Rapporten en dashboards beheren

Raadpleeg CXone Dashboard voor informatie over het beheren van digitale rapporten, dashboards en widgets. De volgende informatie heeft alleen betrekking op een oude rapportageoptie die beschikbaar is via de Digitaal-portal in CXone en die in de toekomst zal worden afgeschaft.

Een dashboard maken

1. Klik in de bovenste menubalk van het Digital Experience-portaal op Rapporten.
  2. Klik op Nieuw dashboard maken.
  3. Voer een Dashboardnaam in.
  4. Stel de Zichtbaarheid in op Privé, Openbaar - alleen weergeven of Openbaar - bewerkbaar.
  5. Als u de Zichtbaarheid instelt op Privé, moet u de individuele gebruikers selecteren die u toegang wilt geven tot het dashboard.
  6. Klik op Dashboard opslaan.

Widgets toevoegen aan een dashboard

Nadat u een dashboard hebt gemaakt, moet u er widgets aan toevoegen. Met widgets kunt u de gegevens aanpassen die op een dashboard worden weergegeven. Voor elke widget kunt u instellen welke gegevens worden weergegeven. U kunt dezelfde widget meerdere keren toevoegen aan hetzelfde dashboard en elke keer verschillende gegevens laten zien.

Nadat u widgets aan een dashboard hebt toegevoegd, kunt u het volgende doen:

• Widgets in een dashboard rangschikken – Klik op de titelbalk van de widget en sleep deze naar de gewenste locatie.
  • Widgets verwijderen – Klik op het hamburgerpictogram rechtsboven in de widget en klik daarna op Verwijderen.
  • Gegevens vanuit een widget exporteren – Klik op het hamburgerpictogram rechtsboven in de widget en selecteer Exporteren naar .xlsx of Exporteren naar .png.
  1. Klik in de bovenste menubalk van het Digital Experience-portaal op Rapporten.
  2. Klik onder Dashboards op het dashboard dat u wilt bewerken.
  3. Klik op Widget toevoegen.
  4. Selecteer een widgetcategorie uit de lijst. Klik bijvoorbeeld op Sentiment om alle mogelijke widgets in deze categorie te bekijken.
  5. Klik onder Alle widgets op de widget die u aan uw dashboard wilt toevoegen.
  6. Klik op Waarden selecteren.
  7. Typ een naam voor de widget in het veld Titel.
  8. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Volumetype of u wilt dat deze widget informatie toont over Inbound, Outbound of Alle berichten.
  9. Bepaal welke gegevens in de widget worden weergegeven. De beschikbare velden zijn afhankelijk van de widget die u hebt geselecteerd, en kunnen opties bevatten zoals kanaalGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort., routeringswachtrijGesloten Routeringswachtrijen bepalen naar welke agent een case moet worden gestuurd. De systeembeheerder maakt routeringswachtrijen om cases te kunnen doorsturen naar agents met expertise op dit gebied. en datum.

10. Klik op Widget opslaan.
  11. Voeg nog meer widgets toe aan uw dashboard.

Clusters van kanalen maken voor widgetrapporten

U kunt clusters van kanalen maken die u in sommige widgets kunt gebruiken. Een cluster is een groep kanalen waarvan u de gegevens als één entiteit wilt bekijken.

U kunt de pagina voor het maken van clusters openen in het Digital Experience-portaal. U kunt deze pagina ook openen vanaf de configuratiepagina van elke widget waarvoor u een cluster kunt selecteren voor rapportage.

1. Klik in het Digital Experience-portaal op Instellingen > Kanalen > Clusters.
  2. Klik op Cluster maken.
  3. Voer een Naam in voor dit cluster.
  4. Klik op de kanalen die u in dit cluster wilt opnemen.
  5. Klik op Cluster opslaan.

Het activiteitenlogboek genereren

1. Klik in de bovenste menubalk van het Digital Experience-portaal op Rapporten.
  2. Klik op Activiteitenlogboek.
  3. Gebruik de vervolgkeuzelijsten voor de filters als u het logboek wilt filteren op kanaal, tag, agent, datum of een combinatie hiervan.
  4. Gebruik de vervolgkeuzelijst Sorteren om een sorteerveld en een volgorde in te stellen.
  5. Als u de caseGesloten De volledige conversatie met een agent via een kanaal. Een interactie kan bijvoorbeeld een telefoongesprek, een e-mailuitwisseling, een chatgesprek of een uitwisseling via social media zijn. voor een specifieke activiteit wilt bekijken, klikt u op het popout-pictogram rechtsboven in het activiteit-item.

Een Admin-rapport genereren

1. Klik in het Digital Experience-portaal op Instellingen > Account > Admin-rapport.
  2. Voer de start- en einddatum in voor de periode waarover u wilt rapporteren.
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Alle typen het type activiteit waartoe u het rapport wilt beperken.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Alle gebruikers de gebruiker van wie u de activiteit wilt bekijken.
  5. Klik op Filter.

Het rapport Activiteitenlogboek weergeven

In het rapport Activiteitenlogboek kunt u filteren welke activiteiten u te zien krijgt.

1. Klik in de bovenste menubalk van het Digital Experience-portaal op Rapporten.
  2. Klik op Extra > Activiteitenlogboek.
  3. Selecteer een of meer filteropties om de lijst met activiteiten in het logboek te verfijnen. Als u geen filteropties selecteert, toont het logboek alle activiteiten. U kunt filteren op:
    • Kanaal – Selecteer het kanaal dat u wilt weergeven in de vervolgkeuzelijst.
    • Tag – Klik op de vervolgkeuzelijst en selecteer een of meer tags om de activiteit met betrekking tot die tag te bekijken.
    • Agent – Klik op de vervolgkeuzelijst en selecteer een of meer agents om de activiteiten van de agents te bekijken.
    • Datum – Klik op de vervolgkeuzelijst en klik op één dag in de kalender. U kunt ook een datumbereik selecteren door te klikken op de eerste datum gevolgd door de laatste datum in het bereik.
  4. Het activiteitenlogboek past de weergegeven gegevens aan bij elke wijziging aan het filter.

Activiteitsgegevens exporteren

Wanneer u activiteitsgegevens exporteert, kunt u filteren op datum. U kunt er ook voor kiezen om gegevens over posts en reacties of het hele activiteitenlogboek te exporteren. Als u meer gedetailleerde filteropties wilt instellen, moet u de pagina Activiteitenlogboek bekijken.  De pagina Activiteitenlogboek biedt de mogelijkheid om gegevens te bekijken, maar niet om ze te exporteren.

1. Klik in de bovenste menubalk van het Digital Experience-portaal op Rapporten.
  2. Klik op Exporteren.
  3. Posts en reacties voor een bepaalde periode exporteren:
    1. Specificeer waarden in de velden Van en Tot met behulp van de datumkiezers.
    2. Klik op XLSX of CSV om de bestandsindeling voor het geëxporteerde bestand te selecteren.
    3. Klik op Exporteren.
  4. Zo kunt u een activiteitenlogboek exporteren:
    1. Specificeer waarden in de velden Van en Tot met behulp van de datumkiezers.
    2. Klik op XLSX of CSV om de bestandsindeling voor het geëxporteerde bestand te selecteren.
    3. Klik op Exporteren.