Gedragstest

Met StandardBot-gedragingstests kunt u controleren hoe uw tekst- of spraakgebaseerde virtuele agent de kerngedragingen uitvoert. U kunt alle tests uitvoeren met behulp van het StandardBot-testscript. Momenteel test het voorbeeldscript alle gedragingen voor tekstgebaseerde virtuele agents en sommige gedragingen voor spraakgebaseerde virtuele agents.

U kunt StandardBot-tests uitvoeren door het script een trigger naar de virtuele agent te laten sturen. De virtuele agent is geconfigureerd om op een specifieke manier op elke trigger te reageren. Het script is ingesteld om onderdelen van de reactie van de virtuele agent te ontleden en te identificeren. Als het antwoord niet bevat wat het script zoekt, dan slaagt de virtuele agent niet voor de test. Als het script vindt wat het zoekt, dan slaagt de virtuele agent wel voor de test.

De triggers zijn uniek voor de StandardBot-tests. Ze verschillen standaard van de woorden en geautomatiseerde intenties waarvoor de virtuele agent getraind is in een productieomgeving. De standaard StandardBot-testtriggers worden waarschijnlijk nooit door contacten gebruikt. Bijvoorbeeld: debugStandardBotExchange en debugStandardBotScriptPayload zijn twee van de standaard triggerwoordgroepen in het script. Hierom zijn de StandardBot-test veilig om te gebruiken in een productieomgeving.

Testcategorieën

Er zijn twee typen StandardBot-tests:

Slagingscriteria

Naast triggers en reacties beschikt elke StandardBot-test over criteria waaraan voldaan moet worden voor een geslaagde test. Om voor een test te slagen moet de virtuele agent de juiste reactie retourneren. Voor veel tests verschilt deze reactie van de reactie die de virtuele agent in een live interactie zou willen geven. Dit betekent dat u er zeker van kunt zijn dat uw virtuele agent is geslaagd voor elke test.

Om bijvoorbeeld voor de test Botuitwisseling te slagen, moet de virtuele agent de woordgroep bot response retourneren. Dit is geen woordgroep die een virtuele agent normaal gesproken zou gebruiken tijdens een interactie. Deze is uniek en wordt specifiek toegepast in de test Botuitwisseling. Zo weet u dat dit de juiste reactie op de test is.

Voorbereiding op de StandardBot-tests

Voordat u StandardBot-tests kunt uitvoeren op uw virtuele agent moet u:

• Uw virtuele agent upgraden naar Virtuele Agent Hub integratieversie 3.0, als de agent nog geen gebruikmaakt van deze versie.
  • Noteer de naam van de virtuele agent die u gaat testen. De naam wordt gebruikt als de ID van de virtuele agent in Studio-scripts. U hebt de volgende informatie nodig om het testscript in te stellen. U kunt deze terugvinden in de app van de virtuele agent in Virtuele Agent Hub. In de volgende afbeelding bijvoorbeeld is de naam van de virtuele agent MS6628.

• Train uw virtuele agent om te reageren op de triggerwoorden, woordgroepen en geautomatiseerde intenties die in de tests gebruikt worden. Raadpleegt de documentatie van de virtuele-agentprovider voor meer informatie over het trainen van uw virtuele agent.

• Download en configureer het StandardBot-script.

Naar integratieversie 3.0 converteren

Alle nieuwe virtuele agents die u toevoegt, moeten worden gemaakt met integratieversie 3.0. Voor bestaande virtuele agents is de conversie naar integratieversie 3.0 optioneel. Als u echter geen conversie uitvoert, dan kunt u StandardBot niet met deze virtuele agents gebruiken.

Als u van een eerdere versie naar integratieversie 3.0 converteert, is de compatibiliteit tussen uw configuraties en script en de nieuwe versie onbekend. Om onverwachte onderbrekingen van de virtuele-agentservice van uw organisatie te voorkomen, kunt u het beste de upgrade in een testomgeving verifiëren voordat u uw productieomgeving converteert.

U kunt de StandardBot-test gebruiken om te bepalen of er enige problemen zijn met het converteren naar de nieuwe versie en wat deze problemen zijn. De onderstaande stappen schetsen een mogelijke aanpak voor een conversie:

1. Kloon in Virtuele Agent Hub de virtuele-agentapp die u wilt converteren.
  2. Klik op de gekloonde versie van de app in Virtuele Agent Hub.
  3. Selecteer op de pagina Eigenschappen 3.0 in het veld Integratieversie.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Voeg in de beheerconsole van uw virtuele-agentprovider de StandardBot-gedragingen toe aan de virtuele agent die u aan het converteren bent. Dit omvat de geautomatiseerde intenties en de triggerwoorden.
  6. Voer de StandardBot-tests uit op de gekloonde versie van de app aan de hand van het juiste StandardBot-script in Studio.
  7. Noteer alles wat fout gaat. Dat zijn de virtuele-agentconfiguraties of plekken in het script die u moet aankaarten voordat u uw productieversie converteert.
  8. Los enige problemen met uw script en configuraties op. Voor correcties kunnen wijzigingen nodig zijn in de console van uw virtuele-agentprovider, de instellingen in Virtuele Agent Hub of in het Studio-script.
  9. Voer de StandardBot-tests en uw gekloonde script opnieuw uit.
  10. Herhaal deze stappen totdat uw virtuele agent voor alle tests slaagt en uw Studio-script zich gedraagt zoals u verwacht.
  11. Wanneer uw virtuele agent voor alle tests slaagt, kunt u de fixes naar uw productieversie kopiëren. Als u uw configuraties en script ingrijpend hebt moeten wijzigen, kunt u misschien beter de huidige testversie gebruiken als uw nieuwe productieversie.

Naar Virtuele Agent Hub Async-code converteren

Async-code...

Om uw instantie van Virtuele Agent Hub naar async-code te converteren hebt u assistentie nodig van uw CXone-accountmanager. Dit moet eerst ingeschakeld worden op een testversie van uw CXone-systeem. Op deze manier kunnen enige problemen die zich voordoen als resultaat van deze overgang aangepakt worden voordat u dit inschakelt op uw productiesysteem.

Uw virtuele agent configureren en trainen

U moet uw virtuele agent trainen om de triggerwoorden, woordgroepen en geautomatiseerde intentie die gebruikt worden in de StandardBot-tests te herkennen. Dit is de enige manier waarop de tests zullen werken. Als de virtuele agent een trigger niet herkent als iets waar deze op een bepaalde manier op moet reageren, dan zal de agent niet gepast reageren en zal de test ongeldig zijn. Raadpleeg de documentatie van de virtuele-agentprovider voor meer informatie over het trainen van uw virtuele agent.

Het StandardBot-script is ingesteld om een standaardset triggers te gebruiken. Als u verschillende triggers wilt gebruiken, dan moet u de configuratie van het script wijzigen en uw virtuele agent trainen om op nieuwe triggers te reageren. De standaardtriggers zijn reacties voor elke test die omschreven worden op de helppagina van Kerngedragingen.

Het StandardBot-script instellen

Voordat u het StandardBot-script gebruikt, moet u deze aanpassen. Dit omvat het toevoegen van de naam van de virtuele agent en een e-mailadres waarnaar u het rapport van de testuitkomst wilt mailen.

1. Download en importeer het StandardBot-script in Studio en sla het op.
  2. Dubbelklik op de Snippet-actie met het label Declare Objects & Set Bot to Test.
  3. Klik op het Text View tabblad in het Snippet Editor-venster.
  4. Als u het testrapport naar een e-mailadres wilt verzenden, zoek dan de ReportEmail-variabele. Verander de waarde naar het e-mailadres waarnaar u het rapport wilt sturen. De waarde moet tussen dubbele aanhalingstekens staan. Als u geen e-mailadres toevoegt, dan kunt u testresultaten in de script-trace controleren.
  5. Configureer het script met de naam van de virtuele agent die u aan het testen bent:
    1. Wijzig de waarde van BotsList[1].BotName naar de naam van de virtuele agent die u aan het testen bent. U kunt deze naam terugvinden in Virtuele Agent Hub zoals beschreven in de sectie Voorbereiden op StandardBot-tests op deze pagina. Bijvoorbeeld: BotsList[1].BotName = "MS6628"
    2. Als u over meer dan één virtuele agent beschikt, dan moet u eerst een test uitvoeren met dit script en de opmerkingentekens ( // ) vooraan de volgende ASSIGN-uitdrukking verwijderen. Voeg de naam van een andere virtuele agent toe als de waarde. // ASSIGN BotsList[2].BotName = "StandardBot_DialogFlow_ES" zou bijvoorbeeld ASSIGN BotsList[2].BotName = "GDF2123" worden.
  6. Stel in welke virtuele agent u wilt testen met dit script:
    1. Als het script ingesteld is om slechts één virtuele agent te testen, verander dan de waarde van de BotToTest-variabele niet. Er mag geen tekst of spaties tussen de twee dubbele aanhalingstekens staan. Bijvoorbeeld, BotToTest = "".
    2. Als het script ingesteld is om meer dan één virtuele agent te testen, dan moet u de tests op alle agents uitvoeren en de waarde van de BotToTest-variabele ongewijzigd laten. Er mag geen tekst of spaties tussen de twee dubbele aanhalingstekens staan. Bijvoorbeeld, BotToTest = "".
    3. Als het script ingesteld is om meerdere virtuele agents te testen, maar u wel maar één daarvan wilt testen, wijzig dan de waarde van BotToTest naar de indexwaarde van de specifieke virtuele agent in het BotsList-object. Als u bijvoorbeeld de virtuele agent GDF2123 uit de vorige stap wilt testen, voer dan 2 in als de waarde voor BotToTest.
  7. Configureer welke tests het script uitvoert. Wijzig indien nodig de waarde van testPath naar één van de volgende. De standaard is testAll. De opties zijn:

• testAll: Gebruik deze waarde als u wilt dat het scripts alle StandardBot-tests uitvoert. Deze optie voert de test Conversatie beëindigen uit, maar niet de test Escalatie.
    • EscalationPath: Gebruik deze waarde als u wilt dat het script de test Escalatie uitvoert. Dit test het vermogen van de virtuele agent om een interactie naar een live agent te escaleren.

8. Klik op OK om het Snippet editor-venster te sluiten.
  9. Klik in het venster Tekstbotuitwisseling op Sluiten. Dit voegt uw geselecteerde virtuele agent of agents toe aan de Textbot Exchange-actie.
  10. Sla het script op.

Pas het StandardBot-script aan

Voor de meeste tests hoeft u het StandardBot-script niet aan te passen. De test Geautomatiseerde intentie vereist dat u het script wijzigt zodat deze de geautomatiseerde intenties kan testen die u in uw script gebruikt. U kunt indien nodig ook deze stappen volgen om andere tests te wijzigen.

Als u wijzigingen aanbrengt in het script, dan moet u dezelfde waarden gebruiken als u uw virtuele agent configureert. Als u de wijziging op slechts één plek doorvoert, zal de test niet werken.

1. Open in Studio het StandardBot-script dat u wilt aanpassen.
  2. Sla een kopie van het script op als back-up voor het geval dat u uw wijzigingen ongedaan moet maken.
  3. Dubbelklik op de Config test data SNIPPET-actie.
  4. Blader op het tabblad Tekst weergeven omlaag naar de DYNAMIC TestData-regel en zoek de set met ASSIGN-uitdrukkingen voor de test die u aan het aanpassen bent. Dit object stelt de waarden in die naar de virtuele agent worden verzonden om elke tekst te triggeren. Elke test heeft de volgende parameters in dit object:

AutoIntent = ""
    UserInput = ""
    CustomPayload = ""
    TestName = ""
    TestStatus = ""
    TestNumber = ""

5. Wijzig de waarden die u moet wijzigen. Houd rekening met de volgende richtlijnen:
    • De parameters die gebruikt worden bij tests zijn TestData[#].AutoIntent, TestData[#].UserInput en TestData[#].CustomPayload.
    • Niet alle parameters worden in elke test gebruikt. De standaardwaarden voor elke test duiden de gebruikte parameters aan. U kunt indien nodig een parameter toevoegen, maar deze zal geen gevolgen hebben voor de uitkomst van de test, tenzij u ook uw virtuele agent wilt configureren om te reageren op deze parameter.
    • U hoeft TestData[#].TestStatus niet te wijzigen. Het script werkt deze parameter automatisch bij wanneer het wordt uitgevoerd.
    • Wijzig TestData[#].TestName om de naam van de test te wijzigen.
    • Wijzig TestData[#].TestNumber om het label te wijzigen dat in het rapport verschijnt aan het einde van de test.
  6. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan en sluit het Snippet editor-venster.
  7. Dubbelklik op de Evaluate Results SNIPPET-actie.

Breng geen wijzigingen aan in de waarden in het TestData-object in dit fragment. Het script werkt deze waarden automatisch bij. Enige wijzigingen die u aanbrengt aan deze waarden zullen overschreven worden wanneer het script wordt uitgevoerd.

8. Blader omlaag naar de SWITCH CurrentTest-regel. Dit is een SWITCH-uitdrukking die een reeks verschillende acties instelt voor het script om uit te voeren afhankelijk van de waarde van de CurrentTest-variabele. Deze SWITCH-uitdrukking stelt de criteria vast zodat het script kan bepalen of de virtuele agent slaagt voor de test.

9. Zoek de CASE-uitdrukking met het nummer dat overeenkomt met de test die u aanpast. Als u bijvoorbeeld de slagingscriteria wilt aanpassen voor test 9, Geautomatiseerde intentie, blader dan omlaag naar CASE 9.
  10. Wijzig indien nodig de waarde van de variabelen in de IF-uitdrukking binnen de CASE-uitdrukking.
  11. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan en sluit het venster Snippet -editor.
  12. Sla het script op.

Tests uitvoeren vanuit een StandardBot-script

U kunt alle gedragingen tegelijkertijd testen aan de hand van het script StandardBot-test. Als u dit nog niet had gedaan, configureer en train dan uw virtuele agent en stel het StandardBot-script in.

1. Open in Studio het StandardBot-script dat u wilt uitvoeren.
  2. Klik op Start with Trace.
  3. In het venster Trace-uitvoer kunt u de resultaten van de tests onderzoeken.
  4. Blader naar het onderste gedeelte van de trace-resultaten en klik op de laatste lijn. Deze is voor de END-actie.
  5. Zoek de testreportstring-variabele op het tabblad Variabelen en dubbelklik hierop om de inhoud van de variabele in het nieuwe venster te openen. Zo krijgt u een overzicht van de resultaten voor elke test. Als u het script configureert met een e-mailadres, dan wordt een kopie van de testresultaten automatisch naar dat adres verzonden.

Een StandardBot-test uitvoeren vanuit Virtuele Agent Hub

U kunt de meeste gedragingen testen vanuit het Test-paneel in de eigenschappenpagina van de app van de virtuele agent in Virtuele Agent Hub. Dit werkt voor zowel spraak- als tekstgebaseerde virtuele agents.

Raadpleeg de helppagina Kerngedragingen voor meer informatie over de invoerwaarde die u moet gebruiken en of de virtuele agent is geslaagd voor de test. Elke gedraging op de pagina bevat en StandardBot-test in de koptekst met een gegevenstabel. Deze tabel beschikt over alle informatie die u nodig hebt om de test handmatig uit te voeren, inclusief een indicatie van of de test wel of niet handmatig uitgevoerd kan worden.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerOverige > Integraties.
  2. Klik op CXone Virtual Agent Hub.
  3. Klik op de virtuele agent die u wilt testen.
  4. Voor gedragingen die getriggerd worden door menselijke handelingen:
    1. Ga naar de sectie Test binnen de eigenschappen van de geselecteerde virtuele agent en voer de voor deze test beschreven invoerwaarde in die u wilt uitvoeren in het veld Typ een bericht. U kunt de informatie terugvinden in de rij Variabele invoer om test in script uit te voeren in de gegevenstabel van de test.
    2. Druk op Enter.
  5. Voor gedragingen die getriggerd worden door geautomatiseerde intenties:
    1. Ga naar de sectie Test binnen de eigenschappen van de geselecteerde virtuele agent en klik op Meer opties Drie verticaal gestapelde punten. naast het veld Typ een bericht.
    2. Voer de geautomatiseerde intentie in die u wilt testen. Deze worden omschreven voor elke test op de helppagina Kerngedragingen. U kunt de geautomatiseerde intenties terugvinden in de rij Invoer om de test handmatig uit te voeren in de gegevenstabel van de tests voor gedragingen met geautomatiseerde intenties.
    3. Klik op Trigger.
  6. Controleer de reactie van de virtuele agent in het testchatvenster. Vergelijk de reactie met de slagingscriteria voor deze test.
  7. Als uw virtuele agent niet geslaagd is voor de test, breng dan de voorgestelde wijzigingen aan in het script van virtuele-agentconfiguraties en herhaal de test.

Een StandardBot-test uitvoeren vanuit een Live chat-venster

Het is ook mogelijk om StandardBot-tests uit te voeren door een digitaal Live chatGesloten Een chatgesprek waarin agents en klanten in realtime communiceren.-kanaal in te stellen en aan het bijbehorende contactpuntGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. het StandardBot-script toe te wijzen. U kunt ook op deze manier een virtuele agent testen die u niet met een Live chat-kanaal wilt gebruiken.

Voor deze testoptie moet u beschikken over Digital Experience.

1. Maak en configureer een StandardBot-script om de virtuele agent te testen die wilt testen. Het script kan één of meer virtuele agents testen.
  2. Stel een vereenvoudigd Live chat-kanaal in. Plaats het chatvenster niet op een pagina die live op uw website staat.
  3. Wanneer u een contactpunt voor het kanaal maakt, selecteer het StandardBot-script dat u hebt gemaakt voor gebruik met dit kanaal.
  4. Start de webpagina met uw Live chat-venster en begin de chat. U hoeft verder niets meer met het chatvenster te doen. Het script voert de tests uit zoals geconfigureerd. U kunt de resultaten van de test in het chatvenster zien, zoals weergegeven in onderstaande GIF-afbeelding.

Het Testscript instellen voor geplande uitvoering

U kunt het StandardBot-script instellen om volgens een planning uitgevoerd te worden. Op deze manier wordt StandardBot een monitoringstool om u snel op de hoogte te houden van uw problemen. Met onderstaande stappen kunt u het script wijzigen zodat deze alleen een bericht stuurt als er een probleem is met een van de tests.

1. Open uw StandardBot-testscript.
  2. Stel indien nodig het e-mailadres in waarnaar de meldingen verzonden moeten worden dat een virtuele agent niet is geslaagd:
    1. Dubbelklik op de Snippet-actie met het label Declare Objects & Set Bot to Test.
    2. Klik op het tabblad Text View in het venster Snippet Editor
    3. .
    4. Zoek de ReportEmail-variabele en wijzig de waarde naar het e-mailadres waarnaar u het rapport wilt sturen. De waarde moet tussen dubbele aanhalingstekens staan.
    5. Klik op OK.
  3. Wijzig het script om een waarschuwing te verzenden als een test mislukt:
    1. Verwijder de connector tussen de SNIPPET-actie Rapport voorbereiden en de EMAIL -actie Rapport verzenden.
    2. Voeg een IF- en een SNIPPET-actie toe aan het script en koppel ze zodat de vertakking True van IF wordt verbonden aan de EMAIL -actie Rapport verzenden. De vertakking False moet verbonden zijn met END: Dit wordt weergegeven in de volgende afbeelding:

3. Wijzig de bijschriften op de twee nieuwe acties om hun doel aan te duiden. Het bijschrift van de SNIPPET-actie in dit voorbeeld is Op mislukking testen. Het bijschrift van de IF-actie is E-mail bij mislukking.
    4. Dubbelklik op de SNIPPET-actie en voeg de volgende regel code toe:

ASSIGN isProblem = testreportstring.contains("fail")
    5. Save the snippet.
    6. Change the value of the Expression property of the new IF action to isProblem=1.
    7. Save the changes to your script.
  4. Stel een scriptplanning in in CXone om dit script uit te voeren in de door u gewenste cadans.