BYOC configureren voor Proactive digitaal

Bring Your Own Channel(BYOC) biedt u de mogelijkheid uw bestaande tekstgebaseerde digitale kanalen met Personal Connection te gebruiken voor proactieve digitale hulpverlening. Als uw organisatie een digitaal kanaal heeft dat niet in native modus wordt ondersteund in CXone, kunt u het integreren met behulp van BYOC.

Voer de onderstaande taken in de aangegeven volgorde uit.

Vereisten

Voordat u van start gaat, dient u ervoor te zorgen dat u beschikt over de juiste middleware voor de verbinding tussen uw digitale kanaal en CXone. Dit is vereist om een BYOC-integratie in CXone te kunnen configureren.

Een BYOC-integratie toevoegen

Elke BYOC fungeert als een nieuw kanaaltype, zoals chat of e-mail. Dit betekent dat elke BYOC meerdere kanalen van dat type kan bevatten.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digitaal > Bring Your Own Channel.

3. Klik op Toevoegen.
  4. Voer alle gegevens voor uwBYOC-kanaal in. Veel van deze gegevens zijn afkomstig van de middleware Pictogram dat een link naar een externe website aanduidt en dienen door uw technisch team te worden verstrekt.
  5. Klik op Opslaan. U gaat naar de pagina met het overzicht vanBYOC-integraties.
  6. Zoek op de pagina met BYOC-integraties uw nieuwe op BYOC en noteer de Integratie-ID. Dit heeft u nodig om een kanaal te maken.

Kanalen en berichten configureren

1. Ga naar Digitaal > Digitale contactpunten.

2. Klik de knop voor uw BYOC. U gaat naar de URL die u bij het configureren van de integratie in het veld URL voor Add-actie hebt ingevoerd.

3. Als uw technisch team een gebruikersvriendelijke UI met de middleware Pictogram dat een link naar een externe website aanduidtheeft gebouwd, kunt u een formulier invullen om een digitaal Gesloten Kanaal, contact of skill verbonden met Digital Experience.contactpuntGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. (kanaal) te maken. Anders kunt u de Channel-API Pictogram dat aangeeft dat de link naar een externe website leidt. rechtstreeks aanroepen. Voor deze stap hebt u de Integratie-ID nodig die is gegenereerd toen u de BYOC-integratie maakte.

Berichten die via dit kanaal worden verstuurd, worden automatisch afgehandeld door de Message-APIPictogram dat aangeeft dat de link naar een externe website leidt..

Kanalen verwijderen

Als u een kanaal wilt verwijderen, kunt u de Digital Engagement-API rechtstreeks aanroepen of de Digital Experience-interface gebruiken. Ga als volgt te werk om een kanaal uit Digital Experience te verwijderen:

1. Ga naar Digitaal > Digitale contactpunten.

2. Zoek het kanaal op in de lijst Uw kanalen.

3. Klik op Verwijderen. U gaat naar de URL die u bij het configureren van de integratie in het veld URL voor Remove-actie hebt ingevoerd.

Een digitaal berichtsjabloon maken

Vereiste machtigingen: Berichtsjablonen Maken

Voer deze stappen uit voor elk bericht dat u naar contacten wilt verzenden.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Outbound > Berichtsjablonen.

3. Klik op Nieuwe maken.

4. Stel het Type in op Digitaal en voer een Naam in voor de berichtsjabloon.

5. Voer de Berichttekst in.
  6. Als u variabelen aan de berichttekst wilt toevoegen, typt u de exacte naam van een toegewezen veld uit de contactenlijst tussen accolades. Als uw contactenlijst bijvoorbeeld de kolom Voornaam bevat en u {FirstName} ergens in de Berichttekst invoert, verschijnt de voornaam van het contact in het bericht op de plaats van de variabele.
  7. Selecteer de Richting als de taal van het bericht van rechts naar links wordt gelezen.
  8. Klik op Maken.

Een digitale outbound ACD-skill maken

Nadat u een ACD-skill hebt gemaakt, kunt u deze aanpassen als u oproeponderdrukking wilt inschakelen. Dit is niet per se nodig maar wordt door bepaalde digitale providers mogelijk vereist.

De naam van een skill moet betekenis hebben. Het is handig om consistent te zijn wanneer u skills een naam geeft. Beslis welke standaardindeling voor namen van skills werkt voor uw organisatie.

Een skillnaam moet uit minimaal 2 tekens en maximaal 30 tekens bestaan. Skillnamen kunnen worden samengesteld uit alleen letters, nummers en deze speciale tekens:

• Koppelteken (-)
  • Liggend streepje (_)
  • Punt (.)
  • Dubbele punt (:)
  1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar ContactinstellingenACD Skills.

3. Klik op Nieuwe maken > Eén skill.

4. Stel Mediatype in op Digitaal en stel Inbound/outbound in op Outbound.
  5. Voer een Skillnaam in.
  6. Stel Digitaal kanaal in op Bring Your Own Channel.
  7. Selecteer bij Naam digitaal kanaal de naam van het kanaal dat u gebruikt.
  8. Selecteer de Campagne waarvan de skill deel moet uitmaken.
  9. Selecteer een Berichtsjabloon uit de vervolgkeuzelijst.
  10. Configureer eventueel de overige optionele velden in het gedeelte Skillgegevens.

11. Klik op Maken. Voer extra configuraties uit om uw skills aan te passen of te beheren.

Oproeplijst uploaden

U moet een oproeplijst uploaden van de contacten die u via uw nieuwe kanaal wilt bereiken. Als u uw oproeplijst nog niet hebt gemaakt, doe dit dan nu.

Als u een oproeplijst opnieuw uploadt nadat u belangrijke wijzigingen hebt aangebracht, stop dan de bijbehorende ACD-skill. Start de ACD-skill opnieuw wanneer u klaar bent met het uploaden van de oproeplijst.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Lijsten > Oproepen.

3. Klik op Bestand selecteren.

4. Lees de nalevingsovereenkomst en klik op Accepteren om verder te gaan.

5. Voer een Lijstnaam in. Selecteer de optie Nieuwe uploaden als u een nieuwe lijst van uw computer wilt selecteren, of Bestaande selecteren als u een al eerder geüploade lijst wilt bewerken.

Als u uploadt, klikt u op Bestand kiezen. Als u wijzigingen aanbrengt, typt u de Bestandsnaam of klikt u op Bladeren. Vind en selecteer de oproeplijst die u wilt uploaden of gebruiken. Configureer eventueel een of meer optionele velden.

6. Klik op Volgende.
  7. Als u de eerste rij van de oproeplijst hebt gebruikt om kopteksten boven de kolommen te zetten, selecteer dan Eerste rij gebruiken als kolomnamen naast Koptekst. Controleer de automatische toewijzing die PC heeft gemaakt, wijs de nog niet toegewezen velden toe en stel de regels voor tijdzones en een vervaldatum in.
  8. Als dit nog niet voor u gedaan is, wijs dan uw telefoonnummers en e-mailadressen toe in het gedeelte Bestemmingen toewijzen. U kunt naar behoefte bestemmingen toevoegen en verwijderen.

Als u een telefoonveld aan een specifieke ACD-skill toewijst, verschijnt het veld bij de cadansopties voor die skill. Als u een bepaald telefoonnummer niet wilt opnemen in het Maximum aantal pogingen of in de Cadansvolgorde, dan moet u dit telefoonnummer niet aan velden toewijzen. Nadat een telefoonveld is toegewezen, kunt u het niet meer uit de cadansinstellingen verwijderen.

9. Tijdens het uploaden van het bestand toont PC de voortgang en het aantal records dat is geladen of dat niet geladen kan worden. Als de oproeplijst ongeldige records bevat, gebruikt u de volgende stappen om de fouten te herstellen.
    1. Klik op Downloadlink in het waarschuwingsvenster.

2. Open het bestand om de uploadproblemen te bekijken. In dit voorbeeld heeft de record in rij 6 geen telefoonnummer:

3. Corrigeer het probleem in de oproeplijst en sla de lijst op.
    4. Upload het gecorrigeerde bestand.

De nieuwe ACD-skill starten

Vereiste machtigingen: Dialer Manager Bewerken plus toegang tot campagnes

Als u een planning wilt maken, kunt u deze stap overslaan. Als u de PC ACD-skill handmatig wilt in- en uitschakelen, voert u de volgende stappen uit na afloop van de configuratie.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar ContactinstellingenACD Skills.

3. Klik op de skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent die u wilt starten.

4. Klik op Start.

5. Als u klaar bent met de skill, klikt u op Stop.