Dagregels

Dagregels zijn sjablonen voor mogelijke diensten op een dag. U maakt een dagregel voor elk type dienst dat u nodig hebt bij het inplannen van agents.

Voor elke regel definieert u de dienstduur, de starttijden, de afwijkingen en de activiteiten die in de dienst zijn opgenomen.

U hoeft niet elke keer dagregels helemaal opnieuw te maken. U kunt een bestaande dagregel dupliceren, wijzigingen aanbrengen en deze daarna als een nieuwe regel opslaan.

Dagregels zijn vereist voor het maken van een weekregel.

Een dagregel maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Ga naar Configureren > Dagregels.

3. Klik op Nieuwe regel en voer een naam voor de dagregel in.

4. Selecteer het Diensttype en de Dienstduur.

5. Bepaal het tijdvak voor het Dienstbegin en de Stapgrootte voor de starttijd.

Zo kunt u verschillende opties maken voor de starttijd van de dienst. U kunt bijvoorbeeld instellen dat de dagregel twee opties heeft voor de starttijd van de dienst: 8:00 uur en 9:00 uur.

6. Activiteitscodes toevoegen:

1. Selecteer een activiteitscode in de vervolgkeuzelijst.

2. Definieer de Lengte. De vervolgkeuzelijst heeft opties voor stappen van vijf minuten. Als de tijdsduur niet in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven, geeft u de specifieke tijdsduur op.

U kunt bijvoorbeeld een pauze van 2 minuten maken zodat agents kunnen rekken en strekken. Hiervoor schrijft u 0:02.

3. Definieer de Relatieve starttijd. Hiermee bepaalt u hoe lang na het dienstbegin de activiteit begint.

4. Bepaal de Speling. De speling is de maximale tijd dat de activiteit mag afwijken (in stappen van 15 minuten) van de ingestelde starttijd.

7. Nadat u alle benodigde activiteitscodes hebt toegevoegd, klikt u op Opslaan.