Coachingplannen

Gebruikt u nog coachingplannen? Deze worden overgezet naar de alleen-lezenmodus in de komende release (24.4). We hebben het nieuwe CXone Coaching met geavanceerde functies.

Nadat u coachingpakketten hebt gemaakt, gebruikt u 'coachingplannen' om deze onder de medewerkers te distribueren. Een coachingplan bevat een distributielijst en de start- en einddatum voor elk pakket.

U kunt ook een planning maken voor een plan. Nadat het plan is gemaakt, worden alle medewerkers in het plan automatisch ingeroosterd voor de coaching, op een moment dat het beste uitkomt voor hun beschikbaarheid.

Nadat een coachingplan is geactiveerd, ontvangen de medewerkers in de distributielijst het coachingpakket om dit door te nemen.

U kunt vanaf de pagina Coachingplan de status van de plannen bijhouden en een herinnering sturen naar medewerkers die hun coachingpakket nog niet hebben voltooid.

Een coachingplan maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone Coaching.
  2. Klik op Coachingplannen.

3. Klik op Nieuw coachingplan.

4. Typ een naam voor het plan en selecteer een coachingpakket.

5. Stel de start- en einddatum voor het coachingplan in.

6. Klik op Medewerkers toevoegen en selecteer de medewerkers die het coachingplan moeten ontvangen. U kunt medewerkers filteren op Teams, Groepen en Skills.

7. Zo kunt u automatisch tijd inplannen voor uw medewerkers om de coaching te voltooien:

1. Klik op Planning.

2. Selecteer in het venster Gegevens van de planning het Activiteitstype voor de coaching en voer het aantal voor Gelijktijdige planning in. Dit bepaalt hoeveel agents gelijktijdig mogen worden ingepland voor de coachingactiviteit.

3. Klik op Opslaan.

Eventuele problemen met de planning worden weergegeven in de kolom Planningsstatus.

8. Klik op Verzenden.

Als de startdatum voor het plan nog niet is aangebroken, wordt het vermeld als Gepland.

Wanneer de startdatum is gekomen, distribueert het plan de coachingpakketten en worden de medewerkers ingepland voor coaching (als u een planning hebt gedefinieerd). De status van het plan verandert in Actief.

Houd er rekening mee dat een actief plan niet kan worden bewerkt of verwijderd.

De medewerkers in de distributielijst krijgen een melding en het coachingpakket verschijnt op hun Coachingpagina in Mijn zone.

Coaching monitoren

Gebruik de pagina Coachingplannen om de actieve coachingplannen te monitoren en te zien hoeveel medewerkers hun coaching al hebben voltooid.

Klik op een plan om in te zoomen en meer details te zien. U kunt filteren op Voltooiingsstatus om te zien wie van uw medewerkers hun pakket al hebben voltooid.

Klik op een plan om in te zoomen en meer details te zien. U kunt filteren op Voltooiingsstatus om te zien wie van uw medewerkers hun pakket al hebben voltooid.

Herinneringen sturen

U kunt medewerkers herinneren aan hun coachingpakketten als u ziet dat ze deze nog niet hebben voltooid.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone Coaching.
  2. Klik op Coachingplannen.

3. Klik op het coachingplan.

Vergeet niet dat u alleen herinneringen naar medewerkers kunt sturen voor coachingplannen die actief zijn.

4. Klik op Herinnering sturen rechtsboven in het raster om herinneringen te sturen naar alle medewerkers die de coaching nog niet hebben voltooid.

Deze medewerkers krijgen een melding die hen eraan herinnert om dit alsnog te doen.