Guide-sjablonen maken

Sjablonen bepalen hoe toegangspunten op uw website worden weergegeven door Guide. Sjabloontypen zijn onder andere:

• Singlechannel: Hiermee kunt u één toegangspunt in de Guide-widget aanbieden.

• Multichannel: Hiermee kunt u meerdere toegangspunten in de Guide-widget aanbieden.

• Klantportal: Hiermee kunt u een CXone Expert-kennisbank als klantportal aanbieden, en extra toegangspunten in de Guide-widget.

Voordat u aan deze taak begint, moet u de kanaalknoppen en toegangspunten maken.

Bij gebruik van een multichannel-sjabloon hebt u kanaalknoppen en een menuknop nodig. Bezoekers klikken op de menuknop om de kanaalknoppen weer te geven.

Een singlechannel-sjabloon maken

Gebruik een singlechannel-sjabloon als u wilt dat bezoekers door Guide slechts naar één kanaal worden geleid.

Myra, Support Manager bij The Jungle, wil het chatkanaal op de homepagina van de website aanbieden. Ze maakt een singlechannel-sjabloon die de chatknop aanbiedt die linksonder op de homepagina van de Jungle-website verschijnt:

Een ronde knop met een afbeelding van chatballonnen, waarop klanten klikken om een chat met een agent te beginnen.

Als een bezoeker op de chatknop klikt, verschijnt het chatkanaal in de Guide-widget:

Het Handleiding-chatvenster waar u identificatiegegevens invoert alvorens een chat te beginnen.

Watch a short video on setting up a single channel template.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Digitale contactpunten.
  3. Klik onder Algemene kanaalfuncties op Guide.
  4. Blader omlaag naar het gedeelte Sjablonen en klik op Sjabloon toevoegen.
  5. Voer een Sjabloonnaam in.
  6. Stel Sjabloontype in op Singlechannel - één knop.
  7. Stel Sjabloonpositie in op Linksonder of Rechtsonder om aan te geven waar de Guide-sjabloon op de website moet worden weergegeven.
  8. Voer eventueel een Themakleur voor de sjabloon in. Laat dit veld leeg om gebruik te maken van de Primaire themakleur die in de branding is ingesteld. Als u de branding wilt overschrijven, geeft u de kleur op in hexadecimale notatie.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Voltooi de definitie van de sjabloon.

11. Klik op Opslaan.
  12. Controleer de weergave en het gedrag van de sjabloon.

Een multichannel-sjabloon maken

Gebruik een multichannel-sjabloon als u Handleiding gebruikt om meerdere kanalenGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort. tegelijk weer te geven. U kunt maximaal vier kanalen toevoegen.

Myra, Support Manager bij The Jungle, wil het chat- en e-mailkanaal aanbieden op de homepagina van de website. Zij maakt een multichannel-sjabloon. De menuknop die ze voor de chatknop heeft ingesteld, verschijnt linksonder op de homepagina van de Jungle-website:

Een ronde knop met een afbeelding van een receptiebel, waarop klanten klikken om het Handleiding-kanaalmenu weer te geven.

Websitebezoekers kunnen vervolgens op de menuknop klikken om het menu met kanalen weer te geven:

Een voorbeeld van het Handleiding-menu waarin het chat- en e-mailkanaal worden aangeboden. Het chatkanaal wordt aangeduid door twee chatballonnen. Het e-mailkanaal wordt aangeduid door een envelop.

Als de bezoeker bijvoorbeeld een chat wil starten, verschijnt het chatvenster:

Het Handleiding-chatvenster waar u identificatiegegevens invoert alvorens een chat te beginnen.

Watch a short video on setting up a multi-channel template.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Digitale contactpunten.
  3. Klik onder Algemene kanaalfuncties op Guide.
  4. Blader omlaag naar het gedeelte Sjablonen en klik op Sjabloon toevoegen.
  5. Voer een Sjabloonnaam in.
  6. Stel Sjabloontype in op Standaardmenu - Meerdere knoppen.
  7. Stel Sjabloonpositie in op Linksonder of Rechtsonder om aan te geven waar de sjabloonknoppen op de website moeten worden weergegeven. U kunt dit later wijzigen.
  8. Voer eventueel een Themakleur voor de sjabloon in. Laat dit veld leeg om gebruik te maken van de Primaire themakleur die in de branding is ingesteld. Als u de branding wilt overschrijven, geeft u de kleur op in hexadecimale notatie.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Voltooi de definitie van de sjabloon.

11. Klik op Opslaan.
  12. Controleer de weergave en het gedrag van de sjabloon.

Een klantportalsjabloon maken

Gebruik een klantportalsjabloon om een CXone Expert-portal en maximaal vier kanaalGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort.-toegangspunten tegelijk aan te bieden. Hiervoor is een integratie met CXone Expert nodig.

Myra besluit een klantportal aan te bieden met artikelen over de top 10 vragen die bezoekers aan Support stellen. Ze wil ook enkele andere kanalen aanbieden, zoals chat en e-mail. Ze maakt een klantportalsjabloon. De menuknop die ze voor de chatknop heeft ingesteld, verschijnt linksonder op de homepagina van de Jungle-website:

Een ronde knop met een afbeelding van een receptiebel, waarop klanten klikken om de Handleiding-klantportal weer te geven.

Websitebezoekers kunnen vervolgens op de menuknop klikken om de portal en de door haar geconfigureerde kanalen weer te geven:

Een voorbeeld van een klantportalsjabloon met knoppen voor het chat- en e-mailkanaal, gevolgd door twee CXone Expert-artikelen.

Watch a short video on setting up a customer portal template.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Digitale contactpunten.
  3. Klik onder Algemene kanaalfuncties op Guide.
  4. Blader omlaag naar het gedeelte Sjablonen en klik op Sjabloon toevoegen.
  5. Voer een Sjabloonnaam in.
  6. Stel Sjabloontype in op Klantportal.
  7. Stel Sjabloonpositie in op Linksonder of Rechtsonder om aan te geven waar de portal op de website moet worden weergegeven.
  8. Voer eventueel een Themakleur voor de sjabloon in. Laat dit veld leeg om gebruik te maken van de Primaire themakleur die in de branding is ingesteld. Als u de branding wilt overschrijven, geeft u de kleur op in hexadecimale notatie.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Voltooi de definitie van de sjabloon.

11. Klik op Opslaan.
  12. Controleer de weergave en het gedrag van de sjabloon.

De weergave en het gedrag van de sjabloon controleren

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Digital Experience > Digitale contactpunten.
  3. Klik onder Algemene kanaalfuncties op Guide.
  4. Zoek uw sjabloon en klik op Initialisatie en test om de weergave en het gedrag te bevestigen.

Onderaan de pagina Initialisatie en test wordt een proefversie van de Guide-sjabloon weergegeven. De proefsjabloon bevindt zich aan de linker- of rechterkant van de pagina, afhankelijk van de Sjabloonpositie die u hebt ingesteld.

5. Klik indien nodig op de knop om de kanalen die u voor de sjabloon hebt ingesteld, weer te geven. Zorg dat eventuele koptekst die u hebt ingevoerd, goed past en niet wordt afgekapt.

6. Controleer of de sjabloon naar wens is en definieer een betrokkenheidsregel die gebruikmaakt van de actie Guide-sjabloon om de sjabloon weer te geven.