Digitale scripts

De informatie op deze helppagina is zowel van toepassing op CXone Studio als op Desktop Studio.

Digitale scripts worden gebruikt voor contacten in CXone op digitale kanalenGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort., zoals openbare en berichtenkanalen op sociale media, apps voor direct messaging, met inbegrip van WhatsApp, en op website gebaseerde chats met inbegrip van Google Business Messages-bericht. CXone verwerkt digitale interacties echter op een andere manier dan traditionele ACD-interacties. Deze verschillen hebben invloed op het beheer en de routering van digitale contacten.

In CXone, is Studio het de contactbeheer- en routeringsengine. Digital Experience Heeft een extra component die kan beïnvloeden wat er gebeurt met contacten. Deze component, Workflow Automation (WFA), is een codevrije regels-engine. Met WFA kunt u criteria definiëren en bepalen wat er gebeurt wanneer aan de criteria is voldaan. Studio en WFA werken samen voor het routeren van digitale contacten.. WFA-regels werken onafhankelijk van Studio-scripts. U kunt scripts en WFA-regels samen gebruiken voor het aanpassen van de afhandeling van digitale contacten.

Digitale scripts hebben een ingebouwde bufferbescherming om te beschermen tegen DDoS-aanvallen of virale openbare berichten op sociale mediakanalen. In het geval een van deze gebeurtenissen optreden, worden de aanvragen in een buffer geplaatst om te worden verwerkt wanneer systeembronnen beschikbaar zijn.

Vergelijking van digitale en traditionele ACD-routering

Digitale routering lijkt op traditionele ACD-routering. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen:

Daarnaast hebben digitale scripts een alternatieve routeringsmethode. Deze oude methode gebruikt Digital Experience routeringswachtrijenGesloten Routeringswachtrijen bepalen naar welke agent een case moet worden gestuurd. De systeembeheerder maakt routeringswachtrijen om cases te kunnen doorsturen naar agents met expertise op dit gebied. in plaats van scripts en digitale ACD skillsGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent.

De volgende diagrammen vergelijken het pad van een traditionele ACD-telefooninteractie en een digitale chatinteractie via CXone. Ze tonen allebei interacties vanaf het ogenblik waarop het contact de conversatie start tot wanneer een agent is toegewezen en reageert op het contact.

De volgende afbeelding toont een diagram van inbound contactroutering voor een traditioneel ACD-kanaal (telefoon). Een tekstbeschrijving van het routeringspad volgt de afbeelding in de vervolgkeuzelijst.

De volgende afbeelding toont een diagram van de routering van een digitaal contact met een script. Een tekstbeschrijving van het routeringspad volgt de afbeelding in de vervolgkeuzelijst.

Contactpunten en ACD-skills

Alle digitale en traditionele ACD-contacten komen CXone binnen via contactpuntenGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. (POC). Een  POC is de specifieke instantie van een kanaal die contacten gebruiken om te communiceren met uw organisatie. Ze verbinden CXone met het telefoonnummer, e-mailadres, chatvenster of sociale media-account die contacten gebruiken wanneer een interactie met uw bedrijf wordt gestart.

Naast de details die het POC verbinden met het kanaalGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort. waarmee het werkt, moeten alle POC's ook het volgende hebben:

Digitale ACD-skills worden gemaakt op de pagina Digital ExperienceContactpunt digitaal in de ACD-applicatie. Online help voor het maken van digitale ACD-skills is beschikbaar op de pagina voor het instellen van elk kanaal. U kunt links vinden op elke instellingspagina op de helppagina Digitale kanalen.

Contact routeringspaden

De routering van traditionele ACD en digitale contacten volgt een soortgelijk pad. Systeemscripts komen overeen met het contact met de POC dat werd gebruikt om contact op te nemen met uw bedrijf. De systeemscripts wijzen dan de standaard ACD-skill die is gedefinieerd in het POC, toe aan het contact en roepen dan het script aan dat is gedefinieerd in het POC. Het aangepast script neemt de behandeling van het contact over.

Een van de Studio -actiesGesloten Een actie voert een proces uit in een Studio-script, bijvoorbeeld om klantgegevens te verzamelen, berichten of muziek af te spelen of contacten naar een agent te routeren. die zowel traditionele ACD als digitale scripts gebruiken, is Reqagent. Deze actie heeft een digitale versie die werkt met digitale scripts. Beide versies van Reqagent vereisen een agent die overeenkomt met de opgegeven criteria om de interactie te behandelen. De criteria omvatten de ACD of digitale ACD-skill en de bekwaamheidGesloten Een niveau van deskundigheid in een ACD-skill, dat u aan een individuele agent kunt toewijzen. Bekwaamheidsniveaus kunnen van 1 tot 20 lopen, waarbij 1 het hoogste niveau is. CXone ACD routeert interacties standaard naar de beschikbare agent met het hoogste bekwaamheidsniveau in de ACD-skill. van de agent in die skill.

Wat er gebeurt nadat een agent is gevraagd, verschilt tussen traditionele ACD en digitale routering:

Na Onanswer of Onassignment zijn er veel mogelijkheden voor wat er vervolgens gebeurt in zowel traditionele ACD als digitale scripts. De routeringsflow is afhankelijk van de unieke behoeften van uw organisatie.

Bij traditionele ACD-interacties wordt een contact soms toegewezen aan een andere contact-ID, zoals wanneer het contact wordt overgedragen naar een nieuwe agent. Dit gebeurt niet met digitale contacten. Een digitaal contact behoudt dezelfde contact-ID gedurende de volledige interactie .

Interactieduur en cycli script slapen-waken

Traditionele ACD-interacties duren doorgaans minuten of uren. De scripts die deze interacties routeren, worden actief uitgevoerd voor de duur van de interactie.

Digitale interacties kunnen minuten, uren, dagen, weken of zelfs maanden duren. Om dit te ondersteunen en systeembronnen te behouden, "slapen" digitale scripts wanneer ze niet actief zijn. Ze ontwaken automatisch wanneer ze een actie moeten uitvoeren. Daarna gaan ze terug naar de slaapstand.

Nadat de Askcaller (digital) -actie bijvoorbeeld het contact vraagt naar informatie, gaat het script naar de slaapstand. Wanneer het contact antwoordt, wordt het script geactiveerd en voert het de volgende actie uit, waarna het opnieuw naar de slaapstand gaat. Deze cyclus slapen-waken herhaalt zo vaak als nodig is tot de interactie is voltooid.

De cyclus slapen-waken van digitale scripts gebeurt automatisch. U hoeft niets te doen in uw script om dit te laten werken. Dit kan ook niet worden verhinderd. Deze cyclus is ontworpen om systeembronnen efficiënt te behouden. Door het aantal scripts op elk punt te beperken in een actief geheugen, verhoogt het tegelijk het totale aantal digitale contacten dat CXone kan behandelen.

De agent hoeft niet toegewezen te zijn aan het contact voor de volledige interactie. De toewijzing van agents aan contacten ongedaan maken, verwijdert het contact uit de inbox van de agent en laat het contact in CXone in een post-contactstatus. Wanneer het contact de volgende keer een bericht verzendt, wordt er een agent aan toegewezen. Dit kan dezelfde agent of een andere zijn. De toewijzing ongedaan maken kan op drie manieren gebeuren:

• Agents kunnen zelf de toewijzing ongedaan maken.
  • De Digital Experience-beheerder kan WFA-regels maken om de toewijzing van agents automatisch ongedaan te maken.
  • Als uw agents CXone Agent gebruiken, kan de CXone Agent-beheerder een bepaalde periode configureren waarna de toewijzing van contacten aan agents automatisch ongedaan wordt gemaakt als er geen reactie is.

De Onunassignment-actie wordt geactiveerd nadat de toewijzing van een contact aan een agent ongedaan wordt gemaakt. Deze maakt een nieuwe vertakking van het script waar u logica kunt toevoegen voor wat er moet gebeuren na het ongedaan maken van een toewijzing.

Beëindiging van scripts en contact-ID's

Elk script moet een actie hebben die de voltooiing van het script aangeeft. Deze beëindigingsacties zijn een vereiste actie voor alle scripts. Ze voeren belangrijke opruimingswerkzaamheden uit die nodig zijn om elke interactie en contact-ID volledig te beëindigen, zoals het beëindigen van achtergrondprocessen en opnamegegevens in databases.

In traditionele ACD-scripts zijn er een aantal beëindigingsacties beschikbaar. Welke actie u gebruikt, hangt af van het scriptmediatype. Alle traditionele ACD-beëindigingsacties beëindigen het script. Ze beëindigen ook de contact-ID door de status van het contact te wijzigen naar Voltooid. Zodat de contact-ID is beëindigd, wordt de Onrelease-gebeurtenisactie geactiveerd om alle post-interactietaken uit te voeren die mogelijk vereist zijn, zoals het kopiëren van gegevens over het contact naar uw CRMGesloten Klantrelatiebeheer: externe systemen voor het beheren van contacten, verkoopkansen, supportdetails en cases.-applicatie.

Voor digitale scripts is de enige ondersteunde beëindigingsactie End. Voor digitale scripts kunt u echter alleen End gebruiken om het script te beëindigen. Dit beëindigt niet de interactie of het contact. Er zijn verschillende manier waarop de interactie en het contact kunnen eindigen:

• Agents kunnen het contact sluiten vanaf de agentapplicatie.
  • De Digital Experience-beheerder kan Workflowautomatiseringsregels maken in CXone om het contact automatisch te sluiten volgens opgegeven voorwaarden.
  • U kunt de Update Digital Contact Status-actie gebruiken om status van het contact bij te werken naar Gesloten.
  • Klanten kunnen de interactie beëindigen. Deze optie wordt alleen ondersteund voor live chat-kanalen.

Nadat een digitale contact-ID is beëindigd, kan de Onrelease-gebeurtenisactie worden geactiveerd voor het uitvoeren van alle vereiste post-interactietaken.

Digital Experience Routering met routeringswachtrijen

Voorafgaande aan de Zomer 2023 release, werden digitale contacten in de eerste plaats gerouteerd met Digital Experience routeringswachtrijen. Deze methode vereist digitale ACD-skills, maar geen Studio-scripts. Het digitale kanaalGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort. dat werd gemaakt in CXone werkt als kanaal en als contactpunt. Dit betekent dat het contact direct naar CXone gaat via het kanaal en wordt afgehandeld door regels van de routeringswachtrij. Regels van de routeringswachtrijen wijzigen contacten toe aan ACD-skills met filterregels die worden gemaakt op de pagina Routeringswachtrijen.

Deze routeringsmethode is nog steeds beschikbaar in CXone. Het is echter niet de voorkeursmethode voor het routeren van contacten. Het is gemakkelijker om de routeringsworkflow op te bouwen en problemen op te lossen in de visuele interface van een Studio-script. Bij routering met routeringswachtrijen, kan het lastig zijn om de vele regels bij te houden die nodig zijn om contacten te routeren.

U kunt slechts één routeringsmethode gebruiken voor elk POCGesloten Toestand waarin een agent het werk afrondt na afloop van een interactie; ook wel ACW (after call work) of wrap-up genoemd. Wanneer een Studio-script is toegewezen aan een POC, werken de routeringswachtrijen niet langer voor inbound contacten die in het POC komen. Om contacten te routeren met routeringswachtrijen, moet u routeringsregels en filters instellen in CXone.

De volgende afbeelding toont een diagram van de routering van een digitaal contact met Digital Experience-routeringswachtrijen. Een tekstbeschrivjing van het routeringspad volgt de afbeelding in de vervolgkeuzelijst.

Workflowautomatisering

Workflow Automation (WFA) is een regel-engine in Digital Experience. WFA-regels definiëren de criteria voor bepaalde taken. Wanneer wordt voldaan aan die criteria met digitale contacten, voert Digital Experience de gedefinieerde taak uit.

U kunt WFA samen met Studio-scripts gebruiken voor het beheren van contacten en interacties. WFA en Studio werken onafhankelijk, maar parallel. Er zijn enkele taken die op beide plaatsten kunnen worden uitgevoerd. U moet beslissen hoe u die taken wilt realiseren zodat ze op één plaats en niet op beide plaatsen worden beheerd. Als u bijvoorbeeld een WFA-regel hebt die een contact beëindigt en gegevens toevoegt aan uw CRMGesloten Klantrelatiebeheer: externe systemen voor het beheren van contacten, verkoopkansen, supportdetails en cases., hoeft u de Onrelease-actie niet te configureren in uw script voor het toevoegen van gegevens aan uw CRM.

Een van de belangrijkste gedragingen die u moet definiëren in WFA, is het beëindigen van contacten. In digitale scripts, beëindigt de End-actie het contact niet. Dit beëindigt alleen het script. U moet regels instellen in WFA om te definiëren wanneer Digital Experience contacten moeten worden beëindigd. U kunt ook WFA-regels instellen voor het behandelen van contacten die de conversatie hebben afgebroken.

Prequeue besluitvorming

Het is nuttig om vast te stellen welke reden een contact heeft om contact op te nemen met uw organisatie. Hiermee kunt u een nieuwe ACD skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent toewijzen aan het contact, waardoor het meer waarschijnlijk zal zijn dat de agent die de interactie afhandelt, kan beantwoorden aan de behoeften van het contact. Hoe specifieker uw skills, hoe doelgerichter u de agenttoewijzingen kunt maken en zo de behoefte aan het overdragen van contacten aan verschillende agents,kunt verminderen.

In een traditioneel telefoonscript, kunt u een IVRGesloten Interactive Voice Response: een telefoonmenu waarmee bellers via telefoontoetsen en/of gesproken opdrachten keuzes kunnen maken en/of informatie kunnen invoeren.-menu maken met de Menu-actie. In het menu kunt u een reeks opties voorstellen aan het contact en een geschikte ACD-skill toewijzen aan het contact, afhankelijk van de gekozen optie.

In digitale scripts kunt u geen IVR maken op dezelfde manier, maar kunt u de behoeften van de contacten op andere manieren vaststellen. U kunt bijvoorbeeld:

• Maak menu's van opties met de hulp van rijke mediaopties.
  • Gebruik de Askcaller (digital) actie (actie helppagina in CXone Studio).
  • Gebruik een virtuele agent die is getraind om eenvoudige vragen te beantwoorden en voer een sortering uit aan het begin van een interactie.
  • Gebruik CXone Guide op uw bedrijfswebsite.

Schermpopups in digitale interacties

In traditionele ACD-interacties zijn er twee opties voor het configureren van schermpopups.

Voor digitale interacties werkt het configureren van schermpopups niet op ACD-skillniveau zodat u de acties moet gebruiken.

Studio Acties voor digitale scripts

Digitale scripts ondersteunen een subset van de acties die beschikbaar zijn in Studio. In de toekomst zullen meer acties worden ondersteund. Deze sectie toont de acties die momenteel worden ondersteund.

De volgende tabel toont ondersteunde acties die niet specifiek zijn voor digitale scripts.

Actie Eigenschap
Assign

Wijst een waarde toe aan een door de gebruiker gedefinieerd variabele.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Begin

Start alle scripts. Dit moet de eerste actie in elk script zijn.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Case

Hiermee kunt u meerdere aangepaste vertakkingen instellen op basis van de waarde van de Variable-eigenschap van de actie. U kunt dit gebruiken als een CASE-verklaring in aangepaste fragmentcode.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Countagents

Telt het totaal aantal agents in een bepaalde statusGesloten Resultaat dat wordt toegewezen door de agent of het systeem aan het einde van een spraakinteractie (dispositie) of digitale (status)interactie. voor een bepaalde digitale ACD -skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Email

Genereert een nieuwe e-mail

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

End

Beëindigt een script.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

GetSkillInfo

Haalt informatie op vanaf elke Personal Connection-skill in de tenantGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Getvalue

Haalt een waarde op die eerder werd opgeslagen met de Putvalue-actie.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Loop

Voert een gedefinieerde actie een bepaald aantal keren uit.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Onrelease

Verwerkt het einde van een interactie. Hiermee kan een voicemail via e-mail worden verzonden of kunnen interactiegegevens worden verzonden naar een database of een andere locatie.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Points of Contact List

Haalt een lijst op van alle contactpunten in het huidige CXone-systeem.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

PopURL

Opent een webpagina en biedt opties voor de locatie en het uiterlijk van het paneel waarin de webpagina wordt weergegeven. Wordt alleen ondersteund als uw agents CXone Agent gebruiken.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Putvalue

Slaat gegevens op in een databasetabel. Gegevens die zijn opgeslagen met deze actie, kunnen worden opgehaald met de actie Getvalue en gebruikt in andere scripts of contacten

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Restapi

Hiermee kunt u een REST API-oproep maken in uw script.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Return

Voltooit een subscript dat is getriggerd door de Runsub-actie in een ander script. Deze slaat één waarde op in de eigenschap ReturnValue en stuurt deze door naar het script dat het subscript heeft aangeroepen.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Runsub

Roept een subscript aan.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

SetSecurityUser
  • hiermee kunt u een agent selecteren die API-beveiligingsmachtigingen heeft. Gebruik deze actie met elke API-frameworkactie.
  • Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio
  • Snippet

Hiermee kunt u aangepaste code opnemen aan uw script (Help-pagina in CXone Studio).

Help-pagina's: Desktop Studio CXone Studio

Textbot Exchange

Hiermee kunt u een tekst virtuele agent gebruiken met het Digital Experience-kanaal waarmee het script werkt. U moet de virtuele agent instellen en uitvoeren voordat u deze actie kunt gebruiken.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Wait

Hiermee kunt u een pauze toevoegen aan het script.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

De volgende tabel vermeldt de acties die uitsluitend voor gebruik in digitale scripts zijn.

Actie Eigenschap
    Askcaller (digital)

Hiermee kunt u het contact vragen om informatie op te geven. Deze ondersteunt terugzendingen en kan worden gebruikt met virtuele agentsGesloten Een softwareapplicatie die klantinteracties afhandelt in plaats van een live (menselijke) agent..

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Create Custom Field in a Contact

Maakt een nieuw aangepast veld in de contactgegevens of klantkaart.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Digital email

Verzendt een e-mail via een digitaal contactpunt voor e-mailGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres..

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Forward email

Stuurt digitale e-mailberichten door naar een andere ontvanger.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Get Customer Retourneert klantgegevens van de klantkaart

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

GetMessages

Haalt berichtinhoud op en slaat deze op als een gestructureerde variabele. Dit lijkt op de Getemail-actie.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Onassignment

Start een nieuwe vertakking in het script wanneer een contact is toegewezen aan een agent. Deze staat u ook toe om te zien of het contact rechtstreeks van de ene naar de andere agent is doorgeschakeld. Gebruik deze actie zoals u dat zou doen Onanswer in een traditioneel ACD-script. Onanswer werkt niet met digitale scripts. Dit is een gebeurtenisactie.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Onunassignment

Start een nieuwe vertakking wanneer de toewijzing van een contact aan een agent ongedaan wordt gemaakt maar de interactie nog niet is beëindigd. Dit is een gebeurtenisactie.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Post note in Customer Card

voegt een opmerking toe aan de klantkaart.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Reqagent (digital)

Vraagt een agent om een contact af te handelen.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Textmsg

Hiermee kunt u berichten naar een contact verzenden zonder een reactie af te wachten. Met deze actie kan een script of virtuele agentGesloten Een softwareapplicatie die klantinteracties afhandelt in plaats van een live (menselijke) agent. berichten verzenden.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Update Contact Digital

Staat u toe de prioriteit en bekwaamheidsbereiken bij te werken om de pool van beschikbare agents om een contact af te handelen, te verbreden.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio

Update Contact Status

Hiermee kunt u de status van interacties bijwerken. Mogelijke statussen zijn Open, In behandeling, Geëscaleerd, Opgelost en Gesloten.

Help-pagina'sDesktop Studio CXone Studio