Levenscyclusbeheer

Deze pagina is bedoeld voor Cloudopslag in AWS. Als u Cloudopslag gebruikt in Azure, raadpleeg de sectie Azure-opslag van Cloudopslagservices online Help.

Vereiste machtigingen: Levenscyclusbeheer Bewerken

Met behulp van Levenscyclusbeheer kunt u bepalen wat er gebeurt met bestanden in CXone Cloudopslagservices. U kunt regels instellen om te specificeren:

• Hoe lang bestanden in de actieve opslag blijven.
  • Of bestanden worden verwijderd of naar de langdurige opslag worden verplaatst.
  • Hoe lang bestanden in de langdurige opslag blijven.
  • Of bestanden worden verplaatst of gekopieerd naar uw persoonlijke SEA-opslagbucket (Secure External Access), die eigendom is van NICE CXone. Van daaruit kunt u ze overbrengen naar uw eigen opslaglocatie. Deze optie wordt alleen weergegeven als u de Active Storage-actie kiest voor een regel.

U kunt een of meer regels maken (maximaal 10) voor elk mediatype. Voor elke regel kunt u een filter toevoegen op basis van skillsGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent, teams, agents, DNISGesloten Dit is het nummer dat een klant heeft gebeld om uw organisatie te bereiken (inbound), of het nummer dat de agent of het systeem heeft gebeld om een klant te bereiken (outbound). en disposities, als u hiervoor een licentie hebt aangeschaft. U kunt bijvoorbeeld een regel maken om in te stellen dat gespreksopnamen voor bepaalde teams een bepaald aantal dagen moeten worden bewaard, terwijl gespreksopnamen voor andere teams onmiddellijk worden verwijderd.  Er is een Standaardregel die geldt voor alle bestanden die niet voldoen aan een van de aangepaste regels.

Ontwerp uw Levenscyclusbeheer regels zorgvuldig. Als een bestand voldoet aan een regel, wordt het voor altijd door die regel beheerd (tot het bestand wordt verwijderd). Een uitzondering hierop zijn bestanden die voldoen aan de Standaardregel. U kunt aangepaste regels bewerken, maar wijzigingen zijn alleen van toepassing op bestanden die voldoen aan de aangepaste regel nadat u de wijzigingen hebt opgeslagen, of op bestanden die voldoen aan de regel maar nog niet zijn verwerkt.

Aanpassingen in Levenscyclusbeheer

In Cloudopslagservices kunt u bepaalde aspecten van aangepaste Levenscyclusbeheer-regels wijzigen. U kunt niet wijzigen welke regel van toepassing is op een bepaald bestand. Als een bestand voldoet aan een bepaalde regel, dan is dat de regel waarmee het bestand wordt beheerd zolang het bestand zich in het systeem bevindt. Een uitzondering hierop zijn bestanden die volgens de standaardregel worden beheerd. U kunt deze bestanden opnieuw taggen, zodat ze worden beheerd door een aangepaste regel.

Door de aangepaste regels te bewerken, kunt u het Levenscyclusbeheer wijzigen voor bestanden die voldoen aan die regels. Sommige wijzigingen hebben gevolgen voor bestanden die al worden beheerd door de regel. Andere wijzigingen zijn alleen van toepassing op bestanden die in de toekomst voldoen aan de regel. U kunt het volgende wijzigen:

U kunt regels deactiveren, maar deze regels kunnen later niet meer worden geactiveerd. Als u een gedeactiveerde regel weer wilt gaan gebruiken, moet u een nieuwe regel maken. Gedeactiveerde regels blijven bestanden beheren die met de regel zijn getagd voordat deze werd gedeactiveerd. Bestanden die worden gemaakt na het deactiveren van de regel, worden niet meer getagd met de regel. Als de bestanden niet voldoen aan andere regels, worden ze beheerd volgens de standaardregel.

CXone verwerkt geen bestanden die aan een gedeactiveerde regel zijn toegewezen. Om de levenscyclusregels veilig uit te schakelen, moet u eerst een alternatieve regel maken en de bestaande regel naar een lagere prioriteit verplaatsen. Zodra de bestanden die toegewezen zijn aan de oude regel verwerkt zijn, kunt u de oude regel veilig uitschakelen.

De standaardregel en bestanden opnieuw taggen

Cloudopslagservices heeft een standaardregel die van toepassing is op alle bestanden van elk ondersteund mediatype die niet voldoen aan een van de andere regels. Aan de standaardregel zijn geen acties gekoppeld, dus bestanden die volgens de standaardregel worden beheerd zullen niet worden verwijderd of gearchiveerd. Ze blijven voor onbepaalde tijd in de actieve opslag.

U kunt de standaardregel niet wijzigen. Als u merkt dat bestanden langer in de actieve opslag blijven dan zou moeten, of als er meer bestanden in de actieve opslag zijn dan u verwacht, worden ze mogelijk beheerd volgens de standaardregel. Controleer uw regels en de bestanden in de actieve opslag om te bepalen waarom de bestanden niet voldoen aan andere regels.

U kunt nieuwe aangepaste regels maken of bestaande regels wijzigen om de oorzaak te verhelpen waarom bestanden niet voldoen aan uw aangepaste regels. Vervolgens kunt u de bestanden die momenteel volgens de standaardregel worden beheerd door Cloudopslagservices opnieuw laten verwerken. Deze bestanden worden dan vergeleken met uw aangepaste regels. Alle bestanden die nu aan een regel voldoen, krijgen een nieuwe tag om voortaan die regel te volgen.

Opnieuw taggen werkt alleen voor bestanden die momenteel worden beheerd volgens de standaardregel. Voor bestanden die hebben voldaan aan een aangepaste regel, kunt u de regel aanpassen. Zo kunt u een aantal aspecten wijzigen van het Levenscyclusbeheer voor bestanden die voldoen aan die regel.