Cisco Actieve opnames configureren voor Network Based Recording (NBR) met CUBE en AudioCodes SBC

Hier wordt beschreven wat de aanbevolen stappen zijn voor het voorbereiden en configureren van Cisco voor integratie met CXone Multi-ACD. De hier beschreven procedures dienen niet ter vervanging van officiële Cisco-documentatie. De CUCMGesloten Cisco Unified Communications Manager. Op software gebaseerd gespreksverwerkingsonderdeel van de Cisco IP-telefonie-oplossing.-configuratie moet door een site-engineer van Cisco worden uitgevoerd.

Gebruik deze workflow om de integratie met CXone Multi-ACD te configureren aan de hand van:

• CUCM (Cisco Unified Communications Manager) met Actieve opnames (JTAPI) en een Network Based Recording-methode (NBR)

• Cisco UCCE (Unified Contact Center Enterprise)

• CUBE (Cisco Unified Border Element)

• AudioCodes SBC

Fase 1: Informatie voor NICE Professional Services voorbereiden

Fase 2: De CUCM-omgeving voorbereiden

Fase 3: AudioCodes-omgeving voorbereiden

Fase 4: Network Based Recording (NBR) met CUBE en AudioCodes SBC configureren

Fase 5: Bereid de omgeving voor Cisco UCCE (ICM) voor.

Gebruik Informatie voor NICE Professional Services voorbereiden en het Excel-bestand Essential Data for 3rd Party Connectivity Config in CXone om alle parameters te registreren en op te slaan. Naarmate u doorgaat, zal u gevraagd worden om essentiële informatie in te vullen. Nadat u alle nodige informatie hebt ingevuld en uw omgeving hebt voorbereid voor CXone Multi-ACD, moet u het Excel-bestand indienen bij uw NICE Professional Services-vertegenwoordiger.

Informatie voor NICE Professional Services voorbereiden

CUCM-informatie vereist voor CXone Multi-ACD

Voordat de vertegenwoordiger van NICE Professional Services met de CTI-integratie kan beginnen, zal hij of zij specifieke informatie van u nodig hebben. Verifieer dat u alle relevante informatie verstrekt.

parameter

Waar wordt dit geconfigureerd?

waarde

Gebruikers-ID

(Applicatiegebruiker)

Geconfigureerd in CUCM > Gebruikersbeheer > Applicatiegebruiker.

nicecti
Wachtwoord voor Gebruikers-ID Geconfigureerd in CUCM > Gebruikersbeheer > Applicatiegebruiker.
De apparaten koppelen Zorg ervoor dat de opgenomen telefoons aan de nicecti-gebruiker worden gekoppeld.
IP-adres CUCM

Openbaar IP-adres of NAT-IP-adres van de CUCM CTI-service.

Secundair CUCM IP-adres

Secundair openbaar IP-adres of NAT-IP-adres van de CUCM CTI-service.

Het is best practice voor CXone om dit te gebruiken. Dit is vereist bij het configureren van UCCE als een secundaire link.

Lijst van te monitoren extensies

Lijst van te monitoren extensies.

Neem voor JTAPI-integraties het volgende op:

• Extensies

Welke niveaus voor Notificatiegeluiden zijn gedefinieerd?

Als u Playtone nodig hebt, heeft de Cisco site-engineer de Notificatiegeluiden op het relevante niveau geconfigureerd (over het hele systeem of per apparaat)?

Vereiste AudioCodes-informatie voor CXone Multi-ACD

parameter

opmerkingen

Openbaar IP van AudioCodes

Openbaar IP van externe AudioCodes SIP-interface

Certificaat van AudioCodes-certificeringsinstantie (CA) CA of zelfondertekend certificaat van AudioCodes

UCCE-informatie vereist voor CXone Multi-ACD

De vertegenwoordiger van NICE Professional Services heeft deze informatie voor de CTI-configuratie nodig als de UCCE gebruikt wordt als een secundaire link of als een CTI-interface. Verifieer dat u alle relevante informatie verstrekt.

parameter

Waar wordt dit geconfigureerd?

waarde

CG - Primair

Parameters geconfigureerd in de Client Gateway (CG):

• NAT- of openbaar IP-adres van CTI-server

• CG-poort

• Peripheral-ID

CG - Secundair

(Optioneel) Verstrek bovenstaande informatie ook voor de secundaire server:

• NAT- of openbaar secundair IP-adres van CTI-server

• Secundaire CG-poort

Apparaten geconfigureerd in de Eindgebruiker

Ga naar CUCM > Gebruikersbeheer > Eindgebruiker.

Verifieer de lijst met geconfigureerde apparaten.

Lijst met site-specifieke CallVariables, ECC-variabelen/-matrices bedrijfsgegevensvelden

Neem hun exacte namen en formaten op.

Lijst van alle agents

Neem een lijst met Agent-ID's op.

Informatie die u nodig hebt

Verifieer het volgende voordat de vertegenwoordiger van NICE Professional Services met de configuratie begint:

Een beveiligde CTI-verbinding maken met VPN

Deze stap moet alleen uitgevoerd worden in samenwerking met NICE Professional Services.

Aan het einde van deze stap – door het VPN-formulier in te vullen – verstrekt u de nodige informatie aan NICE Professional Services, die u helpen bij het tot stand brengen van een veilige VPN-verbinding met CXone.

1. NICE Professional Services voorziet u van het formulier voor een VPN-verbinding.

1. Vul het aangeleverde formulier in met de gegevens van uw klant en de nodige informatie voor CXone Multi-ACD.

2. NICE Professional Services zal coördineren met CXone-teams om ervoor te zorgen dat alle velden juist zijn ingevuld.

3. Beide partijen moeten akkoord gaan met het formulier en de gegevens.

2. NICE Professional Services zal een gezamenlijke oproep plannen:

1. Om overeen te komen wat betreft het formulier en opgegeven gegevens met CXone Multi-ACD.
    2. Met de CXone-teams voor het inrichten van een VPN-verbinding.

3. U configureert twee VPN's: één voor stabiliteit en één voor failover.

4. Configureer routering door BGP over VPN te configureren met CXone Multi-ACD-firewalls of maak statische routes naar de opgegeven IP-adressen.

5. Configureer NAT. NAT uw eindpunt achter een openbaar IP-adres dat wordt geadverteerd via BGP of gebruikmaakt van statische routering.

6. Firewall configureren:

1. Geef inbound verkeer van de opgegeven IP-adressen (2) toegang tot het CTI-eindpunt.

2. Open de volgende poorten:

• Voor JTAPI-connectiviteit (Connectiviteitspakket): TCP 2748, 2749, 2789

• Voor CTI-gebeurtenissen van UCCE (Connectiviteitspakket): open de relevante poorten voor de CG-verbinding.

• Voor omgevingen met hoge beschikbaarheid moeten de bovenstaande poorten openstaan voor alle CUCM- en UCCE-servers.

7. NICE Professional Services coördineert met CXone-teams om:

• Ervoor te zorgen dat het VPN-formulier juist is ingevuld.

• Een tijd met CXone-teams in te plannen voor het inrichten van de VPN-verbindingen en het configureren van de routering.

• De VPN-tunnel, routering en connectiviteit te testen.

De CUCM-omgeving voorbereiden

Bereid de CUCM-omgeving voor op Cisco's integratie met CXone Multi-ACD (CXone Open). Deze sectie beschrijft procedures voor het voorbereiden van de CUCM-versie 12.5 en 14.

De werkelijke schakelconfiguratie wordt alleen uitgevoerd door de Cisco site-engineer.

Een Applicatiegebruiker configureren

Configureer de Applicatiegebruiker als nicecti-gebruiker. De nicecti-gebruiker communiceert tussen de CUCM- en JTAPI-client op CXone Multi-ACD (CXone Open)

Aan het einde van deze stap moet u NICE Professional Services het volgende verstrekken:

• Gebruikers-ID

• Wachtwoord

1. Ga in de applicatie CUCM Administration naar User Management > Application User (Gebruikersbeheer > Applicatiegebruiker).

Het venster Applicatiegebruikers zoeken en weergeven verschijnt.

2. Klik op Nieuwe toevoegen.

3. In het gebied Informatie applicatiegebruiker:

• Voer nicecti in voor Gebruikers-ID.

• Voer in het veld Password uw wachtwoord in.

• Voer in het veld Wachtwoord bevestigen hetzelfde wachtwoord in.

4. Noteer de juiste Gebruikers-ID die u hebt aangemaakt met het corresponderende wachtwoord. De vertegenwoordiger van NICE Professional Services heeft deze informatie nodig voor de configuratie.

5. Klik op Opslaan.

6. Blader omlaag nar het gebied Machtiginginformatie.

7. Klik op Toegangscontrolegroep toevoegen.

8. Definieer in het venster Toegangscontrolegroepen zoeken en weergeven een zoekopdracht naar een Gebruikersgroep:

1. Ga naar de vervolgkeuzelijst Toegangscontrolegroep waarvan Naam en selecteer bevat.

2. Voer cti in het lege veld in.

3. Klik op Zoeken.

9. Selecteer de toegangscontrolegroepen:

• Voor alle integraties: Gespreksmonitoring toestaan voor Standaard CTI en Gespreksopnames toestaan voor Standaard CTI

• Voor Cisco JTAPI Active: Ingeschakeld voor Standaard CTI (voor zowel beveiligde als niet beveiligde connectieconfiguraties)

• Voor Geparkeerde oproepen monitoren: Geparkeerde oproepen monitoren toestaan voor Standaard CTI

• Om de 88XX-, 89XX- en 99XX-telefoonseries te monitoren: Gesprekscontrole van Telefoons die Verbonden Xfer en conf ondersteunen toestaan voor Standaard CTI.

• Om de 88XX-, 89XX- en 99XX-telefoonseries in te schakelen: Gesprekscontrole van Telefoons die Rollover-modus ondersteunen toestaan voor Standaard CTI

Apparaatmonitoring van 88XX-, 89XX- en 99XX-apparaten mislukt als de groep Standard CTI Allow Control of Phones supporting Connected Xfer and conf (Gesprekscontrole van telefoons die verbonden Xfer en conf ondersteunen toestaan voor standaard CTI) niet is toegevoegd.

10. Verifieer dat u elke groep selecteert voor uw configuratie. Klik op Geselecteerde toevoegen.

11. Klik in het venster Configuratie Applicatiegebruiker op Opslaan.

12. Verifieer in het gebied Machtiginginformatie dat alle rollen aan elke gebruikersgroep zijn gekoppeld.

• Gesprekscontrole van Telefoons die Verbonden Xfer ondersteunen toestaan voor Standaard CTI verschijnt alleen als deze wordt toegevoegd.

• Indien vereist, zorg ervoor dat Geparkeerde oproepen monitoren toestaan voor Standaard CTI verschijnt.

Apparaatkoppeling configureren

Definieer alle apparaten (de vaste telefoons en softphones) die als gemonitorde apparaten opgenomen moeten worden. Koppel de gemonitorde apparaten met de nieuwe gebruiker (nicecti).

1. Verifieer dat de Applicatiegebruiker geconfigureerd is.

2. Blader in het venster Configuratie Applicatiegebruiker omlaag naar het gebied Apparaatkoppeling en vervolgens naar het gebied Apparaatinformatie.

3. Klik op Meer telefoons zoeken.

1. In het venster Telefoons zoeken en weergeven, in het gebied Telefoons, ga naar de vervolgkeuzelijst Telefoon zoeken waar en selecteer Directory-nummer.

2. Klik op Zoeken om apparaten te zoeken die gemonitord moeten worden:

Koppel geen Voicemailpoorten of Routepatronen.

4. Selecteer de apparaten: extensies en CTI-poorten.

5. Klik op Geselecteerde toevoegen.

6. Configureer de CTI-routeringspuntenGesloten Een CTI-routeringspunt (virtueel apparaat) kan meerdere, gelijktijdige gesprekken ontvangen voor applicatie-geregelde omleidingen. U kunt één of meer lijnen instellen voor een CTI-routeringspunt zodat gebruikers contact kunnen opnemen voor toegang tot de applicatie. Applicaties kunnen gesprekken beantwoorden bij een routeringspunt en ook gesprekken omleiden naar een CTI-poort of IP-telefoon. Routeringspunten kunnen meerdere gelijktijdige gesprekken ontvangen. Applicaties die media willen beëindigen voor gesprekken bij routeringspunten moeten per gesprek de media en poort specificeren. Overleg met uw Cisco site-engineer voor meer informatie over het configureren van CTI-routeringspunten.:

1. Klik in het gebied Apparaatinformatie op Meer Routeringspunten zoeken.

2. Selecteer de CTI-routeringspunten die gekoppeld moeten worden aan de nicecti-gebruiker.

3. Klik op Geselecteerde toevoegen.

7. Klik op Opslaan.

Extensiemobiliteit configureren

1. Verifieer dat de apparaatkoppeling geconfigureerd is.

2. Blader in het venster Configuratie Applicatiegebruiker omlaag naar het gebied Apparaatinformatie. Alle profielen voor extensiemobiliteit verschijnen in de lijst Beschikbare profielen.

3. Selecteer het extensiemobiliteitsprofiel en klik op de pijl om dit naar de lijst Door CTI gecontroleerde Apparaatprofielen te verplaatsen.

4. Verifieer het extensiemobiliteitsprofiel dat nu verschijn in de lijst Door CTI gecontroleerde Apparaatprofielen.

5. Klik op Opslaan.

AudioCodes-omgeving voorbereiden

Om beveiligd SIP en RTP via openbaar internet te waarborgen, begint u met het voorbereiden van de AudioCodes-omgeving.

De licentie verifiëren

Verifieer of de licentie geldig is en of de SBC-SIPREC-functie wordt ondersteund.

1. Maak via het web verbinding met de AudioCodes SBC.

2. Klik op het menu BEHEER.

3. Ga naar TIJD EN DATUM, vouw de tab ONDERHOUD uit en selecteer Licentiesleutel.

4. Ga naar VOIP-FUNCTIES en controleer of de licentie SBC-sessies ondersteunt en genoeg capaciteit heeft.

De proxyset voor de CXone-omgeving configureren

Deze procedure beschrijft hoe u de SBC-proxyset en het proxy-IP-adres voor de CXone AudioCodes SBC configureert, voor een veilige verbinding.

1. Klik in het menu op SIGNALERING EN MEDIA.

2. Ga naar TOPOLOGIEWEERGAVE, vouw CORE-ENTITEITEN uit en selecteer Proxysets.

3. Klik in de lijst met proxysets op Nieuw.

4. In het venster Proxyset, onder ALGEMEEN:

1. Typ een naam in het veld Naam.

2. Open de vervolgkeuzelijst SBC IPv4 SIP-interface en selecteer de SIP-interface.

3. Open de vervolgkeuzelijst Naam TLS-context en selecteer de TLS-context voor het SBC-certificaat.

5. Blader omlaag en klik op de link Proxyadres.

6. Klik in het venster Proxysets > Proxyadres op Nieuw en voeg het IP-adres voor CXone AudioCodes SBC toe.

7. Ga in het venster Proxyadres naar ALGEMEEN, voer in het veld Proxyadres het IP-adres van de CXone AudioCodes SBC in en stel het veld Transporttype in op TLS.

8. Klik op TOEPASSEN.

De proxyset voor CUCM configureren

Deze procedure beschrijft hoe u de SBC voor CUCM configureert, inclusief de IP-adressen van de CUCM-uitgever en -abonnees.

1. Klik in het menu op SIGNALERING EN MEDIA.

2. Ga naar TOPOLOGIEWEERGAVE, vouw CORE-ENTITEITEN uit en selecteer Proxysets.

3. Klik in de lijst met proxysets op Nieuw.

4. In het venster Proxyset, onder ALGEMEEN:

1. Typ een naam in het veld Naam.

2. Open de vervolgkeuzelijst SBC IPv4 SIP-interface en selecteer de SIP-interface.

3. Klik op TOEPASSEN.

5. Blader omlaag en klik op de link Proxyadres.

6. Klik in het venster Proxysets > Proxyadres op Nieuw en voeg het IP-adres voor de CUCM-uitgever toe.

7. Ga in het venster Proxy-adres naar ALGEMEEN en voer in het veld Proxyadres het adres van de CUCM-uitgever in.

8. Herhaal stap 6 en 7 om het IP-adres voor CUCM-abonnees toe te voegen.

9. Klik op TOEPASSEN.

Een Secure IP-profile configureren

1. Open het menu Configuratie en ga naar SIGNALERING EN MEDIA. Ga naar TOPOLOGIEWEERGAVE, vouw ENCODERS EN PROFIELEN uit en selecteer IP-profielen.

2. Ga naar de lijst met IP-profielen en klik op Nieuw.

3. Ga in het venster met de lijst IP-profielen naar MEDIABEVEILIGING en controleer of de SBC-mediabeveiligingsmodus is ingesteld op Beveiligd.

4. Klik op TOEPASSEN.

De IP-groep voor CUCM configureren

1. Klik in het menu op SIGNALERING EN MEDIA.

2. Ga naar TOPOLOGIEWEERGAVE, vouw CORE-ENTITEITEN uit en selecteer IP-groepen.

3. Ga naar de lijst met IP-groepen en klik op Nieuw.

4. In het venster IP-groepen, onder ALGEMEEN:

1. Configureer in het veld Index het volgende volgnummer.

2. Typ een naam in het veld Naam.

3. Open de vervolgkeuzelijst Topologielocatie en selecteer de locatie.

4. Open de vervolgkeuzelijst Type en kies Server.

5. Ga naar het veld Proxyset en selecteer de CUCM-proxyset voor deze IP-groep.

6. Voer in het veld IP-profiel een bestaande niet-beveiligde IP-profiel-ID in.

7. Ga naar het veld Naam Media Realm en selecteer de naam van de bestaande Media Realm.

5. Klik op TOEPASSEN.

De IP-groep voor de CXone-omgeving configureren

Verifieer of het beveiligde IP-profiel geconfigureerd is. Zie Een Secure IP-profile configureren.

1. Klik in het menu op SIGNALERING EN MEDIA.

2. Ga naar TOPOLOGIEWEERGAVE, vouw CORE-ENTITEITEN uit en selecteer IP-groepen.

3. Ga naar de lijst met IP-groepen en klik op Nieuw.

4. In het venster IP-groepen, onder ALGEMEEN:

1. Configureer in het veld Index het volgende volgnummer.

2. Typ een naam in het veld Naam.

3. Open de vervolgkeuzelijst Topologielocatie en selecteer de locatie.

4. Open de vervolgkeuzelijst Type en kies Server.

5. Ga naar het veld Proxyset en selecteer de CXone-proxyset voor deze IP-groep.

6. Ga naar het veld IP-profiel en selecteer het beveiligde IP-profiel dat u eerder hebt gemaakt in Een Secure IP-profile configureren.

7. Ga naar het veld Naam Media Realm en selecteer de naam van de bestaande Media Realm.

5. Klik op TOEPASSEN.

6. Klik daarna op Opslaan.

Certificaten voor TLS/SRTP importeren en exporteren

Aan het einde van deze stap moet u NICE Professional Services het volgende verstrekken:

• Het certificaat in PEM-indeling

Vóór het importeren moet het CXone AudioCodes SBC-certificaat worden opgeslagen in PEM-indeling.

1. Ga naar CONFIGURATIE > IP-NETWERK om het CXone AudioCodes SBC-certificaat in de SBC te importeren. Ga naar NETWORKWEERGAVE, vouw BEVEILIGING uit en selecteer TLS-contexten.

2. Klik in het venster TLS-context op Vertrouwde rootcertificaten.

3. Klik op Importeren.

4. Klik in het venster Nieuw certificaat importeren op Bestand kiezen en blader naar het CXone AudioCodes SBC-certificaat. Verifieer of het CXone AudioCodes SBC-certificaat in PEM-indeling is opgeslagen.

5. Klik op OK.

6. Klik in het venster TLS-contexten op Informatie over certificaat.

7. Ga op de pagina Certificaatinformatie naar CERTIFICAAT en kopieer de tekst van het certificaat. Maak een certificaat van deze tekst.

8. Verzend het certificaat in PEM-indeling naar NICE Professional Services. Vermeld ook de certificaatautoriteit, indien van toepassing.

IP-naar-IP-routering configureren

1. Klik in het menu op SIGNALERING EN MEDIA.

2. Ga naar TOPOLOGIEWEERGAVE, vouw SBC uit en selecteer IP-naar-IP-routering.

3. Ga naar de lijst met regels voor IP-naar-IP-routering en klik op Nieuw.

4. Doe het volgende in het venster IP-naar-IP-routering:

1. Voer in het veld Naam een naam in, bijvoorbeeld 'Van CUCM naar CXone SBC'.

2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Bron-IP-groep de IP-groep die voor CUCM is gemaakt in De IP-groep voor CUCM configureren.

3. Voer in het veld Patroon doelgebruikersnaam het patroon in dat u van plan bent te configureren in Een nieuw routeringspatroon configureren.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Bestemmings-IP-groep de IP-groep die voor CXone is gemaakt in De IP-groep voor de CXone-omgeving configureren.

5. Klik op TOEPASSEN.

6. Klik daarna op Opslaan.

Network Based Recording (NBR) met CUBE en AudioCodes SBC configureren

Deze sectie bevat informatie over de Network Based Recording-methode (NBR), waarbij de media rechtstreeks van de telefoon of de gateway kunnen worden verkregen.

Een SIP-profiel configureren

Een SIPGesloten Een protocol voor het signaleren en besturen van multimedia-communicatiesessies zoals telefoon- en videogesprekken.-profiel is vereist om de SIP-trunk te configureren voor ondersteuning van de modus Early Offer (Vroeg aanbod).

Voer deze procedure uit om een SIP-profiel te configureren met algemene SIP-instellingen die u kunt toewijzen aan SIP-apparaten en -trunks die gebruikmaken van dit profiel.

1. Ga naar Device > Device Settings > SIP Profile (Apparaat > Apparaatinstellingen > SIP-profiel).

2. Klik in het venster Find and List SIP Profiles (SIP-profielen zoeken en weergeven) op Add New (Nieuwe toevoegen).

3. Ga in het venster SIP Profile Configuration (Configuratie SIP-profiel) naar IP Profile Information (Informatie SIP-profiel) en voer in het veld Name een naam in.

4. Doe het volgende onder Trunk Specific Configuration (Trunk-specifieke configuratie):

1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Reroute Incoming Request to new Trunk based on (Inkomend verzoek doorsturen naar nieuwe trunk op basis van) de optie Call-info Header with purpose=x-cisco-origIP (Oproepinfo-header met purpose=x-cisco-origIP).

2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Early Offer support for voice and video calls (Ondersteuning van Vroeg aanbod voor telefoon- en videogesprekken) de optie Mandatory (insert MTP if needed) (Verplicht (zo nodig MTP invoegen)).

5. Klik op Opslaan.

Configureer een SIP-trunk

Een SIPGesloten Een protocol voor het signaleren en besturen van multimedia-communicatiesessies zoals telefoon- en videogesprekken.-trunk is nodig om CUCM te verbinden met de AudioCodes SBC die is geconfigureerd in AudioCodes-omgeving voorbereiden.

1. Ga naar Device > Trunk (Apparaat > Trunk).

2. Klik in het venster Find and List Trunks (Trunks zoeken en weergeven) op Add New (Nieuwe toevoegen).

3. In het venster Configuratie Trunk, in het gebied Trunkinformatie, ga naar de lijst Trunktype en selecteer SIP-trunk. Het Apparaatprotocol wordt automatisch geconfigureerd als SIP en het Type Trunkservice verschijnt.

4. Klik op Volgende.

5. In het gebied Apparaatinformatie:

1. Voer in het veld Apparaatnaam een naam in.

2. Voer in het veld Beschrijving een beschrijving in.

3. Selecteer in de lijst Apparaatpool de apparaatpool voor uw netwerk.

6. In het gebied SIP-informatie.

1. Voer in het veld Destination Address (Bestemmingsadres) het IP-adres van de AudioCodes SBC in, zoals geconfigureerd in AudioCodes-omgeving voorbereiden.

2. Verifieer dat de Bestemmingspoort is ingesteld op 5060.

3. Selecteer een standaard, niet-beveiligd profiel uit de lijst Beveiligingsprofiel SIP-trunk. (De naam van het profiel varieert per site. In dit voorbeeld is de profielnaam Niet-beveiligd SIP-trunkprofiel.)

U kunt meerdere beveiligingsprofielen maken conform de administratievereisten van uw site en netwerktopologie.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst SIP Profile (SIP-profiel) de naam van het SIP-profiel dat u hebt gemaakt in Een SIP-profiel configureren.

5. Klik op Opslaan.

7. Verifieer de Configuratie Beveiligingsprofiel SIP-trunk:

1. Ga naar System > Security > SIP Trunk Security Profile (Systeem > Beveiliging > Beveiligingsprofiel SIP-trunk).

Het venster Beveiligingsprofielen SIP-trunk zoeken en weergeven verschijnt.

2. Klik op Zoeken.

3. Ga naar de lijst met Beveiligingsprofielen SIP-trunk en selecteer het Beveiligingsprofiel voor de SIP-trunk.

4. In het gebied Configuratie Beveiligingsprofiel SIP-trunk, voor standaard Cisco Actieve configuraties (JTAPI), verifieer dat Uitgaand transporttype is ingesteld op TCP.

8. Klik op Opslaan.

9. Klik op Resetten.

10. Klik op Resetten.

Een opnameprofiel configureren

In CXone Multi-ACD is elk apparaat dat moet worden opgenomen, gekoppeld aan een opnameprofiel waarin is gedefinieerd welk nummer wordt gebruikt voor routering naar de lokale SBC.

1. Verifieer dat een SIP-trunk is geconfigureerd.

2. Ga naar Device > Device Settings > Recording Profile (Apparaat > Apparaatinstellingen > Opnameprofiel).

3. Klik in het venster Opnameprofielen zoeken en weergeven op Nieuwe toevoegen.

4. In het venster Configuratie Opnameprofiel, in het gebied Informatie Opnameprofiel, configureer:

Veld/Lijst

Beschrijving

waarde

Zoekruimte Oproep opnemen

Gebruik dit om de SIP-trunk te bellen

CSS opname

Bestemmingsadres opname

Het nummer dat verwijst naar de lokale SBC SIP-trunk

Het nummer dat verwijst naar de AudioCodes SBC SIP-trunk.

5. Klik op Opslaan.

Een Routeringsgroep configureren

U moet nu een nieuwe Routeringsgroep configureren om de SIP-trunk te groeperen.

1. Verifieer dat het Opnameprofiel geconfigureerd is.

2. Ga naar Call Routing > Route/Hunt > Route Group (Oproeproutering > Route/Hunt > Routeringsgroep).

3. Klik in het venster Find and List Route Groups (Routeringsgroepen zoeken en weergeven) op Add New (Nieuwe toevoegen).

4. In het venster Configuratie Routeringsgroep, in het gebied Informatie Routeringsgroep, voer in het veld Naam Routeringsgroep een naam in.

5. Ga naar de vervolgkeuzelijst Distribution Algorithm (Distributiealgoritme) en selecteer Top Down (Van boven naar beneden).

6. Ga naar het gebied Apparaten zoeken om aan routeringsgroep toe te voegen en blader in de lijst Beschikbare apparaten omlaag om de SIP-trunk te selecteren die u hebt gemaakt bij Configureer een SIP-trunk.

7. Klik op Aan Routeringsgroep toevoegen. In het gebied Huidige leden Routeringsgroep verschijnt de SIP-trunk in de lijst Geselecteerde apparaten.

8. Als u nog een apparaat wilt toevoegen aan het gebied Current Route Group Members (Huidige leden routeringsgroep), herhaal dan stap 6 en 7.

9. Klik op Opslaan.

Een Nieuwe Routeringslijst configureren

Definieer een nieuwe Routeringslijst die de Routeringsgroep van de Recorder bevat.

1. Verifieer dat het Opnameprofiel geconfigureerd is.

2. Ga naar Call Routing > Route/Hunt > Route List (Oproeproutering > Route/Hunt > Routeringslijst).

3. Klik in het venster Find and List Route Groups (Routeringsgroepen zoeken en weergeven) op Add New (Nieuwe toevoegen).

4. In het gebied Informatie Routeringslijst, voer in het veld Naam Routeringslijst een naam in.

5. Ga naar de lijst Cisco Unified Communications Manager Group en selecteer de CUCM-groep voor uw site.

6. Klik op Opslaan.

7. Klik op Configuratie toepassen.

8. Klik op OK.

9. Klik op Routeringsgroep toevoegen.

10. In het venster Configuratie Routeringslijstgegevens, in het gebied Informatie leden Routeringslijst, ga naar de lijst Routeringsgroep en selecteer de routeringsgroep die u hebt gemaakt.

11. Klik op Opslaan. De Status verschijnt als Succesvol en de nieuw gemaakte Routeringslijst verschijnt in de lijst Informatie lid Routeringslijst en het gebied Gegevens Routeringslijst.

12. Klik op Resetten.

13. Klik op Resetten.

14. Klik op Sluiten.

Een Nieuw Routeringspatroon configureren

Definieer een nieuw Routeringspatroon op basis van het Apparaatnummer voor de Recorder die u eerder had gemaakt. Het nieuwe Routeringspatroon wijst naar de Routeringslijst van de Recorder.

1. Ga naar Call Routing > Route/Hunt > Route Pattern (Oproeproutering > Route/Hunt > Routeringspatroon).

2. Klik in het venster Find and List Route Groups (Routeringsgroepen zoeken en weergeven) op Add New (Nieuwe toevoegen).

3. Ga naar het gebied Pattern Definition (Patroondefinitie) en voer in het veld Route Pattern (Routeringspatroon) het opnamebestemmingsadres uit de sectie Het opnameprofiel configureren in.

4. Selecteer de Routeringslijst uit de Lijst Gateways/Routeringen.

5. Klik op Opslaan.

6. Klik in het venster Windows Internetbrowserbericht op OK.

Definitie Netwerkgebaseerde opnames (NBR).

Cisco Netwerkgebaseerde opnames (NBR) gebruikt een gateway (opnames ingeschakeld) om de RTP-media te vertakken. Indien beschikbaar wordt hierdoor de opnameprioriteit van een gateway (opnames ingeschakeld) ingeschakeld.

Een Opnameprofiel koppelen

Koppel nu het Opnameprofiel met het opgenomen Apparaatnummer. U kunt ook hier de opnamemethode configureren.

Cisco IP-telefoons hebben verschillende lijnweergavenGesloten Fysieke telefoons hebben vaak meerdere lijnweergaven. Elk nummer dat op het scherm van de fysieke telefoon wordt weergegeven, is het DN dat aan het apparaat is gekoppeld. Elk apparaat kan over meer dan één lijnweergave beschikken. Een lijnweergave is de koppeling van een lijn met een apparaat. Meervoudige lijnweergave is een belangrijke factor waar u rekening mee moet houden bij systeemtoewijzing.. Elke lijn in een telefoonapparaat kan afzonderlijk geconfigureerd worden binnen het CUCM-beheer met zijn eigen opnamemethode.

• Voor Actieve opnames (JTAPI) moet de CUCM ingesteld zijn op Automatische gespreksopname ingeschakeld.

Selecteer de Cisco opnamemethode:

• Selecteer voor Actieve opnames (JTAPI) Automatische gespreksopname ingeschakeld.

• Om niet op te nemen, selecteer Gespreksopname uitgeschakeld.

Om het Opnameprofiel te koppelen met het opgenomen Apparaatnummer:

1. Verifieer dat het nieuwe Routeringspatroon is geconfigureerd.

2. Ga naar Device > Phone (Apparaat > Telefoon).

3. Het venster Telefoons zoeken en weergeven verschijnt. Gebruik de functie Zoeken om de telefoons te zoeken die u wilt opnemen.

4. Klik op de telefoonlijn-link in het gebied Koppeling van het venster Configuratie telefoon.

5. In het venster Configuratie Directory-nummer, blader omlaag naar het gebied Lijn 1 op Apparaat.

6. Selecteer de vereiste optie Inschakelen in de lijst Opnameoptie. U kunt verifiëren dat deze correct geconfigureerd zijn in de applicatie JTAPIMonitor.

De Opnameopties zijn:

• Gespreksopname uitgeschakeld: selecteer dit als u niet mag opnemen.

• Automatische gespreksopname ingeschakeld: selecteer dit voor alle actieve opnames (JTAPI).

• Gespreksopname aangeroepen apparaat inschakelen: momenteel niet in gebruik.

7. Selecteer in de lijst Opnameprofiel het opnameprofiel dat is gedefinieerd in Het opnameprofiel configureren.

8. Selecteer in de lijst Bron opnamemedia de optie Gatewayvoorkeur.

9. Klik op Opslaan.

Definitie Notificatiegeluid telefoon

De Actieve opnames van Cisco bieden u een optionele functie waarmee u de notificatiegeluiden op de telefoon zelf kunt configureren. Notificatiegeluiden kunnen op systeemniveau of apparaatniveau geconfigureerd worden.

Cisco-monitoring en CXone-monitoring hebben twee totaal verschillende betekenissen. De monitoring in deze context verwijst naar Cisco-monitoring.

Een IP-telefoon kan gelijktijdig gemonitord en opgenomen worden. Een gebruiker kan op de hoogte gesteld worden dat hij of zij gemonitord en/of opgenomen wordt aan de hand van notificatiegeluiden (pieptonen).

In de Actieve IP-telefoongebaseerde opnames van Cisco verschillen het Monitoringsgeluid en het Opnamegeluid van elkaar en kunnen ze afzonderlijk in- en uitgeschakeld worden. Als zowel monitoring en opnames gebruikt worden en de telefoon geconfigureerd is met notificatiegeluiden, dan krijgt het Opnamegeluid altijd voorrang op het Monitoringsgeluid.

Definieer notificatiegeluiden op zowel systeem- als apparaatniveau.

(Optioneel) De weergave van NICE-bedrijfsgegevens inschakelen

Voordat bepaalde bedrijfsgegevensvelden weergegeven kunnen worden in CXone Multi-ACD, moeten eerst de CUCM-velden Interne beller-ID weergeven en Naam waarschuwing geconfigureerd worden:

Het veld CUCM

Het veld Bedrijfsgegevens JTAPI

Interne beller-ID weergeven

CallingName

CurrentCalledName

CurrentCallingName

LastRedirectedName

Naam waarschuwing

CalledName

Doe het volgende om de velden Display Internal Caller ID (Interne beller-ID weergeven) en Alerting Name (Naam waarschuwing) te configureren:

1. Ga naar Device > Phone (Apparaat > Telefoon).

Het venster Telefoons zoeken en weergeven verschijnt.

2. Zoek naar de telefoons en klik op Find (Zoeken).

3. Klik op de telefoonlink in de pagina Telefoons zoeken en weergeven.

4. Selecteer de lijn in het gebied Association (Koppeling) van het venster Phone Configuration (Telefoonconfiguratie).

5. Typ in het venster Directory Number Configuration (Configuratie directory-nummer) de waarschuwingsnaamGesloten Call to Actions in het veld Alerting Name (Waarschuwingsnaam) onder Directory Number Information (Informatie Directory-nummer).

6. Blader omlaag naar de lijn.

7. Voer in het veld Weergeven (Beller-ID) de naam in.

In dit voorbeeld gebruiken we 'John Smith'.

Bereid de omgeving voor Cisco UCCE (ICM) voor.

Bereid de omgeving voor Cisco UCCE (ICMGesloten Intelligent communicatiebeheer) voor op integratie met CXone Multi-ACD (CXone Open).

De werkelijke schakelconfiguratie wordt alleen uitgevoerd door de Cisco site-engineer.

Voordat u begint met de configuratie van Cisco UCCE, moet u het IP-adres de CTI-server van locatie A en locatie B verkrijgen.

Het IP-adres van de CTI-server kan op een van de UCCE-servers teruggevonden worden.

Aan het einde van deze stap moet u NICE Professional Services het volgende verstrekken:

• Type CTI-server: CG

• NAT- of openbaar IP-adres van CTI-server

• CTI-serverpoort

• Peripheral-ID en corresponderende status

Verifieer het IP-adres van de CTI-server – Locatie A en B

1. Open het venster CTI-server met de opdracht in het venster Starten > Uitvoeren.

2. De volgende informatie wordt weergegeven in de titelbalk:

• Type CTI-server: CG

• IP-adres CTI-server. Het onderstaande voorbeeld is icm11.6.

3. In de lijn PG-systeemgebeurtenis worden de CTI-serverstatus en de Peripheral-ID weergegeven. De status wordt bijvoorbeeld weergegeven als Peripheral Online. Dit toont dat de CTI-server actief is. De Peripheral-ID wordt weergegeven als 5000.

4. Voer de volgende lijnen in de CTITest-applicatie in. Typ ? om alle opdrachten te zien.

1. config /hostA <CTIServerA IP address> /portA <CTIServer_PortA> /hostB <CTIServerB IP address> /portB <CTIServer_PortB>

Druk op <Enter>.

2. trace /msgs

Druk op <Enter>.

3. config /service 0x16

Druk op <Enter>.

4. Open en druk op <Enter>.

5. Zoek de lijnen met:

• PeripheralID: 5000

• PGStatus: NORMAL

CTI-gebeurtenissen weergeven in het venster Opdracht.

6. Voor Actieve opnames (UCCE) moet u eerst op de UCCE-agent inloggen voordat u de CTI-gebeurtenissen kunt zien.

• Typ in de CTITEST-applicatie: agent_login ID PASSWORD [/periph N] [/instrument N]”

Verifieer de Apparatenlijst

Voordat u begint met de integratie van Cisco UCCE met CXone Multi-ACD (CXone Open), moet u verifiëren dat alle apparaten die gemonitord worden via UCCE, geconfigureerd zijn in de Application User van Cisco CUCM.

1. Ga naar Cisco Unified CallManager Administration > User Management > Application User (Beheer Cisco Unified CallManager > Gebruikersbeheer > Applicatiegebruiker). De UCCE Peripheral Gateway gebruikt deze gebruiker om verbinding te maken met de CUCM.

Verifieer dat dezelfde apparaten genoteerd staan in de gebieden Device Target (Doelapparaat) en Device Information (Apparaatinformatie).

2. Verifieer dat alle apparaten die gemonitord moeten worden via UCCE, geconfigureerd zijn in de CUCM Application User in het gebied Device Information.

Verifieer dat het systeem werkt.

U kunt dit verifiëren door in te loggen met de agent-ID en het wachtwoord voor UCCE die worden gebruikt in UCCE Configuration Manager > Peripheral > Agents.

1. Om de Agent-ID en het Wachtwoord die geconfigureerd zijn voor CCM-PG te verifiëren, ga naar UCCE Configuratiemanager > Peripheral > Agents.

Log in als een UCCE-agent zoals geconfigureerd in de UCCE Configuration Manager om in te stellen dat CXone Multi-ACD (CXone Open) de IP-telefoon via UCCE kan opnemen. Deze agent moet aan de CCM-PG gekoppeld zijn.

2. Voordat u de CTI-gebeurtenissen kunt zien, moet u als agent inloggen op UCCE. Doe het volgende:

• Typ in de CTITEST-applicatie: agent_login ID PASSWORD [/periph N] [/instrument N]”

3. Configureer de CUCM voor actieve VoIP-opnames met JTAPI voor actieve opnames.