Chatkanalen

Digitale chatkanalen staan los van hun tegenhangers in CXone. In Digital Experience worden chatinteracties gerouteerd naar de Digitale inboxGesloten Een ruimte waar cases binnenkomen voor digitale interactie in een agentapplicatie. van de agent, en niet naar de chat- of e-mailwerkruimte van de agentapplicatie. Bovendien vindt de routering van Digital Engagement-chatberichten plaats door middel van routeringswachtrijenGesloten Het Digital First-equivalent van een skill: stuurt contacten naar agents die zijn aangewezen om dit type contacten af te handelen. en filters, en niet door middel van CXone ACD-skills.

Digital Engagement biedt 2 opties voor chatkanalen:

• Live chat stelt klanten en agents in staat om in realtime met elkaar te communiceren.
  • Chatberichten zijn asynchroon. Klanten kunnen op elk gewenst moment een chatbericht sturen en daarna wachten op een reactie van een agent. De gebruikerservaring lijkt sterk op die van persoonlijke direct messaging-kanalen. Chatberichten ondersteunen bovendien meerdere threads. Dit betekent dat klanten meerdere chats tegelijk kunnen voeren, ook met verschillende agents.

Belangrijke informatie over Digital Experience Chat

Een chatkanaal configureren

De procedure voor het configureren van een chatkanaal verschilt enigszins, afhankelijk van het type chat dat uw kanaal moet gebruiken. U kunt het volgende configureren:

Daarnaast zijn er veel aanpassingsopties voor uw chatkanalen, waaronder aangepaste popups. Veel aanpassingen zijn van toepassing op beide soorten chat. U kunt uw chatkanalen ook aanpassen met behulp van aangepaste scripts.