Gedragsbegeleiding configureren

Real-Time Interaction Guidance geeft scores aan de agent op basis van bepaalde gedragingen voor zachte vaardigheden zoals empathie, verstandhouding en het niet onderbreken van de klant. RTIG kan twee typen gedrag meten: klanttevredenheid en verkoopeffectiviteit. Voor klanttevredenheid hebt u de keuze uit 11 gedragingen. Voor verkoopeffectiviteit kunt u kiezen uit acht gedragingen. U bepaalt welke gedragingen u wilt monitoren en wat de waarschuwingen zijn. Elk RTIG-profiel ondersteunt slechts één type gedragsbegeleiding.

Klanttevredenheid en Verkoopeffectiviteit zijn afzonderlijk gelicentieerde gedragsmodellen.

Voer de onderstaande taken in de aangegeven volgorde uit.

Begeleidingsmeldingen inschakelen

Vereiste machtigingen: Automatisering & AI > Automatisering & AI starten

Alle gedragingen zijn standaard uitgeschakeld voor een nieuw RTIG-profiel. Agents zien alleen meters voor gedragingen die u inschakelt. De feedback die ze zien, is gebaseerd op de standaardinstellingen voor elk gedrag, behalve als u de feedback aanpast. Misschien wilt u de instellingen van tijd tot tijd aanpassen als de behoeften van uw organisatie veranderen.

Maak een RTIG-profiel aan als u dat nog niet hebt gedaan.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerOverige > Automatisering & AI en klik vervolgens op Agentassistentie-hub.
  2. Selecteer in de linkerkolom het Real-Time Interaction Guidance-profiel dat u wilt bewerken.
  3. Klik op het tabblad Begeleidingswaarschuwingen.

4. Selecteer Klanttevredenheid of Verkoopeffectiviteit om de set gedragingen te kiezen die dit profiel gebruikt.
  5. Bepaal in het gedeelte Instellingen voor waarschuwingsberichten hoe vaak Real-Time Interaction Guidance feedbackwaarschuwingen aan agents moet tonen.

6. Activeer alle gedragingen die u voor dit profiel wilt inschakelen in de sectie Begeleidingsconfiguratie. Schakel alle gedragingen uit die u in dit profiel niet wilt uitvoeren.

7. Voor elke gedraging kunt u de prestatieschaal en waarschuwingsberichten aanpassen. U kunt de standaardinstellingen accepteren voor een of meer ingeschakelde gedragingen.
  8. Klik op Terugzetten naar standaard voor een gedraging als u alle aanpassingen aan de prestatieschaal en waarschuwingsberichten voor die gedraging wilt verwijderen. RTIG vraagt niet om bevestiging voordat de gedraging wordt gereset, dus klik alleen op deze optie als u zeker weet dat u uw aanpassingen wilt verwijderen.
  9. Klik op Opslaan.

De prestatieschaal aanpassen voor een gedraging

Vereiste machtigingen: Automatisering & AI > Automatisering & AI starten

Met behulp van de prestatieschaal kunt u de scorebereiken instellen voor wat aanvaardbaar en onaanvaardbaar is voor elke gedraging. Deze bereiken komen overeen met de kleuren van de meters die agents te zien krijgen in de agentapplicatie. De schaal loopt van 0 tot 100. U kunt instellen welke scores vallen in elk van de drie bereiken:

• Succesvol: Het rechter gedeelte van de schaal (groen). Dit zijn de hoogste scores. Deze categorie loopt standaard van 67 – 100.
  • Neutraal: Het middengedeelte van de schaal, tussen de twee schuifregelaars (geel). Deze categorie loopt standaard van 33 – 66.
  • Kan beter: Het linker gedeelte van de schaal (rood). Dit zijn de laagste scores. Deze categorie loopt standaard van 0 – 32.

U kunt de schaal aanpassen voor een of meer gedragingen die u meet met Real-Time Interaction Guidance. Als u de schaal voor een bepaald gedrag niet aanpast, gebruikt Real-Time Interaction Guidance de standaardschaal.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerOverige > Automatisering & AI en klik vervolgens op Agentassistentie-hub.
  2. Selecteer in de linkerkolom het Real-Time Interaction Guidance-profiel dat u wilt bewerken.
  3. Klik op het tabblad Begeleidingswaarschuwingen op de schakelaar Een pictogram in de vorm van een capsule met een X om aan te geven dat de optie uitgeschakeld is. om de gedraging in te schakelen dat u wilt aanpassen, als deze nog niet ingeschakeld is.
  4. Klik op de vervolgkeuzepijlen Twee blauwe V-markeringen met de punt omlaag. om de configuratiesectie voor deze gedraging uit te vouwen, als deze nog niet is uitgevouwen.

5. Verplaats de schuifregelaar Twee verticale balken in een rechthoek. op de genummerde balk om de scorelimieten voor de prestatiescores te definiëren.

6. Klik op Opslaan.

Waarschuwingsmeldingen instellen voor een gedrag

Vereiste machtigingen: Automatisering & AI > Automatisering & AI starten

Waarschuwingen zijn feedbackmeldingen die in het Real-Time Interaction Guidance-paneel in de agentapplicatie verschijnen basis van de huidige score van de agent voor een gedrag. Elk gedrag heeft een standaardwaarschuwing, die u kunt aanpassen aan uw wensen. U kunt andere waarschuwingen toevoegen als u verschillende suggesties wilt doen aan agents met verschillende scoreniveaus.

U kunt de waarschuwingen aanpassen voor een of meer gedragingen die u meet met Real-Time Interaction Guidance.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerOverige > Automatisering & AI en klik vervolgens op Agentassistentie-hub.
  2. Selecteer in de linkerkolom het Real-Time Interaction Guidance-profiel dat u wilt bewerken.
  3. Klik op het tabblad Begeleidingswaarschuwingen op de schakelaar Een pictogram in de vorm van een capsule met een X om aan te geven dat de optie uitgeschakeld is. om de gedraging in te schakelen waarvoor u waarschuwingen wilt configureren, als deze nog niet ingeschakeld is.
  4. Klik op de vervolgkeuzepijlen Twee blauwe V-markeringen met de punt omlaag. om de configuratiesectie voor deze gedraging uit te vouwen, als deze nog niet is uitgevouwen.

5. Klik op +Waarschuwing om een nieuw waarschuwingsbericht te maken. Nieuwe berichten zijn standaard ingeschakeld. Klik op de schakelaar Zet de wisselknop op het vinkje om gebruikers toe te staan Waarschuwing 1 in te schakelen van de nieuwe waarschuwing om deze uit te schakelen.

6. Gebruik de vervolgkeuzelijsten en de schuifregelaars om de parameters te configureren voor wanneer RTIG deze waarschuwing aan agents laat zien. Bijvoorbeeld: "Stuur waarschuwing naar agent bij score kleiner dan een waarde van 50 gedurende 10 seconden."

7. Voer in het veld Bericht de waarschuwingstekst in die aan de agent moet worden getoond. Er is al een voorbeeldtekst ingevuld.
  8. Pas de indeling toe op de Berichttekst door één of meer woorden te selecteren en op de opties B, I of U te klikken om de geselecteerde tekst vet te drukken, schuin te drukken of te onderstrepen.
  9. Klik op Een prullenbak. verwijderen om een waarschuwing te verwijderen.
  10. Klik op Opslaan als u de waarschuwingen voor de geselecteerde gedraging hebt aangepast.