Multiregionale opslag

Deze pagina is bedoeld voor Cloudopslag in AWS. Als u Cloudopslag gebruikt in Azure, raadpleeg de sectie Azure-opslag van Cloudopslagservices online Help.

Multiregionale opslag laat u bestanden in verschillende regio's opslaan over een wereldwijd contactcenter. Dit kan u helpen om aan verschillende nalevingsvereisten te voldoen in de regio's waarin uw agents werken. Opslag in verschillende regio's is een geautomatiseerd proces dat gecontroleerd wordt door opslagregels die u maakt en prioriteert. Wanneer CXone een nieuw bestand genereert, vergelijkt het elke regel, op prioriteitsvolgorde, met de eigenschappen van het bestand om te bepalen in welke regio het opgeslagen moet worden. De eerste regel die overeenkomt met de bestandseigenschappen is van toepassing.

Voor het gebruik van deze functie hebt u een speciale licentie nodig. Neem contact op met uw CXone-accountmanager om deze in te schakelen.

Classics, Inc. heeft een contactcenter in hun hoofdkantoor in Oregon in de Verenigde Staten. Ze hebben ook contactcenterlocaties in Frankfurt in Duitsland en in Sydney in Australië. Wanneer agents in een van de regio's inloggen bij CXone, worden ze ingelogd op het platform in Oregon.

Classics schakelde multiregionale opslag in om hun gespreksopnamen in dezelfde regio te bewaren waar de agent het gesprek had afgehandeld. Hierdoor waarborgen ze naleving van privacywetten in de EU en Australië. Om de opslagregels gemakkelijker te beheren maakte Classics hun CXone-teams op basis van regio en kanaal: agents handelen inbound oproepen af die onderdeel zijn van de teams IBVoice-Oregon, IBVoice-Frankfurt of IBVoice-Sydney.

• Als een agent van het team IBVoice-Frankfurt een oproep afhandelt, wordt het gesprek opgenomen in de basisregio Oregon. De gespreksopname wordt vervolgens fysiek opgeslagen in de vestiging in Frankfurt.
  • Als een agent van het team IBVoice-Sydney een oproep afhandelt, wordt het gesprek opgenomen in de basisregio Oregon. De gespreksopname wordt vervolgens fysiek opgeslagen in de vestiging in Sydney.
  • Als een agent van het team IBVoice-Oregon een oproep afhandelt, wordt het gesprek opgenomen in de basisregio Oregon. De gespreksopname wordt vervolgens fysiek opgeslagen in de regio Oregon.

Gespreksopnamen in alle drie regio's volgen dezelfde Levenscyclusbeheer-regel. Ze worden na 90 dagen gearchiveerd. Archivering vindt plaats in de regio waarin de bestanden zijn opgeslagen.

Regels voor multiregionale opslag

Opslagregels voor multiregionale opslag maken gebruik van filter- en regelprioriteit om te bepalen waar bestanden opgeslagen moeten worden. Een regelfilter moet minstens een van het volgende bevatten:

DNIS verschijnt in het product als optie, maar is momenteel niet functioneel.

Als CXone een nieuw bestand genereert, vergelijkt het het filter van elke regel voor multiregionale opslag met het bestand op basis van prioriteit. De eerste regel met een filter dat overeenkomt met het bestand wordt vervolgens op het bestand toegepast. Vervolgens wordt het bestand opgeslagen in de regio die door deze regel is bepaald. Als een interactie niet overeenkomt met een regel voor regionale opslag, dan wordt deze in de standaardregio opgeslagen.

De beleidsregels die u instelt met Levenscyclusbeheer-regels worden in stand gehouden voor alle van toepassing zijnde bestanden, ongeacht de regio waarin ze zijn opgeslagen. Als u bijvoorbeeld instelt dat bestanden na 30 dagen worden gearchiveerd, dan worden de bestanden in alle geconfigureerde regio's na 30 dagen gearchiveerd. De bestanden worden gearchiveerd in de regio waarin ze zijn opgeslagen.

Belangrijke informatie over multiregionale opslag

• Multiregionale opslag is niet beschikbaar voor FedRAMP-omgevingen.

• Multiregionale opslag is beschikbaar in verscheidene regio's en naar verwachting zullen meer mogelijke regio's toegevoegd worden. Multiregionale opslag wordt niet ondersteund in China, Taiwan of Hongkong vanwege beperkingen op het vlak van datasoevereiniteit in die regio's.

• Multiregionale opslag kan niet gebruikt worden met aangepaste opslag en aangepaste AWS KMS-sleutels. U kunt geen multiregionale opslag gebruiken met aangepaste opslag of aangepaste AWS KMS-sleutel en andersom.
  • Alleen fysieke bestanden worden in de specifieke regio opgeslagen. Interactiemetadata worden altijd in de gehoste regio opgeslagen.

• Wanneer u bestanden ophaalt uit de langdurige opslag, zoekt CXone de bestanden in al uw regio's.

• Wanneer u Secure External Access (SEA) gebruikt met multiregionale opslag, dan gebruikt u per regio een andere SEA-bucket.

• U kunt bestanden downloaden en afspelen uit de gehoste regio.

• Zodra bestanden zijn opgeslagen, kunt u ze niet meer naar andere regio's verplaatsen.

• Regels voor multiregionale opslag zijn bestandstypeagnostisch. Als u een regel instelt, wordt deze gevolgd door alle van toepassing zijnde interacties van alle bestandstypen.

• Wanneer een AWS-server niet beschikbaar is, behandelt uw CXone bestandsopslag anders.

• Wanneer een secundaire regio niet beschikbaar is, worden bestanden opgeslagen in de standaardregio.

• Wanneer de standaardregio niet beschikbaar is, worden de bestanden opgeslagen in de gehoste regio.

• U kunt actieve regels voor multiregionale opslag niet bijwerken.

• U kunt maximaal 10 regels voor multiregionale opslag tegelijkertijd actief hebben.

• Als u besluit om de functie multiregionale opslag uit te schakelen, dan moet u eerst al uw regels voor multiregionale opslag deactiveren.