Integration Hub

Deze pagina heeft betrekking op een product of functie in Controlled Release. Als u geen deel uitmaakt van de CR-groep en meer informatie wilt, neem dan contact op met uw CXone-accountmanager.

Met Integration Hub kunt u processen automatiseren door een gecentraliseerde bron te bieden voor het bouwen, beheren en uitvoeren van integraties van CXone in platforms van derden. U kunt gekoppelde sjablonen maken die voor meerdere integraties in dezelfde applicatie kunnen worden gebruikt. U kunt connectors in de bibliotheek Verbindingen ophalen en deze dan naar wens aanpassen. U kunt uw eigen sjablonen maken of u kunt een sjabloon uit de bibliotheek Verbindingen gebruiken en deze toevoegen aan Mijn verbindingen. Wanneer u deze toevoegt aan Mijn verbindingen, kunt u de integratie naar wens configureren.

Integration Hub starten in CXone

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteer Automatisering & AI.

2. Klik op Integration Hub om het te openen.

Integration Hub starten in Desktop Studio

1. Desktop Studio starten

2. Klik in het tabblad Tools op Automatisering en AI.

3. Sleep de actie Auth verbinden naar een script.

4. Dubbelklik op Auth verbinden in het script om Integration Hub te openen.

Integration Hub starten in CXone Studio

1. Klik in CXone op de app-kiezer en ga naar Omnichannel routering > Studio.

2. Klik op Nieuw script en selecteer Generiek.

3. Klik op Acties Pictogram in de linkerbovenhoek van CXone Studio waarmee het paneel Acties kan worden geopend.

4. Typ in de zoekbalk Connect Auth.

5. Sleep de actie Connect Auth naar het script.

6. Klik op Editor openen.

Een gekoppeld sjabloon maken

Een gekoppelde sjabloon is een integratieoverzicht met de beschrijvingen en vereisten voor het integreren met een applicatie van een externe partij.

1. Start Integration Hub en klik op + Sjabloon toevoegen.

2. Voer in het tabblad Details Naam, Applicatie, Integratiemethode, Authenticatietype en Beschrijving in.

3. U kunt een pictogram toevoegen door een afbeelding ernaartoe te slepen of door op Bestanden bladeren te klikken. Dit pictogram is de afbeelding die voor het sjabloon wordt weergegeven in de bibliotheek Verbindingen.
  4. Selecteer op het tabblad Configuratie de methoden die worden ondersteund voor de applicatie die u probeert te integreren. De REST-werkwoorden die worden vermeld, verschillen in de applicatie van de externe partij waarmee u wilt integreren.
  5. Klik op + Aangepaste koptekst toevoegen om de kopteksten te definiëren.

U kunt opgeven dat de koptekst vereist moet zijn door Vereist? in te schakelen. U kunt op X klikken wanneer u de koptekst wilt verwijderen. Laat dit veld leeg als u geen kopteksten wilt toevoegen.

6. Klik op Opslaan om het aan de bibliotheek Verbindingen toe te voegen. Klik op Opslaan + Mijn verbindingen om het aan de bibliotheek Verbindingen en Mijn verbindingen toe te voegen.

Connectors beheren

Een connector is een opgeslagen sjabloon en kan naar wens worden aangepast.

1. Start Integration Hub en selecteer in de bibliotheek Verbindingen aan de linkerkant het sjabloon dat u wilt gebruiken en klik op + Mijn verbinding.

2. In het veld Connectornaam invoeren geeft u uw connector een naam. Deze naam wordt getoond in het venster Mijn verbindingen.

3. Klik op Opslaan.

4. Ga naar de connector in Mijn verbindingen.

5. Voer op het tabblad Authenticatie de URL, Methode en Kopteksten in. Indien u Geen auth als Authenticatietype hebt geselecteerd, beschikt u niet over het tabblad Authenticatie.

6. Klik op het tabblad Inhoud en parameters op +Parameter zoekopdracht toevoegen en vul Naam zoekopdrachtparameter en Waarde zoekopdrachtparameter in. Dit zijn sleutelwaardeparen die met het authenticatieverzoek worden verzonden. Indien u Geen auth als Authenticatietype hebt geselecteerd, beschikt u niet over het tabblad Inhoud en parameters.

7. Kies bij het invoeren van de Inhoud een Mediatype uit de vervolgkeuzelijst.

8. Vul het veld Time-out ms* in op het tabblad Configuratie. Dit veld heeft betrekking op de tijd die moet zijn verstreken voordat het product een foutbericht over time-out verzendt. De tijd wordt uitgedrukt in milliseconden.

9. Klik in het tabblad Geheimen + Geheim toevoegen en voer een Naam van geheim en Waarde van geheim in. Dit zijn sleutelwaardeparen die zijn versleuteld en waarnaar kan worden verwezen binnen andere onderdelen van de connector, zoals zoekopdrachtparameters, kopteksten of inhoud. Verwijs naar geheimen door dubbele haakjes te gebruiken.

10. In het tabblad Verzoeken kunt u zoeken naar bestaande verzoeken door het veld Verzoeken zoeken te gebruiken. Selecteer het selectievakje naast het verzoek om het te gebruiken met de connector. Klik op OK. Eenmaal geselecteerd worden de eigenschappen van die CONNECTREQUEST Studio-actie automatisch ingevuld. Wanneer er geen bestaande verzoeken zijn, moet u verzoeken maken.

11. Klik op Opslaan.

12. U kunt op Testen klikken om de authenticatie van een connector met een applicatie van een externe partij te testen.

Verzoeken maken

Verzoeken zijn sets webservice-oproepen die voor bepaalde doeleinden zijn geconfigureerd. Deze worden onder de connector gemaakt. Een connector ondersteunt in totaal 20 verzoeken; 10 actief en 10 inactief. Wanneer u al verzoeken hebt gemaakt en geen verzoeken meer hoeft te maken, kunt u deze stappen overslaan.

1. Start Integration Hub en selecteer een verbinding in Mijn verbindingen aan de linkerkant.

2. Ga naar het tabblad Verzoeken en klik op + Verzoek toevoegen.

3. Voer een Verzoeknaam in.

4. Selecteer een Triggertype:

5. Configureer het verzoek afhankelijk van het Triggertype dat u hebt geselecteerd.

• Bij Handmatig geeft u URL, Methode, Kopteksten, Parameters zoekopdracht en Mediatype op.

• Voor Studio moet een JSON-pakket worden gemaakt om de data op te geven die nodig zijn om het verzoek te kunnen maken.

6. In de rechterbovenhoek selecteert u of het verzoek Actief of Inactief is.

7. Klik op Bevestigen.

Wanneer u de integratie hebt geconfigureerd, klikt op het vinkje Een pictogram van een vinkje. naast de integratie in de lijst Mijn verbindingen. Vervolgens selecteert u Nee of Ja om deze te gebruiken met de Studio-actie.