Importeren en exporteren

Met Bot Builder kunt u bepaalde gegevens over uw bot importeren of exporteren.

Toepassingen voor de importfunctie:

Toepassingen voor de exportfunctie:

• Een bot binnen dezelfde account dupliceren of een backup maken
  • Een bot naar een andere account kopiëren
  • Eerdere conversaties exporteren voor analyse in een externe tool

De import- en exportfuncties zijn te vinden bij Voorkeuren pictogram van een tandwiel. en kunnen worden gebruikt met trainingsgegevens, conversaties of volledige bot-configuraties.

Trainingsgegevens

Importeren Exporteren Bestandstypen
groen vinkje, geeft 'ja' aan groen vinkje, geeft 'ja' aan XSLX
  1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerBot Builder.

2. Klik op de bot waarmee u wilt werken.
  3. Klik in het linkermenu op Voorkeuren Pictogram van een tandwiel..
  4. Klik in het tabblad Import en export op Trainingsgegevens.
  5. Importeren:
    1. Klik op Bestanden bladeren en ga naar het bestand dat u nodig hebt.
    2. Klik op Importeren.
    3. In het gedeelte Geschiedenis kunt u logboeken bekijken met details over eerdere imports.
  6. Klik op Exporteren naar .XSLX om te exporteren.

Conversaties

Importeren Exporteren Bestandstypen
rood X, geeft 'nee' aan groen vinkje, geeft 'ja' aan

JSON via REST API

U kunt conversatiegegevens in JSON exporteren via een REST API. Zo kunt u eerdere conversaties analyseren met Analytics of andere externe tools en vervolgens weer terugkeren om verbeteringen aan te brengen in uw bot.

1. Open in een apart browsertabblad de API-documentatie Conversaties ophalen.

2. Maak in verzoek in uw code.

3. Zoek het token om in de URL te gebruiken:

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerBot Builder.

2. Klik op de bot waarmee u wilt werken.
    3. Klik in het linkermenu op Voorkeuren Pictogram van een tandwiel..
    4. Klik in het tabblad Import en export op Conversaties.
    5. Kopieer het Token.
    6. Vervang "UW TOKEN HIER" in de verzoek-URL met het token dat u hebt gekopieerd.

Bot-configuratie

Importeren Exporteren Bestandstypen

groen vinkje, geeft 'ja' aan

groen vinkje, geeft 'ja' aan YAML

Het importeren van een complete bot kan nuttig zijn bij het dupliceren van een bot of het migreren naar een andere account of tenant. Door een bot te exporteren, kunt u een backup maken. Als u de export als backup gebruikt, moet u regelmatig exporteren om de backup up-to-date te houden.

U kunt een bot importeren vanaf de pagina waar u een nieuwe bot maakt.

Zo exporteert u uw bot:

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerBot Builder.

2. Klik op de bot waarmee u wilt werken.
  3. Klik in het linkermenu op Voorkeuren Pictogram van een tandwiel..
  4. Klik in het tabblad Import en export op Bot-configuratie.
  5. Klik op Exporteren naar .YAML.