Spawn

Deze Help-pagina is bedoeld voor CXone Studio. Deze informatie is ook beschikbaar voor Desktop Studio.

Triggert een eenmalige "wake-up call" voor een ander script. Gespawnde scripts worden parallel aan het aanroepende script uitgevoerd. U kunt ze gebruiken om acties uit te voeren die gelijktijdig moeten plaatsvinden. Wanneer een aanroepend script een Spawn triggert, wordt het gespawnde script onmiddellijk gestart terwijl het aanroepende script ook doorloopt, tenzij de parameter StartDate wordt gebruikt om de spawn te plannen.

Afhankelijkheden

• Alle scripts die door RunScript , Spawn, Runsub of soortgelijke scriptacties worden aangeroepen, moeten geldig en actief zijn. Studio valideert tijdens het opslaan alle scripts die door acties worden aangeroepen. Als een van de scripts ongeldig of inactief is, geeft Studio een foutbericht weer en kunt u niet opslaan.

• Voor een succesvolle spawn-actie van het script, moet de ACD skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent die is gekoppeld aan het script dat wordt gespawnd:

• Wees actief.
    • Stem het scriptmediatype af. Telefoonscripts moeten bijvoorbeeld correleren met telefoonskills. U kunt het skilltype vinden op het tabblad Details van een skill. Scripts van het type Generic werken met elke actieve skill.

Ondersteunde scripttypen

Een vierkant waaruit een lijnvertakking komt die naar drie andere vierkanten gaat.

Generiek

E-mail Chat Telefoon Voicemail Werkitem SMS

Invoereigenschappen

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

Voeg bijschrift toe

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram.

Script Name Het script dat u wilt spawnen. U kunt op de link Choose Script boven aan het eigenschappenvenster van de actie klikken om een script van uw bedrijfseenheid te selecteren.
Spawn ID Variable De naam van een variabele voor het ontvangen van de unieke id van het gespawnde script. De standaardvariabele is SPAWNID. De id is standaard de Master-ID van het bovenliggende script. Als het bovenliggende script echter een subscript of een gespawnd script is, is de ID de contact-IDGesloten Een unieke numerieke identificatiecode die aan een contact is toegewezen. De master-ID en contact-ID zijn vooraf gedefinieerde variabelen die automatisch worden gemaakt voor het contact.
Skill Selecteer een ACD -skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent. Als u Default selecteert, gebruikt het script de set standaardskills in het script wanneer deze actie wordt getriggerd. Als er geen skill is ingesteld in het script, gebruikt het de skill die is toegewezen aan het bijbehorende contactpuntGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres..U kunt in deze eigenschap een variabele gebruiken.
StartDate

De startdatum voor het gespawnde script. Voer een string van de datum/tijd in met een opmaak, zoals MM/dd/yyyy hh:mm:ss tt.Als u een Spawn-actie wilt gebruiken om een eenmalige scriptplanning te maken, geeft u een starttijd op die minimaal 10 minuten in de toekomst ligt. Als er geen starttijd is opgegeven, wordt het doelscript onmiddellijk gespawnd. De actie en het te spawnen script gebruiken allebei de tijdzone van de bedrijfseenheid.

Parameters

Voeg waarden toe om door te geven aan het onderliggende script. Voer maximaal negen waarden in, één per regel in het editorvenster. Deze waarden worden doorgegeven als parametervariabelen p1 - p9.

Resultaatvertakkingsvoorwaarden

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.
OnLinked Het pad dat wordt gevolgd als het gespawnde script een Link -actie uitvoert met het oproepende spraakscript. De Spawn-actie schort het script niet op om te wachten tot de OnLinked-vertakkingsvoorwaarde wordt getriggerd. In plaats daarvan wordt de Default t-vertakkingsvoorwaarde getriggerd en wordt de OnLinked-vertakkingsvoorwaarde onthouden. Dit is een Interrupt-gebeurtenis.

Later, wanneer het onderliggende script Link uitvoert, stopt het bovenliggende script met de uitvoering en springt het naar de actie die is gekoppeld aan de OnLinked-vertakking.

OnTerminated Het pad dat wordt gevolgd als het gespawnde script eindigt. De Spawn-actie schort het script niet op om te wachten tot de OnTerminated-vertakkingsvoorwaarde wordt getriggerd. In plaats daarvan wordt de Default-vertakkingsvoorwaarde getriggerd en wordt de OnTerminated-vertakkingsvoorwaarde onthouden. Dit is een Interrupt-gebeurtenis.

Later, wanneer het onderliggende script eindigt, stopt het bovenliggende script met de uitvoering en springt het naar de actie die is gekoppeld aan de OnTerminated-vertakkingsvoorwaarde.

Error Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct is uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld een onverwacht probleem is, zoals een slechte verbinding, syntaxfouten enz. De _ERR-variabele, met één onderstrepingsteken, moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.