Prognoses maken voor de bezetting

Forecasting maakt gebruik van historische gegevens om de planningsbehoefte te voorspellen en een geschikt bezettingsplan te maken. CXone WFM genereert vervolgens planningen op basis van het bezettingsplan.

Op deze pagina kunt u het volgende doen:

• Alle gegenereerde prognosetaken bekijken. U kunt een taak weergeven of bewerken door erop te klikken.

• Een nieuwe taak genereren door te klikken op Prognose genereren. Bij elke prognosetaak kunt u een bezettingsplan genereren.

• Maak een nieuwe taak met geïmporteerde prognosegegevens door op Geïmporteerde prognosegegevens toevoegen te klikken.

Meer functies van CXone WFM Forecasting:

• Prognoseprofielen maken om standaard KPI's voor skills te configureren. Profielen kunnen tijd besparen bij het genereren van een prognose, vooral als u verschillende KPI's voor verschillende skills wilt instellen.

• Historische gegevens importeren met behulp van een CSV-bestand. U kunt historische gegevens importeren als u niet genoeg ACD-gegevens hebt, of als uw contactcenter geen ACD-gegevens bijhoudt.

• Speciale dagen markeren in uw prognose- of historische gegevens. U kunt speciale dagen instellen voor dagen die niet passen bij uw gebruikelijke personeelsbehoefte, zoals vakanties of trainingsdagen.

Als u geen historische gegevens hebt, kunt u uw eigen bezettingsplan importeren in het gedeelte Planning van CXone WFM.