Engagement Mapper

Met de Engagement Mapper in Digital Experience kunt u UI-elementen op uw website toewijzen. U kunt vervolgens regels voor de toegewezen elementen maken om acties uit te voeren wanneer een klant iets met deze elementen doet. De Engagement Mapper gebruikt Workflowautomatisering (WFA) triggers, taken en voorwaarden om regels uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld een veld op uw website toewijzen en vervolgens een trigger voor dat veld instellen met de voorwaarde dat er een chatvenster wordt geopend als een klant een bepaalde waarde in dat veld invoert.

De Engagement Mapper installeren

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Digitale contactpunten.
  3. Klik onder Uw kanalen op Engagement Mapper. Op deze pagina kunt u alle toegewezen elementen bekijken, bewerken of verwijderen.
  4. Sleep de Engagement Mapper-knop naar de bladwijzers van uw browser.

Elementen op uw webpagina toewijzen

1. Ga naar de pagina op uw website met het element dat u wilt toewijzen.
  2. Klik op Engagement Mapper in de bladwijzers van uw browser.
  3. Klik in het Engagement Mapper-paneel op Maken.
  4. Beweeg de cursor om het pagina-element te markeren dat u wilt toewijzen. Klik op het element.
  5. U kunt de standaard Elementnaam of de CSS-kiezer wijzigen om de toewijzing specifieker te maken.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Herhaal dit proces voor de andere elementen die u wilt toewijzen.

Toegewezen elementen in Workflowautomatisering (WFA) gebruiken

Met Workflowautomatisering (WFA) in Digital Experience kunt u allerlei taken en workflows automatiseren. U kunt dit met de toegewezen elementen van Engagement Mapper gebruiken om proactief chatgesprekken te starten met klanten op uw webpagina.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Automatiseringstriggers.
  3. Configureer een trigger met een van de volgende voorwaarden:
    1. Element geklikt
    2. Veld is bewerkt
    3. Menu-item geselecteerd
  4. Voer bij elk type voorwaarde de naam in van het toegewezen element waarvoor de trigger is bedoeld. U kunt meerdere elementen scheiden met komma's. Volg de aanvullende instructies op het scherm die specifiek zijn voor elk type voorwaarde.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Voeg een taak toe aan de trigger om de gewenste actie uit te voeren voor het toegewezen element.