Verbindingen gebruiken

Deze pagina heeft betrekking op een product of functie in Controlled Release. Als u geen deel uitmaakt van de CR-groep en meer informatie wilt, neem dan contact op met uw CXone-accountmanager.

In Integration Hub definiëren verbindingen authenticatiedetails en API-verzoeken. Nadat u een verbinding hebt gemaakt en geconfigureerd, kunt u deze gebruiken in CXone.

Verzoeken uitvoeren van Integration Hub

U kunt een verzoek uitvoeren vanaf de Integration Hub-verbinding waar dat werd gedefinieerd. Alleen handmatige verzoeken kunnen worden uitgevoerd vanaf Integration Hub.

Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerAutomatisering & AIIntegration Hub.

1. Klik op de verbinding waarmee u wilt werken vanaf Mijn verbindingen aan de linkerzijde van de pagina.

2. Klik op het tabblad Verzoeken op Testen naast het verzoek dat u wilt uitvoeren. Een pagina verschijnt en toont de respons van de verbonden webservice.

3. Selecteer en kopieer de inhoud van de respons van de pagina als u deze wilt behouden.

4. Klik op Annuleren wanneer u klaar bent met het controleren van de respons.

Authenticatie gebruiken in een script

Verbindingen kunnen authenticatiedetails opslaan. U kunt ze gebruiken in uw script waar u ze ook nodig hebt. Ze kunnen onafhankelijk of samen met een verzoek worden gebruikt.

1. Open Studio en log in.

2. Open het script waaraan u het verzoek wilt toevoegen.

3. Voeg een ConnectAuth -actie toe aan het script.

4. Voer in de connectName-eigenschap van ConnectAuth, de naam van de verbinding in die u wilt gebruiken. Als u de verbindingsnaam niet kent:

1. Dubbelklik op ConnectAuth om Integration Hub te openen.
    2. Klik onder Mijn verbindingen op het vinkje Een pictogram van een vinkje. naast de verbinding die u wilt gebruiken.
    3. Klik op Ja om deze toe te wijzen aan de actie.

In plaats van de naam van een specifieke verbinding te gebruiken in de connectName-eigenschap, kunt u Variabelenvervanging gebruiken. Maak een variabele die de verbindingsnaam zal bevatten en gebruik dan scriptlogica om de naam door te geven naar ConnectAuth.

Gebruik een handmatig verzoek in een script

U kunt een handmatig verzoek gebruiken in uw script, overal waar dat nodig is om een API-gesprek te voeren. Het verzoek moet worden gedefinieerd in een Integration Hub-verbinding.

Het script heeft mogelijk meer bewerkingen nodig om de respons af te handelen die werd geretourneerd van het materiaal waarmee het verzoek verbinding maakt. Daarnaast kan de ConnectRequest actie aanvullende configuratie vereisen.

1. Open Studio en log in.

2. Open het script waarin u het verzoek wilt gebruiken.

3. Voeg een ConnectRequest -actie toe aan het script.

4. Voer in de eigenschappen connectName en requestName de namen in van de verbinding en het verzoek die u wilt gebruiken. Als u de namen niet kent:

1. Dubbelklik op ConnectRequest om Integration Hub te openen.

2. Klik onder Mijn verbindingen op het vinkje Een pictogram van een vinkje. naast de verbinding die u wilt gebruiken.

3. Klik op Ja om deze toe te wijzen aan de actie.

4. Selecteer de verbinding die u net hebt toegewezen aan ConnectRequest.

5. Klik op het tabblad Verzoeken op het vak voor het verzoek dat u wilt toewijzen aan deze actie en klik op OK.

In plaats van de naam van een specifieke verbinding en verzoek te gebruiken in de eigenschappen connectName en requestName, kunt u variabelenvervanging gebruiken. Maak variabelen die de namen zullen bevatten en gebruik dan scriptlogica om de namen door te geven naar ConnectRequest.

5. Om een variabele te gebruiken vanaf de gekoppelde verbinding in het script, plaatst u de naam van de variabele tussen dubbele vierkante haken ( [[ ]] ).

Een Studio-verzoek gebruiken in een script

Een Studio verzoek wordt eerst toegevoegd aan een Integration Hub-verbinding en daarna aan een script via de ConnectRequest actie. De details van het verzoek kunnen worden gewijzigd door invoer van Studio. Die details worden hierdoor vaak in een SNIPPET-actie gebouwd zodat ze kunnen worden doorgegeven naar de ConnectRequest-actie.

Het script heeft mogelijk meer bewerkingen nodig om de respons af te handelen die werd geretourneerd van het materiaal waarmee het verzoek verbinding maakt. Daarnaast kan de ConnectRequest-actie of de Snippet -actie aanvullende configuratie vereisen.

1. Maak het Studio-verzoek in Integration Hub en bouw een verzoekobject in uw script als u dat nog niet gedaan hebt.

2. Open in Studio het script dat het verzoek bevat dat u wilt gebruiken.
  3. Voeg een ConnectRequest actie toe aan het script na de Snippet-actie die het verzoekobject bevat en verbind ze.
  4. Voer in de connectName-eigenschap van ConnectRequest, de naam in van de verbinding die u wilt gebruiken. Als u de naam niet kent:

1. Dubbelklik op ConnectRequest om Integration Hub te openen.

2. Klik onder Mijn verbindingen op het vinkje Een pictogram van een vinkje. naast de verbinding die u wilt gebruiken.

3. Klik op Ja om deze toe te wijzen aan de actie.

4. Selecteer de verbinding die u net hebt toegewezen aan ConnectRequest.

5. Klik op het tabblad Verzoeken op het vak voor het verzoek dat u wilt toewijzen aan deze actie en klik op OK.

In plaats van de naam van een specifieke verbinding en verzoek te gebruiken in de eigenschappen van connectName, kunt u variabelenvervanging gebruiken. Maak een variabele die de naam zal bevatten en gebruik dan scriptlogica om de naam door te geven naar ConnectRequest.

5. Selecteer de actie ConnectRequest en configureer het veld RequestPayload met de naam van de variabele die het JSON-verzoek bevat. U hebt deze variabele gedefinieerd in de Snippet
  6. Om een variabele te gebruiken vanaf de gekoppelde verbinding in het script, plaatst u de naam van de variabele tussen dubbele vierkante haken ( [[ ]] ).

7. Als uw verbinding autorisatie vereist, moet u de ConnectAuth-actie in uw script toevoegen en configureren in uw script.