Runsub

Deze Help-pagina is bedoeld voor CXone Studio. Deze informatie is ook beschikbaar voor Desktop Studio.

Roept een subscript aan, dat wordt uitgevoerd en uiteindelijk Return action gebruikt om terug te keren naar de uitvoering van het hoofdscript. Wanneer het subscript wordt uitgevoerd, slaat het een waarde op in de eigenschap ReturnValue van de Return-actie. Deze waarde wordt vervolgens doorgegeven aan de eigenschap ReturnVariable in de Runsub-actie in het hoofdscript.

Deze actie kan vooral handig zijn als u een of meer grotere scripts hebt die u liever in kleinere, overzichtelijke scripts opsplitst.

Afhankelijkheden

• Het hoofdscript en het subscript moeten zich in dezelfde map bevinden.

• Het type van het hoofdscript en het subscript moet gelijk zijn. Als het hoofdscript bijvoorbeeld een telefoonscript is, moet het subscript ook een telefoonscript zijn.
  • Als u een Runsub-actie in het hoofdscript plaatst, MOET het subscript een Return-actie hebben.
  • Runsub kan meerdere variabelen van het hoofdscript naar het subscript doorgeven, maar het subscript kan slechts één waarde (via de eigenschap ReturnVariable) retourneren naar het hoofdscript.
  • Alle variabelen die in het subscript worden gedefinieerd, zijn niet langer beschikbaar wanneer het subscript wordt beëindigd.
  • Alle scripts die door RunScript , Spawn, Runsub of soortgelijke scriptacties worden aangeroepen, moeten geldig en actief zijn. Studio valideert tijdens het opslaan alle scripts die door acties worden aangeroepen. Als een van de scripts ongeldig of inactief is, geeft Studio een foutbericht weer en kunt u niet opslaan.

Ondersteunde scripttypen

Een vierkant waaruit een lijnvertakking komt die naar drie andere vierkanten gaat.

Generiek

E-mail Chat Telefoon Voicemail Werkitem SMS Digitaal

Vergelijkbare functies vergelijken

De volgende acties hebben vergelijkbare functies, maar met enkele belangrijke verschillen:

• Runscript: wanneer Runscript een subscript triggert, is er geen manier om vanuit het aangeroepen subscript terug te keren naar het eerste script.
  • Runsub: wanneer Runsub een subscript triggert, kan het script terugkeren naar het eerste script, zolang het subscript een Return-actie heeft. De Return-actie retourneert een waarde naar de Runsub-actie wanneer het subscript is voltooid.

Invoereigenschappen

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

Voeg bijschrift toe

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram.

Script Name

Het script dat u wilt spawnen. U kunt op de link Choose Script boven aan het eigenschappenvenster van de actie klikken om een script te selecteren dat is opgeslagen voor uw tenant.

Return Variable

De waarde die wordt geretourneerd naar het hoofdscript wordt opgeslagen in deze eigenschap. Als u meerdere waarden wilt doorgeven, gebruikt u een array als variabele.
Parameters

Klik op de drie puntjes in het veld en voeg een variabele toe voor elke parameter die u naar het gespawnde script wilt sturen. Typ in het editorvenster één variabele per regel. Gebruik betekenisvolle namen voor de variabelen. Variabelenamen hoeven niet overeen te komen met de naam van de overeenkomstige variabele die wordt gebruikt in het gespawnde script.

Parameters die in een script worden verplaatst verschijnen in de trace-uitvoerwaarde van dat script in de Begin-actie.

Resultaatvertakkingsvoorwaarden

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.

Fout

Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct is uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld een onverwacht probleem is, zoals een slechte verbinding, syntaxfouten enz. De _ERR-variabele, met één onderstrepingsteken, moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.

Voorbeeld van een script

Dit voorbeeld is geen volledig script. Er is extra scriptwerk vereist om deze actie te gebruiken.

Wanneer het hoofdscript (het eerste script in de afbeelding) wordt gestart, triggert de Runsub-actie onmiddellijk het subscript (het tweede script in de afbeelding). In het subscript bepaalt Voiceparams de instellingen voor tekst-naar-spraak. De Hours-actie triggert drie vertakkingen met verschillende Return-acties voor als het contactcenter open, gesloten of met vakantie is. Na afloop van de uitvoering van het subscript, worden de waarden uit de eigenschap ReturnValues (van de Return-actie) opgeslagen in het veld ReturnVariable (van de Runsub-actie in het hoofdscript). De Case-actie triggert vervolgens de relevante vertakkingen voor open, gesloten en feestdagen.

Hoofdscript

Een voorbeeldscript met Studio-acties en pijlen die de relaties tussen de acties aangeven. Elke actie heeft een label om aan te geven wat de actie in het script doet.

Wilt u dit script downloaden?

Subscript

Een voorbeeldscript met Studio-acties en pijlen die de relaties tussen de acties aangeven. Elke actie heeft een label om aan te geven wat de actie in het script doet.

De drie Return-acties retourneren waarden door middel van de ReturnValue-eigenschap, zodat de Case-actie in het hoofdscript kan bepalen welke vertakking moet worden gevolgd.

Wilt u dit script downloaden?