Guide-rapporten weergeven

Controleer de effectiviteit van uw Guide-betrokkenheidsregels met CXone Dashboard. Configureer een Dashboard en voeg een of meer van de volgende Metrics-widgets toe:

• KPI

• KPI-trend

• Metrics-interval

• Metrics-overzicht

Configureer de widget vervolgens voor de weergave van Guide-metrics.

1. Pas de instellingen voor de widget aan door op Opties in de rechterbovenhoek van de widget te klikken en vervolgens op Instellingen. De pagina Widgetinstellingen wordt weergegeven.

2. Als u de widget Metrics-overzicht of Metrics-interval configureert, stelt u Weergeven op in op Bedrijf (skillhiërarchie) om alle Guide-metrics te kunnen selecteren.

3. Blader omlaag en klik op Metrics selecteren. U ziet de pagina Metrics selecteren.

4. Klik op Guide aan de linkerzijde van de pagina Metrics selecteren om de Guide-metrics weer te geven:

5. Klik op een of meer van de Guide metrics om ze in de widget op te nemen.

De volgende Guide-metrics zijn beschikbaar:

• Betrokkenheidsinteracties: Toont het totale aantal betrokkenheidsinteracties voor de geselecteerde periode.

Een betrokkenheidsinteractie wordt geteld wanneer een bezoeker:

• Een chat start en deze chat door een agent wordt geaccepteerd.

• Een CXone Expert-artikel weergeeft. Als de bezoeker het artikel meermaals weergeeft, wordt dit als één betrokkenheidsinteractie geteld.

• Een e-mail verzendt.

• Op de link naar een webpagina in een Link-betrokkenheidsinteractie klikt.

• Op de knop voor het starten van een conversatie op WhatsApp, Facebook Messenger of een ander messaging-kanaal klikt.

• Conversies: Toont het totale aantal conversies voor een periode. Een conversie vindt plaats wanneer een Handleiding-transactie op uw website wordt voltooid. Een conversie kan een aankoop via het winkelwagentje of iets anders zijn, zoals een ingevuld formulier voor een verzekeringsaanvraag. Als u conversiegegevens wilt verzamelen, moet u de storeConversion-API integreren in uw website.

• Conversiewaarde: Toont de totale waarde van de conversies voor een periode. Een conversiewaarde wordt aan de voltooiing van een geslaagde transactie toegekend. De conversiewaarde wordt als onderdeel van de API storeConversion geregistreerd om conversies op uw website te traceren.

• Conversies per interactie: Toont het gemiddelde aantal conversies per betrokkenheidsinteractie, uitgedrukt als percentage voor een periode. Als u bijvoorbeeld 10 betrokkenheidsinteracties en 6 conversies hebt, is het percentage conversies per interactie 60%.

• Gem. conversiewaarde: Toont de gemiddelde waarde van de conversies voor een periode.

Afhankelijk van de widget kunt u één van de Guide-metrics of meerdere metrics weergeven.

Als u beschikt over een licentie voor Performance Management, kunt u Guide-metrics ook hiermee weergeven.

De widget KPI gebruiken

Gebruik de widget KPI om een overzicht weer te geven van kernprestatie-indicatoren die specifiek zijn voor Handleiding.

Pas de widgetinstellingen naar wens aan:

• Gebruik Datumbereik om de resultaten tot specifieke datums te beperken.
  • Gebruik Gegevensattributen om te kiezen op welke attributen moet worden gefilterd. Huidige attributen voor Handleiding zijn onder andere:

• Apparaat. Mogelijke apparaten zijn mobiel, desktop en tablet. De waarden zijn gebaseerd op het type betrokkenheidsinteracties dat u hebt. Als u bijvoorbeeld geen tablet-betrokkenheidsinteracties hebt, wordt Tablet niet weergegeven.

• Regelnaam. Pas de regelnaam aan om KPI's voor een of meer specifieke regels weer te geven.

• Gebruik Metrics selecteren als u andere metrics in de widget wilt weergeven.

De widget KPI-trend gebruiken

Gebruik de widget KPI-trend om de trendanalyse van een Handleiding-metric weer te geven.

Pas de widgetinstellingen naar wens aan:

• Gebruik Datumbereik om de resultaten tot specifieke datums te beperken.
  • Gebruik Interval-eenheid om te bepalen hoe gegevens worden samengeteld in het rapport. Misschien wilt u bijvoorbeeld dagelijkse of maandelijkse resultaten bekijken.
  • Gebruik Gegevensattributen om te kiezen op welke attributen moet worden gefilterd. Huidige attributen voor Handleiding zijn onder andere:

• Apparaat. Mogelijke apparaten zijn mobiel, desktop en tablet. De waarden zijn gebaseerd op het type betrokkenheidsinteracties dat u hebt. Als u bijvoorbeeld geen tablet-betrokkenheidsinteracties hebt, wordt Tablet niet weergegeven.

• Regelnaam. Pas de regelnaam aan om KPI-trends voor een of meer specifieke regels weer te geven.

• Gebruik Metrics selecteren als u een andere metric in de widget wilt weergeven.

De widget Metrics-interval gebruiken

Met de widget Metrics-interval kunt u beknopte metrics weergeven voor de interval die u selecteert.

Pas de widgetinstellingen naar wens aan:

• U moet Weergeven op instellen op Bedrijf (skillhiërarchie) om alle Handleiding-metrics weer te geven.

• Gebruik Datumbereik om de resultaten tot specifieke datums te beperken.
  • Gebruik Interval-eenheid om te bepalen hoe gegevens worden samengeteld in het rapport. Misschien wilt u bijvoorbeeld dagelijkse wekelijkse of maandelijkse resultaten bekijken.
  • Gebruik Gegevensattributen om te kiezen op welke attributen moet worden gefilterd. Huidige attributen voor Handleiding zijn onder andere:

• Apparaat. Mogelijke apparaten zijn mobiel, desktop en tablet. De waarden zijn gebaseerd op het type betrokkenheidsinteracties dat u hebt. Als u bijvoorbeeld geen tablet-betrokkenheidsinteracties hebt, wordt Tablet niet weergegeven.

• Regelnaam. Pas de regelnaam aan om metrics-intervallen voor een of meer specifieke regels weer te geven.

• Gebruik Metrics selecteren als u andere metrics in de widget wilt weergeven.

De widget Metrics-overzicht gebruiken

Gebruik de widget Metrics-overzicht trend om een overzicht van een of meer Handleiding-metrics weer te geven.

Pas de widgetinstellingen naar wens aan:

• U moet Weergeven op instellen op Bedrijf (skillhiërarchie) om alle Handleiding-metrics weer te geven.

• Gebruik Datumbereik om de resultaten tot specifieke datums te beperken.
  • Gebruik Gegevensattributen om te kiezen op welke attributen moet worden gefilterd. Huidige attributen voor Handleiding zijn onder andere:

• Apparaat. Mogelijke apparaten zijn mobiel, desktop en tablet. De waarden zijn gebaseerd op het type betrokkenheidsinteracties dat u hebt. Als u bijvoorbeeld geen tablet-betrokkenheidsinteracties hebt, wordt Tablet niet weergegeven.

• Regelnaam. Pas de regelnaam aan om overzichtgegevens voor een of meer specifieke regels weer te geven.

• Gebruik Metrics selecteren als u andere metrics in de widget wilt weergeven.