Regels voor planningsoptimalisatie

Gebruik Planningsoptimalisatie om de nettobezetting moeiteloos te verbeteren. Met één klik op de knop kunt u de productiviteit van uw workforce verbeteren.

Stel eerst regels voor planningsoptimalisatie in en ontvang een dagelijks plan dat u kunt gebruiken.

Zodra u een regel instelt, zal de optimizer een plan genereren om de pauzeactiviteiten in de planning aan te passen. Het bekijkt de volledige dienst en zoekt intervallen met een overbezetting of onderbezetting. Daarna worden de geplande pauzes verplaatste over de dienst om de netto bezetting te verbeteren.

U ontvangt de optimalisatieplannen op de dag en het tijdstip die zijn gedefinieerd in de regel.

U maakt eerst een optimalisatieregel voor de dagen waarvoor een u plan wilt laten maken. In de regel selecteert u de planningseenheden en pauze-activiteiten. De optimizer zal die activiteiten aanpassen om de netto bezetting te verbeteren. De activiteiten die kunnen worden aangepast, moeten worden gedefinieerd als Pauzein de instellingen van de activiteitscode.

Daarna beslist u wanneer het optimalisatieplan moet worden gegenereerd. Op de geselecteerde dag en tijd kunt u de Optimalisatieplannen controleren en ze goedkeuren.

Bekijk de onderstaande video's om meer te weten te komen over Planningsoptimalisatie:

• Overzicht: ontdek hoe de functie Planningsoptimalisatie in CXone WFM de productiviteit van uw workforce met verhoogt. Hiervoor hoeft u slechts eenmaal te klikken.

• Regels: leer hoe u regels voor planningsoptimalisatie instelt en ontvang een dagelijks plan dat u kunt gebruiken.

• Plannen: leer hoe u plannen kunt bekijken en optimaliseren, krijg inzicht in het verbeteringspercentage en hoe het bijhouden van een planstatus werkt.

Vereisten

Voordat u regels instelt, moet u ervoor zorgen dat u optimaal voordeel uit de planningsoptimalisatie haalt:

• Om agents op te kunnen nemen in het optimalisatieplan, moeten ze:

• Gepland met een dagregel. Als u agentplanningen handmatig maakt of bewerkt, zal de optimizer ze niet opnemen.

• Toegewezen aan het kenmerk Kan worden ingepland op de pagina Medewerkers configureren

Stel dat een planningseenheid 100 agents heeft. 20 agents hebben dat kenmerk echter niet of werden niet gepland met een dagregel. Het plan kan de planning voor de andere 80 agents aanpassen.

• De optimizer houdt geen rekening met de optie Consistente starttijd in de weekregel. Het plan kan deze overschrijven als het plan deze optie heeft.

Pauze-activiteiten worden aangepast om de planning te optimaliseren. Het is dus waarschijnlijk dat die activiteiten een andere starttijd zullen hebben.

• Het plan kan elke activiteit verplaatsen op basis van hun slack of speling in de dagregel. De speling is de maximale tijd dat de activiteit mag afwijken van de ingestelde starttijd. Hoe langer deze is, hoe beter u de planning kunt optimaliseren. Zorg dat de speling voor elke activiteit consistent is met alle dagelijkse regels.

Een regel voor planningsoptimalisatie maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Ga naar PlanningsoptimalisatieRegels.

3. Klik op Nieuwe regel en voer een naam voor de optimalisatieregel in.

4. Selecteer de Planningseenheden en de activiteiten die zijn opgenomen in de optimalisatie. U kunt geen combinatie van eenheid en code selecteren die is ingesteld in een andere regel.

Let op: de plannen worden gegenereerd volgens de tijdzone van de planningseenheid.

5. Definieer wanneer het plan planningen optimaliseert van. Het gegenereerde plan past de pauzeactiviteiten aan voor alle agents in de planningseenheid die starten na dit tijdstip.

De geselecteerde tijd geldt ook wanneer het plan verloopt. U kunt na deze tijd niet meer optimaliseren. Wanneer een plan verloopt, wordt het naar de geschiedenis van het optimalisatieplan verplaatst.

6. Selecteer de dagen en tijd voor het genereren van de plannen onder Uitvoeren vanaf. U kunt bijvoorbeeld een regel instellen die een plan genereert voor elke maandagvrijdag om 9:00.

Onthoud dat het genereren van het plan tot 15 minuten kan duren. Het is aanbevolen de planning niet te bewerken tijdens de tijd Uitvoeren van tot het plan wordt gegenereerd.

7. Klik op Opslaan.

Optimalisatieregels beheren

U kunt slechts één actieve regel hebben voor elke combinatie van een activiteits- en planningseenheid.

Laten we aannemen dat u een regel definieert voor Planning U1 en Pauze-activiteit A. Als de regel de volgende is:

• Actief: u kunt later een andere regel maken voor Planning U1 maar met andere activiteiten. U kunt ook een andere regel maken voor Pauze-activiteit Amaar met andere eenheden.

• Inactief: u kunt een andere regel maken voor dezelfde combinatie van een planningseenheid en activiteit. U kunt echter niet twee of meer actieve regels hebben met dezelfde combinatie.

Timing in planningsoptimalisatie

Wanneer u een regel maakt, definieert u wanneer plannen moeten worden gegenereerd en vanaf wanneer het plan planningen optimaliseert. Dit is het tijdbereik wanneer de optimalisatieplannen worden weergegeven. Daarna wordt het optimalisatieplan naar de geschiedenis verplaatst.

Wanneer een plan wordt gegenereerd, ontvangt u een melding dat het gereed is. U kunt het controleren en accepteren op de pagina Plannen voor planningsoptimalisatie.

Nachtdiensten optimaliseren

Het gegenereerde plan optimaliseert de planning vanaf het geselecteerde tijdstip tot de laatste activiteit van de dag. Plannen die nachtdiensten bevatten die starten vóór middernacht, worden ook geoptimaliseerd. In dit geval worden activiteiten die eindigen vóór 8:00 de volgende dag, worden geoptimaliseerd.