aan de skill toe te voegen. Categorieën helpen om skills te organiseren in de Skillarchief, net als tags.

6. U kunt de vervolgkeuzelijst gebruiken om te kiezen voor welke specifieke talen de skill is bedoeld. De standaardinstelling is Elke.

7. U kunt een afbeelding toevoegen zodat u de skill gemakkelijk kan herkennen.

8. Klik op Skills toevoegen.

9. Selecteer in de eerste vervolgkeuzelijst van het dialoogvenster de bot met de skill die u wilt publiceren. Gebruik de tweede vervolgkeuzelijst om de skills te selecteren die u wilt toevoegen. Klik op Doorgaan. Klik nogmaals op Doorgaan nadat de gegevens door de Skillarchief zijn gevalideerd. Controleer de skills die u toevoegt en klik op Verzenden.

10. U kunt zo nodig op Skills wijzigen klikken.

11. U kunt op Opslaan klikken om een conceptversie van de skill op te slaan. U kunt een concept later openen vanuit het gedeelte Beheren van de Skillarchief. Als u de pagina verlaat of sluit zonder op te slaan, gaat uw werk verloren.

12. Wanneer u alle informatie voor de skill hebt ingevoerd, klikt u op Inzenden voor goedkeuring. Hierdoor wordt de skill in de status Wacht op goedkeuring gezet totdat een beheerder de skill goedkeurt of afkeurt.

Een gepubliceerde skill bijwerken

1. Klik in de Skillarchief op Beheren.
  2. Klik in het linkermenu op Gepubliceerd.
  3. Klik op een skill om die te openen.
  4. Klik op Bewerken.
  5. Breng eventueel wijzigingen aan en klik op Inzenden voor goedkeuring. Hierdoor wordt de skill in de status Wacht op goedkeuring gezet totdat een beheerder de skill goedkeurt of afkeurt. Nadat uw skill is goedgekeurd, wordt deze gepubliceerd met het bijgewerkte versienummer.

Uw skills beheren

De status van elke skill verandert in het verloop van het proces. In het gedeelte Beheren van de Skillarchief kunt u snel zien waar elke skill is en kunt u actie ondernemen wanneer dat nodig is.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerBot Builder. Als u zich al in Bot Builder bevindt, klik dan op het botpictogram Een robothoofd. linksboven om terug te keren naar de hoofdpagina van Bot Builder.
  2. Klik op Ga naar Skillarchief.

3. Klik in het bovenste menu op Beheren.

4. Gebruik het linkermenu om door uw skills te bladeren op basis van hun status: Concept, Privé, Wacht op goedkeuring, Geweigerd, Gepubliceerd of Gearchiveerd. Klik op een Skill om deze te openen en eventueel wijzigingen aan te brengen.

Openbaar en privé delen

U kunt botskills openbaar delen in de Skillarchief, zodat alle gebruikers ze kunnen ontdekken, of u kunt ze privé delen via een link. U kunt dit op elk gewenst moment individueel wijzigen voor al uw gepubliceerde of conceptskills.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerBot Builder. Als u zich al in Bot Builder bevindt, klik dan op het botpictogram Een robothoofd. linksboven om terug te keren naar de hoofdpagina van Bot Builder.
  2. Klik op Ga naar Skillarchief.

3. Klik in het bovenste menu op Beheren.

4. Ga naar de skill waarvoor u het delen wilt bijwerken en klik erop om deze te openen.

5. Als u een skill privé wilt maken, gaat u naar Acties en klikt u op Privé maken. De status van de skill wordt nu gewijzigd naar Privé en er wordt een deelbare link gegenereerd die u kunt kopiëren.

6. Als u een skill openbaar wilt maken, gaat u naar Acties en klikt u op Terug naar concept. De status van de skill wordt gewijzigd naar Concept en de deelbare link wordt verwijderd. Klik vervolgens op Inzenden voor goedkeuring. De skill moet worden goedgekeurd voordat deze openbaar wordt gemaakt.