Prompts beheren

Deze Help-pagina is bedoeld voor CXone Studio. Deze informatie is ook beschikbaar voor Desktop Studio.

Een prompt is een bericht dat voor het contact wordt afgespeeld. Prompts kunnen het contact vragen om informatie in te voeren of gewoon informatie over te brengen zonder om invoer te vragen. Prompts kunnen worden afgespeeld door IVRGesloten Interactive Voice Response: een telefoonmenu waarmee bellers via telefoontoetsen en/of gesproken opdrachten keuzes kunnen maken en/of informatie kunnen invoeren.-systemen (belmenu's), auto-attendants en andere tools voor spraakverwerking. In CXone kunnen prompts vooraf opgenomen audiobestanden zijn of tekst die wordt voorgelezen door een tekst-naar-spraakdienst (TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.).

Een TTS-prompt maken

U kunt een TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.-prompt toevoegen met de Sequence Editor of door de prompt direct in te voeren in de eigenschap Sequence van een CXone Studio-actie die prompts ondersteunt.

Sommige acties, zoals Reqagent, hebben de eigenschap Sequence maar zijn niet gekoppeld aan de Sequence-editor. Als u de Sequence Editor wilt gebruiken om een prompt te maken voor deze acties, kunt u Play toevoegen aan uw script. Open de Sequence-editor via Play en maak uw prompt. Kopieer en plak de reeksen van de Sequence-eigenschap in de Sequence-eigenschap van de andere actie. Wanneer u klaar bent, verwijdert u Play.

1. Voeg een Voiceparams -actie toe aan uw script vóór de -actie die TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken. ondersteunt, zoals de Menu- of Play-actie. Als de eigenschappen die zijn ingesteld door de actie die TTS ondersteunt, worden doorgegeven aan andere scripts, raden we u aan om ook een Voiceparams-actie aan de subscripts toe te voegen, zodat u zeker weet dat de eigenschappen niet worden genegeerd.

2. Klik in de eigenschappen van de Voiceparams-actie op de vervolgkeuzelijst in het veld TTSVoice en selecteer de taal en de stem voor de prompt.
  3. Maak de prompt met de Sequentie-editor of voer deze in de eigenschap Sequence in.
  4. Typ de tekst van de prompt zonder opmaak in het veld Phrase. Hierdoor kunt u de hele prompt op één plaats zien, in plaats van verdeeld over verschillende segmenten in het Sequence-veld. De tekst in het veld Phrase is alleen voor uw overzicht bedoeld. De prompt spreekt deze tekst niet uit.
  5. Klik op Toepassen om de prompt op te slaan in de geselecteerde actie.

Een TTS-prompt met de Sequence Editor maken

De sequence editor staat u toe een TTS-prompt te maken met behulp van een interface die de benodigde opmaak voor u toevoegt. Wanneer u de sequence editor gebruikt, voegt u sequencesGesloten Een segment van een audioprompt, dat voor het contact wordt afgespeeld. toe aan het veld Sequence Afspeelvolgorde. Elk item dat verschijnt in het veld, is een reeks. Deze items verschijnen wanneer u op een optie Tekst-naar-spraak toevoegen, zoals Datum of Spraak.

Elke reeks mag maximaal 300 tekens lang zijn. Als de af te spelen tekst langer is dan dat aantal, kunt u extra reeksen toevoegen in het veld. Bijvoorbeeld: als u tekst wilt afspelen die 540 tekens lang is, kunt u twee Tekst-naar-spraak-reeksen toevoegen met de tekst ertussen gesplitst.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerOmnichannel routeringStudio Drie pijlen samengevoegd onderaan. Eén pijl wijst recht omhoog, één omhoog en naar rechts, één omhoog en naar links..
  2. Open een script of maak een nieuw script.
  3. Voeg een -actie toe aan het script die prompts ondersteunt, zoals Play of Whisper.

4. Klik op de actie op het scriptcanvas om deze te selecteren en klik dan op Editor openen in de eigenschappen van de actie.

5. Voeg de sequences toe die u nodig hebt om uw prompt te maken. U kunt de volgende typen sequences toevoegen:

6. Om de sequences te herschikken, klikt en sleept u een sequence door twee verticale stapels van punten aan de linkerzijde van de rij.

7. U kunt op verschillende manieren een pauze tussen woorden of woordgroepen invoegen:

• Een opgenomen bestand met stilte gebruiken: maak een nieuwe opname of upload een geluidsbestand met alleen stilte. Klik op Bestaande prompt en selecteer het bestand met alleen stilte. U kunt, indien nodig, op de sequence klikken en deze naar de gewenste locatie slepen.
    • Een Wait-actie gebruiken: gebruik één Play-actie voor de segmenten van de prompt die u wilt scheiden door stilte, en voeg dan een Wait-actie tussen de segmenten in. Stel bij Wait de duur van de pauze in.
  8. Om een sequence aan te passen, selecteert u het in Afspeelvolgorde Sequence en klikt u op het potlood Pictogram van een potlood.. Pas de sequence aan en druk dan op uw toetsenbord op Enter.
  9. Voer in het veld Woordgroep de volledige tekst van de prompt in zonder speciale indeling. Dit veld is alleen ter referentie en heeft geen invloed op de prompt die de TTS-service voorleest. U kunt dit veld ook gebruiken om opmerkingen voor uzelf en anderen die met deze prompt werken achter te laten.

10. Klik op Wijzigingen toepassen om de prompt op te slaan. Mogelijk moet u in het venster Sequence Editor omlaag scrollen om deze knop te vinden.

Een TTS-prompt in de eigenschap Volgorde maken

U kunt een TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.-prompt maken in de eigenschap Sequence van een actie door responsreeksen in te voeren in de juiste indeling. Een responsreeks is een reeks tekens, woorden of zinnen. De TTS-dienst herkent verschillende soorten responsreeksen. U kunt meerdere responsreeksen opnemen in de eigenschap Sequence. Elke responsreeks moet:

• Tussen dubbele aanhalingstekens staan.
  • Neem het stringreferentieteken op dat vereist is voor het type informatie dat de responsreeks bevat. Het enige responsreekstype waarvoor geen stringreferentieteken nodig is, is een audiobestandsreeks.
  • Ondersteunde indelingen gebruiken voor informatie zoals datums, tijden en geldbedragen.
  • Niet meer dan 300 tekens bevatten. Als u tekst wilt opnemen dat meer dan 300 tekens heeft, verdeelt u deze over meerdere responsreeksen.

Classics, Inc. heeft besloten een van de prompts in hun belmenuGesloten Interactive Voice Response: een telefoonmenu waarmee bellers via telefoontoetsen en/of gesproken opdrachten keuzes kunnen maken en/of informatie kunnen invoeren. opnieuw te maken. Het managementteam schrijft het script voor de nieuwe prompt en geeft het aan Beowulf Herot, de Studio-scriptbouwer van Classics, Inc. De prompt is bedoeld voor klanten die hun rekeningsaldo en de vervaldatum van hun volgende rekening opvragen. Wanneer Beowulf de prompt heeft afgerond, bevat deze de volgende responsreeksen:

"%Het huidige saldo op de rekening van {firstName} {lastName} is "
"${accountBal} "
"%. Uw volgende betaling moet voldaan zijn op "
"@{billDueDate} "
"%. Als u deze informatie opnieuw wilt horen, drukt u op 1. Als u wilt weten naar welk adres u de betaling per post kunt sturen, drukt u op 2. Als u zich wilt aanmelden om facturen elektronisch te betalen, drukt u op 3. Als u wilt terugkeren naar het hoofdmenu, drukt u op de ster-toets. "

Een dynamische TTS-prompt maken

U kunt een dynamische prompt in een Snippet-actie maken. Dit is handig wanneer uw prompt continu verandert. U kunt de prompt rechtstreeks invoeren in het Snippet editorvenster, of u kunt deze maken in de Sequence Editor en deze naar de Snippet-actie kopiëren.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerOmnichannel routeringStudio Drie pijlen samengevoegd onderaan. Eén pijl wijst recht omhoog, één omhoog en naar rechts, één omhoog en naar links..
  2. Open een script of maak een nieuw script.
  3. Voeg een Snippet-actie toe en de actie zal de prompt weergeven, zoals Play.
  4. Plaats Snippet voor Play en verbind ze.
  5. Maak de prompt in de sequence editor en kopieer vervolgens de inhoud van de eigenschap Sequence van de actie.

Sommige acties hebben een eigenschap Sequence maar niet de Sequence Editor. Als de actie die u nodig hebt, de Sequence Editor niet ondersteunt, voegt u een Play-actie toe aan uw script, maakt u een prompt en kopieert u deze vanaf de Sequence-eigenschap. Verwijder de extra actie na het maken van de prompt.

6. Beweeg de cursor over de Snippet-actie en klik op Editor openen.
  7. Maak het dynamisch object in het venster Snippet editor en wijs de reeks eraan toe met deze syntax:

DYNAMIC [dynamic object name] = [sequence]

8. Voeg een dollarteken ( $ ) toe vóór de reeksdefinitie, vóór het eerste dubbele aanhalingsteken. Gebruik backslash-tekens voor een escape-reeks van alle dubbele aanhalingstekens in de prompt. Bijvoorbeeld:

ASSIGN promptList = $"\"{promptPath}YourAccountBalanceIs_{lang}.wav\" \"%{accountBalance}\" \"{promptPath}ToPayYourBillPress_{lang}.wav\""
  9. Voeg eventuele andere variabelen toe aan het fragment die vereist zijn om de prompt te voltooien, als ze niet nog niet in uw script aanwezig zijn.

Bijvoorbeeld:

ASSIGN env = "PROD"
    ASSIGN lang = "ENG"
    ASSIGN promptPath = "Prompts\{env}\"
    ASSIGN accountBalance = "$52.65"
    ASSIGN promptList = $"\"{promptPath}YourAccountBalanceIs_{lang}.wav\" \"%{accountBalance}\" \"{promptPath}ToPayYourBillPress_{lang}.wav\""
  10. Klik op Toepassen.
  11. Selecteer de actie die de prompt zal afspelen op de canvaswerkruimte van het script.
  12. Voer in de Sequence-eigenschap, de naam in van het dynamisch object dat de prompt in de Snippet-actie bevat. Voor het voorbeeld dat in deze sectie wordt gebruikt, zou u {promptList} invoeren.
  13. Klik op Toepassen.

Audioprompts opnemen in Studio

U kunt een spraakprompt opnemen met behulp van de Sequence Editor in Studio. Er moet een microfoon worden aangesloten op uw computer. Als u de opname wilt afspelen, moet u luidsprekers hebben.

De audiobestanden die u in CXone Studio opneemt, worden als WAV-bestanden in uw CXonebedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren opgeslagen. U kunt deze als audioprompts in alle acties gebruiken die sequences ondersteunen. U kunt alle beschikbare audiobestanden bekijken op de pagina ACD-bestanden bladeren in CXone.

Wanneer u de eerste keer audio opneemt met CXone Studio, kan uw webbrowser u vragen om toestemming te geven om de microfoon te gebruiken. Als deze toestemming u eerder werd verleend, maar de microfoon niet werkt, kunt u proberen de microfoonmachtiging te verwijderen in uw browserinstellingen. De browser zou u nu opnieuw een prompt moeten tonen.

U kunt audiobestanden opnemen in de prompt sequence editor, maar u kunt ze later niet bewerken. Als u een opgenomen audiobestand wilt wijzigen,moet u een audiobewerkingsprogramma van derden gebruiken.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerOmnichannel routeringStudio Drie pijlen samengevoegd onderaan. Eén pijl wijst recht omhoog, één omhoog en naar rechts, één omhoog en naar links..
  2. Open een script of maak een nieuw script.
  3. Voeg een actie die de Sequence Editor ondersteunt toe aan het script, zoals Play of Whisper.

4. Beweeg de cursor over de actie en klik op Editor openenEen vierkant met een horizontale lijn dichtbij de bovenkant die dit in twee delen opsplitst..

5. Klik onder Prompt toevoegen op Nieuwe prompt.

6. Voer in het venster Nieuwe prompt een naam in.

7. Klik onder Audio op Opname starten en spreek uw prompt of bericht duidelijk in.

8. Klik op Opname stoppen wanneer u klaar bent met het inspreken van de prompt.

9. Om de opname te controleren, klikt u op Afspelen.

10. Om de prompt opnieuw op te nemen, klikt u op Wissen en herhaalt u de voorgaande stappen.

11. Om slechts een deel van de opname te behouden:

1. Klik in de golfvorm onder Audio.

2. Verplaats de balken links en rechts zodat zodat het gedeelte van de opname dat u wilt behouden, tussen de twee balken is ingesloten. Alles buiten het gearceerde gebied wordt verwijderd.

3. Klik op Opslaan.

12. Wanneer de opgenomen prompt acceptabel is, klikt u op Opslaan.

13. Om de naam van het promptbestand te wijzigen, selecteert u de promptreeks onder Afspeelvolgorde Sequence. Klik op het potlood Pictogram van een potlood. en voer een nieuwe naam in. Als u de naam van de prompt niet wijzigt, wordt deze overschreven wanneer iemand een nieuwe audioprompt maakt en deze opslaat met de standaard bestandsnaam.

14. Druk op uw toetsenbord op Enter om de nieuwe naam toe te passen.
  15. Als u de opname in de huidige prompt gaat gebruiken, klikt u op Wijzigingen toepassen. Wanneer u de opname in een andere prompt gaat gebruiken, hoeft u de wijzigingen niet op te slaan. Het audiobestand is al opgeslagen naar uw CXone systeem.

Een audiobestand als een prompt gebruiken

U kunt de naam van het audiobestand rechtstreeks invoeren in een Sequence-eigenschap of u kunt het audiobestand met de Sequence Editor selecteren.

Een audiobestand met de Sequence Editor selecteren

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerOmnichannel routeringStudio Drie pijlen samengevoegd onderaan. Eén pijl wijst recht omhoog, één omhoog en naar rechts, één omhoog en naar links..
  2. Open een script of maak een nieuw script.
  3. Voeg een actie die de Sequence Editor ondersteunt toe aan het script, zoals Play of Whisper.

4. Beweeg de cursor over de actie en klik op Editor openenEen vierkant met een horizontale lijn dichtbij de bovenkant die dit in twee delen opsplitst..
  5. Klik onder Prompt toevoegen op Bestaande prompt.
  6. Klik op het bestand dat u wilt gebruiken en klik op Selecteren.

7. Klik op Toepassen om de wijzigingen op te slaan.

Een audiobestand aan de eigenschap Sequence toevoegen

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerOmnichannel routeringStudio Drie pijlen samengevoegd onderaan. Eén pijl wijst recht omhoog, één omhoog en naar rechts, één omhoog en naar links..
  2. Open een script of maak een nieuw script.
  3. Voeg een actie met een Sequence-eigenschap toe aan het script, zoals Play of Whisper.

4. Selecteer de actie om toegang te krijgen tot de eigenschappen rechts op de pagina.

5. Voer de naam van het audiobestand tussen dubbele aanhalingstekens in de Sequence-eigenschap in. Bijvoorbeeld "begroeting.wav".

Audioprompts uploaden

Op dit moment is het niet mogelijk om audiopromptbestanden via CXone Studio te uploaden. U kunt deze echter wel uploaden via de legacy Studio-applicatie of op de pagina ACD-bestanden bladeren in CXone.