Stel een CRM-configuratie in voor HubSpot

Dit is de eerste stap van het integreren van HubSpot met CXone Agent Integrated.

Deze pagina geeft uitleg over het instellen van een CRM-configuratie voor HubSpot. Dit gebeurt in CXone. De configuratie verbindt HubSpot met CXone Agent Integrated. Hiermee kunnen beide gegevens delen via gegevensherinnering en dynamische gegevenstoewijzing.

Voer de onderstaande taken in de aangegeven volgorde uit.

Een nieuwe CRM-configuratie maken in CXone

Vereiste machtigingen: Configuraties Maken

Geef CXone de informatie die nodig is om verbinding te maken met HubSpot.

Als de HubSpot-gebruikersaccount die de CRM-configuratie heeft gemaakt, wordt verwijderd of uitgeschakeld wordt, wordt ook de CRM-configuratie verwijderd. Verhinder dit door een gebruikersaccount te maken in HubSpot, specifiek voor CXone-configuratie. Dit is de Systeemgebruiker. Het is aan te raden om de Systeemgebruiker beheerdersprivileges te verstrekken. Als u de Systeemgebruiker geen beheerdersprivileges wilt verstrekken, dan moet u in plaats daarvan alle machtigingen verstrekken die u CXone Agent Integrated-gebruikers ook hebben.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerAgentintegraties pictogram: een oranje tandwiel met drie pijlen..
  2. Klik op Nieuwe CRM-configuratie.
  3. Selecteer HubSpot in de vervolgkeuzelijst Integratietype.
  4. Geef in Configuratienaam de naam voor de integratie in. U kunt Beschrijving schrijven.
  5. Klik op Authenticeren.
  6. Selecteer in het pop-upvenster Authenticatie een van de vermelde geauthenticeerde accounts, als u die hebt. Als u een nieuwe authenticatie moet maken, klikt u op New authentication en configureert u de velden die verschijnen:
    1. Bewerk Your authentication name om de naam van de authenticatie te wijzigen.
    2. Voer uw Developer API key in om de instellingen te beheren voor deze integratie binnen HubSpot. U kunt deze vinden door uw HubSpot-ontwikkelaarsaccount te openen en naar het Applicaties-dashboard te gaan. Klik bovenaan op Get HubSpot API key. Klik in het pop-upvenster dat verschijnt op Sleutel weergeven. Kopieer en plak de sleutel in het veld Developer API key.
    3. Voer uw Private app access token in. U kunt deze vinden door HubSpot te openen en te navigeren naar de privé-app Vak met pijl die navigatie naar een externe site aangeeft. die u hebt gemaakt voor CXone Agent Integrated Ga naar de pagina details in deze app en klik op Token weergeven. Kopieer en plak de token in het veld Private app access token.
    4. Klik op Create. Als een venster van HubSpot verschijnt waarin gevraagd wordt of NICE toestemming mag krijgen om verbinding te maken met uw HubSpot-account, klik dan op Allow.
  7. Klik op Next.
  8. Vul in het veld external_screenpop_domain_hs uw HubSpot-subdomein in. Open hiervoor uw instantie van HubSpot en kopieer en plak de URL die in de adresbalk in uw browser staat. U hebt alleen het gedeelte van de URL tot en met .com nodig. Bijvoorbeeld: https://ven12345.hubspot.com
  9. Vul in het veld account_id uw Hub ID in. Dit moet de Hub ID voor een beheerdersaccount zijn.
  10. Klik op Finish. Rechtsonder verschijnt een bericht dat de authenticatie actief is.
  11. Klik rechtsboven in Agentintegraties op Save.

Toewijzingen van gegevensherinnering maken

Vereiste machtigingen: Configuraties Bewerken; Gegevensherinnering Maken

Toewijzingen van gegevensherinnering staan toe dat gegevens van CXone Agent Integrated worden weergegeven in HubSpot-records. In deze toewijzingen, selecteert u het CXone-gegevensveld om ze toe te wijzen aan elk HubSpot-recordveld. Als u bijvoorbeeld het gegevensveld Klantnaam CXone toewijst aan het recordveld Naam HubSpot, toont Naam de waarde van Klantnaam. Alleen tekst wordt toegewezen. Bijlagen, afbeeldingen en opmerkingen kunnen niet toegewezen worden. Op dit moment kunt u gegevenstoewijzing configureren voor standaard CRM-entiteitstypen.

Voor spraakinteracties treedt de gegevensherinnering op wanneer de oproep eindigt en de agent de ACWGesloten Toestand waarin een agent het werk afrondt na afloop van een interactie; ook wel ACW (after call work) of wrap-up genoemd-tijd voltooit, indien geconfigureerd. Voor digitaleGesloten Kanaal, contact of skill verbonden met Digital Experience. interacties gebeurt dit wanneer de agent de interactie doorschakelt of de toewijzing ervan zelf ongedaan maakt.

1. Als u dat nog niet hebt gedaan, opent u een CRM-configuratie voor HubSpot. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerAgentintegraties pictogram: een oranje tandwiel met drie pijlen.. Selecteer een CRM-configuratie uit de lijst.
  2. Klik op het tabblad Gegevensherinnering.
  3. Klik op Nieuwe gegevenstoewijzing.
  4. Voer een Naam in voor de toewijzing. U kunt optioneel een Beschrijving invoeren.
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Entiteitstype selecteren het HubSpot-recordtype waarvoor u veldtoewijzingen wilt maken.

6. Klik op Entiteit toevoegen.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Extern CRM-veld het HubSpot-recordveld waarvan u gegevens wilt ontvangen van CXone Agent Integrated.

Als u het volledige transcript van een interactie wilt toewijzen, selecteert u een recordveld met de juiste indeling een geschikt aantal tekens. Als het veld niet aan deze vereisten voldoet, zal slechts een deel of niets van het transcript weergegeven worden, afhankelijk van de CRM.

8. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Kanaal selecteren het type CXone-gegevens dat u wilt toewijzen aan de HubSpot-recordveld die u hebt geselecteerd.

9. Selecteer in de vervolgkeuzelijst CXoneGegevens het CXone-gegevensveld dat u wilt toewijzen aan de HubSpot-recordveld die u hebt geselecteerd.

Als u Scriptvariabele hebt geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Kanaal selecteren, voert u de scriptvariabele in het veld CXone Data in. U moet dit in kleine letters invoeren, zelfs als u hoofdlettergebruik hebt toegepast in het script om de variabele te definiëren.

10. Als u meer gegevensvelden wilt toevoegen, klikt u op Veld toevoegen.
  11. Om toewijzingen te configureren voor een ander HubSpot-recordtype, selecteert u een ander recordtype in de vervolgkeuzelijst Entiteitstype selecteren en klikt u op Entiteit toevoegen.
  12. Klik bovenaan op Opslaan. De actieve gegevenstoewijzing verschijnt op het tabblad Gegevensherinnering.

Toewijzingen van dynamische gegevens maken

Vereiste machtigingen: Configuraties Bewerken; Dynamische gegevens Maken

Via dynamische gegevenstoewijzingen kunt u kiezen welke HubSpot recordvelden verschijnen in CXone Agent Integrated. Op dit moment kunt u dynamische gegevenstoewijzingen instellen voor standaard HubSpot-recordtypes. U kunt tot vijf velden per recordtype toevoegen.

1. Als u dat nog niet hebt gedaan, opent u een CRM-configuratie voor HubSpot. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerAgentintegraties pictogram: een oranje tandwiel met drie pijlen.. Selecteer een CRM-configuratie uit de lijst.
  2. Klik op het tabblad Dynamische gegevens.
  3. Klik op Nieuwe gegevenstoewijzing.
  4. Voer een Naam in voor de toewijzing. U kunt optioneel een Beschrijving invoeren.
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Entiteitstype selecteren het HubSpot-recordtype met de velden die u wilt weergeven in CXone Agent Integrated.

6. Klik op Entiteit toevoegen.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Extern CRM-veld het HubSpot-recordveld dat u voor de agents wilt weergeven.

8. Als u meer HubSpot-recordvelden wilt toevoegen, klikt u op Veld toevoegen. U kunt tot vijf velden per recordtype toevoegen.
  9. Klik bovenaan op Opslaan. In het tabblad Dynamische gegevens verschijn de toegewezen actieve dynamische gegevens.

De volgende stap van het integreren van HubSpot met CXone Agent Integrated, is het wijzigen van uw Studio-script.