Facebook

Kanaal Type Configuratie en details Wat agents kunnen doen

Facebook

Social
  • De beheerder van uw Facebook-pagina kan dit kanaal configureren.
  • De synchronisatie tussen Digital Experience en Facebook is bijna realtime.
  • Welke acties beschikbaar zijn voor agents, hangt af van hun kanaalmachtigingen
Facebook Messaging
  • De beheerder van uw Facebook-pagina kan dit kanaal configureren.
  • De synchronisatie tussen Digital Experience en Facebook is bijna realtime.
  • U moet voor elk kanaal dat u maakt een standaard Studio-script en een standaardskill selecteren. Voor bestaande kanalen kunt u dit configureren door naar ACDDigital Experience > Digitale contactpunten te gaan.

• Direct messages met of zonder bijlagen verzenden, ontvangen en beantwoorden met behulp van Messenger.
  • Direct messages met tekst en/of afbeeldingen ontvangen en beantwoorden.
  • Digital Experience wijst tags aan conversaties toe, zodat Facebook weet dat de conversatie tussen echte mensen gaat. Hiermee kunnen agents tot zeven dagen na ontvangst van het bericht van een Facebook-gebruiker reageren.

Via Facebook Messenger-kanalen kunnen uw agents communiceren met klanten die Facebook Messenger gebruiken. Nadat u het kanaal hebt geconfigureerd, moet u rijke berichten configureren. Met rijke berichten kunnen agents gemakkelijk en snel de behoeften van contacten evalueren en eraan voldoen. Misschien versturen uw agents elke dag herhaaldelijk dezelfde soorten berichten, zoals links naar uw bedrijfswebsite. Met rijke berichten kunt u ervoor zorgen dat uw agents allemaal op dezelfde manier berichten verzenden.

Een social media-kanaal toevoegen voor een Facebook-pagina

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Digitale contactpunten.

3. Open Facebook openbaar.

4. Klik op Facebook-pagina toevoegen.
  5. Klik op Verbinden met Facebook.
  6. Geef uw inloggegevens voor Facebook op. Klik op Doorgaan als indien de momenteel ingelogde account de account is die u wilt gebruiken, of klik op Inloggen bij ander account.
  7. Klik op het pictogram Toevoegen voor de pagina's die u wilt verbinden met Digital Engagement en klik daarna op Facebook-pagina's toevoegen.
  8. Selecteer desgewenst de optie Platform opt-outs kunnen niet posten.

Een messaging-kanaal toevoegen voor een Facebook-pagina

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Digitale contactpunten.

3. Klik op Facebook Messenger/publiceren.
  4. Klik op Verbinden met Facebook.
  5. Geef uw inloggegevens voor Facebook op. Klik op Doorgaan als indien de momenteel ingelogde account de account is die u wilt gebruiken, of klik op Inloggen bij ander account.
  6. Klik op Messenger-kanaal maken.
  7. Selecteer de Facebook-pagina in de vervolgkeuzelijst en klik daarna op Maken.

Machtigingen configureren

U moet dit kanaalGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort. toevoegen aan elke rol die het kanaal zal gebruiken. Wanneer u een kanaal aan een rol toevoegt, moet u machtigingen configureren. Hiermee bepaalt u wat gebruikers die aan de rol zijn toegewezen, kunnen doen bij interacties via het kanaal.

U kunt dit kanaal toevoegen aan bestaande rollen of een rol maken in de CXone Admin applicatie die specifiek is voor dit kanaal. Digital Experience-gebruikers kunnen slechts één rol hebben.

Als u een nieuwe rol voor dit kanaal maakt, moet u alle benodigde machtigingen uit de Digital Engagement-lijst toevoegen op het tabblad Machtigingen in de CXone Admin applicatie. Wanneer u de nieuwe rol opslaat, verschijnt deze in de lijst ACD > Digital Experience > Rollen, waarmee u kanalen en machtigingen kunt toevoegen en de rol kunt toewijzen aan digitale agentsGesloten Een agent die digitale interacties afhandelt, bijvoorbeeld via e-mail-, chat-, social media-, messaging- en SMS-kanalen..

Zorg dat u de machtiging Antwoorden toevoegt voor alle rollen die met contactenGesloten De persoon die contact heeft met een agent, IVR of bot in uw contactcenter. moeten communiceren. Zonder deze machtiging kunnen gebruikers met deze rol niet reageren op interacties.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Rollen.

3. Klik op het pictogram Bewerken voor de rol die u wilt gebruiken.
  4. Vind in het gedeelte Kanalen het kanaal waarvoor u machtigingen wilt configureren en klik op Machtigingen bewerken.
  5. Selecteer in de rij van het kanaal de selectievakjes voor alle machtigingen die u aan de geselecteerde rol wilt toewijzen.

6. Klik op Opslaan. Ga door met het toevoegen van machtigingen voor andere kanalen.

Routering en wachtrijen configureren

Het verdient aanbeveling nieuwe digitale skills in ACDte maken. Het gebruik van digitale scripts is de aanbevolen methode voor het routeren van digitale contacten. Het is gemakkelijker om de routeringsworkflow op te bouwen en problemen op te lossen in de visuele interface van een Studio-script. Als u gebruikmaakt van routeringswachtrijen, kan het lastig zijn om de vele regels bij te houden die nodig zijn om contacten te routeren. U kunt ook workflowautomatisering gebruiken om regels te maken die met digitale skills werken.

U kunt deze stappen nog steeds gebruiken om bestaande routeringswachtrijen te configureren, maar het maken van wachtrijen is volledig gemigreerd naar ACD-skills.

U moet voor elk kanaal dat u maakt een standaard Studio-script en een standaardskill selecteren. Voor bestaande kanalen kunt u dit configureren door naar ACDDigital Experience > Digitale contactpunten te gaan.

U moet instellen hoe Digital Experience de berichten routeert die via dit kanaalGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort. binnenkomen. U kunt de filters voor bestaande routeringswachtrijenGesloten Routeringswachtrijen bepalen naar welke agent een case moet worden gestuurd. De systeembeheerder maakt routeringswachtrijen om cases te kunnen doorsturen naar agents met expertise op dit gebied. aanpassen om ook voor dit kanaal te routeren.  Routeringswachtrijen in Digital Experience zijn vergelijkbaar met skillsGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent in ACD.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Routeringswachtrijen.

3. Vind in de tabel de routeringswachtrij die u wilt bewerken en klik op Filters.
  4. Zoek het filter dat u wilt gebruiken en klik op Voorwaarden. U kunt ook een nieuw filter toevoegen.
  5. Klik op Voorwaarde toevoegen.
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Regel voor opgenomen kanalen en klik vervolgens op Voorwaarde maken voor geselecteerd type.
  7. Klik op Toevoegen voor elk kanaal dat u in de routeringswachtrij wilt opnemen. Controleer ten slotte het gedeelte Geselecteerde kanalen en klik op Terug. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Een digitale skill maken

Vereiste machtigingen: Skills Maken en Skills Bewerken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

3. Klik op Nieuwe maken > Eén skill.

4. Stel Mediatype in op Digitaal. DigitaleGesloten Kanaal, contact of skill verbonden met Digital Experience. machtigingen zijn altijd Inbound.
  5. Stel Mediatype in op Digitaal, stel Inbound/outbound in op Outbound en stel Outbound-strategie in op Bring Your Own Channel.
  6. Selecteer bij Naam digitaal kanaal de naam van het kanaal dat u gebruikt.
  7. Enter a Skillnaam en selecteer de Campagne waarvan de skill deel moet uitmaken.
  8. Als u schermpop-upsGesloten Een configureerbaar popup-venster met informatie over het contact. De popup verschijnt op het scherm van de agent na een bepaalde gebeurtenis, bijvoorbeeld wanneer de agent verbinding krijgt. voor deze skill wilt gebruiken, gebruikt u de actie POPURL in Studio. Deze actie wordt alleen ondersteund voor de CXone Agent-suite.
  9. Als u agents wilt verplichten om handmatig interacties voor deze skill te accepteren of te weigeren, schakelt u het selectievakje Accepteren / Weigeren in. Deze mogelijkheid wordt alleen ondersteund in Agent. Deze skillinstelling is gerelateerd aan een functie in Controlled Release (CR). Als u geen deel uitmaakt van de CR-groep en meer informatie wilt, neem dan contact op met uw CXone-accountmanager.
  10. Ga naar het gedeelte Agentrespons als u een afteltimer voor agentreacties wilt inschakelen. Deze mogelijkheid wordt alleen ondersteund in Agent. U kunt dit ook later doen.

11. Ga naar het gedeelte Klantrespons als u de toewijzing van contacten ongedaan wilt maken nadat de timer is afgelopen. Deze mogelijkheid wordt alleen ondersteund in Agent. U kunt dit ook later doen.

12. Als u wilt testen hoe de prioriteit van contacten in deze skill in de loop van de tijd verandert ten opzichte van andere skills, gebruikt u de tool Prioriteitsvergelijking. U kunt dit ook later doen.
    1. Klik in het gedeelte Skills om te vergelijken op +.

2. Ga door met het toevoegen van skills totdat alle skills die u wilt vergelijken in de lijst Geselecteerd staan. U hoeft de skill die u bewerkt niet toe te voegen; deze verschijnt automatisch in het diagram.

3. Klik op Gereed.
    4. Gebruik de velden Periode en Tijdsinterval voor het instellen van de periode die het diagram moet bestrijken en het intervalGesloten Een periode tussen twee punten, limieten of gebeurtenissen (bijvoorbeeld datums of tijdstippen) waarmee u nieuwe punten in het diagram wilt markeren.

5. Klik op Vergelijken.

13. Klik op Maken.

Standaardskill en Studio Script configureren

U moet voor elk kanaal dat u maakt een standaard Studio-script en een standaardskill selecteren. Voor bestaande kanalen kunt u dit configureren door naar ACDDigital Experience > Digitale contactpunten te gaan.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar DFO > Digitale contactpunten.

3. Selecteer het kanaal dat u wilt configureren en klik op Bewerken.

4. Selecteer een Studio-script in de vervolgkeuzelijst.

5. Selecteer een standaardskill in de vervolgkeuzelijst.

6. Klik op Opslaan.

Servicelevelovereenkomst (SLA) configureren

SLA's helpen u bij het monitoren van de effectiviteit van uw agents bij het afhandelen van hun casesGesloten De volledige conversatie met een agent via een kanaal. Een interactie kan bijvoorbeeld een telefoongesprek, een e-mailuitwisseling, een chatgesprek of een uitwisseling via social media zijn.. Met Digital Experience kunt u SLA's globaal en per kanaal configureren. De communicatiesnelheid kan sterk variëren van kanaal tot kanaal, dus misschien wilt u verschillende SLA's instellen voor kanalen met een lagere communicatiesnelheid. Een Live chatGesloten Een chatgesprek waarin agents en klanten in realtime communiceren. vindt bijvoorbeeld in realtime plaats, maar een e-mail- of SMS-conversatie kan dagenlang duren.

SLA's gelden alleen voor uw geconfigureerde kantooruren.

Agents kunnen de huidige SLA's voor een case bekijken wanneer ze in het antwoordveld klikken.

Als u een SLA voor dit kanaal wilt configureren, voert u de onderstaande taak uit. Anders kunt u het overslaan.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > SLA.

3. Vind het kanaal dat u wilt configureren en klik op Bewerken.
  4. Stel schakel in op JA als u wilt dat het kanaal de algemene SLA volgt, of op NEE, ANDERS om een specifieke SLA voor dit kanaal te configureren.
  5. Gebruik de vervolgkeuzelijsten om het aantal dagen, uren en minuten in te stellen voor de Eerste responstijd en de Oplostijd voor dit kanaal.