Avaya TSAPI met DMCC en Alvaria of POM Dialer

Dit onderwerp biedt richtlijnen voor de configuratie van de Avaya TSAPI-interface met DMCC voor CXone Multi-ACD (CXone Open).

De ondersteunde Avaya AES TSAPI-versies zijn 8.1.3 en 10.1.

Een Avaya site-engineer is verantwoordelijk voor alle procedures in de Avaya-omgeving. De procedures die hier worden beschreven, dienen uitsluitend als advies!

Volg deze stappen om de Avaya TSAPI-interface in te stellen met DMCC en om een optionele dialer te configureren.

Stap 1: Bereid de Avaya AES TSAPI-omgeving voor.

Stap 2: Bereid de Avaya AES DMCC-omgeving voor.

(Optioneel) Stap 3: Een dialer configureren:

Stap 4: Download het Excel-bestand Essentiële data voor configuratie van externe connectiviteit in CXone en sla het op. Naarmate u doorgaat, zal u gevraagd worden om essentiële informatie in te vullen. Nadat u alle nodige informatie hebt ingevuld en uw omgeving hebt voorbereid voor CXone Multi-ACD, moet u het Excel-bestand indienen bij uw NICE Professional Services-vertegenwoordiger.

Bereid de Avaya AES TSAPI-omgeving voor.

U moet de Avaya AES TSAPI-server configureren voordat u CXone Multi-ACD configureert.

De ondersteunde Avaya AES TSAPI-versies zijn 8.1.3 en 10.1.

Voer deze stappen uit om de Avaya AES TSAPI-omgeving voor te bereiden:

Stap 1: De TSAPI-licentie en -status verifiëren

Stap 2: De AES-omgeving voorbereiden

Stap 3: Een gebruiker toevoegen

Stap 4: De Tlink verifiëren

Stap 5: Een veilige verbinding maken met VPN

Stap 1: De TSAPI-licentie en -status verifiëren

Verifieer voordat u de Avaya TSAPI-interface configureert, of de Avaya TSAPI-service wordt uitgevoerd en of de licentie nog geldig is.

Zo verifieert u de TSAPI-service en -status:

1. Log in bij de AES-server. De pagina Application Enablement Services wordt weergegeven.

2. Selecteer AE-services in het menu.

3. Verifieer of:

• de Status-kolom van de TSAPI-service op Online staat en dat de Status wordt Uitgevoerd.

• de kolom Gelicentieerde modus op Normale Modus staat.

Stap 2: De AES-omgeving voorbereiden

Een Avaya site-engineer is verantwoordelijk voor alle procedures in de Avaya-omgeving. Deze procedures fungeren slechts als richtlijnen en aanbevelingen!

In een AES-omgeving moet de AES-beheerder de verbindingen tussen AES en CTI voorbereiden.

Stap 3: Een gebruiker toevoegen

De gebruiker moet via de webpagina aan het systeem toegevoegd worden.

Deze procedure moet samen met een Avaya-beheerder uitgevoerd worden. De AES-beheerder moet eerst de AES-CTI-linkverbinding voorbereiden.

Aan het einde van deze stap moet u NICE Professional Services het volgende verstrekken:

• Inloggegevens.

Zo voegt u een gebruiker toe:

1. Navigeer in het menu AE-services naar Gebruikersbeheer > Gebruikersadmin en klik op Gebruiker toevoegen.

2. Configureer in het venster Gebruiker toevoegen de verplichte velden:

1. Gebruikers-ID

2. Voornaam

3. Achternaam

4. Gebruikerswachtwoord

5. Wachtwoord bevestigen

6. Wijzig de instelling CT-gebruiker naar Ja.

3. Klik op Toepassen om de informatie op te slaan.

4. Sla deze gebruikersgegevens op in het Excel-bestand. Nadat u alle nodige informatie hebt ingevuld en uw omgeving hebt voorbereid, moet u het Excel-bestand indienen bij uw NICE Professional Services-vertegenwoordiger.

5. Verifieer dat het bericht Gebruiker is aangemaakt! verschijnt in het venster Resultaten gebruiker toevoegen.

6. Onbeperkte monitoring voor alle apparaten toewijzen aan gebruiker:

1. Vouw in het menu AE-services Beveiliging > Beveiligingsdatabase > CTI-gebruikers uit en klik op Gebruikers zoeken.

2. Zoek in het venster Gebruikers zoeken naar de gebruiker die u voorheen hebt gemaakt.

3. Klik op Zoeken. De nieuwe gebruiker wordt weergegeven.

4. Klik op Bewerken.

5. Selecteer in het venster CTI-gebruiker bewerken in het gebied Gebruikersprofiel Onbeperkte toegang.

6. Klik op Wijzigingen opslaan.

7. Klik in Wijzigingen in eigenschappen CTI-gebruiker toepassen op Toepassen.

Stap 4: De Tlink verifiëren

In de TSAPI-configuratie voor de CTI-verbinding maakt de parameter Servernaam gebruik van de waarde Tlink.

Aan het einde van deze stap moet u NICE Professional Services het volgende verstrekken:

• Naam Tlink

Zo verifieert u de Tlink:

1. Selecteer in de AES-webpagina Beveiliging > Beveiligingsdatabase > Tlinks.

De lijst met Tlinks verschijnt in de kolom Naam Tlink. Als uw site meer dan één Tlink gebruikt, zorg er dan voor dat u de juiste Tlink kiest op basis van de naam van de wisselaar.

De Tlink bestaat uit deze segmenten:

• AVAYA – Leverancier

• # – Scheider

• AVAYA10 – Naam wisselaar/verbinding (zoals gedefinieerd in Interface Communicatiemanager > Switchverbindingen)

• CSTA/CSTA-S – Niet-beveiligd/beveiligd portaal

• AES10 – Naam AES-server

2. Sla de juiste Tlink-naam op in het Excel-bestand. Nadat u alle nodige informatie hebt ingevuld en uw omgeving hebt voorbereid, moet u het Excel-bestand indienen bij uw NICE Professional Services-vertegenwoordiger.

3. Als u de beveiligde Tlink gebruikt, moet u verifiëren of de TLS-versie is geconfigureerd in de AES-server. Ga naar Netwerken > TCP-/TLS-instellingen.

4. Standaard is alleen TLSv1.2-protocol ondersteunen ingeschakeld. TLSv1.2-protocol wordt ondersteund als enig beveiligingsprotocol.

5. Aangezien er geen standaardcertificaten meer worden geleverd, moet de Avaya-site-engineer het relevante certificaat genereren en uploaden naar het Avaya-telefoniesysteem in CXone. Ga naar Beveiliging > Certificaatbeheer > Servercertificaten.

6. Ga in het venster Servercertificaten naar de kolom Alias. Selecteer het certificaat en klik op Export.

7. Verifieer in het venster Servercertificaat exporteren dat Nee, de persoonlijke sleutel niet exporteren is geselecteerd en klik op Exporteren.

8. Upload dit geëxporteerde certificaat naar het Avaya-telefoniesysteem in CXone.

Stap 5: Een veilige verbinding maken met VPN

Deze stap moet alleen uitgevoerd worden in samenwerking met NICE Professional Services.

Aan het einde van deze stap – door het Excel-bestand Essential Data for 3rd Party Connectivity Config in CXone in te vullen – verstrekt u de nodige informatie aan NICE Professional Services, die u helpen bij het tot stand brengen van een veilige VPN-verbinding met CXone.

Alleen voor SIPREC-omgevingen moet u aanvullende informatie op het formulier invullen, zodat de SBC een verbinding tussen SIPREC en CXone tot stand kan brengen.

1. NICE Professional Services voorziet u van het formulier voor een VPN-verbinding.

1. Vul het aangeleverde formulier in met de gegevens van uw klant en de nodige informatie voor CXone Multi-ACD.

2. NICE Professional Services zal coördineren met CXone-teams om ervoor te zorgen dat alle velden juist zijn ingevuld.

3. Beide partijen moeten akkoord gaan met het formulier en de gegevens.

2. NICE Professional Services zal een gezamenlijke oproep plannen:

1. Om overeen te komen wat betreft het formulier en opgegeven gegevens met CXone Multi-ACD.
    2. Met de CXone-teams voor het inrichten van een VPN-verbinding.

3. U configureert twee VPN's: één voor stabiliteit en één voor failover.

4. Configureer routering door BGP over VPN te configureren met CXone Multi-ACD-firewalls of maak statische routes naar de opgegeven IP-adressen.

5. Configureer NAT. NAT uw eindpunt achter een openbaar IP-adres dat wordt geadverteerd via BGP of gebruikmaakt van statische routering.

6. Firewall configureren:

1. Geef inbound verkeer van de opgegeven IP-adressen (2) toegang tot het CTI-eindpunt.

2. Open de volgende poorten:

• Voor TSAPI- en DMCC-connectiviteit (Connectivity Pack en Avaya AES): TCP 450, TCP 1050-1081, TCP 4721-4723

• Voor CTI-gebeurtenissen (Connectivity Pack en Avaya POM): TCP 7999, TCP-UDP 15160

7. NICE Professional Services coördineert met CXone-teams om:

• Ervoor te zorgen dat het VPN-formulier juist is ingevuld.

• Een tijd met CXone-teams in te plannen voor het inrichten van de VPN-verbindingen en het configureren van de routering.

• De VPN-tunnel, routering en connectiviteit te testen.

Bereid de Avaya AES DMCC-omgeving voor.

Deze sectie beschrijft hoe u de Avaya DMCC-omgeving (Device Media Call Control) moet voorbereiden voor CXone Multi-ACD.

De ondersteunde Avaya AES DMCC-versies zijn 8.1.3 en 10.1.

Een Avaya site-engineer is verantwoordelijk voor alle procedures in de Avaya-omgeving. De procedures die hier worden beschreven, dienen uitsluitend als advies!

Raadpleeg de Avaya-documentatie voor uitgebreide informatie over het configureren van de Avaya-wisselaar.

Workflow

Gebruik deze workflow om actieve Avaya DMCC-opname met CXone Multi-ACD in te stellen.

Voordat u met deze workflow begint, moet u ervoor zorgen dat alle onderdelen van de site geconfigureerd zijn.

Stap 1: De virtuele extensies voor audio-opname configureren

Stap 2: SRTP configureren

Stap 3: Informatie voor NICE Professional Services voorbereiden

Voordat u begint

Voordat u de Avaya DMCC-omgeving integreert met CXone Multi-ACD, moet u de vereiste informatie verzamelen en invoeren in het Excel-bestand Essential Data for 3rd Party Connectivity Config in CXone dat u hebt gedownload. Nadat u alle nodige informatie hebt ingevuld en uw omgeving hebt voorbereid, moet u het Excel-bestand indienen bij uw NICE Professional Services-vertegenwoordiger.

De virtuele extensies voor audio-opname configureren

Volg deze procedures om de Avaya-communicatiemanager voor te bereiden voor een site voor met virtuele extensies voor audio-opname.

SRTP configureren

Gebruik deze procedures wanneer uw site een SRTP-configuratie vereist.

Informatie voor NICE Professional Services voorbereiden

Bereid de Avaya POM Dialer-omgeving voor.

Integreer de Avaya POM Dialer pas nadat u Avaya TSAPI en Avaya DMCC hebt geconfigureerd.

Deze sectie beschrijft hoe u de Avaya POM-server configureert voor integratie met CXone Multi-ACD.

Een Avaya site-engineer is verantwoordelijk voor alle procedures in de Avaya-omgeving. De procedures die hier worden beschreven, dienen uitsluitend als advies!

Bereid de omgeving Alvaria Aspect Unified IP Dialer voor.

Integreer de Alvaria Aspect Unified IP Dialer pas nadat u Avaya DMCC en Avaya TSAPI hebt geconfigureerd.

In dit document wordt de voorbereiding van de omgeving Aspect Unified IP Dialer toegelicht.

Om CTI-gebeurtenissen te ontvangen, moet u het poortnummer verifiëren.

Het poortnummer verifiëren:

1. Verifieer het IP-adres van het Aspect Unified IP-portaal.

2. Maak verbinding met de Serverconfigurator.

3. Ga naar Sites > Tenants > EPro > Servers.

4. Klik met de rechtermuisknop op CenterCord en selecteer Eigenschappen. Het venster Servereigenschappen verschijnt.

5. Selecteer het tabblad CenterCord in het venster Servereigenschappen.

6. De poort staat opgenomen in het Oproeplogboek, bijvoorbeeld 15161. Deze poort wordt gebruikt om CTI-gebeurtenissen te ontvangen.