Goedkeuringsregels

In plaats van handmatig alle verzoeken voor verlof, extra uren en zelf wisselen af te handelen, kunt u ook goedkeuringsregels gebruiken om reacties op verzoeken automatisch te verzenden. Het gebruik van goedkeuringsregels verkort de tijd die u besteedt aan het verwerken van verzoeken. Ook hoeven agents niet te wachten tot hun manager het verzoek heeft beoordeeld.

De verzoeken worden automatisch goedgekeurd op basis van de voorwaarden die u in de regels definieert. In de regels kunt u opgeven of verzoeken automatisch worden afgewezen, of dat verzoeken worden doorgestuurd om handmatig te worden goedgekeurd wanneer deze niet aan de voorwaarden voldoen.

Tijdens het maken van de regel kunt u nettobezettingsniveaus instellen als voorwaarde bij de verwerking van aanvragen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alle aanvragen automatisch af te wijzen wanneer u onderbezet bent. Deze functie is alleen beschikbaar voor gebruikers met de CXone WFM Geavanceerd-licentie.

U kunt de geautomatiseerde beslissingen en de lopende aanvragen bekijken op de pagina Aanvragen beheren.

Er is een video beschikbaar met een overzicht van de pagina Goedkeuringsregels. De video bevat ook instructies voor het maken van goedkeuringsregels.

Belangrijk:

• Een regel wordt standaard geactiveerd zodra u de regel hebt gemaakt. Om een regel te deactiveren, klikt u op Opties Afbeelding van het pictogram Acties en selecteert u Deactiveren.

• De status Verbroken betekent dat een of meer activiteiten of planningseenheden in de regel zijn verwijderd en dat de regel inactief is.

• U kunt ook regels dupliceren, bewerken en verwijderen via OptiesAfbeelding van het pictogram Acties.

• Om goedkeuringsregels te kunnen maken, moeten Weergeven en Beheren voor u zijn ingeschakeld bij de Goedkeuringsregels-machtiging. Deze machtigingen zijn beschikbaar via Admin > Beveiliging > Rollen en machtigingen, in het gedeelte CXone WFM > Algemene machtigingen.

Goedkeuringsregel: verlof

Een goedkeuringsregel voor verlof maken:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Ga naar Aanvragen > Goedkeuringsregels.

3. Klik op Nieuwe regel.

4. Definieer een Naam voor de regel.

5. Selecteer bij Goedkeuringsregel voor de optie Verlof.

6. Selecteer de planningseenheden waarop de regel van toepassing zal zijn.

U kunt meerdere goedkeuringsregels voor verlof maken voor dezelfde planningseenheid.

7. Selecteer een of meerdere activiteiten waarop de regel van toepassing zal zijn.

8. Op het tabblad Netto bezetting kunt u de nettobezettingsniveaus gebruiken als voorwaarde voor het afhandelen van verzoeken. U kunt bijvoorbeeld alle verzoeken afwijzen als u onderbezet bent.

Belangrijk:

• De instellingen voor nettobezetting zijn alleen beschikbaar voor gebruikers met een CXone WFM Geavanceerd-licentie.

• Sla deze stap over als u een Verlofregel wilt maken zonder rekening te houden met de nettobezetting.

• Wanneer een regel voor meerdere planningseenheden wordt gebruikt, gelden de nettobezettingsniveaus voor elke afzonderlijke eenheid.

Zo houdt u in een regel rekening met de nettobezetting:

1. Klik op Nettobezetting definiëren.

2. Selecteer de dagen waarop het diagram van toepassing is.

Standaard geldt het diagram voor elke dag van de week. Om een individueel diagram te maken voor één of meerdere dagen, selecteert u de dagen in de vervolgkeuzelijst Dagen. U kunt extra diagrammen voor meer dagen of een dag van de week toevoegen met Nettobezetting toevoegen.

De knop Nettobezetting toevoegen is niet beschikbaar wanneer het diagram voor alle dagen van de week wordt gedefinieerd.

3. Klik in het diagram en sleep de nettobezettingsbalk naar links of naar rechts om de uren in te stellen.

Stel dat u de nettobezettingsniveaus wilt instellen voor het tijdvak van 8:00 tot 12:30 uur. Klik op de kolom bij 8:00 en sleep de balk naar 12:30.

Diagrammen verwijderen:

• Klik op Opties Afbeelding van het pictogram Acties en selecteer Verwijderen als u een afzonderlijk diagram van nettobezetting wilt verwijderen.

• Klik op Alle verwijderen als u alle nettobezettingsdiagrammen wilt verwijderen. De nettobezetting speelt geen rol in uw regel.

4. Sleep de schuifregelaars in de balk omhoog en omlaag om de acties voor de nettobezettingsniveaus in te stellen: Goedkeuren, Verzenden naar manager of Afwijzen.

5. Bepaal wat er moet gebeuren Als er geen prognose of gepubliceerde planning is op de aangevraagde dag: Goedkeuren, Verzenden naar manager of Afwijzen.

Zonder prognose en gepubliceerde planning kan de regel het verzoek niet beoordelen aan de hand van de nettobezettingsniveaus.

9. Bepaal in het tabblad Voorwaarden de voorwaarden voor de regel. Een aanvraag kan alleen automatisch worden goedgekeurd als aan alle geselecteerde voorwaarden is voldaan.

10. Definieer wat er gebeurt wanneer niet aan minstens een van de door u opgegeven voorwaarden wordt voldaan.

11. Klik op Opslaan.

De nieuwe regel verschijnt in de lijst op de pagina Goedkeuringsregels.

Goedkeuringsregel: Extra uren

Een goedkeuringsregel voor extra uren maken:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Ga naar Aanvragen > Goedkeuringsregels.

3. Klik op Nieuwe regel.

4. Voer een Naam in.

5. Selecteer bij Goedkeuringsregel voor de optie Extra uren.

6. Selecteer de Planningseenheid die een automatisch antwoord ontvangt van de regel.

Een planningseenheid kan slechts één goedkeuringsregel voor extra uren hebben.

7. Selecteer de Activiteiten die automatisch een antwoord ontvangen.

Wanneer u een goedkeuringsregel voor extra uren maakt, is alleen de activiteit Openen beschikbaar in de vervolgkeuzelijst Activiteiten. Dit wordt automatisch geselecteerd.

8. Op het tabblad Netto bezetting moet u de voorwaarden voor de nettobezetting instellen voor het afhandelen van verzoeken. U kunt bijvoorbeeld alle verzoeken afwijzen als u overbezet bent.

Belangrijk:

• De instellingen voor nettobezetting zijn alleen beschikbaar voor gebruikers met een CXone WFM Geavanceerd-licentie.

• De nettobezetting moet worden gedefinieerd om een goedkeuringsregel voor Extra uren te maken.

Zo houdt u in een regel rekening met de nettobezettingsniveaus:

1. Klik op Nettobezetting definiëren.

2. Selecteer de dagen waarop het diagram van toepassing is.

Standaard geldt het diagram voor elke dag van de week. Wanneer u een diagram wilt maken voor een dag of meerdere dagen, kunt u dit doen door de dag of dagen te selecteren in de vervolgkeuzelijst Dagen. U kunt extra diagrammen voor meer dagen of een dag van de week toevoegen met Nettobezetting toevoegen.

De knop Netto bezetting toevoegen is niet beschikbaar wanneer het diagram voor alle dagen van de week is gedefinieerd.

3. Klik in het diagram en sleep de nettobezettingsbalk naar links of naar rechts om de uren in te stellen.

Stel dat u de nettobezettingsniveaus wilt instellen voor het tijdvak van 8:00 tot 12:30 uur. Klik op de kolom bij 8:00 en sleep de balk naar 12:30.

Diagrammen verwijderen:

• Klik op Opties Afbeelding van het pictogram Acties en selecteer Verwijderen als u een afzonderlijk diagram van nettobezetting wilt verwijderen.

• Klik op Alle verwijderen als u alle diagrammen van nettobezetting wilt verwijderen.

4. Sleep de schuifregelaars in de balk omhoog en omlaag om de acties voor de nettobezettingsniveaus in te stellen: Goedkeuren, Verzenden naar manager of Afwijzen.

5. Bepaal wat er moet gebeuren Als er geen prognose of gepubliceerde planning is op de aangevraagde dag: Goedkeuren, Verzenden naar manager of Afwijzen.

Zonder prognose en gepubliceerde planning kan de regel de aanvraag niet beoordelen aan de hand van de nettobezettingsniveaus.

9. Bepaal in het tabblad Voorwaarden de voorwaarden voor de regel. Een aanvraag kan alleen automatisch worden goedgekeurd als aan alle geselecteerde voorwaarden is voldaan.

10. Definieer wat er gebeurt wanneer niet aan minstens een van de door u opgegeven voorwaarden wordt voldaan.

11. Klik op Opslaan.

De nieuwe regel verschijnt in de lijst op de pagina Goedkeuringsregels.

Goedkeuringsregel: Zelf wisselen

Een goedkeuringsregel voor zelf wisselen maken:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Ga naar Aanvragen > Goedkeuringsregels.

3. Klik op Nieuwe regel.

4. Voer een Naam in.

5. Selecteer bij Goedkeuringsregel voor de optie Zelf wisselen.

6. Selecteer de Planningseenheid die een automatisch antwoord ontvangt.

Onthoud dat een planningseenheid slechts één goedkeuringsregel voor zelf wisselen kan hebben.

7. In Activiteiten is alleen de activiteit Openen toegestaan voor zelf wisselen. Dit wordt automatisch geselecteerd.

8. Op het tabblad Netto bezetting moet u de voorwaarden voor de nettobezetting instellen voor het afhandelen van verzoeken. U kunt bijvoorbeeld alleen intervallen voor zelf wisselen opgeven wanneer er een overbezetting is.

Belangrijk:

• De instellingen voor nettobezetting zijn alleen beschikbaar voor gebruikers met een CXone WFM Geavanceerd-licentie.

• Nettobezetting moet gedefinieerd zijn om een goedkeuringsregel voor zelf wisselen te maken.

Zo houdt u in een regel rekening met de nettobezettingsniveaus:

1. Klik op Nettobezetting definiëren.

Hier moet u de niveaus voor nettobezetting instellen voor beide typen intervallen:

2. Selecteer de dagen waarop het diagram van toepassing is.

Standaard geldt het diagram voor elke dag van de week. Wanneer u een diagram wilt maken voor een dag of meerdere dagen, kunt u dit doen door de dag of dagen te selecteren in de vervolgkeuzelijst Dagen. U kunt extra diagrammen voor meer dagen of een dag van de week toevoegen met Nettobezetting toevoegen.

De knop Netto bezetting toevoegen is niet beschikbaar wanneer het diagram voor alle dagen van de week is gedefinieerd.

3. Klik in het diagram en sleep de nettobezettingsbalk naar links of naar rechts om de uren in te stellen.

Stel dat u de nettobezettingsniveaus wilt instellen voor het tijdvak van 8:00 tot 12:30 uur. Klik op de kolom bij 8:00 en sleep de balk naar 12:30.

Diagrammen verwijderen:

• Klik op Opties Afbeelding van het pictogram Acties en selecteer Verwijderen als u een afzonderlijk diagram van nettobezetting wilt verwijderen.

• Klik op Alle verwijderen als u alle diagrammen van nettobezetting wilt verwijderen.

4. Sleep de schuifregelaars in de balk omhoog en omlaag om de acties voor de nettobezettingsniveaus in te stellen: Goedkeuren of Afwijzen.

9. Bepaal in het tabblad Voorwaarden de voorwaarden voor de regel. Een aanvraag kan alleen automatisch worden goedgekeurd als aan alle geselecteerde voorwaarden is voldaan.

10. Klik op Opslaan.

De nieuwe regel verschijnt in de lijst op de pagina Goedkeuringsregels.

Veelgestelde vragen