StandardBot configureren met sjablonen

Het proces van StandardBot-sjablonen configureren op het platform van uw virtuele-agentprovider hangt af van of u een nieuwe virtuele-agentprovider start of als u een bestaande virtuele-agent wilt wijzigen om de StandardBot-methode te gebruiken.

Voordat u begint

1. Download de sjabloon voor uw virtuele-agentprovider. Op dit moment zijn sjablonen beschikbaar voor:

2. Het downloaden en importeren van het StandardBot-script in Studio:

Een nieuwe virtuele agent starten uit een StandardBot-sjabloon.

1. Importeer de StandardBot-sjabloon voor uw virtuele-agentprovider in het platform van uw provider. Volg de stappen voor uw provider:

2. Configureer voor elke gedraging intenties en de reacties van uw virtuele agent. Gebruik de voorbeelden in de sjabloon als modellen voor elke reactie die u toevoegt.

3. Wanneer u aan uw Studio-script werkt, gebruik dan het geïmporteerde voorbeeldscript als model:
    1. Identificeer de plaatsen in uw script waar de verzoeken voor elke gedraging worden gemaakt.
    2. Gebruik de verzoekvoorbeelden in het voorbeeldscript als een model voor het maken van verzoeken in uw eigen script.
  4. Test en breng indien nodig aanpassingen aan.

Een bestaande virtuele agent wijzigen met StandardBot

Werk indien nodig in een testomgeving. Maak back-ups van uw virtuele-agentconfiguraties in het platform van uw provider en in CXone Virtuele Agent Hub. In Virtuele Agent Hub kunt u dit doen door uw configuratie te klonen.

Zorg ervoor dat u begrijpt hoe het platform van uw virtuele-agentprovider het importeren van virtuele-agentconfiguraties afhandelt. Op sommige platforms overschrijven imports de bestaande virtuele agent. Als u hier geen rekening mee houdt, kan dit ertoe leiden dat uw bestaande virtuele-agentconfiguraties verloren gaan.

1. Download het StandardBot-script en de virtuele-agentsjabloon voor uw provider.
  2. Importeer de StandardBot-sjabloon voor uw virtuele-agentprovider in het platform van uw provider. Volg de stappen voor uw provider:

3. Identificeer de reacties in uw bestaande virtuele agent die overeenkomen met elke gedraging.
  4. Vergelijk de bestaande reactie met de StandardBot-reactie en identificeer de wijzigingen die u moet aanbrengen.
  5. Breng de wijzigingen aan die u hebt geïdentificeerd.
  6. Identificeer in uw script de plaatsen waar de verzoeken voor elke gedraging worden gemaakt.
  7. Vergelijk de bestaande verzoeken met de StandardBot-verzoeken in het voorbeeldscript en identificeer de veranderingen die u moet maken.
  8. Breng de wijzigingen aan die u hebt geïdentificeerd.
  9. Test en breng indien nodig aanpassingen aan.

StandardBot in Dialogflow CX importeren

Met Google Dialogflow CX kunt u geen virtuele agent importeren. In plaats daarvan moet u de functie Herstellen gebruiken, die een bestaande virtuele-agentconfiguratie vervangt. Kies een virtuele agent om te overschrijven die verschilt van die ene die u wilt instellen met StandardBot. Op deze manier kunt u ze tegelijkertijd langs elkaar gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een nieuwe virtuele agent maken en deze overschrijven.

Om te voorkomen dat u gegevens kwijtraakt, kunt u een nieuwe virtuele agent maken om te overschrijven met de StandardBot-sjabloon. Als u dat niet wilt doen, dan kunt u een back-up van de virtuele agent exporteren voordat u deze overschrijft.

1. Download de export van het StandardBot-voorbeeld voor Dialogflow CX.
  2. Log in bij uw Google Cloud-project en blader naar Dialogflow CX.
  3. Ga naar de vervolgkeuzelijst Agents boven in de pagina en selecteer Alle agents weergeven.
  4. Klik op de pagina Agents op de drie gestapelde stippen pictogram van drie verticale stippen naast de virtuele agent die u wilt overschrijven en selecteer Herstellen uit het menu.
  5. Klik op Uploaden onder Bestandsbron selecteren.
  6. Klik op het venster Agent herstellen op bestand selecteren en kies het StandardBot-bestand dat u hebt gedownload.
  7. Klik op Openen.
  8. Klik op Herstellen. Als het bestand geüpload is, opent de virtuele agent automatisch.

StandardBot in Dialogflow ES importeren

Google Dialogflow ES ondersteunt twee opties voor het importeren van een virtuele agent:

• Herstellen: vervangt de bestaande virtuele-agentconfiguraties volledig.
  • Importeren : vervangt alle configuraties behalve intenties en entiteiten. Dit laat bestaande intenties en entiteiten verder met rust en import die die nog niet bestaan.

Om te voorkomen dat u gegevens kwijtraakt, kunt u een nieuwe virtuele agent maken om te overschrijven met de StandardBot-sjabloon. De nieuwe virtuele agent moet zich in een andere regio bevinden. Met Google Dialogflow ES kunt u slechts één virtuele agent per regio hebben. U kunt ook een back-up exporteren van de virtuele agent voordat u deze overschrijft. Echter, als u dit doet, moet u uw virtuele agent volledig opnieuw maken met de StandardBot-import als startpunt.

1. Download de export van het StandardBot-voorbeeld voor Dialogflow ES.
  2. Log in bij uw Google Cloud-project en blader naar Dialogflow ES.
  3. Klik op de virtuele agent die u wilt overschrijven.
  4. Klik op het tandwiel pictogram van een tandwiel boven in het menu aan de linkerkant van de pagina.
  5. Klik op het tabblad Exporteren en importeren.
  6. Klik op Importeren uit ZIP. Als u liever alle bestaande configuraties vervangt, klik dan op Herstellen uit ZIP.
  7. Selecteer het StandardBot zip-bestand dat u hebt gedownload en klik op Openen. Het bestand laadt en vervangt de configuratie van de bestaande virtuele agent.