Guide Integreren met CXone Expert

Met behulp van deze integratie kunt u CXone Expert-artikelen en -zoekresultaten weergeven in Handleiding-sjablonen of proactieve Guide-aanbiedingen op uw website. U moet beschikken over een CXone Expert-licentie om deze integratie te kunnen gebruiken. Voer de volgende stappen uit om van deze mogelijkheden te kunnen profiteren:

1. Configureer een CXone Expert-kennisbank voor gebruik met Guide.
  2. Voeg artikelen toe aan de kennisbank die u aan uw bezoekers wilt aanbieden.
  3. Maak een kennisbanktoegangspunt dat aangeeft welke artikelen bij dat toegangspunt worden aangeboden. Als u verschillende probleemscenario's wilt aanpakken, moet u meerdere toegangspunten maken. U kunt bijvoorbeeld een toegangspunt met artikelen over betaalmogelijkheden hebben, en een ander toegangspunt met artikelen over verzendmogelijkheden.
  4. Maak een sjabloon die gebruikmaakt van het toegangspunt.
  5. Maak betrokkenheidsregels om sjablonen of proactieve aanbiedingen weer te geven, waardoor CXone Expert-artikelen onder de aandacht worden gebracht.

Een CXone Expert-kennisbank configureren

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Digitale contactpunten.
  3. Klik onder Algemene kanaalfuncties op Handleiding.
  4. Klik op Kennisbanken.
  5. Klik op Kennisbank toevoegen.
  6. Voer een Weergavenaam in.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Type kennisbank de optie CXone Expert. Dit is momenteel het enige beschikbare type.
  8. Vul de velden Site-URL, API-gebruiker, API-sleutel en API-geheim in.
  9. Klik op Opslaan.

Artikelen aan de kennisbank toevoegen

Met CXone Expertkunt u de artikelen voor de Guide-widget schrijven. Bij het maken van artikelen voor gebruik met Guide dient u rekening te houden met het volgende:

• In CXone Expert worden artikelen aangeduid als pagina's. U gaat een pagina maken voor elk artikel dat u als leidraad in Guide wilt aanbieden.

• De pagina's moeten deel uitmaken van een openbare CXone Expert-site. Pagina's op websites waarbij gebruikers moeten inloggen, worden niet ondersteund.

• Machtigingen op paginaniveau die zijn opgegeven op de pagina Toegang beperken in CXone Expert kunnen van invloed zijn op de artikelen die beschikbaar zijn voor Guide:

Privacyinstelling

Gedrag in Guide

Openbaar Guide heeft toegang tot alle artikelen op de site, ongeacht welke gebruikers of groepen aan de artikelen zijn gekoppeld.
    Semi-openbaar Guide heeft toegang tot alle artikelen op de site, ongeacht welke gebruikers of groepen aan de artikelen zijn gekoppeld.

Semi-privé

Guide heeft toegang tot alle artikelen die zijn gekoppeld aan de gebruiker die in de kennisbank is geconfigureerd.

Privé

Niet ondersteund.

Als de gebruiker die in de kennisbank is geconfigureerd, toegang heeft tot privé-inhoud, wordt die inhoud weergegeven in zoekresultaten. De gebruiker kan de inhoud echter niet bekijken in de CXone Guide-widget.

• Voorwaardelijke inhoud op een pagina wordt niet weergegeven in Guide.

• Een pagina kan een link naar een andere CXone Expert-pagina bevatten. De link moet echter naar een andere pagina op dezelfde CXone Expert-site verwijzen. Tevens moet de link op een nieuw tabblad worden geopend.

• De opmaak die u toepast op de pagina in CXone Expert wordt gebruikt wanneer het artikel in de Guide-widget verschijnt. U kunt de opmaak desgewenst verfijnen zodat het artikel er fraai uitziet wanneer het in Guide verschijnt, en goed past in de look van uw website.

Voor de beste resultaten met digitale begeleiding moeten bezoekers het antwoord op hun vraag snel vinden in het artikel. Let op het volgende wanneer u artikelen voor digitale begeleiding schrijft:

• Houd voor ogen wat het doel van elk artikel is. Vergeet niet wanneer dit artikel aan een bezoeker wordt aangeboden en wat de bezoeker probeert te doen. Welke vragen moet dit artikel beantwoorden?
  • Houd het kort en bondig. Bezoekers zoeken naar een antwoord en willen geen ellenlange teksten lezen om het te vinden.
  • Gebruik positieve en boeiende taal. Neem de tijd om het artikel proef te lezen en te corrigeren, zodat het goed leesbaar is.
  • Gebruik koppen ter aanduiding van brokken informatie. Hierdoor wordt de tekst beter leesbaar.
  • Gebruik afbeeldingen. Afbeeldingen kunnen artikelen interessanter maken.
  • Vraag een deskundige om een second opinion. Is er iemand in Support of een andere afdeling die ervoor kan zorgen dat uw artikel aan de behoeften van bezoekers voldoet?

Een toegangspunt voor een kennisbank maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Digitale contactpunten.
  3. Klik onder Algemene kanaalfuncties op Handleiding.
  4. Klik op Toegangspunt toevoegen.

5. Voer een Naam in. Gebruik een duidelijke naam die beschrijft welk soort inhoud in het toegangspunt wordt verschaft. U kunt het toegangspunt bijvoorbeeld Betalingen noemen.
  6. Selecteer Kennisbank in de vervolgkeuzelijst Type toegangspunt.
  7. Selecteer een Standaardknop voor het toegangspunt. Gebruik bijvoorbeeld de kanaalknop die u voor CXone Expert-kennisbanken hebt gemaakt.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Selecteer boven de toegevoegde standaardknop de Kennisbank die moet worden gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld de kennisbank met artikelen over betaalmogelijkheden zijn.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Bepaal welke artikelen u in het toegangspunt wilt opnemen door zoektekst in het veld Artikelen zoeken te typen. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar artikelen over betaling, typt u betalen in het veld Artikelen zoeken. De overeenkomende artikelen worden weergegeven.

12. Klik op Toevoegen om artikelen van de lijst Artikelen zoeken naar de lijst Standaardartikelen te verplaatsen. Alleen artikelen onder Standaardartikelen zijn beschikbaar met het toegangspunt.

13. Klik op Opslaan.