Medewerkersaccounts beheren met Okta

Met SCIM-integratie kunt u gebruikersgegevens synchroniseren van Okta tot CXone. Na de integratie kunt u CXone-medewerkersaccounts maken, bijwerken en deactiveren in Okta.

Nieuwe gebruikers in CXone maken met Okta

Gebruikers die u maakt en toewijst aan de CXone-integratie in Okta, worden automatisch gemaakt in CXone. CXone-gebruikers die in Okta zijn gemaakt, krijgen automatisch de rol Agent. De velden Voornaam, Achternaam, Gebruikersnaam en E-mailadres voor deze gebruikers kunnen alleen in Okta worden aangepast. Alle statuswijzigingen voor deze gebruikers moeten via lopen Okta. U kunt de status van de gebruiker niet wijzigen in CXone. Alle overige velden, inclusief de rol van de gebruiker, kunnen wel worden gewijzigd in CXone.

1. De gebruiker maken op Okta.

1. Log in bij uw Okta-beheeraccount.

2. Ga naar Directory > Personen.

3. Klik op Persoon toevoegen.

4. Voer de velden Voornaam, Achternaam, Gebruikersnaam en Primair e-mailadres van de gebruiker in. De gebruikersnaam moet een geldig e-mailadres zijn.

5. U kunt ook de velden Weergavenaam, Tweede voornaam, Mobiel nummer, Tijdzone en Type voor de gebruiker invullen. Voordat u deze velden kunt importeren, moet u deze inschakelen voor uw tenantGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren op de pagina Accountinstellingen.

6. Klik op Opslaan.

2. Stel de nieuwe gebruiker beschikbaar voor CXone.

1. Ga naar Applicaties > Applicaties op het linkernavigatiemenu van Okta.

2. Klik op de CXone-integratie die u eerder hebt gemaakt.

3. Ga naar het tabblad Toewijzingen.

4. Klik op Toewijzen en daarna op Toewijzen aan personen.

5. Vind de naam van de gebruiker die u zojuist hebt gemaakt en klik op Toewijzen.

6. Klik op Opslaan en teruggaan. De gebruiker die u hebt gemaakt en toegewezen aan de CXone-integratie, wordt automatisch gemaakt in CXone. Als de integratie mislukt, verschijnt er een rode vlag naast de gebruiker die u zojuist hebt toegewezen. Deze vlag betekent dat de gebruiker niet automatisch kon worden aangemaakt in CXone.

3. Controleer of de gebruiker is aangemaakt in CXone.

1. Log in bij CXone.

2. Klik op de app-kiezer en selecteer Admin.

3. Klik in het linkernavigatiemenu op Medewerkers.

4. Zoek de naam van de gebruiker die u hebt gemaakt en toegewezen in Okta.

CXone-gebruikers bijwerken met Okta

1. Log in bij uw Okta-beheeraccount.

2. Ga naar Applicaties > Applicaties op het linkernavigatiemenu van Okta.

3. Klik op de CXone-integratie die u eerder hebt gemaakt.

4. Ga naar het tabblad Toewijzingen.

5. Klik op de gebruiker die u wilt bijwerken.

6. Ga naar het tabblad Profiel en selecteer Bewerken.

7. Pas de instellingen van de gebruiker aan uw wensen aan en klik op Opslaan.

CXone-gebruikers deactiveren met Okta

1. Log in bij uw Okta-beheeraccount.

2. Ga naar Applicaties > Applicaties op het linkernavigatiemenu van Okta.

3. Klik op de CXone-integratie die u eerder hebt gemaakt.

4. Ga naar het tabblad Toewijzingen.

5. Klik op de X rechts van de gebruiker die u wilt deactiveren.

6. Klik op OK in het venster Gebruikerstoewijzing ongedaan maken.