Scripts beheren

Deze Help-pagina is bedoeld voor CXone Studio. Deze informatie is ook beschikbaar voor Desktop Studio.

Deze pagina bevat informatie over taken die u soms moet uitvoeren wanneer u met scripts werkt.

Een script in productie nemen

Vereiste machtigingen: Contactpunten bewerken

Wanneer een script volledig is getest en klaar is om in gebruik te worden genomen in CXone, kunt u het in productie nemen. Daarvoor moet u het script toewijzen aan een contactpuntGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. in CXone ACD.

Als u verschillende naamgevingsconventies gebruikt voor scripts die in ontwikkeling of in productie zijn, kunnen uzelf en andere scriptbouwers in uw organisatie gemakkelijk zien welke scripts klaar zijn om te gebruiken. De naamgevingsconventie bepaalt niet automatisch welke scripts door CXone moeten worden gebruikt.

Wijs scripts alleen toe aan contactpunten als u zeker weet dat ze volledig getest en gereed voor productie zijn. Als u een script in productie neemt dat nog niet klaar is, kan dit ertoe leiden dat klanten niet worden gerouteerd naar het geselecteerde contactpunt.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Contact SettingsPoint of Contact.

3. Klik op het contactpunt waaraan u een script wilt toewijzen.
  4. Klik op Edit.

5. Selecteer het Script dat dit contactpunt moet gebruiken. De vervolgkeuzelijst toont alle actieve scripts die op dat moment beschikbaar zijn voor het Media Type van het huidige contactpunt.
  6. Klik op Done.

Scriptvergrendeling configureren

Vereiste machtigingen: Contactinstellingen > Scripts > Bewerken

Studio kan scripts vergrendelen wanneer ze zijn geopend door een gebruiker. Zo verhindert u dat meerdere gebruikers tegelijk wijzigingen aanbrengen in hetzelfde script en er daardoor problemen ontstaan. Een CXone-beheerder kan instellen dat Studio scriptvergrendeling toestaat.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar ACD ConfigurationBusiness Units.
  3. Klik in het tabblad Details op Bewerken.

4. Selecteer Allow Script Locking.
  5. Selecteer het Default Behavior dat Studio moet vertonen wanneer een script wordt geopend.

6. Klik op Done.

Scripts vergrendelen en ontgrendelen

Vereiste machtigingen: Studio-scripts weergeven, maken/bewerken

Met scriptvergrendeling kunt u een script vergrendelen zodat u het als enige kunt bewerken. Dit verhindert dat meerdere Studio gebruikers gelijktijdig een script wijzigen. Dit is een optionele functie die moet worden ingeschakeld in CXone.

Als u een script wilt bewerken, moet u het eerst vergrendelen. Dit plaatst het script in de bewerkingsmodus. Scripts blijven vergrendeld tot u ze ontgrendelt, of tot een andere Studio-gebruiker uw slot overschrijft. Wanneer u klaar bent met werken aan met een script, kunt u het ontgrendelen. Dit plaatst het script in de modus alleen-lezen en maakt het beschikbaar voor andere Studio-gebruikers als dat nodig is.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerOmnichannel routeringStudio Drie pijlen samengevoegd onderaan. Eén pijl wijst recht omhoog, één omhoog en naar rechts, één omhoog en naar links..
  2. Open een script.
  3. Beweeg de cursor over het oog Een lijntekening van eenoog. naast de scriptnaam in de werkbalk bovenaan in de canvaswerkruimte en selecteer Script bewerken (Vergrendelen).

4. Wanneer u klaar bent met werken met het script, beweegt u uw cursor over het slot Een slot. naast de scriptnaam in de werkbalk bovenaan in de canvaswerkruimte en klik op Alleen script weergeven (ontgrendelen).

De vergrendeling van een script overschrijven

Vereiste machtigingen: Studio-scripts > Vergrendeling opheffen

Wanneer u een script opent dat vergrendeld is om te worden bewerkt, is het pictogram naast de scriptnaam boven de canvaswerkruimte een gesloten slot Een gesloten hangslot.. U kunt de cursor over het een pictogram plaatsen om te zien wie het script heeft vergrendeld. Als u dat bent, hebt u de optie om het script te ontgrendelen en het in de modus alleen lezen te plaatsen. Als het werd vergrendeld door een andere gebruiker, toont het de naam van die gebruiker.

Als uw CXone rol de machtiging Vergrendeling opheffen omvat, bevat de lijst ook de optie om de vergrendeling op te heffen. Wanneer u een scriptvergrendeling opheft, laadt Studio de laatst opgeslagen versie van het script.. Als de andere gebruiker niet-opgeslagen wijzigingen heeft, kunnen ze niet worden opgeslagen nadat de vergrendeling is opgeheven. Als andere gebruiker probeert het script op te slaan nadat de vergrendeling is opgeheven, zien ze een foutmelding over de opheffing. Wanneer een scriptvergrendeling is opgeheven, kan dit worden gedupliceerd en opgeslagen met een andere naam.

U kunt wijzigingen aan een script controleren door het weergeven van een vorige versie ervan. Dit is handig als een andere gebruiker een script heeft bewerkt en u wilt weten wat ze hebben gewijzigd.

Zorg dat u de richtlijnen van de organisatie voor het opheffen van de scriptvergrendelingen van andere gebruikers.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerOmnichannel routeringStudio Drie pijlen samengevoegd onderaan. Eén pijl wijst recht omhoog, één omhoog en naar rechts, één omhoog en naar links..
  2. Open een script dat door een andere gebruiker is vergrendeld.
  3. Klik op het slot Een gesloten hangslot. naast de scriptnaam in de werkbalk bovenaan in de canvaswerkruimte en klik op Vergrendeling opheffenEen rechthoek met een rode pijl die uit het midden door de rechterbovenhoek wijst..
  4. Klik op OK wanneer u wordt gevraagd te bevestigen dat u de vergrendeling van een andere gebruiker wilt opheffen. Een statusbericht verschijnt wanneer de vergrendeling is opgeheven.

Instellen hoeveel scriptversies in de geschiedenis worden bewaard

Vereiste machtigingen: Contactinstellingen > Scripts > Bewerken

Studio bewaart eerdere versies van alle scripts. U kunt instellen hoeveel versies van een script worden bewaard in de geschiedenis. Dit bepaalt hoe ver u terug kunt gaan als uw wilt terugkeren naar een eerdere versie van een script.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar ACD-configuratie > Bedrijfseenheden.
  3. Klik in het tabblad Details op Bewerken.

4. Voer in het veld Maximale scriptgeschiedenis onder Scripts het maximum aantal versies in dat u van elk script wilt behouden.

5. Klik op Gereed.

Terugkeren naar een eerdere versie van een script

Vereiste machtigingen: Contactinstellingen > Scripts > Bewerken

Studio bewaart eerdere versies van alle scripts. Elke keer dat u wijzigingen opslaat, wordt een nieuwe versie toegevoegd aan de geschiedenis van het scriptbestand. U kunt later weer terugkeren naar een eerdere versie van een scriptbestand.

Als u een kopie van een script onder een andere naam hebt opgeslagen en u wilt terugkeren naar het oorspronkelijke script, moet u deze stappen niet volgen. Open in plaats daarvan het exemplaar waarnaar u wilt terugkeren en use Save As dupliceer het om een nieuw exemplaar te maken. Kopieën van scripts die u niet meer nodig hebt, kunt u deactiveren of naar een aparte map verplaatsen.

U moet het script sluiten in Studio voordat u het terugdraait. Als het script geopend is, ziet u de wijzigingen pas nadat u het script sluit en weer opent. Als u het script open laat staan wanneer u het terugdraait, vervolgens wijzigingen in het geopende script aanbrengt en het script opslaat, overschrijft u de teruggedraaide versie en moet u het script opnieuw terugdraaien.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerACD > Scripts.
  2. Klik op het script dat u wilt terugdraaien. Als het script dat u wilt terugdraaien momenteel is gedeactiveerd, moet u het eerst opnieuw activeren.
  3. Selecteer in het tabblad Versiegeschiedenis de versie waarnaar u wilt terugkeren in de lijst Vorige versies en klik op Terugdraaien.

4. Nu kunt u het teruggedraaide script in Studio openen en gewoon verder bewerken.

Een script deactiveren

Vereiste machtigingen: ACD > Studio > Scripts > Deactiveren

Scripts kunnen niet worden verwijderd uit Studio. In plaats daarvan kunt u ze deactiveren. Gedeactiveerde scripts zijn alleen zichtbaar in Studio als u kiest om Alle of Inactieve scripts weer te geven op de pagina Scripts. U kunt ze ook zien op de pagina Scrips in de CXoneACD-applicatie.

U hoeft een script niet te deactiveren om te voorkomen dat CXone het gebruikt. CXone gebruikt alleen scripts die zijn toegewezen aan een skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent en een contactpuntGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres..

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerOmnichannel routeringStudio Drie pijlen samengevoegd onderaan. Eén pijl wijst recht omhoog, één omhoog en naar rechts, één omhoog en naar links..
  2. Zoek op de pagina Scripts naar het script dat u wilt deactiveren.
  3. Klik op de drie horizontale punten drie puntjes op een rij. naast het script en selecteer Deactiveren. U kunt ook een script openen en klikken op de knop met de pijl omlaag naast de scriptnaam en Deactiveren te selecteren in de vervolgkeuzelijst.
  4. Bevestig dat u het script wilt deactiveren. Er wordt een melding in de rechterbenedenhoek van het venster weergegeven wanneer het deactiveren is voltooid.
  5. U kunt opmerkingen aan het script in CXonetoevoegen als u wilt uitleggen waarom u het script hebt gedeactiveerd:
    1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerACDScripts.
    2. Selecteer Inactief in de vervolgkeuzelijst Tonen.
    3. Klik op het script en voeg uw opmerkingen toe op het tabblad Opmerkingen.

Een script opnieuw activeren

Vereiste machtigingen: ACD > Studio > Scripts > Deactiveren

U kunt een script opnieuw activeren om het weer zichtbaar te maken in Studio. Momenteel is het niet mogelijk om een script te heractiveren vanaf CXone Studio.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerACDScripts.
  2. Selecteer Inactief in de vervolgkeuzelijst Tonen.
  3. Klik op het script dat u opnieuw wilt activeren.
  4. Klik op Activeren op het tabblad Details van de scriptpagina.