Bericht gemaakt

Bron: Berichten

Deze trigger wordt geactiveerd wanneer een bericht wordt gemaakt.

Contactcenterbeheerder Akela Wolfe wil tags toevoegen aan berichten en cases op basis van hun inhoud. Deze tags kunnen worden gebruikt voor tracerings- en rapportagedoeleinden.

Om dit geautomatiseerde proces uit te voeren, maakt Akela de trigger bericht gemaakt met de volgende voorwaarden:

• Inhoud bevat: hiermee kan ze opgeven welke woorden, strings of reguliere expressies worden getagd.
  • Berichtrichting: hiermee kan ze opgeven welke berichten worden getagd: inbound of outbound berichten.
  • Case-richting: hiermee kan ze opgeven welke cases worden getagd: inbound of outbound cases.

Ze maakt vervolgens de taak Tag toevoegen aan bericht en Tag toevoegen aan case, en wijst deze taken toe aan de trigger. Met deze configuratie worden tags toegewezen aan alle berichten en cases in de opgegeven richting, die een door hem gedefinieerde string bevatten.

Deze trigger maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Automatiseringstriggers.

3. Klik op Trigger toevoegen.

4. Voer een Naam in voor de trigger. Aangezien u meerdere taken aan dezelfde trigger kunt toewijzen, moet u een naam kiezen op basis van de gebeurtenis of de voorwaarden in plaats van de bijbehorende taak.
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Gebeurtenis de optie Bericht gemaakt.

6. Voer in het veld Uitgestelde uitvoering het aantal seconden in dat Digital Experience moet wachten nadat de geselecteerde gebeurtenis heeft plaatsgevonden voordat de trigger wordt geactiveerd. Als het onmiddellijk moet gebeuren, voert u 0 in.
  7. Als u folder hebt die uw triggers organiseren, kunt u uit de vervolgkeuzelijst Map selecteren in welke map u deze trigger wilt plaatsen.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Op de detailspagina, klik op Activeren als uw trigger volledig is geconfigureerd.

Een voorwaarde toevoegen

1. Klik in de detailpagina van de trigger op Voorwaarde toevoegen.
  2. Selecteer de gewenste voorwaarde in de vervolgkeuzelijst. Raadpleeg de onderstaande tabel voor een lijst met voorwaarden die beschikbaar zijn voor wat u zojuist hebt gemaakt.
  3. Klik op Selecteren.
  4. Sommige voorwaarden vereisen aanvullende configuratie. Zie de onderstaande tabel voor instructies.

Beschikbare voorwaarden

Voorwaardetype Details en instructies
Inboxeigenaar van contact

Taken worden uitgevoerd als de case is toegewezen aan het opgegeven teamlid.

1. Klik op Selecteren. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de gebruiker waarop de case moet worden toegepast om de trigger te activeren.
  3. Klik op Opslaan. U gaat naar de pagina met triggergegevens.
Contactstatus

Taken worden uitgevoerd als het contact zich in een van de geselecteerde statussen bevindt.

• Schakel de selectievakjes in voor de statussen waarvoor de voorwaarde moet gelden.
Tijd sinds update van contactstatus

Taken worden uitgevoerd als het tijdstip waarop de case-status is bijgewerkt walt binnen het gedefinieerde tijdvak.

1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie Is ouder of de optie Is nieuwer.
  2. Voer in het eerste veld een aantal dagen in. Deze waarde mag niet negatief zijn.
  3. Voer in het tweede veld een aantal uren in tussen 0 en 23.
  4. Voer in het derde veld een aantal minuten in tussen 0 en 59.
  5. Klik op Opslaan.
Hoelang contact in routeringswachtrij staat

Taken worden uitgevoerd op basis van hoe lang een contact in de wachtrij staat in afwachting van toewijzing aan een agent. Kan worden gebruikt met taken om het contact na een bepaalde tijd aan een andere wachtrij toe te wijzen.

1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie Is ouder of de optie Is nieuwer.
  2. Voer in het eerste veld een aantal dagen in. Deze waarde mag niet negatief zijn.
  3. Voer in het tweede veld een aantal uren in tussen 0 en 23.
  4. Voer in het derde veld een aantal minuten in tussen 0 en 59.
  5. Klik op Opslaan.
Wachttijd contact

Taken worden uitgevoerd als het contact de ingestelde tijd heeft gewacht zonder een reactie van een agent.

• Geef op hoeveel minuten een contact moet wachten voordat deze voorwaarde gaat gelden.
Chat is actief

Taken worden uitgevoerd als het chatvenster een online status weergeeft.

• Selecteer Ja of Nee in de vervolgkeuzelijst.
Inhoud bevat

Taken worden uitgevoerd op basis van de inhoud van een bericht. De standaardinstelling is dat wordt gezocht naar berichttekst die overeenkomt met wat u invoert.

1. Klik op Inhoud definiëren. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Als u bepaalde berichtinhoud wilt uitsluiten, selecteert u Komt niet overeen.
  3. Als u complexere zoekopdrachten wilt gebruiken, selecteert u Regex gebruiken.
  4. Als u wilt dat de zoekopdracht rekening houdt met hoofdletters en kleine letters, selecteert u Hoofdlettergevoelig. Deze optie kan niet worden gebruikt met regex.
  5. Selecteer Zoeken in berichtinhoud, Zoeken in inhoud van tekstgebaseerde plugin (gebruikt voor botGesloten Een softwareapplicatie die klantinteracties afhandelt in plaats van een live (menselijke) agent.-berichten of rijke content) en/of Zoeken in onderwerp.
  6. Typ in het veld de tekst waarnaar u wilt zoeken. U kunt meerdere velden gebruiken om de zoekopdracht zo specifiek mogelijk te maken.
  7. Klik op Opslaan. U gaat naar de pagina met triggergegevens.
Aantal inbound berichten in het contact

Taken worden uitgevoerd als het aantal inbound berichten in de case overeenkomt met de ingestelde criteria.

1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst een van de volgende operatoren:
    • Kleiner dan
    • Kleiner dan of gelijk aan
    • Gelijk aan
    • Groter dan of gelijk aan
    • Groter dan
  2. Voer een aantal berichten in. Deze waarde mag niet negatief zijn.
Aantal outbound berichten in het contact

Taken worden uitgevoerd als het aantal outbound berichten in de case voldoet aan de ingestelde criteria.

1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst een van de volgende operatoren:
    • Kleiner dan
    • Kleiner dan of gelijk aan
    • Gelijk aan
    • Groter dan of gelijk aan
    • Groter dan
  2. Voer een aantal berichten in. Deze waarde mag niet negatief zijn.
Huidige contacttoewijzing

Taken worden uitgevoerd op basis van de toewijzingsstatus van de case (toegewezen aan een agent of nog in de wachtrij).

• Selecteer Case wacht in de wachtrij of Case is toegewezen aan inbox van agent in de vervolgkeuzelijst.
Aangepaste voorwaarde

Taken worden uitgevoerd op basis van de respons van het opgegeven URL-eindpunt. Het antwoord van het eindpunt moet een boolean zijn (true of false). Deze voorwaarde werkt voor triggers van contactcenters, proactieve triggers en schedulers.

• Voer de URL in die het resultaat van uw regel retourneert.
Aangepast script

Taken worden uitgevoerd op basis van een script dat u in de Primi-taal schrijft. Deze voorwaarde werkt voor triggers van contactcenters, proactieve triggers en schedulers.

Datum en tijd

Taken worden uitgevoerd binnen of buiten opgegeven tijdvakken.

1. Klik op Selecteren. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Schakel het keuzerondje Geselecteerde dagen en tijden opnemen of Geselecteerde dagen en tijden uitsluiten in.
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Dag van de week of Datumbereik.
  4. Schakel bij Dag van de week de selectievakjes in bij de dagen die deel moeten uitmaken van de voorwaarde.
  5. Selecteer bij Datumbereik een startdatum en een einddatum met behulp van de popup-kalender of door de datums te typen.
  6. Gebruik de opties bij Tijdvak kiezen om de tijden van de dag voor deze voorwaarde op te geven.
  7. Klik op Opslaan. U gaat naar de pagina met triggergegevens.
Uitsluiten op basis van post-ID

Taken worden niet uitgevoerd als de case afkomstig is van een specifieke post-ID. Dit is handig om reacties uit te filteren op een post die u wilt routeren naar een andere wachtrij.

1. Voer een post-ID in. Als er meerdere ID's zijn, scheidt u deze met komma's.
  2. Klik op Opslaan.
Uitgesloten berichtonderwerpen

Taken worden uitgevoerd afhankelijk van het onderwerp. De taak wordt niet getriggerd door onderwerpen waarin de door u opgegeven tekst voorkomt.

1. Voer een waarde in het veld in. Typ komma's tussen opeenvolgende waarden.
  2. Klik op Opslaan.
Uitgesloten berichttags

Taken worden uitgevoerd afhankelijk van de tags die aan het bericht zijn gekoppeld. De taak wordt niet getriggerd als het bericht de tags heeft die u opgeeft.

1. Klik op Tag kiezen. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Schakel de selectievakjes in voor alle tags die een bericht niet mag hebben om activering van de trigger toe te staan.
  3. Klik op Opslaan. U gaat naar de pagina met triggergegevens.
Uitgesloten tags

Taken worden uitgevoerd afhankelijk van case-tags. De taak wordt niet getriggerd als de case de tags heeft die u opgeeft.

1. Klik op Tag kiezen. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Schakel de selectievakjes in voor alle tags die een case niet mag hebben om activering van de trigger toe te staan.
  3. Klik op Opslaan. U gaat naar de pagina met triggergegevens.
Opnemen op basis van post-ID

Taken worden uitgevoerd op basis van een opgegeven post-ID. Cases met minstens één opgegeven post-ID worden opgenomen.

1. Voer een post-ID in. Als er meerdere ID's zijn, scheidt u deze met komma's.
  2. Klik op Opslaan.
Opgenomen kanalen

Controleert of het chatvenster op de website bij een bepaald kanaal hoort. Deze trigger werkt voor zowel contactcenter-triggers als proactieve triggers.

1. Klik op Kanaal kiezen. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Schakel de selectievakjes in voor alle kanalen die u wilt opnemen om de trigger te activeren.
  3. Klik op Opslaan. U gaat naar de pagina met triggergegevens.
Opgenomen berichtsentiment

Taken worden uitgevoerd afhankelijk van het sentiment van het bericht. Taken worden getriggerd voor berichten die zijn gemarkeerd met de door u opgegeven sentimenten.

• Selecteer het selectievakje voor Negatief, Neutraal of Positief sentiment of een combinatie van de drie.
Opgenomen berichtonderwerpen

Taken worden uitgevoerd afhankelijk van het onderwerp. De taak wordt getriggerd door onderwerpen die de opgegeven waarden bevatten.

1. Voer een waarde in het veld in. Typ komma's tussen opeenvolgende waarden.
  2. Klik op Opslaan.
Opgenomen berichttags

Taken worden uitgevoerd afhankelijk van de tags die aan het bericht zijn gekoppeld. De taak wordt getriggerd door berichten met de door u opgegeven tags.

1. Klik op Tag kiezen. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Schakel de selectievakjes in voor alle tags die een bericht moet hebben om de trigger te activeren.
  3. Klik op Opslaan. U gaat naar de pagina met triggergegevens.
Opgenomen tags

Taken worden uitgevoerd afhankelijk van case-tags. De taak wordt getriggerd als de case de tags heeft die u opgeeft.

1. Klik op Tag kiezen. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Schakel de selectievakjes in voor alle tags die een case moet hebben om de trigger te activeren.
  3. Klik op Opslaan. U gaat naar de pagina met triggergegevens.
Laatst verzonden bericht

Taken worden uitgevoerd op basis van de richting van het laatste bericht en hoe lang geleden het is verzonden. U kunt dit zo instellen dat alleen wordt gekeken naar het laatste bericht van het contact (inbound), alleen naar het laatste bericht van de agent (outbound), of naar beide soorten berichten.

1. Gebruik de vervolgkeuzelijst om te selecteren waar het laatste bericht vandaan kwam:
    • Inbound
    • Outbound
    • Beide
  2. Voer de tijd in sinds het laatste bericht is verzonden:
    1. Voer in het eerste veld een aantal dagen in. Deze waarde mag niet negatief zijn.
    2. Voer in het tweede veld een aantal uren in tussen 0 en 23.
    3. Voer in het derde veld een aantal minuten in tussen 0 en 59.
  3. Klik op Opslaan.
Aanmaaktijd van bericht

Taken worden uitgevoerd op basis van wanneer het bericht is gemaakt.

1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie Is ouder of de optie Is nieuwer.
  2. Voer in het eerste veld een aantal dagen in. Deze waarde mag niet negatief zijn.
  3. Voer in het tweede veld een aantal uren in tussen 0 en 23.
  4. Voer in het derde veld een aantal minuten in tussen 0 en 59.
  5. Klik op Opslaan.
Berichtrichting

Taken worden uitgevoerd afhankelijk van de vraag of het bericht inbound of outbound is.

• Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie Bericht is inbound of Bericht is outbound.
Bericht is beantwoord

Taken worden uitgevoerd op basis van de vraag of een inbound bericht is beantwoord.

• Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie Bericht is beantwoord of de optie Bericht is niet beantwoord.
Waarschijnlijkheid van uitvoering

Taken worden uitgevoerd op basis van een waarschijnlijkheidspercentage. Deze voorwaarde werkt voor triggers van contactcenters, proactieve triggers en schedulers.

1. Selecteer een percentage met behulp van de schuifregelaar. 100% betekent dat de taak elke keer wordt uitgevoerd. 0% betekent dat de taak nooit wordt uitgevoerd.
  2. Klik op Opslaan.
Drempelwaarde routeringswachtrij

Taken worden uitgevoerd op basis van de lengte van de routeringswachtrij.

• Voer het maximum aantal cases in dat een routeringswachtrij mag hebben om deze voorwaarde te laten gelden.
Routeringswachtrijen

Taken worden uitgevoerd op basis van de routeringswachtrij.

1. Klik op Wachtrij kiezen. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Schakel de selectievakjes in voor alle wachtrijen die de trigger moeten activeren.
  3. Klik op Opslaan. U gaat naar de pagina met triggergegevens.
Respijtperiode voor tevredenheidsenquête

Taken worden uitgevoerd op basis van de laatste keer dat een tevredenheidsenquête is verzonden. Alle taken in deze workflow die anders in deze periode zouden worden uitgevoerd, worden overgeslagen.

• Voer het aantal dagen in voor de respijtperiode.

Een taak toevoegen

1. Klik op de pagina Details op Nieuwe taak toevoegen of Bestaande taak toevoegen, afhankelijk van de vraag of de taak al bestaat.

2. Als u op Nieuwe taak toevoegen hebt geklikt, volgt u de stappen om de gewenste taak aan te maken. Deze stappen zijn te vinden op de individuele Help-pagina voor die taak, te vinden via het menu aan de linkerkant van deze pagina.
  3. Als u op Bestaande taak toevoegen hebt geklikt:
    1. Selecteer de gewenste taak in de vervolgkeuzelijst.
    2. Klik op Toevoegen.