Verlof toevoegen

U gebruikt CXone WFM Planningbeheer om verlof toe te voegen.

U kunt rechtstreeks via Planningbeheer heel eenvoudig vrije tijd voor een agent toevoegen. De planningsgenerator houdt rekening met het ingestelde verlof bij het maken van planningen voor die dagen.

U kunt verlof toewijzen aan een bepaalde medewerker, of dagen instellen waarop alle agents vrij zijn, zoals officiële feestdagen.

U kunt geen activiteiten of diensten toevoegen in een verlofperiode in Planningbeheer. Diensten die tijdens de verlofperiode plaatsvinden, zijn niet zichtbaar voor de agent. Andere activiteiten kunnen wel worden verplaatst naar de verlofperiode.

U kunt ook vrije tijd voor een agent instellen als deze geen verloftegoed heeft. In dit geval zal het verlofsaldo van de agent negatief worden. Zie Toegewezen verlof bekijken.

Nadat een verlofactiviteit is toegevoegd, wordt deze niet overschreven als u een nieuwe planning genereert.

Zo voegt u vrije tijd toe voor agents:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Klik op Planningbeheer.

3. Klik op Opties Afbeelding van het pictogram Acties en selecteer Verlofbeheer.

4. Selecteer een Agent. Wanneer u voor alle agents verlof wilt toevoegen, opent u de vervolgkeuzelijst en selecteert u Alle agents.

5. Selecteer de Verlofactiviteit. De enige beschikbare activiteiten zijn de activiteiten die zijn ingesteld als Afwezig tijdens het maken van de activiteitscodes.

6. Selecteer het Datumbereik.

7. Klik op Opslaan om de planning bij te werken en maak deze beschikbaar voor de betreffende agent.