Plannen voor planningsoptimalisatie

Gebruik Planningsoptimalisatie om de nettobezetting moeiteloos te verbeteren. Met één klik op de knop kunt u de productiviteit van uw workforce verbeteren.

Als u regels voor planningsoptimalisatie hebt gemaakt, wordt er een optimalisatieplan gegenereerd op aangewezen terugkerende dagen.

Het gegenereerde plan bevat voorstellen voor planningsaanpassingen aan de pauzeactiviteiten. Gebruik het plan om de netto bezetting en productiviteit voor de rest van de dag te verbeteren.

Op de pagina Plannen voor planningsoptimalisatie kunt u elk actief planGesloten Optimalisatieplannen die u kunt controleren en optimaliseren voordat ze verlopen beoordelen of de verlopen plannen zien in het tabblad Geschiedenis. Klik op een plan voor meer details over de activiteitsaanpassingen en de manier waarop u de netto bezetting kunt verbeteren. Als de status van het plan Gereed voor beoordeling is, klikt u op Optimaliseren in het plan om het te accepteren.

Bekijk de onderstaande video's om meer te weten te komen over Planningsoptimalisatie:

• Overzicht: ontdek hoe de functie Planningsoptimalisatie in CXone WFM de productiviteit van uw workforce met verhoogt. Hiervoor hoeft u slechts eenmaal te klikken.

• Regels: leer hoe u regels voor planningsoptimalisatie instelt en ontvang een dagelijks plan dat u kunt gebruiken.

• Plannen: leer hoe u plannen kunt bekijken en optimaliseren, krijg inzicht in het verbeteringspercentage en hoe het bijhouden van een planstatus werkt.

Tabel met optimalisatieplan bekijken

Klik op een plan om dit te beoordelen en meer details te zien. Wanneer u een actief plan beoordeelt, klikt u op Optimaliseren om de planningen te wijzigen. Meldingen worden verzonden naar agents van wie de planning werd beïnvloed.

U kunt dat nu in een oogopslag zien voor elk plan.

• Planningseenheid:: elk plan kan één planningseenheid optimaliseren, zelfs als de komende dienst ook andere eenheden heeft gepland.

• Betrokken agents: het aantal agentplanningen dat zal worden beïnvloed door de optimalisatie. Door de netto bezetting te verbeteren, kunt u slechts een deel van de planningen moeten aanpassen.

• Gegenereerd op: het tijdstipwaarop het plan is gegenereerd. In de optimalisatieregel kunt u definiëren wanneer ze worden gegenereerd. Het genereren van het plan kan tot 15 minuten duren. Als u dus 9u00 hebt gedefinieerd, kan het plan gereed zijn tussen 9u00 en 9u15.

• Optimaliseren vanaf: het plan past de pauze-activiteiten voor agents vanaf dit tijdstip aan in de planningseenheid. Dit is ook het tijdstip waarop het plan verloopt. Wanneer een plan verloopt, wordt het naar de geschiedenis van het optimalisatieplan verplaatst. Wanneer een plan niet actief is, kunt u het niet gebruiken om te optimaliseren.

• Verbetering: hoeveel u de netto bezetting kunt verbeteren met de hulp van het plan. De snelheid wordt gemeten door de full-time equivalent (FTE)Gesloten Een eenheid die de werklast van agents aangeeft. van het aantal agents.

• Status: de status van het weergegeven plan.

Problemen met de optimalisatie oplossen