Getriggerd door API

Bron: deze regelgebeurtenis vereist het gebruik van Proactive Chat met de CXone Mobile SDK. Neem contact op met uw CXone-accountmanager voor meer informatie.

Deze regel wordt geactiveerd wanneer een API-aanroep wordt uitgevoerd.

Deze regel wordt niet ondersteund door Guide.

Deze regel maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Guide > Betrokkenheidsregels.

3. Klik op Betrokkenheidsregels toevoegen.

4. Voer een Naam voor de regel in. Aangezien u meerdere acties aan dezelfde regel kunt toewijzen, moet u een naam kiezen op basis van de gebeurtenis of de voorwaarden, niet op basis van een gekoppelde actie.
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Gebeurtenis de optie Getriggerd door API.

6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Gegevenstype of de regel van toepassing is op Chatvenster of Bezoekersbestemming. Dit bepaalt welke voorwaarden beschikbaar zijn voor deze regel. Zie de onderstaande secties voor meer informatie.

7. Voer in het veld Uitgestelde uitvoering in hoeveel seconden Guide na het plaatsvinden van de geselecteerde gebeurtenis moet wachten voordat de regel wordt geactiveerd. Als het onmiddellijk moet gebeuren, voert u 0 in.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Klik op de detailpagina op Activeren als uw regel volledig is geconfigureerd.

Een voorwaarde toevoegen

1. Klik in de detailpagina van de trigger op Voorwaarde toevoegen.
  2. Selecteer de gewenste voorwaarde in de vervolgkeuzelijst. Raadpleeg de onderstaande tabel voor een lijst met voorwaarden die beschikbaar zijn voor wat u zojuist hebt gemaakt.
  3. Klik op Selecteren.
  4. Sommige voorwaarden vereisen aanvullende configuratie. Zie de onderstaande tabel voor instructies.

Beschikbare voorwaarden: Chatvenster

Als de vervolgkeuzelijst Gegevenstype is ingesteld op Chatvenster, zijn de volgende triggers beschikbaar.

Voorwaardetype Details en instructies Guide-licentie vereist?
Datum en tijd

Acties worden uitgevoerd binnen of buiten opgegeven tijdvakken.

1. Schakel het keuzerondje Geselecteerde dagen en tijden opnemen of Geselecteerde dagen en tijden uitsluiten in.
  2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Dag van de week of Datumbereik.
  3. Schakel bij Dag van de week de selectievakjes in bij de dagen die deel moeten uitmaken van de voorwaarde.
  4. Selecteer bij Datumbereik een startdatum en een einddatum met behulp van de popup-kalender of door de datums te typen.
  5. Gebruik de opties bij Tijdvak kiezen om de tijden van de dag voor deze voorwaarde op te geven.
  6. Klik op Opslaan.
Nee
Uitgesloten bezoekerstags

Acties worden uitgevoerd op basis van de tags die een bezoeker niet heeft. De actie wordt niet uitgevoerd als de bezoeker de door u opgegeven tags heeft.

1. Klik op Selecteren. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Klik op Toevoegen voor alle tags die een bezoeker niet mag hebben om activering van de regel toe te staan.
  3. Klik op Terug. U gaat naar de pagina met regelgegevens.

Tags worden aan bezoekers toegewezen via een betrokkenheidsregel die gebruikmaakt van de actie Tag toevoegen aan bezoeker.

Ja
Opgenomen bezoekerstags

Acties worden uitgevoerd op basis van de tags die aan bezoekers zijn toegewezen. De actie wordt uitgevoerd als de bezoeker de door u opgegeven tags heeft.

1. Klik op Selecteren. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Klik op Toevoegen voor alle tags die een bezoeker moet hebben om activering van de regel toe te staan.
  3. Klik op Terug. U gaat naar de pagina met regelgegevens.

Tags worden aan bezoekers toegewezen via een betrokkenheidsregel die gebruikmaakt van de actie Tag toevoegen aan bezoeker.

Ja
Respijtperiode voor proactieve actie

Acties worden uitgevoerd op basis van de laatste keer dat een proactieve actie is gebruikt. Alle acties in deze workflow die anders in deze periode zouden worden uitgevoerd, worden overgeslagen. De maximale respijtperiode voor proactieve acties is 30 dagen.

1. Voer in het eerste veld een aantal dagen in tussen 0 en 29.
  2. Voer in het tweede veld een aantal uren in tussen 0 en 23.
  3. Voer in het derde veld een aantal minuten in tussen 0 en 59.
  4. Klik op Opslaan.
Ja
Waarschijnlijkheid van uitvoering

Acties worden uitgevoerd op basis van een waarschijnlijkheidspercentage.

1. Selecteer een percentage met behulp van de schuifregelaar. 100% betekent dat de actie elke keer wordt uitgevoerd. 0% betekent dat de actie nooit wordt uitgevoerd.
  2. Klik op Opslaan.
Ja

Beschikbare voorwaarden: Bezoekersbestemming

Als de vervolgkeuzelijst Gegevenstype is ingesteld op Bezoekersbestemming, zijn de volgende triggers beschikbaar.

Voorwaardetype Details en instructies Guide-licentie vereist?
Aangepaste voorwaarde

Acties worden uitgevoerd op basis van de respons van het opgegeven URL-eindpunt. Het antwoord van het eindpunt moet een boolean zijn (true of false).

• Voer de URL in die het resultaat van uw regel retourneert.
Ja
Datum en tijd

Acties worden uitgevoerd binnen of buiten opgegeven tijdvakken.

1. Schakel het keuzerondje Geselecteerde dagen en tijden opnemen of Geselecteerde dagen en tijden uitsluiten in.
  2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Dag van de week of Datumbereik.
  3. Schakel bij Dag van de week de selectievakjes in bij de dagen die deel moeten uitmaken van de voorwaarde.
  4. Selecteer bij Datumbereik een startdatum en een einddatum met behulp van de popup-kalender of door de datums te typen.
  5. Gebruik de opties bij Tijdvak kiezen om de tijden van de dag voor deze voorwaarde op te geven.
  6. Klik op Opslaan.
Nee
Uitgesloten bezoekerstags

Acties worden uitgevoerd op basis van de tags die een bezoeker niet heeft. De actie wordt niet uitgevoerd als de bezoeker de door u opgegeven tags heeft.

1. Klik op Selecteren. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Klik op Toevoegen voor alle tags die een bezoeker niet mag hebben om activering van de regel toe te staan.
  3. Klik op Terug. U gaat naar de pagina met regelgegevens.

Tags worden aan bezoekers toegewezen via een betrokkenheidsregel die gebruikmaakt van de actie Tag toevoegen aan bezoeker.

Ja
Opgenomen bezoekerstags

Acties worden uitgevoerd op basis van de tags die aan bezoekers zijn toegewezen. De actie wordt uitgevoerd als de bezoeker de door u opgegeven tags heeft.

1. Klik op Selecteren. Er wordt een nieuwe pagina geopend.
  2. Klik op Toevoegen voor alle tags die een bezoeker moet hebben om activering van de regel toe te staan.
  3. Klik op Terug. U gaat naar de pagina met regelgegevens.

Tags worden aan bezoekers toegewezen via een betrokkenheidsregel die gebruikmaakt van de actie Tag toevoegen aan bezoeker.

Ja
Respijtperiode voor proactieve actie

Acties worden uitgevoerd op basis van de laatste keer dat een proactieve actie is gebruikt. Alle acties in deze workflow die anders in deze periode zouden worden uitgevoerd, worden overgeslagen. De maximale respijtperiode voor proactieve acties is 30 dagen.

1. Voer in het eerste veld een aantal dagen in tussen 0 en 29.
  2. Voer in het tweede veld een aantal uren in tussen 0 en 23.
  3. Voer in het derde veld een aantal minuten in tussen 0 en 59.
  4. Klik op Opslaan.
Ja
Waarschijnlijkheid van uitvoering

Acties worden uitgevoerd op basis van een waarschijnlijkheidspercentage.

1. Selecteer een percentage met behulp van de schuifregelaar. 100% betekent dat de actie elke keer wordt uitgevoerd. 0% betekent dat de actie nooit wordt uitgevoerd.
  2. Klik op Opslaan.
Ja

Een actie toevoegen

1. Klik op de pagina Details op Nieuwe actie toevoegen of Bestaande actie toevoegen, afhankelijk van de vraag of de actie al bestaat.

2. Als u op Nieuwe actie toevoegen hebt geklikt, volgt u de stappen om de gewenste actie aan te maken.
  3. Als u op Bestaande actie toevoegen hebt geklikt:
    1. Selecteer de gewenste actie in de vervolgkeuzelijst.
    2. Klik op Toevoegen.