HubSpot-workflows voor CXone Agent Integrated configureren

Dit is de laatste stap van het integreren van HubSpot met CXone Agent Integrated.

U kunt de workflows Zoeken, Aangepast maken en Standaard maken configureren voor HubSpot en CXone Agent Integrated. Deze workflows zoeken of maken HubSpot records, ook entiteiten of objecten genoemd. Dit is de backend-configuratie van een dynamische gegevenstoewijzing.

Aangepaste tijdlijn wordt niet ondersteund voor HubSpot.

Workflow Type

Beschrijving

Werkstromen

Zoeken Zoekworkflows zoeken in HubSpot naar records die van toepassing zijn op de interactie waar de agent mee bezig is. ANI zoeken
Aangepaste zoekactie
Aangepast maken Aangepaste Maken-workflows make elke recordtype met zowel standaard als aangepaste velden. Aangepast maken
Standaard maken

Standaard Maken-workflows maken standaard HubSpot records met hun standaardgegevensvelden. De SNIPPET-payload van deze workflows moet de standaard velden en alleen die velden bevatten.

Bedrijf maken
Contact maken
Ticket maken
Ticket met koppeling maken

Zoekworkflows configureren

Er zijn twee Zoeken-workflows: ANI zoeken en Aangepast zoeken.

De workflow ANI zoeken configureren

U kunt de workflow ANI zoeken configureren voor telefoongesprekken of e-mails.

1. Ga naar Studio en open het script waarin u de workflow ANI zoeken wilt configureren.

2. Als u dat nog niet hebt gedaan, voeg dan een SNIPPET-actie toe na BEGIN en vóór de Workflow Execute-actie.

3. Dubbelklik op de SNIPPET-actie op het scriptcanvas.

4. Kopieer elk van de volgende coderegels en plak ze in het tabblad Tekstweergave van het venster Editor om de workflow ANI zoeken te configureren voor telefoongesprekken.

ASSIGN phoneNumber = "{ANI}"
    ASSIGN email = ""
    DYNAMIC searchInput
    searchInput.phoneNumber = "{phoneNumber}"
    DYNAMIC searchFlowPayload
    searchFlowPayload.workflowInput = searchInput

5. Kopieer elk van de volgende coderegels en plak ze in het tabblad Tekstweergave van het venster Editor om de workflow ANI zoeken te configureren voor e-mails.

ASSIGN phoneNumber = ""
    ASSIGN email = "{ANI}"
    DYNAMIC searchInput
    searchInput.email = "{email}"
    DYNAMIC searchFlowPayload
    searchFlowPayload.workflowInput = searchInput

6. Sla het script op.

7. U kunt uw script testen door een interactie te simuleren in Studio.

De workflow Aangepaste zoekactie configureren

Met de workflow Aangepaste zoekactie kunt u van een of meer HubSpot-records zoeken. Ze laten u ook meerdere velden en variabelen binnen een opgegeven record zoeken. U kunt verschillende zoekvereisten verbinden met HubSpot-operators.

Deze workflow ondersteunt de volgende HubSpot-records:

• Bedrijf
  • Contact
  • Ticket (met of zonder gekoppelde records)
  1. Ga naar Studio en open het script waarin u de workflow Aangepaste zoekactie wilt configureren.

2. Als u dat nog niet hebt gedaan, voeg dan een SNIPPET-actie toe na BEGIN en vóór de Workflow Execute-actie.

3. Dubbelklik op de SNIPPET-actie op het scriptcanvas.

4. Kopieer elk van de volgende coderegels en plak ze in het tabblad Tekstweergave van het venster Editor.

DYNAMIC filterGroups

DYNAMIC filters1
    filters1.propertyName = "[fieldName]"
    filters1.operator = "[operator]"
    filters1.value = "[value]"

DYNAMIC filters2
    filters2.propertyName = "[fieldName]"
    filters2.operator = "[operator]"
    filters2.value = "[value]"

filterGroups.filters[1] = filters1
    filterGroups.filters[2] = filters2

DYNAMIC sorts
    DYNAMIC sort1
    sort1.propertyName = "[fieldName]"
    sort1.direction = "[ASCENDING or DESCENDING]"
    sorts[1] = sort1

DYNAMIC searchArray
    searchArray[1].entity = "[API name]"
    searchArray[1].filter.filterGroups[1] = filterGroups

DYNAMIC searchFlowPayload
    searchFlowPayload.workflowInput.entities = searchArray

5. Wijzig de waarden van de attributen filters1 en filters2.

1. Wijzig de waarden van de attributen filters1.propertyName en filters2.propertyName naar de namen van de velden die u wilt gebruiken om te zoeken. Bijvoorbeeld, filters1.propertyName = "subject".

Een volledige lijst met veldnamen die eigenschappen heet en eindpunten kunnen worden teruggevonden in de HubSpot-documentatie voor de records:

2. Wijzig de waarden van de attributen filters1.operator en filters2.operator naar de HubSpot-operators die u wilt gebruiken. Een volledige lijst van HubSpot-operatoren vindt u in de HubSpot-documentatie Vak met pijl die navigatie naar een externe site aangeeft.. Deze waarde is hoofdlettergevoelig.

3. Wijzig de waarden van de attributen filters1.value en filters2.value naar de waarden die u aan de velden wilt toewijzen. Bijvoorbeeld, filters1.value = "Account invalid Login".

6. Wijzig de waarden van de sort1-attributen.

1. Wijzig de waarde van het attribuut sort1.propertyName naar het veld dat u wilt gebruiken om de resultaten te sorteren. Bijvoorbeeld, sort1.propertyName = "createdate".

2. Wijzig de waarde van het attribuut sort1.direction naar ASCENDING of DESCENDING.

7. Wijzig de waarde van het attribuut searchArray[1].entity naar de API-naam voor de record die u wilt zoeken. Bijvoorbeeld, searchArray[1].entity = "companies". Deze waarde is hoofdlettergevoelig.

8. Sla het script op.

9. U kunt uw script testen door een interactie te simuleren in Studio.

Aangepaste Maken-workflows configureren

Met aangepaste Maken-workflows kunt u een SNIPPET-payload configureren om elk type HubSpot-record te maken, standaard of aangepast. Ze laten u ook toe om een veldtype in te vullen, standaard of aangepast. U kunt bijvoorbeeld een Bedrijfsrecord maken met enkele van de standaardvelden van dat recordtype, evenals uw eigen aangepaste velden.

Dit is de aanbevolen methode voor het maken van HubSpot-records.

De workflow Aangepast maken configureren

Met de workflow Aangepaste maken kunt u elk type HubSpot-record maken, standaard of aangepast. Deze record kan standaard- en aangepaste gegevensvelden weergeven. De velden moeten tekst, getallen of variabelen bevatten.

1. Zorg dat de tool Sales Hub Enterprise is ingeschakeld in HubSpot. U hebt deze tool nodig om aangepaste HubSpot-records te maken.

2. Raadpleeg deze HubSpot documentatie Vak met pijl die navigatie naar een externe site aangeeft. om een aangepaste record of aangepast object te maken in HubSpot.

3. Open in Studio het script waarin u de workflow Aangepast maken wilt configureren.

4. Als u dat nog niet hebt gedaan, voeg dan een SNIPPET-actie toe na BEGIN en vóór de Workflow Execute-actie.

5. Dubbelklik op de SNIPPET-actie op het scriptcanvas.

6. Kopieer elk van de volgende coderegels en plak ze in het tabblad Tekstweergave van het venster Editor.

DYNAMIC createPayload
    createPayload.entities.name = "[custom record API]"
    createPayload.entities.properties.[fieldName]= "[field value]"
    createPayload.entities.properties.[fieldName]= "[field value]"
    createPayload.entities.properties.[fieldName]= "[field value]"
    createPayload.entities.properties.[fieldName]= "[field value]"

createPayload.pinnedRecord = "[true or false]"

DYNAMIC create[ObjectName]Payload
    create[ObjectName]Payload.workflowInput = createPayload

ASSIGN create[ObjectName]Json = "{create[RecordName]Payload.asjson()}"

7. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.name naar de API voor de aangepaste record die u hebt gemaakt. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.name = "companies". Deze waarde is hoofdlettergevoelig.

8. Verander in de createPayload.entities.properties-attributen [fieldname] naar de naam van het veld dat u aan de aangepaste record wilt toevoegen. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.accountNumber.

9. Wijzig de waarden van de createPayload.entities.properties-attributen naar de waarden die u aan de velden wilt toewijzen. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.accountNumber = "12345".

10. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.pinnedRecord naar true of false. Wanneer dit is ingesteld op true, wordt de gemaakt record weergegeven voor de agent in de sectie Huidige interactie van de klantkaart. Als dit is ingesteld op false, wordt dit weergegeven in de sectie Recente interacties van de klantkaart. Als u dit attribuut niet opneemt in de payload, wordt dit verondersteld als false.
  11. Wijzig alle instanties van [ObjectName] in de laatste drie coderegels naar de naam van de record die u hebt gemaakt. Geef de naam een hoofdletter zodat het hoofdlettergebruik overeenkomt met die van het attribuut. Bijvoorbeeld: als de naam van de door u gemaakte record account is, wordt uw code als volgt:

DYNAMIC createAccountPayload
    createAccountPayload.workflowInput = createPayload

ASSIGN createAccountJson = "{createAccountPayload.asjson()}"

12. Sla het script op.

13. U kunt uw script testen door een interactie te simuleren in Studio.

Standaard Maken-workflows configureren

Met standaard Maken-workflows kunnen gebruikers standaard HubSpot-records zoeken binnen HubSpot.

U kunt geen velden toevoegen of verwijderen in de SNIPPET-payload van Standaard Maken-workflows. Als u velden toevoegt of verwijdert, wordt de record niet gemaakt. Gebruik de workflow Aangepast maken om een standaard of aangepaste record te maken met de velden die u wilt.

De workflow Bedrijf maken configureren

1. Ga naar Studio en open het script waarin u de workflow Bedrijf maken wilt configureren.

2. Als u dat nog niet hebt gedaan, voeg dan een SNIPPET-actie toe na BEGIN en vóór de Workflow Execute-actie.

3. Dubbelklik op de SNIPPET-actie op het scriptcanvas.

4. Kopieer elk van de volgende coderegels en plak ze in het tabblad Tekstweergave van het venster Editor.

DYNAMIC createPayload
    createPayload.entities.name = "company"
    createPayload.entities.properties.name = "[company name]"
    createPayload.entities.properties.domain = "[company website]"
    createPayload.entities.properties.city = "[company city]"
    createPayload.entities.properties.phone = "[company phone number]"

DYNAMIC createCompanyPayload
    createCompanyPayload.workflowInput = createPayload

ASSIGN createCompanyJson = "{createCompanyPayload.asjson()}"

U moet elke regel toevoegen. Als u wilt dat een veld leeg blijft, kunt u een nulwaarde ("") gebruiken. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.city = "".

5. Wijzig de waarden van de attributen. Alle waarden kunnen hard gecodeerd, een variabele of een combinatie hiervan zijn. Gebruik een variabele als u wilt dat de waarde voor elke interactie wordt bijgewerkt.

1. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.name naar de bedrijfsnaam. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.name = "Classics, Inc.".

2. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.domain naar de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.domain = "classics.com".

3. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.city naar de stad van het bedrijf. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.city = "London".

4. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.phone naar het telefoonnummer van het bedrijf. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.phone = "1234567890".

6. Sla het script op.

7. U kunt uw script testen door een interactie te simuleren in Studio.

De workflow Contact maken configureren

1. Ga naar Studio en open het script waarin u de workflow Contact maken wilt configureren.

2. Als u dat nog niet hebt gedaan, voeg dan een SNIPPET-actie toe na BEGIN en vóór de Workflow Execute-actie.

3. Dubbelklik op de SNIPPET-actie op het scriptcanvas.

4. Kopieer elk van de volgende coderegels en plak ze in het tabblad Tekstweergave van het venster Editor.

DYNAMIC createPayload
    createPayload.entities.name = "contact"
    createPayload.entities.properties.firstName = "[first name]"
    createPayload.entities.properties.email = "[email address]"
    createPayload.entities.properties.lastName = "[last name]"
    createPayload.entities.properties.phone = "[phone number]"

DYNAMIC createContactPayload
    createContactPayload.workflowInput = createPayload

ASSIGN createContactJson = "{createContactPayload.asjson()}"

U moet elke regel toevoegen. Als u wilt dat een veld leeg blijft, kunt u een nulwaarde ("") gebruiken. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.email = "".

5. Wijzig de waarden van de attributen. Alle waarden kunnen hard gecodeerd, een variabele of een combinatie hiervan zijn. Gebruik een variabele als u wilt dat de waarde voor elke interactie wordt bijgewerkt.

1. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.firstName naar de voornaam van het contact. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.firstName = "Elinor".

2. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.email naar het e-mailadres van het contact. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.email = "elinor.dashwood@classics.com".

3. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.lastName naar de achternaam van het contact. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.lastName = "Dashwood".

4. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.phone naar het telefoonnummer van het contact. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.phone = "1234567890".

6. Sla het script op.

7. U kunt uw script testen door een interactie te simuleren in Studio.

De workflow Ticket maken configureren

1. Ga naar Studio en open het script waarin u de workflow Ticket maken wilt configureren.

2. Als u dat nog niet hebt gedaan, voeg dan een SNIPPET-actie toe na BEGIN en vóór de Workflow Execute-actie.

3. Dubbelklik op de SNIPPET-actie op het scriptcanvas.

4. Kopieer elk van de volgende coderegels en plak ze in het tabblad Tekstweergave van het venster Editor.

DYNAMIC createPayload
    createPayload.entities.name = "ticket"
    createPayload.entities.properties.subject = "[ticket subject]"
    createPayload.entities.properties.hs_pipeline = "[#]"
    createPayload.entities.properties.hs_pipeline_stage = "[#]"
    createPayload.entities.properties.hs_ticket_priority = "[LOW, MEDIUM, or HIGH]"

DYNAMIC createTicketPayload
    createTicketPayload.workflowInput = createPayload

ASSIGN createTicketJson = "{createTicketPayload.asjson()}"

U moet elke regel toevoegen. Als u wilt dat een veld leeg blijft, kunt u een nulwaarde ("") gebruiken. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.hs_ticket_priority = "".

5. Wijzig de waarden van de attributen.

1. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.subject naar het onderwerp van de ticket: waarom deze is aangemaakt. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.subject = "Query about large book orders". Deze kan hard gecodeerd worden, een variabele of een combinatie van beide zijn. Gebruik een variabele als u wilt dat de waarde voor elke interactie wordt bijgewerkt.

2. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.hs_pipeline naar het pijplijnnummer van de ticket. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.hs_pipeline = "0".

3. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.hs_pipeline_stage naar het nummer dat de status van de ticket in de pijplijn aangeeft. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.hs_pipeline_stage = "3".

4. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.hs_ticket_priority naar LOW, MEDIUM of HIGH.

6. Sla het script op.

7. U kunt uw script testen door een interactie te simuleren in Studio.

De workflow Ticket met koppeling maken configureren

1. Ga naar Studio en open het script waarin u de workflow Ticket met koppeling maken wilt configureren.

2. Als u dat nog niet hebt gedaan, voeg dan een SNIPPET-actie toe na BEGIN en vóór de Workflow Execute-actie.

3. Dubbelklik op de SNIPPET-actie op het scriptcanvas.

4. Kopieer elk van de volgende coderegels en plak ze in het tabblad Tekstweergave van het venster Editor.

DYNAMIC createPayload
    createPayload.entities.name = "ticket"
    createPayload.entities.properties.subject = "[ticket subject]"
    createPayload.entities.properties.hs_pipeline = "[#]"
    createPayload.entities.properties.hs_pipeline_stage = "[#]"
    createPayload.entities.properties.hs_ticket_priority = "[LOW, MEDIUM, or HIGH]"

DYNAMIC Association
    DYNAMIC item1
    item1.relatedObjectType = "[record API]"
    item1.relatedObjectId = "[#]"
    createPayload.entities.association[1] = item1

DYNAMIC createTicketPayload
    createTicketPayload.workflowInput = createPayload

ASSIGN createTicketJson = "{createTicketPayload.asjson()}"

U moet elke regel toevoegen. Als u wilt dat een veld leeg blijft, kunt u een nulwaarde ("") gebruiken. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.hs_ticket_priority = "".

5. Wijzig de waarden van de createPayload-attributen.

1. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.subject naar het onderwerp van de ticket: waarom deze is aangemaakt. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.subject = "Query about mass book orders". Deze kan hard gecodeerd worden, een variabele of een combinatie van beide zijn. Gebruik een variabele als u wilt dat de waarde voor elke interactie wordt bijgewerkt.

2. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.hs_pipeline naar het pijplijnnummer van de ticket. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.hs_pipeline = "0".

3. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.hs_pipeline_stage naar het nummer dat de status van de ticket in de pijplijn aangeeft. Bijvoorbeeld, createPayload.entities.properties.hs_pipeline_stage = "3".

4. Wijzig de waarde van het attribuut createPayload.entities.properties.hs_ticket_priority naar LOW, MEDIUM of HIGH.

6. Wijzig de waarden van de item1-attributen.

1. Wijzig de waarde van het attribuut item1.relatedObjectType naar de API voor de record die u aan deze workflow wilt koppelen. Bijvoorbeeld, item1.relatedObjectType = "companies". Deze waarde is hoofdlettergevoelig.

2. Wijzig de waarde van het attribuut item1.relatedObjectId naar de ID voor de record die u aan deze workflow wilt koppelen. Bijvoorbeeld, item1.relatedObjectId = "19019671367".

7. Sla het script op.

8. U kunt uw script testen door een interactie te simuleren in Studio.

Records vastmaken

U kunt een record vastzetten in de sectie Huidige interactie van de klantenkaart.

1. Open de SNIPPET met de workflow voor de record die u wilt vastzetten.

2. Kopieer deze codelijn en plak deze voor DYNAMIC create[RecordType]Payload:

createPayload.pinnedRecord = "true"

3. Sla het script op.