Aangepaste opslag configureren met een AWS S3-bucket.

Deze pagina is bedoeld voor Cloudopslag in AWS. Als u Cloudopslag gebruikt in Azure, raadpleeg de sectie Azure-opslag van Cloudopslagservices online Help.

In plaats van de S3-bucket die NICE CXone standaard aanbiedt, kunt u uw eigen Amazon S3-bucket gebruiken om uw bestanden op te slaan en op te halen in Cloudopslagservices. U kunt geen gebruikmaken van aangepaste opslag als u een aangepaste AWS KMS-sleutel wilt gaan gebruiken of al gebruikt.

Met Aangepaste opslag kunt u niet:

• U kunt afspeelbare bestanden in uw opslag opslaan of verwijderen. Oproepen zijn versleuteld, hebben een GUID als bestandsnaam en kunnen alleen afgespeeld worden met CXone. U moet opgeslagen bestanden terug in CXone plaatsen om ze te kunnen afspelen.
  • Gebruik hiervoor uw eigen langetermijnopslag of Glacier-opslag. Op die manier kunt u geen bestanden meer in CXone plaatsen om af te spelen.
  • Gebruik SEA of API's om niet-versleutelde bestanden uit het CXone-platform te halen.

de pagina overzicht aangepaste opslag weergeven voor meer informatie over de beperkingen van aangepaste opslag.

U kunt ervoor kiezen om:

De CloudFormation-sjabloon krijgt hier de voorkeur. Voor beide configuratiemethoden moet u contact opnemen met uw CXone-accountmanager om aangepaste opslag in te schakelen voor uw systeem en de CloudFormation-sjabloon te verstrekken voor uw regio.

Voer de onderstaande taken in de aangegeven volgorde uit.

Automatisch uw S3-bucket configureren als deze wordt aangemaakt

Gebruik de CXone CloudFormation-sjabloon om een nieuwe S3-bucket aan te maken die al geconfigureerd is voor gebruik met Cloudopslagservices. De CloudFormation-sjabloon is een JSON-bestand dat de materialen specificeert die u in uw stack wilt opnemen.

Als u een bestaande bucket wilt gebruiken, dan kunt u deze taak overslaan en in plaats daarvan de bucket handmatig configureren voor gebruik met Cloudopslagservices.

1. Neem contact op met uw CXone-accountmanager om aangepaste opslag in te schakelen en om de CloudFormation-sjabloon voor uw regio op te vragen. Vul de sjabloon in.

U kunt aangepaste opslag configureren in een andere AWS-regio dan waar uw CXone-instantie wordt gehost. Als u FedRAMP gebruikt, moet u uw locatie voor aangepaste opslag echter in dezelfde regio maken als waar uw CXone-instantie wordt gehost, ter naleving van de wet- en regelgeving.

2. Log in bij de Amazon S3-console op https://console.aws.amazon.com/s3/.

3. Klik op CloudFormation.

4. Selecteer de regio voor de bucket.

5. Klik op Stack maken.

6. Selecteer onder Een sjabloon kiezen Een sjabloon uploaden naar Amazon S3. Klik op Bladeren. Selecteer de CloudFormation-sjabloon die u hebt ontvangen van uw CXone-accountmanager.

7. Klik op Volgende.

8. Voer een Stacknaam en CustomerBucketName in. De CustomerBucketName kan over het algemeen alles zijn wat u wilt. Als u echter uw lokale opslag in uw AWS-account wilt hosten, dan moet uw bucketnaam voldoen aan de volgende conventies (<BUID> is hier uw bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren of facturerings-ID):

Regio Bucketnaam
    VS West (Oregon) ic-opslagdiensten-cs-ao-<BUID>
    Europa (Frankfurt) ic-opslagdiensten-cs-af-<BUID>
    Azië-Pacific (Sydney) ic-opslagdiensten-cs-aa-<BUID>

Neem contact op met uw CXone-accountmanager als u hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste regionale code.

9. Sla de bucketnaam ergens op zodat u deze tijdens de configuratiestappen voor CXone kunt gebruiken.

10. Klik op Volgende. Klik opnieuw op Volgende.

11. Klik op Maken. Blijf op deze pagina totdat de stack Status wordt weergegeven als CREATE_COMPLETE. Volg deze stappen als de stackintegratie mislukt:

1. Selecteer de stack.
    2. Klik op ActiesStack verwijderen.
    3. Herstart het proces om een nieuwe stack te maken.

Als u meer hulp nodig hebt bij dit proces, raadpleeg dan de CloudFormation-gids in de AWS-documentatie .

Handmatig uw eigen S3-bucket configureren voor Cloudopslagservices

Gebruik delen van de CXone CloudFormation-sjabloon om uw bestaande S3-opslagbucket te configureren voor gebruik met Cloudopslagservices. De CloudFormation-sjabloon is een JSON-bestand dat de materialen specificeert die u in uw stack wilt opnemen.

Als u een nieuwe S3-bucket configureert met de CloudFormation-sjabloon, sla dan de taken in deze sectie over en ga door naar aangepaste opslag inschakelen voor CXone.

Voer de onderstaande taken in de aangegeven volgorde uit.

S3-beleid toepassen op de bucket voor Aangepaste opslag

1. Neem contact op met uw CXone-accountmanager om aangepaste opslag in te schakelen en om de CloudFormation-sjabloon voor uw regio op te vragen. Vul de sjabloon in.

U kunt aangepaste opslag configureren in een andere AWS-regio dan waar uw CXone-instantie wordt gehost. Als u FedRAMP gebruikt, moet u uw locatie voor aangepaste opslag echter in dezelfde regio maken als waar uw CXone-instantie wordt gehost, ter naleving van de wet- en regelgeving.

2. Log in bij de Amazon S3-console op https://console.aws.amazon.com/s3/.
  3. Klik op Services.
  4. Zoek in de Bucketnaamlijst naar de bucket die u wilt gebruiken voor Cloudopslagservices. Klik op de naam.
  5. Klik op het tabblad Machtigingen.
  6. Klik op Bucketbeleid.
  7. Werk het beleidsdocument in de Editor bucketbeleid bij met het beleid in de CloudFormation-sjabloon die u eerder hebt ontvangen:

• Als uw bucket voor aangepaste opslag geen bestaand beleid bevat, kopieer en plak het beleid van de sjabloon dan ongewijzigd in de bucket om alle verwijzingen naar de bucket-ID te vervangen met uw unieke bucket-ID.

• Als uw bucket voor aangepaste opslag wel een bestaand beleid bevat, voeg dan het beleid van de sjabloon hiermee samen om alle verwijzingen naar de bucket-ID te vervangen met uw bucket-ID.

8. Klik op Opslaan.

Tags toepassen op de S3-bucket

Tags helpen u om uw bestanden in uw S3-bucket georganiseerd te houden. Volg de stappen om tags te maken die vereist zijn voor gebruik met Cloudopslagservices.

1. Ga terug naar de startpagina van de Amazon S3-console en klik op Eigenschappen.
  2. Klik op Tags.
  3. Klik op Tag toevoegen. Maak een sleutel/waarde-paar met Regio als de Sleutel en de juiste regionaam als de Waarde. Bijvoorbeeld: us-west-2. De regio moet overeenkomen met de regio die u hebt opgegeven toen u de S3-bucket aanmaakte.
  4. Klik opnieuw op Tags toevoegen. Maak een sleutel/waarde-paar met de Account-ID als de Sleutel en uw AWS-account-ID als de Waarde. Bijvoorbeeld: 123456. Volg deze stappen om uw account-ID te achterhalen:
    1. Klik op de startpagina van de Amazon S3-console op Services.
    2. Zoek naar iam. Open de eerste link.
    3. Klik op Gebruikers.
    4. Open een bestaande gebruiker. Kopieer de account-ID van de gebruikers-ARN. Raadpleeg het gemarkeerde gedeelte van de volgende afbeelding voor hulp.

5. Klik op Opslaan.

Aangepaste opslag configureren in CXone

Vereiste machtigingen: Bestand Levenscyclusbeheer Bewerken

Als aangepaste opslag voor uw systeem is ingeschakeld, dan moet u de levensduur van de bestanden beheren met AWS-instellingen in plaats van CXone-instellingen. Daarom zijn de instellingen voor levensduur (TTL) niet langer beschikbaar op de Levenscyclusbeheerpagina van CXone als u aangepaste opslag heeft ingeschakeld.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Ga naar CloudopslagOpslaginstellingen.
  3. Zet Aangepaste opslag Aan.
  4. Selecteer AWS en klik op Selecteren.
  5. Lees de bevestigingspop-up en klik op Ja als u het zeker weet.

Zodra u een type aangepaste opslag hebt gekozen voor uw systeem, kunt u niet meer wisselen.

6. Voer voor de Regio voor de in wat u hebt opgegeven bij het instellen van uw S3-bucket.

7. Voer voor de Locatie voor de de naam in die u hebt opgegeven voor uw S3-bucket. Deze waarde moet overeenkomen met de waarde die u hebt opgegeven voor CustomerBucketName in de AmazonAWS-console. Zorg dat u de benodigde machtigingen hebt om gegevens op te slaan in de opslaglocatie die u opgeeft. U moet maar één locatie voor aangepaste opslag maken.

8. Klik op opslaan.

Uw configuratie voor aangepaste opslag behouden

Gebruik deze sectie om uw configuratie van aangepaste opslag te beheren nadat deze is ingesteld.

Geïntegreerde CloudFormation-stack voor Aangepaste opslag bewerken

1. Selecteer de stack.

2. Klik op ActiesStack bijwerken.

3. Bewerk de parameters die u moet bijwerken.

Aangepaste opslag in CXone uitschakelen

Vereiste machtigingen: Bestand Levenscyclusbeheer Bewerken

Als u eenmaal AWS of Azure als type aangepaste opslag hebt gekozen, dan kunt u niet meer wisselen naar de andere. U kunt aangepaste opslag wel uitschakelen.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Ga naar CloudopslagOpslaginstellingen.
  3. Zet Aangepaste opslag Uit.
  4. Klik op Opslaan