CXone Agent Embedded installeren in Microsoft Dynamics CIF v2.

Deze instructies zijn voor Microsoft Dynamics Channel Integration Framework (CIF) versie 2. Als u CIF versie 1 gebruikt: klik hier voor meer informatie over hoe u CXone Agent Embedded installeert in Microsoft Dynamics CIF v1.

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u CXone Agent Embedded installeert in Microsoft Dynamics. Zodra het programma geïnstalleerd is, kunnen agents het gebruiken om interacties direct binnen Microsoft Dynamics af te handelen.

Voer de onderstaande taken in de aangegeven volgorde uit.

Een Agentervaringsprofiel maken

U moet eerst een agentervaringsprofiel of app-profiel maken voor CXone Agent Embedded.

1. Open Microsoft Power Apps.

2. Ga naar Apps > Alle apps.

3. Klik op Customer Service Admin Center.

4. Ga naar Agentervaring > Werkruimten in het linker menu.

5. Klik op Beheren in Agentervaringsprofielen.

6. Klik op Nieuw.

7. Vul de velden in in het formulier Nieuw profiel.

1. Geef het agentervaringsprofiel een Naam.

2. Voer voor Unieke naam een waarde in met de volgende indeling: prefix_name. Bijvoorbeeld, CXone_appProfile.

3. U kunt een Beschrijving maken om extra informatie over het profiel te bieden.

8. Klik op Maken.

Gebruikers toevoegen aan het Agentervaringsprofiel

1. Ga in het Agentervaringsprofiel dat u hebt gemaakt naar de sectie Gebruikers en klik op Bewerken.

2. Klik op Gebruikers toevoegen.

3. Selecteer de gebruikers die CXone Agent Embedded gaan gebruiken. U kunt zoeken naar gebruikers in het venster Records zoeken. Zodra u alle gebruikers die u wilt hebt geselecteerd, klikt u op Toevoegen.

Een Applicatietabbladsjabloon maken

Maak een Applicatietabbladsjabloon voor CXone Agent Embedded, als u dat nog niet had gedaan. De Applicatietabbladsjabloon bepaalt welk tabblad opent wanneer een nieuwe sessie CXone Agent Embedded begint.

1. Ga in het Customer Service Admin Center van Microsoft Power Apps naar Agentervaring > Werkruimten in het linker menu.

2. Klik in Applicatietabbladsjablonen op Beheren.

3. Klik op Nieuw.

4. Vul de velden in in het formulier Nieuw applicatietabbladsjabloon.

1. Geef de Applicatietabbladsjabloon een Naam.

2. Voer een waarde zonder spaties in voor Unieke naam.

3. Selecteer Entiteitsrecord in het veld Paginatype.

4. Selecteer Ja in het veld Kan sluiten.

Een Sessiesjabloon maken

Maak een sessiesjabloon voor CXone Agent Embedded, als u dat nog niet hebt gedaan.

1. Ga in het Customer Service Admin Center van Microsoft Power Apps naar Agentervaring > Werkruimten in het linker menu.

2. Klik in Sessiesjablonen op Beheren.

3. Klik op Nieuw.

4. Vul de velden in in het formulier Nieuw Sessiesjabloon. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

1. Geef de sessiesjabloon een Naam.

2. Voer in het veld Unieke naam cxa_embedded_poc_session_2 in.

3. Selecteer in het veld Type Generiek.

4. Voer in het veld Titel {title} in.

5. Selecteer in het veld Communicatiepaneelmodus Gedokt.

6. Selecteer voor Ankertabblad de naam van de sessiesjabloon die u in het veld Naam hebt ingevoerd.

Meldingssjablonen maken

U kunt desgewenst twee meldingssjablonen maken in Microsoft Power Apps:

• Inbound oproep CTI: waarschuwt gebruikers wanneer een sessie in CXone Agent Embedded gesloten wordt.

• Maximumaantal sessies bereikt: Waarschuwt gebruikers wanneer het maximumaantal sessies (9) is bereikt.

Als u geen meldingssjablonen wilt maken, gaat u naar het volgende gedeelte.

Een meldingssjabloon maken voor CTI inbound oproepen

Dit meldingssjabloon waarschuwt gebruikers wanneer een sessie in CXone Agent Embedded gesloten wordt.

1. Ga in het Customer Service Admin Center van Microsoft Power Apps naar Agentervaring > Werkruimten in het linker menu.

2. Klik in Meldingssjablonen op Beheren.

3. Klik op Nieuw Meldingssjabloon.

4. Vul de velden in in het formulier Nieuw Meldingssjabloon. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

1. Geef de meldingssjabloon een Naam. Bijvoorbeeld CTI: Inbound oproep.

2. Voer in het veld Unieke naam CTI_inboundCallNotification in.

3. Voer in het veld Titel {headerText} in.

4. Configureer de rest van de velden op basis van uw voorkeuren.

Een meldingssjabloon maken voor Maximum aantal sessies bereikt

Dit meldingssjabloon waarschuwt gebruikers wanneer het maximum aantal sessies (9) is bereikt.

1. Ga in het Customer Service Admin Center van Microsoft Power Apps naar Agentervaring > Werkruimten in het linker menu.

2. Klik in Meldingssjablonen op Beheren.

3. Klik op Nieuw Meldingssjabloon.

4. Vul de velden in in het formulier Nieuw Meldingssjabloon. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

1. Geef de meldingssjabloon een Naam. Bijvoorbeeld Max. aant. sessies bereikt.

2. Voer in het veld Unieke naam max_session_reached in.

3. Voer in het veld Titel {headerText} in.

4. Configureer de rest van de velden op basis van uw voorkeuren.

De kanaalprovider configureren

1. Ga in het Customer Service Admin Center van Microsoft Power Apps naar Agentervaring > Werkruimten in het linker menu.

2. Klik in Externe provider spraakkanalen op Beheren.

3. Klik op Nieuw.

4. Vul de velden in in het formulier Nieuwe Channel Integration Framework v2.0-provider Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

1. Geef de kanaalprovider een Naam.

2. Voer in het veld Unieke naam een waarde zonder spaties in.

3. Voer in het veld Label de naam in die zichtbaar moet zijn voor gebruikers.

4. Voer voor Kanaal-URL uw CXone Agent Embedded-URL in, gevolgd door _msd&base=, gevolgd door de URL van uw Microsoft Dynamics-instantie. Uw CXone Agent Embedded-URL is één van deze:

• Als u niet FedRAMP-gecertificeerd bent: https://cxagent.nicecxone.com/login?app=cxa

• Als u wel FedRAMP-gecertificeerd bent: https://cxagent.nicecxone-gov.com/login?app=cxa

Als u bijvoorbeeld niet FedRAMP-gecertificeerd bent en de URL van uw Microsoft Dynamics-instantie bijvoorbeeld https://my.dynamics.com is, dan wordt uw Kanaal-URL als volgt: https://cxagent.nicecxone.com/login?app=cxa_msd&base=https://my.dynamics.com.

5. Selecteer Ja voor Outbound inschakelen.

6. Typ 1 bij Kanaalvolgorde.

7. Voeg in het veld Aangepaste parameters de volgende attributen toe, gescheiden door ampersands (&):

• mode=1

• width=450

• sessionTemplate=cxa_embedded_poc_session_2

• notificationTemplate=CTI_inboundCallNotification

• maxSessionTemplate=max_session_reached

Of kopieer en plak het volgende:

mode=1&sessionTemplate=cxa_embedded_poc_session_2&notificationTemplate=CTI_inboundCallNotification&maxSessionTemplate=max_session_reached

8. Selecteer Ja in het veld Analytics inschakelen.

Een Agentervaringsprofiel bijwerken

1. Ga in het Customer Service Admin Center van Microsoft Power Apps naar Agentervaring > Werkruimten in het linker menu.

2. Klik in Agentervaringsprofielen op Beheren.

3. Selecteer het agentervaringsprofiel dat u eerder hebt gemaakt.

4. Controleer onder Kanaalproviders of de kanaalprovider die u hebt gemaakt wordt weergegeven in dezelfde lijst als de Externe providers spraakkanalen. Als deze niet verschijnt, klik dan op Bewerken en selecteer de provider uit de lijst. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

De volgende stap van het instellen van CXone Agent Embedded met Microsoft Dynamics, is het instellen van een CRM-configuratie.