Bots implementeren met CXone Bot Builder

CXone Bot Builder maakt gebruik van een implementatieproces in twee fasen, zodat u kunt implementeren naar de Stage- of de productieomgeving. Met dit proces kunt u:

Doorgaans wordt één model naar de Stage-omgeving geïmplementeerd en één model naar de productieomgeving. Soms is dit hetzelfde model. In de meeste gevallen implementeert u het model dat zich momenteel in de Stage-omgeving bevindt naar Productie. U kunt echter elk model naar de productieomgeving implementeren, ook als het niet afkomstig is uit de Stage-omgeving. Op de pagina Training en implementatie kunt u gemakkelijk zien welke modellen in welke omgevingen aanwezig zijn.

De pagina Training- en implementatie

De pagina Training en implementatie toont een lijst van alle getrainde botmodellenGesloten Een versie van een bot die is getraind en klaargezet in Stage.. Elke rij in de lijst toont de duur, de tijdstempels en de status van de training en de implementatie. U kunt de kolom Acties gebruiken om:

• Modellen te implementeren naar de Stage- of de productieomgeving.
  • Een lopende training of implementatie te annuleren.
  • Informatie weer te geven over een training waarbij een fout is opgetreden of die is geannuleerd.
  • Een model naar uw lokale computer exporteren als YML-bestand.

Voltooi elk van de volgende taken in de aangegeven volgorde. Alle taken worden uitgevoerd in het Digital Experience portaal.

Implementeren naar de Stage-omgeving

Telkens wanneer u op de knop Trainen en naar Stage klikt, wordt uw bot naar de Stage-omgeving geïmplementeerd.

Als u verbeteringen aanbrengt in een bot die al naar de productieomgeving is geïmplementeerd, maakt u met Trainen en naar Stage een nieuw botmodelGesloten Een versie van een bot die is getraind en klaargezet in Stage. en implementeert u dit model naar de Stage-omgeving. Als u de verbeteringen wilt doorvoeren in Productie, moet u het nieuwe model handmatig implementeren. Deze aanpak zorgt ervoor dat er nooit een botmodel in de productieomgeving komt zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

U kunt ook een model naar Stage implementeren vanaf de pagina Training en implementatie:

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerBot Builder.

2. Klik op de bot waarmee u wilt werken.
  3. Klik in het linkermenu op Implementatie Pictogram van een pijl die in twee richtingen splijt..
  4. Klik in de kolom Acties voor het gewenste modelGesloten Een versie van een bot die is getraind en klaargezet in Stage. op de vervolgkeuzelijst en selecteer Implementeren naar Stage.

Een bot implementeren naar Productie

Vereiste machtiging: Chatbot (ACD > Digitaal > Rollen > [selecteer een rol] > Kernmodules)

Bij de implementatie van een modelGesloten Een versie van een bot die is getraind en klaargezet in Stage. naar Productie worden de configuratie en de data naar de botgebruiker in CXone gestuurd. Dit betekent niet dat de bot automatisch direct actief wordt en cases gaat ontvangen.

U kunt een model naar Productie implementeren vanaf de pagina Training en implementatie.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerBot Builder.

2. Klik op de bot waarmee u wilt werken.
  3. Klik in het linkermenu op Implementatie Pictogram van een pijl die in twee richtingen splijt..
  4. Klik in de kolom Acties voor het modelGesloten Een versie van een bot die is getraind en klaargezet in Stage. dat u wilt implementeren op de vervolgkeuzelijst en selecteer Implementeren naar Productie.