Workflow Execute

This help page is for Desktop Studio. This information is also available for CXone Studio.

Met Workflow uitvoeren kunt u een CRMGesloten Klantrelatiebeheer: externe systemen voor het beheren van contacten, verkoopkansen, supportdetails en cases. integreren in CXone Agent of CXone Agent Integrated. Deze actie triggert een workflow. Met workflows kunt u bijvoorbeeld gegevens van een contact weergeven of een ticket aanmaken. Met andere acties die in het script worden gebruikt, worden de resultaten en relevante gegevens naar de agentapplicatie gestuurd wanneer de agent de oproep beantwoordt. De andere acties geven ook de nodige informatie door aan het CRM-systeem wanneer de oproep is afgerond.

U kunt een muziekbestand of een andere audioreeks instellen die voor het contact wordt afgespeeld terwijl het script de workflow uitvoert.

This action is located on the Framework tab in Studio.

Afhankelijkheden

• Voordat u deze actie kunt configureren, moet u een CRMGesloten Klantrelatiebeheer: externe systemen voor het beheren van contacten, verkoopkansen, supportdetails en cases.-integratie toevoegen aan CXone en de workflows inschakelen die u wilt gebruiken. U kunt CRM's integreren met CXone Agent, CXone Agent Embedded en CXone Agent Integrated.
  • U moet een aparte Workflow Execute-actie gebruiken voor elke workflow die u in uw script wilt gebruiken. U kunt meer dan één Workflow Execute-actie in uw script opnemen.
  • Om de configuratiewizard te gebruiken in deze actie, moet u aangemeld zijn bij CXone of aanmelden bij Studio met de knop Inloggen met uw CXone-gebruikersnaam en -wachtwoord. Als u inlogt met de knop Inloggen met sessie-ID terwijl u niet ingelogd bent bij CXone, zal de wizard niet verschijnen. Dit is omdat toegang tot de wizard afhangt van de Algemene authenticatie die alleen wordt gebruikt wanneer u aanmeldt met uw CXone-gebruikersnaam en -wachtwoord.
  • Als u de resultaten van de workflow naar de agentapplicatie wilt sturen, moet u een Custom Event action in het script opnemen. De actie Custom Event moet een specifieke gebeurtenis aanroepen. Deze gebeurtenissen zijn beschreven in de online Help over het maken van een script om CRM's te integreren met CXone Agent, CXone Agent Embedded en CXone Agent Integrated.
  • Deze actie moet worden gebruikt in combinatie met de Agent Workflow Configuration-actie. Deze kan alleen worden gebruikt in CRM-integratiescripts.
  • The Studio Framework tab must be enabled for your CXone tenant. Contact your CXone-accountmanager for more information.

Ondersteunde scripttypen

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

The icon for the Digital script type - a computer monitor with a smartphone next to it.

Telefoon Digitaal

Invoereigenschappen

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

Caption

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram. The default is the action name.

configurationId

De configuratie-ID van de CRM die u gebruikt. Dit veld wordt automatisch ingevuld door de configuratiewizard van de actie. Als u in plaats hiervan een variabele gebruikt, dient u deze tussen accolades ( { } ) te zetten. Bijvoorbeeld: {integrationConfigId}.

Phrase

Gebruik deze eigenschap om de tekst te documenteren die in de prompt aanwezig is. Het script zelf gebruikt de tekst in deze eigenschap niet. Omdat prompts complex kunnen zijn en meerdere segmenten kunnen bevatten, kan het nuttig zijn om de volledige tekst op te nemen, zonder de opmaak die wordt vereist door de Sequence-eigenschap.

Sequence

Specificeer de prompt die door de actie wordt afgespeeld. Als de prompt een audiobestand is, typt u de bestandsnaam tussen dubbele aanhalingstekens. Bijvoorbeeld, "greeting.wav".

Als u tekst-naar-spraak wilt gebruiken voor de prompt, klikt u op de drie puntjes en typt u de tekst die de TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.-service moet uitspreken. Elk segment moet tussen dubbele aanhalingstekens staan en een stringverwijzingsteken bevatten om het type informatie te identificeren. Bijvoorbeeld:

"%Your account balance is" "silence.wav"  "${accountBalance}"

Zie de pagina Manage Prompts voor meer informatie over de notatie voor prompts in deze eigenschap.

U kunt de Sequence Editor gebruiken van een actie die deze ondersteunt, zoals Play, en dan de tekstreeks in het veld Sequence in die actie kopiëren en plakken.

Voor deze actie is het afspelen van een prompt optioneel.

workflowId

De ID van de workflow die door deze actie wordt afgehandeld. Dit veld wordt automatisch ingevuld door de configuratiewizard van de actie. Als u in plaats hiervan een variabele gebruikt, dient u deze tussen accolades ( { } ) te zetten. Bijvoorbeeld: {searchWorkflowId}.

workflowPayload

Voer de naam in van de variabele met de payload voor de workflow die deze actie verwerkt. Zet de naam tussen accolades ( { } ). De payload moet worden geconverteerd naar een JSON-indeling. Bijvoorbeeld: {searchInput.asjson()}.

dynamicDataMappingId

De ID van de dynamische-gegevenstoewijzing die tijdens het uitvoeren van de workflow in de klantenkaart moet worden weergegeven.

actionType

De workflows voor het type actie dat in de wizard WORKFLOW EXECUTE is geselecteerd.

Uitvoereigenschappen

Deze eigenschappen bevatten variabelen die gegevens bevatten die worden geretourneerd na het uitvoeren van de actie. Ze zijn beschikbaar voor referentie en gebruik wanneer de actie wordt voltooid.

Voorwaarde

Beschrijving

errorArgs (out)

Voer de naam in van de variabele die informatie over de fout bevat. De standaardvariabele is workflowErrorOutput. U hoeft de naam van de variabele niet tussen accolades te zetten.

resultSet (out)

Voer de naam in van de variabele die het resultaat van de aangegeven workflow moet krijgen. De standaardvariabele is workflowResultOutput. Dit veld vereist geen accolades.

cacheKey (out)

De variabele die de zoekresultaten bevat. Resultaten worden in een elasticache opgeslagen.

Resultaatvertakkingsvoorwaarden

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.
Success

Het pad dat wordt gevolgd als de actie zonder fouten is voltooid en eventuele API-aanroepen of geretourneerde gegevens succesvol waren (2xx responscodes).

Timeout

Het pad dat wordt gevolgd wanneer met de uitvoering van de workflow de opgegeven time-outwaarde wordt overschreden. Voeg de variabele timeoutMilliSec = "6000" toe aan het Workflow-invoersnippet als u wilt dat er voor deze workflow een time-out geldt. Wijzig indien nodig het aantal seconden.

ValidationError

Het pad dat wordt gevolgd wanneer een invoerwaarde niet kan worden gevalideerd. Dit bevat:

• Configuratie-ID: moet een geldige configuratie-ID zijn van de pagina Agentintegraties > Configuraties in CXone.
  • Workflow-ID: moet een geldige workflow-ID zijn van de pagina Agentintegraties > Configuraties in CXone.
  • Workflow-payload: moet een geldige JSON-string zijn.
InvalidWorkflow

Het pad dat wordt genomen als de gespecificeerde workflow ongeldig is.

InternalError

Wat er moet gebeuren als de actie op een fout stuit.

NotConfigured

Het pad dat wordt gevolgd als de Agentintegraties niet ingeschakeld zijn voor uw tenantGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren. Neem contact op met uw CXone-accountmanager om de functie in te schakelen.

Vereiste fragmentcode

Deze actie vereist Snippetactions met aangepaste code. Informatie over de vereiste snippets is te vinden op de online helppagina over het integreren van uw CRM met een CXone Agent-applicatie.

Acties en workflows selecteren

1. Double-click the Workflow Execute action in your script to launch the Custom CRM Configurations wizard.

2. Selecteer de Custom CRM Configuration die u door deze Workflow Execute-actie wilt laten gebruiken. Als de vervolgkeuzelijst leeg is, moet u een configuratie definiëren alvorens verder te gaan. U moet dezelfde configuratie kiezen in de acties Agent Workflow Configuration en Workflow Execute in dit script.
  3. Selecteer een of meer Actions die agents kunnen uitvoeren wanneer dit scripts wordt uitgevoerd.

4. Selecteer in het gedeelte Workflow Mapping, de workflows selecteren die u wilt toewijzen aan de Actions wilt toewijzen. U kunt slechts één workflow per actie selecteren. De kolom Action toont met welke actie elke workflowoptie overeenkomt.

Het volgende voorbeeld toont de workflows die beschikbaar zijn voor ServiceNow. Als u een andere CRM gebruikt, zullen de opties verschillen.

5. Als u de toewijzing van een workflow wilt wijzigen, wist u de eerste selectie voordat u een nieuwe workflow kiest. Als u alle geselecteerde toewijzingen wilt verwijderen, klikt u in het selectievakje in de kolomkoptekst.
  6. Klik op Next.
  7. Controleer uw selecties op het Custom CRM Configurations Updated -venster. Als u een selectie wilt wijzigen, sluit u het venster en brengt u de wijziging aan.
  8. Klik op Save in het venster Custom CRM Configurations Updated om uw selecties toe te passen op de Workflow Execute-eigenschappen.

Voorbeeld van een script

Dit is een voorbeeld dat toont hoe deze actie kan worden gebruikt in scripts. Het is niet bedoeld als een compleet script. Het kan nodig zijn het script verder te bewerken.

Het volgende voorbeeld toont de Workflow Execute-actie die wordt gebruikt voor het integreren van een CRM-toepassing met CXone Agent, CXone Agent Embedded of CXone Agent Integrated. U kunt meer informatie vinden over het gebruik van de actie, inclusief een voorbeeldscript dat moet worden gedownload op de helppagina over het integratieproces.