ScreenAgent for Mac

ScreenAgentGesloten NICE ScreenAgent is een service die wordt uitgevoerd op agentdesktops die opgenomen moeten worden. is beschikbaar indien u beschikt over CXone Recording Geavanceerd en een licentie voor schermopname.

Installeer ScreenAgentGesloten NICE ScreenAgent is een service die wordt uitgevoerd op agentdesktops die opgenomen moeten worden. op computers van agents om de activiteit op het scherm van de agent tijdens een interactie op te nemen of te monitoren. ScreenAgent draait op de achtergrond en neemt automatisch op volgens het ingestelde opnamebeleid. Supervisors en beoordelaars kunnen bovendien de activiteit van een agent tijdens een interactie monitoren.

U kunt ScreenAgent installeren op de computers van agents met een Mac-besturingssysteem. Zorg ervoor dat u ScreenAgent versie 2.1.75 of hoger gebruikt. De ondersteunde macOS-versies zijn 10.15 macOS Catalina, 11 macOS Big Sur en hoger.

Om ervoor te zorgen dat CXone Recording Workforce Engagement (WEM) een naadloze klantervaring biedt met gebruik van de nieuwste technologie, moet u de ondersteunende ScreenAgent-versies gebruiken:

• ScreenAgent voor Windows, versie 3.0.22 of later.

• ScreenAgent voor Mac, versie 3.0.1 of later.

Als u oudere ScreenAgent-versies gebruikt, moet u al uw gebruikers upgraden naar ScreenAgent-versie 3.0.x. Oudere versies worden niet ondersteund en nemen de schermen van de agent mogelijk niet op.

U vindt de nieuwste versie van ScreenAgent op de downloadpagina.

Om ScreenAgent 3.0.x-versies te gebruiken, moet u zorgen dat u de volgende FQDN's hebt toegestaan:

• Voor FedRamp: cxone-gov.niceincontact.com

• Voor alle overige regio's: cxone.niceincontact.com

Belangrijk:

• ScreenAgent for macOS ondersteunt maximaal drie schermopnamen.

• ScreenAgent for macOS ondersteunt schermmonitoring verschillend voor desktops en laptops.

• Mac-desktops: ondersteuning voor maximaal drie schermen.

• Mac-laptops: ondersteuning voor maximaal drie schermen als het laptopscherm is gesloten. Wanneer het laptopscherm geopend is en dit niet het hoofdscherm is, neemt ScreenAgent alle externe schermen op (maximaal drie). Het laptopscherm wordt niet opgenomen.

• Na een succesvolle installatie moet u handmatig een machtiging geven om het scherm op te nemen.

Voor tenants die zijn geconfigureerd met 100% schermopname, wordt de schermopname gestart binnen 25 seconden nadat de agent inlogt. De schermopname zal niet correct werken gedurende deze 25 seconden.

U kunt een video bekijken die een overzicht geeft van de installatie van ScreenAgent op de computer van een agent. De video beschrijft de vereisten en de installatiestappen.

Voor een lijst van functies die zijn toegevoegd aan de vorige ScreenAgent releases, zie ScreenAgent: cumulatieve Netwerkinstelling

Vereisten

Voordat u ScreenAgent installeert, moet u de volgende stappen uitvoeren:

1. Controleer de Verbindingsvereisten. Houd er rekening mee dat ScreenAgent niet kan opnemen indien uw firewall zelfondertekende certificaten genereert of request-headers verwijdert uit HTTPS-pakketten.

2. Controleer de computerconfiguratie van de agent.

3. Zorg dat de gebruiker die ScreenAgent installeert (bijvoorbeeld de beheerder) beheerdersrechten heeft op de computer van de agent.

4. Zorg dat de gebruiker die ScreenAgent installeert (bijvoorbeeld de beheerder), de volgende CXone-machtigingen heeft:

• Toegang tot supportdownloads: Aan. Dit geeft toegang tot de pagina Support - Downloads.

• Toegangssleutel: Maken. Dit is nodig om de toegangssleutels voor uw organisatie te beheren.

5. Volg de onderstaande stappen om een toegangssleutel voor ScreenAgent te genereren. U kunt dezelfde toegangssleutel gebruiken voor het installeren van ScreenAgent op alle computers van agents in uw tenant.

De toegangssleutel krijgt alle machtigingen van de CXone-gebruiker die de sleutel genereert. Als deze gebruiker een beheerder is, krijgt iedereen met deze toegangssleutel ook beheerdersrechten. Maak dus om veiligheidsredenen eerst een CXone-gebruiker en -rol aan voor ScreenAgent en genereer vervolgens de sleutel met die ScreenAgent-gebruiker.

1. Maak een rol aan voor de ScreenAgent-service:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
      2. Ga naar Beveiliging > Rollen en machtigingen.

3. Klik op Nieuwe rol.

4. Geef de rol een naam, bijvoorbeeld ScreenAgent-toegangssleutel.

5. Verwijder alle machtigingen voor de rol, behalve Toegangssleutel en Mijn toegangssleutel.

6. Het profiel opslaan en activeren.

2. Maak een medewerker voor de ScreenAgent-service:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
      2. Klik op Medewerkers.

3. Klik op Nieuwe medewerker.

4. Geef een naam op voor de medewerker, bijvoorbeeld ScreenAgent.

5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Primaire rol de rol ScreenAgent-toegangssleutel die u zojuist hebt gemaakt.

6. Wis alle attributen op het tabblad Algemeen.

7. Maak de ScreenAgent-medewerker aan. U kunt pas een toegangssleutel genereren wanneer u het account hebt aangemaakt.

3. Open de ScreenAgent-medewerker opnieuw en ga naar het tabblad Beveiliging. Klik op Toegangssleutel toevoegen om een toegangssleutel te genereren.

4. Kopieer zowel de Toegangssleutel-ID als de Geheime toegangssleutel en bewaar ze op een veilige plaats. Als u de Geheime toegangssleutel niet bewaart of als u deze later verliest, moet u een nieuwe sleutel maken. Gebruik deze toegangssleutel-ID en geheime toegangssleutel bij het installeren van ScreenAgent op alle computers van agents.

5. Activeer de ScreenAgent-medewerkersaccount door te klikken op de knop Account activeren in de activeringsmail.

6. Download ScreenAgent:

1. Ga naar CXone en log in als een gebruiker met de machtiging Toegang tot supportdownloads.

2. Klik op uw Gebruikersnaam en selecteer Support en downloads.

3. Download het ScreenAgent DMG-bestand. Noteer waar u de DMG downloadt; u hebt de bestandslocatie later nodig.

ScreenAgent installeren

U kunt ScreenAgent handmatig installeren op de computers van agents.

Zo installeert u ScreenAgent:

1. Controleer of alle vereisten aanwezig zijn.

2. Pak het bestand ScreenAgent-darwin-x64-x.x.x.dmg uit via de terminal of handmatig:

Zo kunt u het bestand via de terminal uitpakken:

1. Voer in de Terminal-app op uw Mac de volledige padnaam in van de map waarin u het DMG-bestand hebt gedownload.

2. Om het bestand uit te pakken, typt u sudo hdiutil attach ScreenAgent-darwin-x64-<enter DMG version, such as 2.1.67>.dmg en drukt u op Enter.

3. Om het bestand naar de programmamap te verplaatsen, typt u sudo cp -R /Volumes/ScreenAgent/ScreenAgent.app /Applications en drukt u op Enter.

4. Typ sudo hdiutil unmount /Volumes/ScreenAgent/en druk op Enter.

Zo kunt u het DMG-bestand handmatig uitpakken:

1. Ga naar de locatie waar u het DMG-bestand hebt gedownload en dubbelklik op het bestand ScreenAgent-darwin-x64-x.x.x.dmg.

2. Kopieer de map ScreenAgent en plak deze in de programmamap.

3. Stapsgewijze installatie-instructies:

1. Ga naar de Terminal-app op uw Mac.

2. Kopieer en plak de opdracht in de terminal en gebruik de parameters volgens de onderstaande tabel.

• Als u geen webproxy hebt, gebruikt u deze opdracht:

sh /Applications/ScreenAgent.app/Contents/Resources/install-screen-agent.sh REGION_TYPE=<voer uw regio in; dit is het subdomein (de eerste 3 tekens) van uw CXone URL, bijvoorbeeld eu1, na1, na2, au1> ACCESS_KEY_ID=<paste the access key ID> ACCESS_KEY_SECRET=<paste the secret access key>

Zorg dat u het beheerderswachtwoord voor sudo hebt. Mogelijk moet u dit wachtwoord invoeren.

• Als u wel een webproxy hebt, gebruikt u deze opdracht:

sh /Applications/ScreenAgent.app/Contents/Resources/install-screen-agent.sh REGION_TYPE=<voer uw regio in; dit is het subdomein (de eerste 3 tekens) van uw CXone URL, bijvoorbeeld eu1, na1, na2, au1> ACCESS_KEY_ID=<paste the access key ID> ACCESS_KEY_SECRET=<paste the secret access key> WEB_PROXY=<alleen opnemen als u een proxyserver gebruikt om te verbinden met internet>

Zorg dat u het beheerderswachtwoord voor sudo hebt. Mogelijk moet u dit wachtwoord invoeren.

4. Het logboek van de installatievoortgang wordt weergegeven in de terminal en opgeslagen naar het installatielogbestand, InstallationLog.txt. Het volledige pad is /Applications/ScreenAgent.app/Contents/Resources/InstallationLog.txt.

5. Wanneer de installatie is voltooid en u wordt gevraagd ScreenAgent te openen, klikt u op Open.

6. Wanneer u wordt gevraagd om een machtiging voor schermopname te verlenen in ScreenAgentapplicatie, klikt u op Open Systeemvoorkeuren.

7. Schakel op de pagina Systeemvoorkeuren het selectievakje ScreenAgent in. Er verschijnt een melding om ScreenAgent te stoppen om toestemming te geven voor schermopname. Klik op Stop nu.

8. Start de computer opnieuw op of ga naar de Terminal-app op uw Mac en voer de volgende opdracht uit:

open /Applications/ScreenAgent.app

9. Controleer of de agent het attribuut Kan worden opgenomen (scherm) heeft (ga in CXone naar Admin > Medewerkers en klik op de agent). Deze attribuut is noodzakelijk voor het inschakelen van schermopnames, schermmonitoring of beide.

10. Neem een gesprek op en controleer het logbestand van ScreenAgent. Het volledige pad naar het bestand ScreenAgent.log is :~/Library/Application Support/ScreenAgent/ScreenAgent.log. Als er fouten zijn, zie Problemen met opnemen oplossen.

U kunt een video bekijken die beschrijft hoe u de interacties van agents kunt verbeteren door middel van realtime schermmonitoring met ScreenAgent.